Torsdag






Då var denna dag snart slut och vad har man gjort, inte är det mkt inte..
Vaknade vid 8 på morron då gossen ville ha mat och sen vid 11 for vi till mitt jobb en sväng och hälsade på och sen har vi varit hos mamma till 5 sen bara varit här hemma..

Jag har lite ont i huvudet känner jag, hoppas bara att jag inte håller på att bli sjuk för det vill jag absolut inte!! Vill ju inte att gossen ska bli sjuk!!
Förhoppningsvis blir det bättre när man fått sig några timmars sömn..
Gossen ligger här i soffan och snarkar en liten stund :) Han har bara sovit 1,5 timme idag så han behövde vila en stund.. Synd bara att jag måste väcka honom på en stund annars får vi inte sova inatt..
Ska passa på att packa väskan klart till imorron medans han sover så man inte behöver stress packa imorron för då glömmer man väl hälften.. Är ju en del man måste ha med sig :)





LATER!!

JAAAA!!!










Lite härligt, på fredag kväll kommer Sara och klipper oss hemma hos syster och gud så skönt det ska bli att få bort denna långa lugg som är i ögonen men som jag har åt sidan nu så man ser nå!! Så först på dagen blir det att gå på stan i Luleå med Syster och Nova och självklart lill gossen :) Sen åker vi till Smedsbyn och tar det lugnt och sen blir vi friserade.. Perfa!!



Vi har nyss betalat räkningarna så nu är man fattig igen.. Gud alltså det är inte mkt pengar man har att leva på då man är mamma ledig.. Men men.. Nu ska jag häva mig i säng så man inte sover bort halva dagen imorron..






Klippning







Igår kom jag på den brillianta idén att fråga Sara i Smedsbyn om inte hon kan klippa mig i helgen då jag ändå är där, det skulle ju vara perfa om hon kunde göra det för jag har ju som inte riktigt tid att gå till frisören nu.. Då är det bara färgning kvar sen men jag får nog stå ut med att ha utväxt och typ gult hår ett tag till för jag känner att jag inte kan lämna gossen än om han skulle vilja äta för då blir det problem.. Så ni behöver ju inte tro att jag tycker jag är snygg i håret när det ser ut som det gör :)




Well nu vakna bebisen och jag gissar att han vill ha mat :)

Tisdag kväll






Nu sitter jag och älskling här i soffan med varsin mugg thé och har det gott :) Alwin har somnat för ett tag sen, hoppas att han sover länge för han har inte sovit mer än typ 1timme under hela dagen så idag har vi haft en lite gnällig pojke men det gör då ingenting :)

Älsklings föräldrar har varit här och hjälpt oss att borra upp en lack hylla i gossens rum och under tiden satt gossen i farmors knä där han somnade så jag passade på att diska undan all disk som jag inte hunnit fixa tidigare..






Idag har vi varit på bvc och nu väger Alwin hela 4120g så han växer så det knakar och det syns då på kinderna som bara blir rundare och goare ;) Mammas lilla kille :)

Nu ska jag gå och duscha av mig innan jag ska gå och lägga mig för man vet ju aldrig när min bebis vaknar och vill ha mat.. Inatt ville han dessutom inte somna om efter han ätit och fått ren blöja så jag har varit vaken med honom mellan 4-7 men till slut somnade han i min famn så då fick han sova med oss.. MYS!!



Tacos






Hos mamma bjöds det på tacos och gott var det fast det hade gärna fått vara lite starkare ;) Är ju som gott när det är lite starkt men jag måste ju vara försiktig med att äta stark mat så inte gossen får ont i magen..

