Kolla in den snygga monster morronrocken A...

mms_img72512 (MMS)

Kolla in den snygga monster morronrocken Alwin fick i julklapp ;-)

TorsdagStörande att all text blir i ett när man skriver från mobilen fast man entrar några rader!!

Vi har varit ute i eftermiddag och gossen har provat sina skidor som han fick i julklapp av farmor och farfar och duktig var han :) Han druttade ett par gånger men han vet då absolut hur man ska göra, nu ska han bara finna balansen..
Under tiden skottade Jocke gården och jag sopade av Audin och satte i värmaren i den då vi skulle och slänga skräp som var intryckt i den sen julafton, drog upp soptunnan på gården igen och hjälpte Alwin då han ramlade, sånt där som man vågar göra ;)Audin sjunger nu på sista versen, eller själva bilen är det väl inget fel på, den går bra i motor och låda men besiktningstiden går ut nu på lördag och vi har ingen lust att lägga ner några pengar alls på den för att fixa det som behövs för att den ska gå igenom så vi kommer ställa av den och sälja iväg den för billig peng om någon vill fixa upp den eller behöver delar från den.. Så nu är det till att hitta oss en annan bil för jag blir ju utan då Jocke måste ta saaben till jobbet..
Förhoppningsvis så klarar jag mig nu under veckan iaf, tänkte att mamma får komma och köra gossen till dagis eller så lånar jag bilen av henne, hon brukar inte vara snål ;) Sen får vi se hur vi löser det hela om vi inte hittar oss någon..
Att man kan vara så himla beroende av en bil!!Ligger på soffan och kom på att jag inte l...

mms_img21173 (MMS)

Ligger på soffan och kom på att jag inte lagt upp någon bild på våran lampa i vardagsrummet som kom upp för någon helg sen.. Det var en ordentlig byggsats-100 delar som ingen av oss orkade ta tag i så Jockes mamma var snäll och byggde ihop den åt oss :-) Tur var ju de då resultaten blev såå snyggt! Fast jag visste ju att den var snygg annars hade jag ju aldrig köpt den ;-) Har varit till BM tidigare och där såg allt bra ut.. Hjärtat pickade på i 148slag i minuten och SF måttet låg på 35cm, blodtrycket var även de bra men de minns jag inte vad de låg på.. Sa åt henne att jag ibland får så sjukt ont mellan benen/i ljumskarna när den rör på sig och det är troligen för att den borrar ner sig med huvudet i bäckenet för att sen "glida upp" igen.. Vi pratade lite om hur det satte igång med Alwin och hur länge det tog så hon tyckte att vi inte ska vänta för länge när värkarna väl kommit så vi hinner dit och att jag ska tala om till dom på förlossningen att det gick så pass fort så dom inte ber mig stanna hemma och avvakta... Ojoj det känns helt overkligt att det kan sätta igång när som helst och att vi snart kommer ha en bebis här hemma <3 Gud så spännande ;-)

v40


Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 2 jan 2012
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.
Du är på dag 274 av 280. (97,9%).

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.
Ingen bebis

Det blev ingen julbebis den här gången heller och lika glad är vi förde ;)

Idag är det en vecka kvar till BF så jag hoppas den håller ut i magen tills dess!!
Ibland när den håller på att böka på i magen så blir det ett jävla tryck neråt som tar en del ont, jag har ilningar i ljumskarna till och från och på självaste julafton när jag stod och skalade potatis så hade jag rätt ont men som tur var gick det över.. Kan har varit om jag råkade stå med magen mot bänken eller så..
Så jag tror inte att det är så himla långt bort men man vet ju aldrig..
Som sagt så hade jag ju inga som helst känningar före det satte igång med Alwin och vissa går ju med förvärkar länge innan det kommer igång ordentligt..


Igår pratade vi med Alwin om att när bebisen vill komma ut så åker mamma och pappa till sjukhuset i Sunderbyn och då får han vara med farmor och farfar eller någon annan (beror ju lite på när det drar igång) men han sa lugnt "men, jag kan följa med" så jag svarade att "pappa måste köra så fort så det går inte" ;) Det köpte han!!

