Arcusloppis

 
 
 
I lördags var jag på Arcusloppisen med min syster och sålde iväg lite skrot - just precis skrot!!
Fick ihop endel så jag var absolut nöjd då jag åkte hem igen!!
Vad jag däremot inte kan förstå är hur folk kan vara så jäkla tokiga för nån äcklig gammal loppis, en hel massa skrot bara - för det är ju just vad det är - andras skrot..
Jaja tur smaken är som baken iaf!! :)
 
Många som handlade av oss var så nöjda för att dom minsann hade handlat en hel massa juklappar under dagen men alltså, jag skulle då aldrig vilja ha andras gamla avlagda saker, man vet ju aldrig vem som haft sakerna osv.. Ja jag vet inte, det kanske är jag som är konstig men jag gillar verkligen inte tanken på att inte veta från vem eller vartifrån sakerna kommer..?
Jag kan absolut handla saker av folk men det beror mkt på vad det är och är det typ kläder så vill jag då veta från vem det kommer osv..
 
Nog om det, alla tycker vi olika och har olika smak :)
 
 

Halloween





Till helgen jobbar både jag och Jocke så barnen ska åka till Smedsbyn och vara hos Moster, Thomas och kusinerna :-)
Första gången dom ska sova där själv utan mig men jag tvivlar inte en sekund på att de inte kommer gå bra!!
Farmor och Farfar ska bort så dom kör dit dom när dom åker på fredag och hämtar hem dom när dom åker på söndag - var ju en himla tur de gick att lösa så annars hade det blivit många mil att köra för att lämna och hämta!!

Dom kommer säkert få superkul och Alma pratar massor om moster och Thomas och skrattar när jag säger att hon ska sova med dom i deras rum ;-)
Alwin planerar att klä ut sig med Mira så ja dom får nog kul ;-)

Lite jobbigt för mamman bara som inte alls kommer se dom då, jag brukar ju annars åka till mommo eller farmor och farfar när dom är där då man sovit klart.. Men ja det går nog bra ändå <3

Snälla tomten





Alltså nu börjar man ju bli lite för gammal för att önska sig massa saker i julklapp men man vet ju aldrig hur snäll tomten bestämmer sig för att vara ;-)

*Anyway så önskar jag mig nya fönsterlampor från Ikea 365 Lunta dom är billiga och kostar endast 599:-/st
Jag vill 2!





*Vi behöver nya täcken typ från Jysk - fluffiga duntäcken!!
*Presentkort på Ikea
*Xtraljus till bilen al. xenon till helljusen
*Rönnisch shape tights


De var de jag kunde komma på nu ;-)

Jomensåatt





Ryckte upp mig efter 2.5timmes sömn och har iaf duschat, tömt diskmaskinen, plockat in i den, plockat undan lite, tvättat och såna där vardagliga saker.,
Efter maten har jag och gumman myst i soffan medan gossen var hos Hugo :-)





Blev ingen lydnadsträning för oss idag då jag inte vågade riskera att få mer ajaj i ryggen av att stå i två timmar.. Känns ändå bättre och bättre och imorron tänkte jag försöka mig på lite bålstabilitet så länge det känns ok efter nattens jobb..
På tal om jobb har jag gått igenom min lönespec och lämnat in en T2 för det som fattades - nu måste jag bara gå igenom dom andra.. Kul!!




Har ni märkt att de regnar?





Vaknade kl9, släppte ut Milly som snabbt gjorde bort de hon skulle och ville sen fort in - förståeligt!!
Gick tillbaka till sängen och la mig på spikmattan 1timme - idag tror jag ryggen känns lite bättre..
Steg upp först typ 10.40 och gjorde mig gröt och nu ligger jag på kökssoffan och funderar på om jag skulle försöka sova lite mer innan jag hoppar i duschen och tar tag i dagen - ska ju orka jobba inatt..
Jag har ändå ingen energi till att ta mig för att göra någon nytta, vet inte om det är denna trista höst som kom för ett par veckor sen som blåste bort allt sånt?

Det är så mkt som behövs göras här hemma men jag har som helt slutat bry mig känns det som?






Gud vad jag skulle vilja åka iväg och göra något kul - ladda batterierna liksom!!