Nu har våran bebis nyss somnat så jag ska väl häva mig i säng så man inte är helt död då han vaknar på nån timme och vill ha mat i lillmagen.. Vi brukar vara nog trötta som det är iaf och somna flera gånger under tiden :) Tur han gillar att sova som mamma men det är rätt jobbigt annars när han somnar då han ska äta för det tar så jäkla länge då :)



Imorron blir det iaf ingen sovmorgon för oss för vi ska vara på bvc kl11.. Kanske pappa kommer med oxå om han inte måste jobba och orkar vill säga.. Han har nämligenc fått nån låsning i ryggen så han har jätte ont.. Hoppas han blivit bra till helgen bara så han kan vara med på bandyresan deras för förra gången kunde han ju inte följa med då inte gossen hade kommit ut från magen än :)

Nåja nu blir det sängen..


Natti natti

Dagen









På morron har vi vaknat vid 8 och steg sen upp vid 1o typ då gossen ätit och vi även hade somnat om en stund som vanligt :)
Badade honom så nu är han ren och fin :) Vi har bara använt badbaljan första gången han badade här hemma sen har vi badat honom i badkaret för vi har ju en sån där badhjälp som man lägger honom i så slipper man hålla honom och då har man båda händerna fria så då går det mkt lättare att tvätta honom.. Anledningen till att vi badar honom i badkaret ist är för att han kommer så högt upp i baljan med badhjälpen och man kan ju inte ha så mkt vatten i den så då får han frysa men i badkaret så tycker han bara det är mysigt då han får vatten på lillkroppen :) 






Så har jag även ringt och kolla så att vi har drulle försäkring på hemförsäkringen så att alla grejer är försäkrade och så.. Och så har jag ringt kommunen så dom skickar hem blankett så vi kan ställa gossen i dagiskö :)

Nu vaknar våran bebis så då ska vi åka till mamma och äta :)

Snygging

'






Nu har jag äntligen fått tummen ur och satt in lite bilder från kameran och telefonen så för er som vill se finns dom på min pixbox
:)


Dagvild






Alttså igår och idag har det verkligen varit kaos i min hjärna!!
Jag hade söndag hela dagen igår så självklart har jag måndag idag så det blir som fel hela tiden..
Kanske är för att Jocke börjat jobba idag lr nå vad vet jag?




På morron vaknade jag dessutom vid 7 tiden och tittade på klockan och skyndade mig att väcka Jocke för jag trodde att han hade försovit sig men han börja ju inte förrän halv 8 och det visste jag så jag vet inte vad jag tänkte med egentligen.. Tror jag var lite i sömn :)

Alwin sover i sin stora säng :)







Nu har vi just ätit middag och Alwin ligger och sover i sin spjälsäng för första gången :) Jag la honom där när vi kommit hem från våran promenad som vi var på med Hanna, Wilma och Ida och han sover då så gott :) Tänkte att jag skulle prova och se hur han sover där men han verkar inte märka någon skillnad..

Idag har ju Jocke börjat jobba igen så det var som första dagen utan honom men det har då gått så bra så.. Gossen vaknade vid 8 så då tog jag honom till våran säng där vi låg och mös en stund innan han ville ha mat och sen när han ätit så somnade vi om igen båda två och sov till typ 11 :) Vilka sömntutor vi är :) Sen har han legat på golvet och titta när jag åt frukost och sen fick han ligga i spjälsängen och titta när jag vek tvätt.. Efter det kom Ida hit och var med honom medans jag duschade (Tack Ida) Sen var det dags för gossen att äta igen och efter det gick vi ut på promenad..
Det tar som ett bra tag att mata honom för efter en stund blir han så trött av att suga så då somnar han så jag får hålla på att väcka honom hela tiden för att han ska äta sig mätt någon gång och ändå tar det ca1 timme så det går inte fort.. Man ska inte ha bråttom när han ska äta :)

Bandy lördag





Idag har gossen varit på sin första bandy match fast han tyckte inte det var så intressant så han sov mest hela tiden :)
Sen har vi varit i Nyborg och ätit och kolla tv och så tills nyss då vi kom hem..
Jag känner mig rätt så trött så jag hoppas gossen snart vill ha mat och sen sova..
Imorron börjar Jocke och jobba igen så då blir vi ensamna då får vi se vad vi hittar på, blir nog promenad iaf om det inte så för kallt...