Tror nog det kommer gå super för våran lilla gosse att bli storebror ;)

Lite klokare
Jag har funderat lite över hur det där med "pappadagarna" i samband med förlossningen egentligen funkar, om det stämmer att det ändras från 10 till 30 dagar då jag själv inte läst det någonstans utan bara hört det från annat håll så därför gjorde jag en tråd på FL och fick svar :)

Förbättringar inom familjepolitiken
Från: Riksdagen.se

Sammanfattning

Utskottet behandlar i detta betänkande regeringens proposition 2010/11:146 Förbättringar inom familjepolitiken jämte motioner som väckts med anledning av propositionen.

I propositionen föreslås att ett barns föräldrar ska kunna få föräldrapenning samtidigt i 30 dagar under barnets första levnadsår. De nuvarande 10 s.k. pappadagarna inom den tillfälliga föräldrapenningen kvarstår.

Vidare föreslås att jämställdhetsbonusen förenklas och kopplas till utbetalningen av föräldrapenningen. När den förälder som tagit ut lägst antal dagar tar ut föräldrapenning på sjukpenning- eller grundnivå får vardera föräldern 50 kr i jämställdhetsbonus per dag. Vid ett helt jämställt uttag av föräldrapenningen innebär det liksom hittills totalt 13 500 kr i jämställdhetsbonus. Tid under vilken föräldrarna gör ett samtida uttag av föräldrapenning ska dock inte ge rätt till bonus. Detsamma gäller de första 60 dagarna för vilka en förälder ensam har tagit ut föräldrapenning, de s.k. reserverade dagarna. Om föräldrarna väljer att vara hemma samtidigt under den föreslagna tiden om 30 dagar, blir den totala bonussumman som högst 10 500 kr.

I propositionen föreslås också att vårdnadsbidraget görs mer flexibelt genom att karenstiden förkortas till tre månader när den enskilde själv har sagt upp vårdnadsbidraget.

Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 januari 2012.

Utskottet tillstyrker regeringens förslag och avstyrker motionerna. I ärendet finns tre reservationer och tre särskilda yttranden.Från: FörsäkringskassanAktuellt vid årsskiftet 2011/2012

 

Vid årsskiftet träder en rad regeländringar inom socialförsäkringen ikraft. Det kommer till exempel bli möjligt för båda föräldrarna att ta ut 30 dagar med föräldrapenning samtidigt under barnets första år. De som fått maximal tid med tidsbegränsad sjukersättning och som inte har någon sjukpenninggrundande inkomst kommer också att ha möjlighet att få sjukpenning efter årsskiftet.

Nedan följer en sammanfattning av regeländringarna som träder i kraft den 1
januari 2012:


Föräldraförsäkringen och bostadsbidrag

  • Föräldrar kan ta ut föräldrapenning samtidigt i 30 dagar under barnets,första levnadsår, så kallade dubbeldagar. Nuvarande tio dagar, så kallade pappadagar, inom den tillfälliga föräldrapenningen kvarstår och föräldrapenningen betalas fortfarande ut sammanlagt 480 dagar per barn.
  • Kravet att ansöka om jämställdhetsbonus tas bort och pengarna betalas ut samtidigt som föräldrapenningen. Det gäller jämställdhetsbonus för 2012 och framåt. De som har rätt till jämställdhetsbonus för år 2011 kommer behöva ansöka enligt det tidigare förfarandet
Detta innebär alltså att Jocke kan om han vill välja att vara hemma längre i samband med förlossningen MEN tar han ut mer än dom 10 "pappadagarna" så tas det från dagarna men får för varje barn..

6veckor!


Tanken slog mig tidigare ikväll att om vi nu har sån tur att bebis inte kommer förrän i Januari och Jocke får vara hemma i 30 dagar så innebär det att han blir hemma i 6veckor!!
Det är ju riktigt länge och skulle ju vara hur skönt som helst för oss alla!!

Så älskade lilla pyret, stanna i magen iaf till den 1a ;)Slödag!