Bitterjävlafitta





Är det inte de ena så är det de fjärde!!
Igår började jag dagen med att halka till ute på gården när jag skulle hoppa i bilen och styra mot Luleå, kände att det sträckte till i vänstra sidan av ryggen men tänkte inte mer på de.. Under dagen fick jag mer och mer ont och resan hem från Luleå var jobbig då de gjorde riktigt ont - tillråga på allt var jag dödstrött och det kräksnöade så jag blev helt snurrig i skallen!! För att inte tala om bihålorna som börjat ömma så nu går jag på Rinexin..

Jocke har fått smörja ryggen med zon och idag gör det även ont i vänstra sidan så vi fortsätter väl med smorsel då.. Känns det inte bättre imorron ska jag testa en tensapparat som A-L har..

Ja alltid är det något, känner mig som Agda 95!!


Som grädde på mosen så har jag även fått för lite i lön och inser att jag måste gå igenom mina lönespecar sen jag började jobba igen i februari!! Självservice som vi ska använda oss av funkar aldrig och det har inte legat inne rätt schema sen jag vet inte när..? Man blir ju lagomt less när det aldrig funkar!!

Känner mig jävligt butter!!



Tror jag ska försöka mig på att städa upp i tvättstugan så kanske de känns lite bättre sen :-)
Fast jag vill göra något kul!!

Mer tid




Enda nackdelen med nattjobb är att man inte alls har många timmar från de man vaknar till man ska jobba igen.. Som idag har jag sovit till 15 och börjar 20 - alltså 5timmar till sitt fixa mat och äta den, få tid med mina småttingar, ta de lite lugnt och kanske hinna något mer.. Att jag sen planerat in gymmet idag får mig att undra hur jag tänkte?
From nu blir det isf hemmaträning dessa dagar annars får jag stressa ihjäl mig!


Just nu ligger jag på kökssoffan och smälter maten och väntar på att Mamma ska komma med mjölk så man kan dricka kaffe så man inte är så seg :-) Alwin, Alma och Hugo leker med skeppet och ser barntv :-)

Jobb

 
 
 
 
Sitter på jobbet nu och har precis snört ihop en ananaspaj som gottar sig i ugnen - man måste ju se till så dom har fika här i helgen ;)
Kom som in i nå bakflow då jag hade gjort mockarutor här då jag jobbade helgen och igår gjorde jag ananaspaj, chokladkaka och sverigekaka hemma så jag hade nå att bjuda på då jag hade Blingovisning..
Köpte ett par Saskiabrallor åt Alwin, han har redan ett par och jag älskar dom!! Så beställde jag en klänning till Alma..
 
 
Idag har vi möblerat om lite i Almas rum så inte spjälsängen behöver stå mitt i rummet, vi bäddade den och ställde in den igen i helgen då hon är upp alldeles för mycket och jyrar om nätterna!!
Den stora sängen får stå kvar då vi inte är så sugna på att plocka isår och bygga ihop den igen så min tanke var att ställa den under fönstret som en "soffa" men då blev den ivägen för luckan i golvet ner till grunden och anticimex kommer nästa vecka och gör besiktning så vi får flytta den sen då.. Nå vi baxade iaf ut byrån och ställde den i vårat rum, så hänge vi sen upp hennes väghylla som stått i gille och samlat damm några veckor ;)
 
 
Har även plockat ihop lite mer saker som ska med på Arcusloppisen till helgen och imorron måste jag göra ett ordentligt ryck annars får jag stressa ihjäl mig på fredag!!
Ska plocka fram allt som jag ännu inte tagit fram som ska med, prismärka, packa ner i kartonger osv och ställa i garaget så är det bara till att lasta in i bilen på fredagkväll för det blir avfärd tidigt på lördag - gäsp!! Lär ju vara rätt död eftersom jag vakar av på fredagmorron.. Får ladda upp med en kaffetermos så blire nog bra :)

 
 
 
 
 
 

Bettskena?





Jag tror fasiken jag måste skaffa mig en bettskena och testa om det blir bättre med huvudvärken (spänningshuvudvärk?) som kommer titt som tätt.. Vet ju att jag rätt ofta kommer på mig själv med att spänna käkarna/bita ihop så det kan ju ha ett samband.,?
Jag väljer att testa de först och hjälper inte de så får jag kolla mer på om det är stress eller dålig sömn men sömnen tvivlar jag på, jag gör ju knappt annat än sover ;-)


Igår kväll fick jag svinont på två punkter i huvudet och efter en stund var jag tvungen att lägga mig.. Kändes bättre efter en stund på spikmattan men sen började jag må illa ist och har gjort de halva natten?