Jag är så sjukt sugen på att fara på Ikea så jag hoppas det blir av till veckan, jocke ska ju egentligen vara ledig tisdag och onsdag men nu vet jag inte om han kanske ska jobba iaf så vi håller tummarna på att han är ledig en dag iaf så vi kan fara dit..
Vi måste köpa oss en sån där tunn typ bäddmadrass som man kan köra i tvättmaskinen för det är ju inte så kul om det skulle komma kräk lr så i sängen och så kan man inte tätta madrassen.. Så behöver vi lite annat smått och gott som alltid annars då man far dit så hittar man alltid nå man behöver :)

Filmtime








Sådär nu är gossen ny badad och det var första gången han inte grinade nu tyckte han det var mysigt, så nu ligger han i pappas knä och tittar :) Jag har nyss satt rena sängkläder i sängen så inatt kommer vi nog sova riktigt skönt fast det göra jag ju typ varje natt nu.. Jag somnar typ direkt jag lägger huvudet på kudden och sover som en stock men minsta lilla ljud från gossen så vaknar man :)

Vi fick brev från socialkontoret idag om att vi skulle ringa dit för att få en tid då vi kunde komma och fastställa faderskapet på Alwin så jag ringde och en timme efter kunde vi komma så nu är det gjort.. Skönt att vi bor så nära..  Man behöver ju inte fundera över vem som är pappa iaf det ser man ju bara man tittar på gossen, lika snygg båda två ;)
Så har vi även skickat in papperen till skatteverket angående vad han ska heta..
Sten Alwin Joakim Strömbäck Persson blir det :) Ganska långt men det gör ju inge..
Min morfar hette Sten så därför ville jag att han skulle heta det oxå..

Nu ska jag se filmen som går på trean :)

Hejs!

Ljuvliga fredag






Jag och gosen steg ju som sagt upp ganska tidigt idag och inte länge efter att jag skrivit inlägget så somnade han i min famn så vi gick och la oss i sängen för att vila en stun sen vakna jag halv tolv halvt i panik för vi skulle ju bara vila en liten stund, lr iaf jag :) Men mysigt hade vi det fast sen var det bara studsa upp för vi hade bokat tvättstuga 11-16 och vi behövde verkligen tvätta så det har Jocke gjort idag :) Tur jag har lärt honom hur man gör så han oxå kan ;) Han har varit helt underbar dom här dagarna och lagat mat och tvätta mm och nu är han bara hemma med oss en dag till för på söndag börjar han jobba igen.. Blir trist och tomt men vi får lov att sysselsätta oss om dagarna och det tror jag nog inte kommer bli så svårt :)



Jag gissar på att Alwin vill ha mat om en liten stund och då ska vi passa på att se oth för nu är det länge sen vi sett :)

Pappa bara sover :)






Idag har vi vaknat 7.30 och ätit och sen stigit upp så nu har jag oxå fått mig frukost :)
Men pappa ligger då kvar i sängen och sussar så vi får se när han stiger upp..
Idag har vi tvättstuga så det ska vi sysselsätta oss med under dagen sen får vi se vad som händer..



Jag är jätte sugen på en Ikea tripp så om jag har tur kanske vi kan fara dit till veckan om Jocke är ledig nån dag..
Visst älskling ;)

Då var det sängdags





Nu har gossen fått mat, ren blöja och även på sig pyjamasen och nu ligger han och sussar i sin vagga :)
Det är nog bäst att jag går och lägger mig oxå så man orkar med att vara vaken en stund inatt..
Har ju inte vilat nå idag så jag känner mig rätt trött så det passar ju perfa att det blev en så pass tidig kväll :)





Ikväll har vi varit och hälsa på Vickan och Stefan






Nu har vi nyss kommit hem från Vickan och Stefan, skulle egentligen ha farit med Vickan och Ida till Millan men vi gick hem ist så det inte blir så sent.. Blev iaf bjuden på middag hos Viakcn och Stefan, korvstroganoff och ris bjöds det på och gott var det så nu är man mätt och belåten :) Det är nästan så man glömmer bort att äta ibland för att man har så mkt annat för sig hela tiden men det är ju så viktigt att äta och dricka så jag måste försöka skärpa mig!!