Idag har jag bara slöat..
Lämnade gossen på dagis vid 9 sen hem och startade en tvättmaskin innan jag klädde av mig och la mig i sängen igen sen har jag sovit mellan 10-11.30, väldigt skönt!! Klev upp och åt lunch för att sen hänga tvätt och efter det spolade jag upp ett bad med massa skum - Gudomligt skönt!! Så nu är mina ben äntligen ordentligt rakade, det är så svårt få till det ordentligt i duchen med stormagen!!
Sen så känner man sig ju alltid mkt renare när man badat och tagit sig tid att skrubba med peeling och allt sånt :)
Det enda negativa är att magen får frysa då den inte ryms under det varma vattnet utan sticker upp en del ;) Hihi

Har nyss slagit igång en till maskin med tvätt och kl14 ska gossen hämtas hem igen och sen är det jullov!!
Han sa igår när jag hämtat honom att han hade haft jätteroligt på dagis med sina kompisar L och J och att det är så roligt att vara ute på dagis och leka :)
Han har börjat prata mkt mer om hur roligt det är nu när snön kommit och dom åker madrass och pulka där i backen som dom har.. Han är dock lite bekymrad över att vi inte har någon madrass men vem vet vad Tomten kommer med ;)I eftermiddag har jag tänkt att vi ska städa här hemma så det är rent och fint till lördag, så hade vi tänkt pynta granen men tydligen så har ljusslingan slutat funka som vi köpte förra året, ska dom inte hålla bättre än så? Det var dessutom LED och dom ska väl hålla bättre än vanliga??
Vi måste även en sväng till affären och handla det sista till julmaten och sen är det bara fixa med all mat osv..
Tror bilen skulle fixas idag oxå och det känns hur bra som helst, har oroat mig lite över att den inte skulle hinna fixas innan bebis bestämmer sig för att komma ut och det är väl inte världens roligaste att köra efter en saltad e4 utan att kunna spola rutan då motorn gett upp och så är det nå vajsing med dieselvärmaren så hela skiten ska bytas, INTE billigt men nödvändigt!!


Nu är det bara hoppa i skorna och hämta hem gossen :)Onda fossingar
Ajaj så ont jag har i mina stackars fötter!!
Jag längtar så hemsk tills jag slipper svullnaden i dom, att slippa få ont efter att ha stått eller gått bara en liten stund och framförallt tills jag kan ha några skor igen!!
Just nu så är jag nog gode svälld om fossingarna och öm som tusan..
Har varit igång och stått och gått en del idag men ändå försökt vila och lägga upp fötterna mellan varven..

Jag har plockat in alla skafferigrejor i köksön igen eftersom vi var tvungen att tömma den för att ta ut lådorna när den skulle skruvas fast i golvet, lämnat och hämtat Alwin på dagis, gjort Rocky road, haft grannen på besök, plockat lite, gjort mat och så har vi byggt ihop spjälsängen och satt in den i lillrummet så har jag såklart bäddat den klart oxå :)
Kände att jag ville ha den där inne så kan vi sätta upp sängmobilen på den och så kan bebis ligga där i på dagarna om man behöver göra något eller bara för att vänja sig att sova i den..
Så är det ju alldelens vid köket oxå så det är ju perfekt :)

Gossen sover och imorron ska han sista dagen på dagis innan han får jullov :)
Vi får se hur långt lov han får, det beror på när bebis bestämmer sig för att komma..
Jocke ska ha semester fredag och hela nästa vecka och sen när bebis kommit så får självklart Alwin vara hemma med oss om han inte själv väljer att fara på dagis.. Sen om det blir 10 eller 30 dagar som vi får vara lediga tillsammans återstår att se..

Btw så blev det inte att fota idag så stackars Ida börjat bli lite sjuker och jag vågar inte riskera att bli sjuk igen nu så vi hoppas bebis är kvar i magen till veckan så vi kan ta det då!!
Bjussar på en bild med gossen i magen, tror det var kring v38 eller någe sånt :)

Lucia
Har ju helt glömt bort att visa bilderna på vårna lilla tomtenisse från Luciatåget som dom hade på dagis :)

v39


Ojojoj, nu är det nära!!Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 1 full dag (v38+1).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 2 jan 2012
Du har 12 dagar kvar till beräknad förlossning.