Nå jag går ju inte under förde :-)
Skulle och träna då jag vakna men valde att hoppa de så får bli ett pass hemma sen :-)


En ordentlig kvinna reder sig själv ;)

 
 
 
 
Idag vaknade jag upp till en liten hund som vandrade runt och gnällde och i samma veva ringde dom från dagis och talade om att dom hittat löss på några barn där - som tur var inte våra!! Så i helgen är det stopphelg för detta, alltså dom vill att alla kammar igenom sina barn flera ggr och behandlar om det behövs och jag hoppas vi klarar oss!!
 
 
 
 
 
Jag var sjukt sugen att åka till Happis/Finland då Alwin behövde få sig ett par täckbyxor och täckjacka, hade liksom inte tänkt att vi inte vill använda hans nya overall och förstöra den nu så jag var ute efter något funktionsdugligt till bra pris..
Men det var helt vitt ute och inga vinterdäck på bilen så det var bara häva i sig gröten, klä sig och gå ut och byta däck.. Jocke skrattade åt mig när han fick veta vad jag tänkte men se jag gjorde det utan problem ;) Fy fan, nog kan man allt ;)
Fick med mig Anna-Lena oxå så jag slapp åka själv :)
Hittade en fin jacka och byxa som jag betalade 300kr för!! Dom hade kostat 1200kr så det var ju värsta klippet!!

 
 
 
 
Blev lite annat smått och gott oxå
*Halsduk till Alwin
*Två tröjor till Alwin
*Mössa till Alma
*Klänning till Alma
*Linne till mig
och lite annat jox :)
 
 
 

Finally




Varit hos Jennie ikväll och klippt, avfärgat, färgat och klippt håret lite till :-)
Jag är så himla nöjd och det känns riktigt skönt med fräscht hår och lite annan frisyr än annars för att inte tala om färgen som är helt lovely!! :-)
Vilken tur att jag har en sån himla bra frisör annars skulle jag inte vågat.. Skulle nog kunna låta henne göra precis vad hon vill och jag skulle bli lika nöjd för hon vet precis hur jag vill ha de ;-)




Väntar




Idag har jag och barnen varit lediga och skulle egentligen vara de imorron oxå men jag ska in och jobba 12.30-16 för att jobba igen timmarna från måndag då jag slutade tidigare då jag hade lydnadskurs :-) Rätt soft pass ändå..


På morron efter att vi ätit frulle, duschat och gjort oss redo för dagen åkte vi till mamma/mommo och fick morronkaffe osv.. Sen hem och äta lunch och lägga lillan sen satte jag igång med prismärkning av grejor som ska med på loppisen nästa helg - hann med rätt mkt men än är det mkt kvar att gå igenom och rensa så jag vet vad jag ska göra under mina lediga dagar iaf..
Kokat kött i flera timmar som sen blev en god gryta och köttet typ föll isär - perfekto!! Farmor och farfar kom hit lagom till middagen så dom fick oxå äta sen kaffe och bulla :-)


Ligger nu i soffan med träningsutstyrseln redo för att åka till gymmet med grannfrun på ca30 min :-)

Ligga





Gud så skönt det är att lägga sig på spikmattan om kvällarna och somna sådär lagomt dåsig - lovely!!
Vad gjorde jag innan mattan liksom? ;-)

well, godnatt!!



Förändring




Jennie ringde nyss och äntligen har hon färgen så nu ska barret klippas av och färgas om - jag är förvånadsvärt förväntansfull med tanke på hur mkt vi ska klippa osv.. Jag som alltid bara brukar toppa och vill spara så mkt längd som möjligt men nu är det så torrt och risigt så det är på tiden att klippa ordentligt!! :-D

Mörker





Befinner mig i ett mörker just nu!!