Awin ligger och sover i liften men har han inte vaknat innan 20 så måste vi väcka honom om vi ska få sova inatt :)


Jag träffa grannen som bor mitt emot oss nere i trappen precis då jag tagit ut honom från vagnen och hon grattade oss och tyckte han var så söt så frågade hon om vi får sova om nätterna så jag sa som det var att han vaknar en gång per natt och då sa hon "ja vi har då inte hört ett ljud iaf"
Jag trodde nästan alla grannar hört honom då han brukar skrika då man ska byta blöja på honom för det är ju inte alls mysigt att ligga på skötbordet det är ju så himla kallt!! :(  Men icket.. Nå det är ju faktiskt inte så lyhört här och det är ju bra så man slipper höra allt som grannarna gör..


Hoppsan






Igår kväll somnade Alwin redan vid 22 tiden i Jimmys famn och då hade vi inte ens hunnit ta på honom pyjamasen så den åkte på inatt ist när han ätit och fått ren blöja men nog sov han lika gott förde :)
Jag gick och la mig vid 23 för att inte vara allt för trött då han ville ha mat..
Sen vaknade vi vid 8 tiden på morron då det var dax för mat igen och sen somnade vi om till 11, shit så vi har sovit men skönt var det :)

Nu ropar gossen och vill ha mat så jag ska mata honom och sen ska vi gå ner på stan en sväng och handla lite och efter det kanske vi svänger förbi hos Vickan, det går rykten om att hon har bakat limpa ;)

Jocke ska och gadda sig så då får vi se sen vad det blev för något, men det blir säkert fint :)
Jag vill ju oxå göra men det får vänta för man ska ju inte göra det medans man är gravid eller ammar så det hinns ju med sen..




Måste även lägga in bilder från kameran på gossen :)

Semester








Nästa helg så ska Jocke iväg på bandy resa så då ska jag och Alwin åka på en liten semester till Smedsbyn och vara där :)
På fredagen blir det stan i Luleå och på lördagen fyller syster år så då blir vi nog bara där och på söndagen ska vi nog på meandi party i Boden :) Det blir nog bra, och skönt att komma bort en helg.. Synd bara att vi måste vara utan pappa :(








Mammas lilla gosse :)








Han är så söt när han ligger och ler då han sover mitt lilla hjärta :)






Bada







Jag är så fruktansvärt sugen på att bada badkar!! Så himla typiskt när man inte får göra det..
Nåja nog vet ja jag klarar mig.. Men när man sitter och är frusen så blir man så himla sugen på att ta ett varmt bad och då är det ju som trist att man inte kan göra det.. Jag får ta igen det sen med massa bad :)




Sovmorgon





På morron tog vi sovmorron och det behövdes kan jag lova för gud så trött vi var..
Vaknade kring 9 tiden på morron av att gossen låg o vaggan och lät så då var det bara stiga upp och byta blöja för där i var det inte rent(mysigt va :) ) Sen la vi oss i sängen så fick han mat och jag somnade under tiden till och från.. Helt sjukt att jag alls kunde somna för det brukar ju göra ganska ont då han suger men jag var väl så trött för att märka av det lr nå..
Sen somnade vi om en stund igen och sov till halv 11 :) Gossen sov med oss i våran säng då :)

Efter vi stigit upp så gjorde vi oss klara och for till Jockes mormor och morfar där vi var till 14tiden sen hem så gossen fick sova..
La mig en stund och vilade medans han sov och sen har vi myst på här och så..

Igår kväll och även nu ikväll har Alwin varit ovanligt lugn, han brukar annars vara lite grinig såhär mot kvällen men nu ligger han i pappas knä och halv sover :)

Elefant tofflor







Nu har vi just lagt gossen för natten så hoppas han sover hela natten nu..
Jag var tvungen att väcka honom vid 8 så han inte skulle vara vaken hela natten men nu har han ätit och somnat i sin vagga så vi får se hur han sover sen..