Du är på dag 268 av 280. (95,7%).Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.Magen förra veckan v38 (37+2)
Foto: Ida FjellborgÄn har jag inte bestämt mig för att föda, jag väntar hellre till den 1a iaf då får den gärna komma ut så fort som möjligt ;)
Allting är färdigt här hemma, tror jag iaf :)
Vaggan är bäddad och står på plats i sovrummet, vagnen väntar på att få köras, skötbädden med alla tillbehör är fixat i tvättstugan, småkläderna är tvättade och invikta i byrån, nappflaskor och ersättning finns även det ifall det skulle behövas..
BB-väskan är packad och babyskyddet är i bilen :)
Hade velat få byggt ihop spjälsängen och sätta in den i lillrummet oxå men det tar vi sen när vi har tid för just nu är det en del att fixa innan jul..


Idag ska även Ida komma hit igen och fota magen/mig igen :)
Julklappar

Åhh vad jag känner mig stressad inför julen då jag känner att alla julklappar inte ännu är köpta..
Tanken var och är att Alwin inte ska få så många av oss då han alltid har fått så himla många paket så han inte orkat öppna alla tillslut..
Hittills är det köpt 3klappar till honom men han ska iaf få 3till sen får det vara bra..
Han kommer få lite bra att ha saker och sånt som passar för hans ålder..
Leksaker är jag nästan lite emot då han har hur mkt som helst men det är väl inge kul att alltid bara leka med samma saker!!
En rensning behövs iaf i hans rum innan julafton för nog blir det säkert endel leksaker av tomten :)

Har kvar att köpa till lillasyster och så måste jag väl köpa nå till T oxå sen är jag färdig..
Jocke däremot är alltid ute i sista sekund till sin familj men jag brukar föröska hjälpa till dock så är det ju jättesvårt veta vad man ska köpa till alla :/

Själv är jag kanske för gammal för julklappar men önskar mig iaf presentkort på Ikea till en ny sängram och sängbord!! ;)
Är ni klara med era klappar??

Bm besök

Hade tid hos BM igår där allting såg bra ut :)
Blodvärdet låg på 123 den här gången så det var ju jättebra..
Sf måttet var 34cm
Blodtrycket kommer jag inte ihåg men det var oxå bra..
Vikten går sakta men säkert uppåt vilket inte känns så jättebra men jag vet ju att jag har samlat en del vätska så vi håller tummarna att mkt bara rinner av sen..
Angående min händer/fingrar som domnar så sa hon att Jocke ska massera nacke och axlar på mig varje kväll så blodcirkulationen kommer igång mer och då kan man även tappat lite vätska..
Det gjorde han igår och skönt som tusan var det fast jag var nog gode spänd då det gjorde rätt ont oxå men det ska ju kännas ;)

Nästa besök blir den 29e och då hoppas vi såklart att bebis ligger kvar i magen ;)  Hihi
Ne alltså för våran skull så får den ju gärna komma nu men för hans/hennes egen skull så kan den ju vänta till den 1a iaf ;)Idag ska Ida komma hit och fota magen vilket blir första gången under den här graviditeten..
Det har krockat hela tiden med annat eller så har vi varit sjuka osv men nu jäklar!!
Kan ju vara kul ha lite finare bilder än dom som blir med mobilen i spegeln ;)


v38 , 20 dagar kvar!!Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 2 jan 2012
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning


Du är på dag 260 av 280. (92,9%).