Lazyday





Idag är det grått och trist ute vilket gör att det mesta blir grått och trist.. Kände att det vore skönt med en riktig lazyday och bara göra det som faller in - inget städ, plock eller så, det gjorde jag i torsdags hela dagen och ja det behövs göras igen men näe det får någon annan fixa ;-)


Jag passade på att sova på soffan medan Alma vilade och Alwin såg barntv - två timmar blev det och fy så skönt det är att slumra sådär mitt på dagen :-)
Nu känns det dock som att jag måste göra någon nytta, jag börjar med att plocka in disken från lunchen i diskmaskinen, orkade inte göra de tidigare och sen måste jag ha kaffe - dagens första!! Sen tror jag att jag ska ta fram symaskinen :-)


Bild




Denna bilden skulle vara i förra inlägget



Morronmys





Ligger i sängen och drar mig medan barnen sitter och äter riskaka, dom gjorde morron vid 7 så frukost har dom redan hunnit äta.. Jag kanske oxå skulle häva mig ur sängen och äta min gröt så vi kan kicka igång dagen men det är ju så skönt att ligga i sängen ;-)


Igår var dagen fullspäckad - efter frukosten åkte vi ner på stan och fixade lite, bla en present till Monika som hon skulle få av oss andra under kvällen då vi skulle ut och äta..
Hem snöra i ungarna lunch och mellis för mamman innan vi drog ut på prommis - Alwin på cykeln, Alma sovandes i vagnen och jag och Milly gick såklart :-)
Vi gick förbi pappas jobb sen snabbt förbi mommo och sa Hej innan vi fortsatte hemåt..
Hävde i mig lunch sen till grannen på kaffe :-)
Hann iaf slöa i soffan en stund sen innan det var dax att fixa sig inför kvällen med kollegorna på Valhall - åt grillbuffe som var helt ok men Lillas grillbuffe som vi åt för 1månad sen var betydligt godare - helt sjukt hur god den var!!




Var hemma vid 23 - med två höggravida och en som skulle jobba natt blev det en lugn kväll men lika kul förde ;-)


Kaffekoppen






Träningen är gjord, tvättmaskinen snurrar för andra gången idag och lunchen ligger i magen så nu är jag värd kaffe så jag orkar tömma diskmaskinen, fylla den, rensa på bänken, dammsuga osv - Vi får se hur mkt man hinner idag..
Ikväll ska jag på MeAndI party - blivit bjuden på flera såna sista tiden men detta var enda som passade att fara på.. J har träning som vanligt ikväll men eftersom vi är lediga imorron och inte behöver stiga upp till nå så får barnen följa :-)

Den 22a kl18 kommer jag ha Blingovisning här hemma för den som vill komma :-) Dom släpper ny kollektion den 19e så de blir kul!

Nå nu äre bara lyfta på arslet!

Städa eller?






Vab med gumman idag som nu sover - jag funderar på om jag skulle dra igång lite städ här men behöver även träna så jag gör nog de först och städar sen, bra plan!! Att ta hand om mig själv borde väl gå först?



Mitt ini veckan




Jag fortsätter i samma bana som tidigare med att vara dödstrött och ögonen svider av trötthet konstant..?!
Kan inte fatta hur man kan vara så sjukt trött!!? Är det årstiden som spelar roll eller vad?
Jag dricker kaffe och Berocca för att piggna på mig och det funkar ett tag men sen då? Måste nog analysera mig själv lite och reda ut detta, man funkar ju inte som människa om man är såhär trött!!

Nåväl det blir nog bra i slutändan..

Igår var jag och Jennie på Intersports tjejkväll där jag äntligen köpte Casallbyxan som jag länge suktat efter men snålat in på lite? Nu hade dom ju erbjudande på dom så dom kostade endast 499:- så de var bara att slå till!! :-D

Jobb på en timme och jag måste erkänna att jag inte är taggad då jag är såhär trött.. Skit oxå!!

Vart finns du





Energin - Orken, vart hittar jag den?

La mig typ halv tio igår och halv fem imorse vaknade jag av att Alma var ledsen, hon hade ramlat ur sängen!
Mös med henne i famnen tills hon lugnat sig och la sedan ner mig och gick till sängen, just efter fem ringde Jockes klocka då hade jag just somnat till!!