Igår var Jimmy och Anna här och hade med sig lite presenter till Alwin där ibland ett par små tofflor med elefanter på som han har haft på sig nu ikväll och gud så gulligt det ser ut :)
Nu ska jag läsa lite snabbt sen ska jag oxå gå och lägga mig så jag får sova innan han vill äta igen..

Natti natti

Förlossningsberättelse

Som alla säkert redan vet så gick jag över hela 18 dagar alltså v42(+3)
Söndagen den 11Januari så var vi till Sunderbyn på ÖB-kontroll då såg allting bra ut, det var nog med fostervatten och bebisen verkade må fin fint där inne i mammas mage.. Hon gjorde hinnsvepning vilket inte var  sådär jätte mysigt kan jag lova! Vi fick en ny tid på tisdagen kl8 då skulle det göras en till kontroll och så skulle det avgöras om jag skulle bli igångsatt..


MEN...


Vi åkte hem och jag hade som en molande mensvärk efter hon varit och "vispat runt", det höll i sig någon timme men sen blev allting lugnt igen.. När jag sedan gick och la mig vid 1tiden så kände jag ingenting förrän jag vaknade 03.30 av värkar.. Gick upp på toa och gick sen och la mig igen men det gick absolut inte att ligga när värkarna kom utan det var bara sätta sig upp och sen gick jag runt här i lägenheten och efter ett tag försökte jag lägga mig igen och då vaknade även Jocke när jag låg och vred på mig.. Klockade värkarna som kom med 5minuters mellarum vilket dom gjort sen det startade så när klockan var 04.15 ringade jag förlossningen som tyckte vi skulle komma in med tanke på att jag gått över så länge.. Tack gode gud för det för hela vägen till Luleå så kom värkarna med 1-2minuters mellanrum men höll bara i sig ca 30sek men det var ändå ganska intensivt och jag visste absolut inte hur jag skulle sitta..

Vid 05.30 var vi framme och jag fick åka upp på förlossningen i rullstol för när värkarna kom så kunde jag knappt stå..
Väl där uppe mötte Jocke som varit och parkerat bilen upp oss med en barnmorksa och vi fick komma in i ett förlossningsrum.. Där kopplade dom på en sån där elektrod lr vad det heter på gossens huvud för att mäta hjärtslagen och så satte dom även en ctg kurva och där såg man verkligen hur tätt värkarna kom, det var typ högst upp hela tiden så gick det snabbt ner och lika fort upp igen så jag hann som aldrig vila emellan.. Jag var även öppen 5cm..

Jag provar även lustgasen som hjälpte lite till en början och så vart man rätt mysig av den men kring 06.10 bad jag att få EDA och 06.30 kom narkosläkaren och satte det och det tog inte så länge innan det började värka vilket var riktigt skönt för då fick jag chans att vila en liten stund innan det började trycka på vilket var en del jobbigt när det sen började komma krystvärkar och jag inte fick krysta förrän dom dagt att det var ok.. Vid 07.00 var jag helt öppen.. Vet inte riktigt vad klockan var när jag började krysta men sen tog det inte länge så hade jag en underbart fin liten gosse med massa mörkt hår på mitt bröst.. Klockan var då 09.56 Han var en aning blå och hade navelsträngen runt halsen men det fick dom fort bort och sen skrek han i högan sky :)
Jag sa åt Jocke "en liten gosse" och jag kan lova att jag har aldrig varit lyckligare!

Han började fort söka efter tissen och sedan sög han en stund innan han skulle vägas och mätas, han vägde 3810g och var 52cm lång så han var helt normal stor.. Jag som hade oroat mig för att få en jätte bebis :)

Vi stannade på bb en natt och åkte sedan hem på eftermiddagen, var så himla skönt att få komma hem och sova i våran egen säng för jag hade inte sovit många timmar alls där borta..