 

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

 

 


Jag blir mer och mer osäker på om vi kommer hinna ta oss in på det nya året innan lill* bestämmer sig för att titta ut.. I början kändes det inte som att det skulle vara några problem när jag gick över 18 dagar med Alwin..
Med som det står så är det ju vanligt att man får någon dag "tidigare" andra gången och så har jag ett sånt jäkla tryck neråt som ibland gör riktigt ont!!
Har haft någon enstaka förvärk och när dom kommer så blir jag nästan lite orolig att det ska sätta igång.. Hade inga som helst förvärkar med Alwin utan då satte det bara igång med starka värkar med 5minuter mellan, 2timmar efter var vi i Sunderbyn och 4½timme efter vi kommit dit var det klart :)
Kan ju bara hoppas att det går lika bra den här gången så man slipper att det blir så långdraget!!
1månad
Idag är det en månad kvar tills vi har en 3åring här hemma :)
Tänk vad tiden rusar iväg!!Inatt har pappa äntligen kommit hem och me...

mms_img24572 (MMS)

Inatt har pappa äntligen kommit hem och med sig hade han bärgarn åt gossen :-) Han blev jätteglad över den! Blixten fick han av farmor och farfar när han var sjuk :-)

Pappas gosse
I fredags åkte Jocke iväg på bandyresa, den sista för detta året vilket känns skönt!!
Alwin har som vanligt sagt 100ggr per dag att han är ledsen och saknar pappa..
Det får jag höra varje dag så fort han inte är hemma och när pappa väl är hemma då är det någon annan han saknar, sötungen :)
Men idag har han nog saknat pappa extra mkt då han varit borta i flera dagar för i eftermiddag när jag höll på och fixa middagen så sa han bara "jag vill inte äta" så gick han mot altandörren och börja storgrina!!
Frågade varför han var ledsen och då sa han "jag är ledsen och saknar pappa" Satckars lilla hjärtat!!
Vi ringde då till pappa så då blev det bra..
Har sagt åt honom att pappa kommer hem inatt när vi sover så imorron kan dom leka och busa igen :)

Han är så pass medveten nu om att han är borta länge när han blivit såpass stor..
Tidigare så märkte han nog inte skillnad på någon timme eller flera dagar..

Under helgen har han iaf fått sova med mig i stora sängen :)
Jag sa åt honom i fredags när vi låg och mös i sängen efter vilan "tror du mamma kan sova i helgen när pappa är borta?" då svara han "men, jag kan sova här" Det är tur han tar han om mamma när pappa är borta!!
Så skönt att jag har mitt lilla hjärta oxå när Jocke är borta en del på jobb, träningar och matcher så jag inte behöver vara ensam..
Men imorron har jag sagt att han får sova i sin egen säng då pappa kommit hem för annars blir det så trångt så då sa han "jag får sova med mamma när pappa är borta", mkt riktigt :)


Blogg.se, skärp er!!
Satt just och kollade igenom mina kommentarer och insåg att jag har missat en hel del som inte kommit upp tidigare så jag ska försöka gå igenom och svara på dom någon dag..
Det är alltså inte för att jag är otrevlig utan BLOGG.se´s fel!!

8e December 2011

Torsdag idag och gossen är på dagis, själv hade jag tänkt ta mig en vilodag då jag hade så ont i fogarna igår efter dagispromenaden i förrgår och så ett par timmars shopping i Happis igår.. Det är tur man inte känner sig som en 90åring..

Igår fick jag även känna på hur det känns att ha förvärkar, tror jag iaf..?
Har ju aldrig haft det tidigare så är ju svårt veta hur det känns men jag fick iaf typ mensvärk i magen som även gick bak till ryggen och jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen där inne på affären för det gjorde faktiskt ganska ont.. Nå det var bara en iaf och jag hoppas jag slipper sånt tills det är dax!!

Hade så sjukt ont i fogarna när jag kom hem så jag orkade knappt stå upp så det fick bli en vila i sängen en stund innan jag satte igång med maten, sittandes på en av barstolarna, tur vi har dom!!