Jahap efter många om och men somnade jag om och kl sju vaknar barnen - trött Mamma deluxe!! Jag vet man ska inte klaga men jag är så sjukt beroende av bra och ordentligt med sömn och får jag inte de funkar jag inte.. ?
Har nog blivit rätt bortskämd oxå då jag jobbar natt och sover på dagen då har jag liksom inga barn eller andra saker som jag måste upp till om nu inte Milly typ vill ut..

Nå, kaffekoppen är i magen, ska dra på mig facet och sen dra ner på stan för date med Therese <3

Oct. 07, 2013




Sitter i soffan och dricker kaffe och försöker piggna på mig med kaffe innan det är dax för lydnadskurs på en timma - härligt med varmt ute idag så kanske man slipper frysa :-)

Endast sovit tre timmar idag därav tröttheten men hellre de så man sover gott ikväll/natt.. Så ska jag ju jobba dagpass onsdag och torsdag så de är bara vända tillbaka dygnet :-)

Sliten




Tror jag snart gäspar käkarna ur led så trött jag är!!
Tur det inte är så länge kvar innan naturfolket kommer en sväng..
Suttit och kollat runt på porslin, tyger osv inatt och jag vill ha typ allt!! Kan ingen skänka mig lite pengar?!
Den här månaden blåser det iväg några tusenlappar på typ hundkursen, vinterförvaringen av husvagnen, pt och såna saker.. Hade även behövt köpa mig en ny vinterjacka, skor och täckbyxor men det får nog vänta så kanske man även kan spara någon krona mer än vanligt..


Jag verkligen älskar att shoppa och fattar inte hur folk som knappt har pengar över efter alla räkningar och annat viktigt så som mat osv är betalt klarar sig? Klart man klarar sig om man måste det vet man ju själv då man varit föräldraledig och levt på några kronor men ändå..
Skulle vara bra om J böt upp sig i jobb och lön så vi kan göra ännu mer kul ;-)
Ja nå man skall icket klaga vi har vi klarar oss gott och väl men mycket vill ha mer och pengar är alltid fint ;-)


Detta är liksom nackdelen med att jobba natt, man hinner kolla runt och klicka hem det ena och det andra :-)




Någon nytta har jag ju iaf gjort och börjat knåpa på veckans matschema men tänkte jag skulle kolla vad vi har hemma i skåpen innan jag gör färdigt.. Gjorde ett förra veckan och shit my god så otroligt skönt veta vad man ska äta varje dag då behöver man inte fundera på de som man alltid gör - gjorde bort veckohandlingen på måndag så allt fanns hemma oxå - ett stressmoment mindre!! Winwin!!

Karlslok





Tanken slog mig att det hade nog varit skönt födas till kille ist för då behöver man väl aldrig bli uppstressad av saker som behöver göra hemma osv utan man kan liksom ligga så soffan hela dagar när man inte jobbar eller gör andra saker man tycker är kul och man behöver bara tänka på sig själv i första hand..

Eller har jag helt fel?

Hur gör dom som bor själv utan någon kvinna som ser till att hemmet sköts? Bor dom i en svinstia med massa disk, skitiga kläder osv eller kommer kanske mamma och fixar sånt?

Bara en fundering..

Mittininatta





Sitter på jobbet i våran inte alltför sköna fåtölj (har bett om en ny av chefen så jag hoppas vi får de oxå) och funderar på om jag ska idas plocka fram datorn eller om jag ska försöka mig på nå korsord - är rätt kass på de i vanliga fall och såhär mitt i natten brukar man väl inte direkt va nå smartare ;-)

Skulle behöva komma på nå bra att sysselsätta mig med såhär när man jobbar ist för att sitta och slösurfa eller kolla tv.. Hade varit super att ha en symaskin här då hade jag kunnat sy massor men man orkar ju inte direkt börja släpa med allt hemifrån..

Nå nå måste jag iaf förflytta mig till köket innan min rygg säger upp sig!!

Lördag





Sovit till 14, prommat till Ica och köpt lite lördagsgotta så nu myser barnen med salta pinnar och lite karra medan Jocke äter ölkorv och dricker öl - jag har smakat lite av barnen :-)




Snart dax att åka till jobbet för att avverka helgens 2a natt..


Idag har jag en jäkla träningsvärk!!

Inte nöjd!