Idag har gossen hunnit bli 1vecka och 1dag och dom här dagarna har bara rusat förbi ien rasande fart, man hinner inte riktigt med.. Men gud så mysigt vi har haft det och det blir bara mysigare och mysigare när man börjar komma in i allt nytt.. Han har sovit bra om nätterna och bara vaknat en gång för att få mat och ren blöja så då har mamma och pappa fått sova ut :)
Mjölken har börjar rinna till sig men det kan ju ta upp till 2månader innan det är igång helt.. Och ibalnd får vi ge honom lite ersättning efteråt för att han inte blir mätt på mjölken jag har..
BM som vi träffade förra veckan tyckte att vi kunde ge ersättning 1gång per dag men blir han inte mätt så måste han ju få tills han är mätt annars får vi ha en ledsen och missnöjd liten kille och det är ju inte roligt varken för oss eller honom..


Att vara mamma är helt underbart fast man får vara ganska trött om dagarna men det hör ju till, vi har ju fått en välskpt och frisk liten grabb så då är ju allting helt som det ska :)


Nu ska jag ta och väcka gossen så han kan sova sen så vi inte behöver vara vaken inatt :)




Mammas och pappas älskade lille Alwin :)

Woho






Idag när jag loggade in på min sida på swedbank för att kolla om barnbidraget kommit så hade jag fått pengar från fk.. Måste vara pengarna för december som jag inte fått för jag får ju annars pengarna utbetalda den 27e.. Men det kändes bra iaf att veta att det är igång nu så man slipper gå utan.. Men inget barnbidrag.. Kanske han är född för sent för att få denna månad??





Känner mig iaf ganska trött och slut, har inte hunnit vila nå idag vilket jag har gjort en stund varje dag sen vi kom hem från bb..
Gossen har inte haft någon riktig sovstund idag för när vi gick till bvc så somnade han i vagnen men sen blev han ju väckt när vi klädde av honom då han skulle vägas och sen har har bara sovit jätte korta stunder.. Annars brukar han ju sova typ 4timmar i sträck på dagen.. Nu sover han iaf i bilstolen, han somnade i den när vi åkte hem från mamma så jag knäppte bara upp kläderna på honom så han får sova en liten stund innan han ska äta igen..
Han hade iaf gått upp 220g sen i fredags så nu väger han 3750g




Förlossningsberättelse kommer jag lovar!! :)
Måste bara få tid och ork till att skriva en så håll ut :)

Frusen







Jag har alltid varit väldigt frusen av mig men under graviditeten har jag varit ganska varm, jag har iaf sluppit frysa hela tiden.. Brukar annars ha kalla fötter och händer alltid..Men nu har jag börjat gå runt och frysa igen så nu sitter jag här inlindad i en filt med mina sköna tofflor på fötterna och gossen ligger brevid i soffan och tittar :)

Sand helvete!






Har inte haft tid att sitta vid datorn förrän nu..
Vi har sovit till 9.30 även idag och sen har gossen varit lite tjurig, tror nästan han var lite övertrött men kunde ändå inte somna.. Nå han somnade vid 14 tiden iaf men vaknade lika fort för då hade han bajs i blöjan stackarn.. Så vi böt och sen tog det ett tag innan han somnade om men när jag började dammsuga så somnade han gott :) Sen vakna han för typ en timme sen och ville ha mat men åt i typ5 min och sen somna han igen så nu får vi se hur länge han sover..


Gud alltså vad jag hatar när det kommer in massa sand i hallen som man sen drar runt i hela lägenheten och även i sängen.. Jag höll på att bli toki av all sand så jag tog fram dammsugaren så nu dröjer det väl till ikväll lr imorron så är det lika mkt sand igen..