Som sagt så blir det vila idag så kanske man slipper det onda sen..
Eventuellt att jag snör ihop lite knäck sen då dom jag gjorde här om dagen blev så perfekta och goda så dom nästan är slut nu.. Och i eftermiddag efter Jockes träning ska även gossen få testa på sina skrillor ;)Dagis

Idag har ju gossen fått vara på dagis och leka, det behövs emellanåt då han får ut så mkt mer av att vara där och leka med sina kompisar än att bara vara hemma med mamma som inte är alltför rolig lekkamrat för tillfället..
Fröken sa att han haft så himla roligt idag speciellt ute i snön med sin kompis J, dom hade skrattat så gott och knappt haft tid att gå in :) Det låter precis som våran kille för han verkligen älskar att vara ute, inte minst när det är snö och man kan skotta m.m

När jag kom och hämtade honom höll dom på att leka i stora rummet och även där såg han ut att ha så himla roligt så jag frågade när jag klädde honom om han vill fara imorron oxå och ni kan ju gissa vad svaret blev.. JAA!! :)
Kan även hända att han får vara en stund längre imorron då jag ska iväg till Haparanda med storasyster men han klagar nog inte..

Har ju alltid tidigare haft honom hemma dom dagarna jag varit ledig, alltså när jag jobbat så det känns lite konstigt att vara hemma själv utan honom nu när jag är ledig men jag har iaf tänkt att han ska få vara på dagis 2-3 ggr i veckan så han får leka med sina kompisar.. Han behöver som sagt få vara där och leka och det är inte ofta jag får speciellt mkt gjort då jag har honom hemma då man ska vara lekkompis osv :)
Annars kan jag vara lite emot att ha barnen på dagis alltid om man själv bara går hemma men det är ju upp till var och en :)


BilderVaggan :)Gossen var helnöjd igår då det kommit snö :)Pepparkaksbak förra veckan :)

v37

Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 2 jan 2012
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.Du är på dag 253 av 280. (90,4%).


Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

 

 

 

De där med att andra barnet brukar väga mer skrämmer mig lite..

Jag menar, hur mkt mer brukar dom väga??
Alwin vägde 3810g, betyder det då att vi nu kommer få en bebis på 4500g??
Isf, kan man få returnera??
Ne nu ska vi inte vara sån men alltså jag nojjar mig för att föde en stor bebis, det var jag förra gången oxå!!
Nå nog vet ja de går bra..

Annars längtar jag tills det sätter igång och vi får åka till Sunderbyn för att träffa våran lilla skatt!!
Trodde jag skulle vara orolig inför förlossningen den här gången då man liksom "vet vad som väntar" men förlossningen med Alwin gick så pass bra och fort så..
Jag litar på att min kropp klarar detta och uppstår det komplikationer, vilket det förhoppningsvis inte gör så får vi ta det för vad det är..

Nu är det ställt iordning i tvättstugan med skötbädd, blöjor, tvättlappar osv
Vaggan står på plats i sovrummet bäddad och klart, vi måste bara fixa nå "mysisar" som Alwin säger, alltså gossedjur som lill* kan mysa med :)


Flåsande knubbsäl
Prommat med gossen i vagnen till dagis idag, shit så jobbigt de var!! Det är ju nog tungt gå med stormagen men med den här halsen och hostan blir det inte direkt lättare, kan lova att jag flåsade värre än fan innan vi var där!! Hem gick det en del lättare utan vagn och så stannade jag hos J´s mormor och morfar och lånade en form som jag nyss gjort knäck i i micron och sen gick det värre lätt hem :) Ska göra någon sats till men nu måste jag vila fossingarna och ryggen en lille..
Har ju inte promenerat så himla mkt på ett tag förutom små svängar här på Näsbyn med gossen då jag haft så ont i fogarna men sen jag slutade jobba så är det mkt bättre med dom så nån gång måste man ju testa..
Även fast jag tänkte efter en bit att jag inte ska gå nå mer utan ta bilen så måste man ju försöka få sig nån promenad då och då och till dagis är det ju inte nå långt så det är en perfekt bit..
Bara det kommer lite mer snö så kan vi ta pulkan och då går det nog lättare än att skjuta vagnen..
Man måste ju få upp flåset lite så man inte blir som en knubbsäl som bara ligger hemma!!