Idag är det fredag och 4veckor sen jag började ta bilder för att se om det händer något med intag av bra och rätt mängd mat samt träning.. Började med att vara krasslig, ont i halsen och en jobbig hosta första 2veckorna men försökte ändå få o mig all mat - det gick sådär..
2a och 3e veckan tappade jag 1kg/v och idag var det dax för 4e invägningen som visade 2kg + !?
Snacka om bakslag men jag kan nog vara helt säker på att det beror på mens och att jag äntligen får i mig all mat som jag ska och kroppen behöver vänja sig och i början går man lätt upp något kg..
Samt att jag även börjat få in träningen - muskler väger ju mer än fett..


Måtten visar - på flera ställen och även på bilderna syns en viss skillnad samt att kläderna sitter bättre och blir bekvämare så bara fortsätta :-)



Nu ska jag dricka upp min Berocca och dra en sväng med dammsugaren innan jag sticker till gymmet :-)



Tidig morron




Idag blev det tidig morron på elvan då gumman steg upp just före6, lite väl tidigt men tur man inte nattsuddat iaf!! Bäddade ner henne i soffan där hon låg ett tag och såg på barntv..

Idag är vi lediga och jag hade tänkt att vi skulle ta oss ner på "stan" en sväng iaf :-)
Alwin vaknade drygt 1timme efter så vi har alla myst i sängen

Dagens träning





Nyss avslutat dagens träning som jag idag gjorde hemma..

Burpees, Masken, Kettlebellsving, Jakknives och sedan 15minuter på cykel med spurtar på slutet - svettigt och skönt!! :-)
Imorron satsar jag på gymmet!!



Lydnadskurs

 
 
 
 
 
Idag (måndag) har jag och Milly varit på våran första lydnadskurs som vi sen kommer gå på varje måndag i 6veckor - det kommer nog bli kul och lärorikt för oss båda..
Milly är ju väldigt snäll och fin hund men hon behöver verkligen träna mer på att lyssna på vad man säger speciellt vid inkallning och när det gäller att gå fint i kopplet och sen så är det ju alltid massor med bra saker man får lära sig för fullärd lär man väl aldrig bli.. Inte nu för att jag/vi kan så himla mkt, det är ju våran första hund och ingen av oss har väl direkt läst på/lärt oss så mkt i överlag så det här behövs!!
 
Hon var iaf jätteduktig och det gick bra med dom andra hundarna där oxå, hon gick fram och nosade på nån och verkade inte alls bry sig/blir rädd för dom som var större än henne som hon varit sen Z hoppade på henne.. Tror nog att våran träning med möten av större hundar har gett resultat även om vi inte tränat så mkt så är det stor skillnad motför tidigare då hon liksom skällde som en tok och tom pinkade ner sig..
 
Nå nu vet vi iaf vad vi gör på måndagar mellan 17-19 ett tag framöver och jag gruvar mig redan för dom kommande veckorna då det blir kallare och kallare för vi är ute hela tiden och jag var rätt frusen redan idag!!
 
 
 

Slut på det roliga

 
 
 
 
Då var ledigheten slut för denna gång och jag har ca4,5timme kvar av första natten - åhh vad jag gillar att jobba natt, detta är verkligen något som passar mig super!!
Jag sover bättre, är inte lika stressad som jag annars är om mornarna när man ska göra sig själv och barnen klar, lämna på dagis osv..!! Jag slipper jobba massa heldagar, kvällar osv. sen så jobbar jag mindre pass oxå per månad då jag går natt och gör bort 11timmar på ett pass.. Alla som har chansen och kan jobba natt och har småbarn borde verkligen testa!! Nog om det..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har hunnit med lite allt möjligt under mina lediga dagar - vilat upp mig, tränat, fixat lite hemma, varit hela familjen till Morjärv och Luleå,  varit till Ikea med mamma och lillasyster.. Har även tagit mig tid att sy så några mössor och pannband har det blivit och fler lär det bli.. Gud så kul det är när man väl kommer igång för att inte tala om rogivande - det behöver verkligen jag som annars är så stressad av mig..
Har även fått några önskemål på "beställningar" av mössor så det är ju kul ;)
Vill köpa hem lite mera olika tyger så det finns mer att välja på och så ska jag även försöka mig på att sy några barnplagg såsom typ, byxor, tröjor, klänningar - det kan ju inte vara så svårt ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0