Jag längtar tills magen är borta och man kan börja röra sig som folk igen för just nu känner jag mig som världens mest osmidiga människa!! Så mkt som jag väger nu har jag aldrig vägt tidigare och ska minsann inte göra det igen!! Sen att jag samlat på mig så mkt vätska gör ju inte saken lättare för man blir som öm och konstig kring händer, fötter och ben och öm är jag kring vaderna..  Det blir mkt promenader sen när bebis kommit och vill inte vädret vara med oss så får det bli gymmet och deras maskiner!! PUNKT!!

Förresten så går vi in i v37 idag!! ;)


löördag


Åhh jag blir galen på den här jävla hostan som aldrig vill ge med sig!!
När väl halsen börjat bli bättre så får man ist en jävla hosta så man näst intill hostar upp lungorna mellan varven!!
Less!!

Idag har jag haft sovmorron och steg upp just före 10 då satt grabbarna och åt frukost så jag tog mig oxå lite i magen innan vi sen klädde på oss och gick ut..
Jocke skulle byta till vinterdäck på audin vilket verkligen var på tiden och vi tänkte få oss lite friskluft..
Vinterdäcken var tydligen nästan tom på luft så vi tog en prommis till "gammelmormor och gammelmorfar" för att seo m dom hade sin kompressor hemma men tyvärr var den i stugan..
Vi fick oss fika där innan vi gick hem igen..
Fredde kom med deras kompressor så nu sitter däcken på bilen med luft och allt så nu kan vi köra med den hela december ut innan det blir körförbud ;) Höhö
Den ska egentligen besiktas nu men det finns inte en chans att den går igenom och vi är inte så sugna på att lägga ner pengar på att laga den så vi köper oss nog någon annan ist så får audin åka till skroten eller om någon annan är i behov av en skrotbil :)

Jag skulle helst vilja ha typ en v40, det är en perfekt andra bil och lagom rymlig samt billig att köpa, köra och äga!! Annars skulle en A4 eller A6 passa fint oxåNu vilar gossen och jag tänkte försöka få något gjort här medans orken finns..
Jocke for till byn för att tvätta saaben som var mer svart än röd..


1 månad kvar

Idag är det 1 månad kvar till BF!!
Fatta hur lite det är!!

Packade bb-väskan i måndagskväll då jag hade mått pyton i stortsett hela dagen med illamående, yrsel, knappt orkat sitta eller hålla uppe ögonen, magont osv..
Började nojja över ifall det kunde vara havandeskapsförgiftning på g och mamma och min syster var inte sen med att hänga på och tyckte vi skulle åka in..

Hade pratat med förlossningen i Sunderbyn som sa att vi kunde komma in dit om jag inte kände att jag kunde vänta till dagen efter och gå på spec mödra.. Efter ett par timmar då det kändes bättre så bestämde jag mig för att vänta till tisdagen då jag ringde spec mödra och fick komma dit för att göra en ctg kurva, läma blod och urinprov..
Allting såg bra ut vilket var väldigt skönt, så det där konstiga måendet hade nog något med min jävla förkylning att göra eller att jag hade lågt blodtryck..
Fick komma tillbaka på onsdag morron och göra en till kurva för säkerhetsskull men även då såg allt bra ut!! :)

På onsdag eftermiddag var vi till BM och den här gången var även Jocke med som alltid annars jobbar :)
Sf måttet låg på 34cm
Blodtrycket kommer jag inte ihåg men det var bra iaf
HB låg på 116 så även det dög
Hjärtljuden tog ett tag innan hon fick en siffra då de hoppade väldigt till en början men slutade sedan på 155 slag/min


Som sagt så är väskan redan packad så nu måste vi får ut tummen och fixa i ordning i tvättstugan med skötbädd osv och även röja upp i detta förbannade lillrum!!
Även vaggan skulle vi behöva få hit så man vet att allt är klart inför lill*ns ankomst!!
v36
Är lite sent ute då vi gick in i v36 i tisdags men bättre sent än aldrig :)

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 2 fulla dagar (v35+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 2 jan 2012
Du har 32 dagar kvar till beräknad förlossning.


Du är på dag 248 av 280. (88,6%).


Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.RSS 2.0