Idag har vi äntligen gjort oss av med vårat köksbord, det var så himla rangligt så vi har lånat Saras nu medans hon är i Åre :)
Känns som trist att köpa ett nytt köksbord när man inte kan köpa ett som man vill ha för att vi har så litet kök.. Men förhoppningsvis så kommer vi flytta om inte allt för länge så då får vi nog plats med ett fint stort bord :)
Gunilla var gullig och kom hit med bordet och tog även med sig vårat för att slänga det när tippen har öppet :) SÅ vi Alwin en söt liten dress oxå :)

Promenad med vagnen







Skönt att det inte var så många grader ute idag så vi kunde gå på en liten promenad med vagnen fast det blåste en del men det var ändå skönt att komma ut en säng när man suttit inne i flera dagar... Vi har endast promenerat över vägen till sjukan på kontroll och vägning av gossen och det räckte då gott och väl i kylan som var för shit alltså vad kallt det var om fejset!! Men idag gick vi först ner till minuten för att hämta ut pengar och sen for vi på coop och handlade lite.. Alwin somnade så gott i vagnen och sover än.. När han vaknat och fått mat ska vi åka till Nyborg och hälsa på Alwins gemmelfarmor så hon oxå får träffa honom :)


Gubben är i duschen nu och jag måste säga att jag vart rätt sugen på att duscha jag oxå för gud så jag börja frysa mitt i allt, men det kanske blir bättre om jag tar mig en kopp thé så det ska jag fixa mig nu..


Kom på igår kväll efter jag skrivit det där om ammningen att det lät som att jag bara vill amma för min egen skull och så är det absolut inte!! Självklart gör jag ju det mest för gossens skull för att han ska få så bra mat som möjligt och även för att det är som ett vaccin så han inte behövewr bli sjuk!!












Förresten så har Alwin sovit jätte bra inatt, vid 23 hade han ätit klart och somnade sen vid 23.30 så då la vi oss oxå och sen sov han till 4.30 då han fick mat och torr blöja och sen har vi sovit till 9.30 :) Riktigt skönt med sovmorron!!

Sen middag





Det blev sen middag idag men det gör ju ingenting för vi är ju lediga så :)
Kycklingwok med nudlar fixade älskling idag och gud så gott det var!!
Alwin sov ända till 19 då han vaknade och ville ha mat.. Då hade han inte ätit sen 14.30 så det känns himla skönt att veta att jag har mat så han blir mätt.. Då behöver vi inte ge någon ersättning ikväll heller.. Man vill ju helst inte göra det för mitt där det är så blir han för bekväm och vill inte amma längre vilket jag gärna vill göra ett tag så livmodern drar ihop sig och även så man går ner i vikt lite fortare än man skulle gjort om man inte amma..
Nåja nu ligger han då i pappas famn och myser och jag ska fortsätta läsa bloggar har ännu en hel del kvar innan jag är ikapp er :)

För vi har världens sötaste son!!





Alttså jag måste bara berätta om igår när vi var på bm mottagningen på kontroll med Alwin så var det 2 barnmorskor som kollade på honom och båda tyckte han var så himla söt så säger den ena "Hade jag inte vetat att det var en pojke så hade jag trott det var en flicka för pojkar brukar inte vara såhär söta" :) Men han har ju liksom att brås på vårna lilla gosse ;)

Och idag när vi varit och vägt honom så gick vi till bvc för att anmäla oss där och då träffade jag en arbetskamrat som tyckte han var så lik Jocke :) Så kom även Nina och tittade på honom och hon tyckte han hade så fokuserad blick för att vara så liten :)
Men han är så duktig och följer med blicken när man rör sig framför honom och lampor gillar han att titta på



Gossen bara sover :)







Idag har jag inte varit så social för jag har varit så himla trött. jockes föräldrar kom hit och då dom varit ett tag var jag tvungen att gå och vila för jag orkade knappt hålla uppe ögonen.. Sov väl sidådär 1,5timme kanske och när jag vakna tänkte jag att nu borde väl lilleman snart vakna och vilja ha mat men det är nu en timme sen och han sover än.. Men jag tror nog han håller på att vakna :)

Jag börjar även vara lite hungrig känner jag.. Tur Jocke fixat mat nu dom senaste dagarna och ska göra det även idag :)


Vad händer ikväll då?
Ida messade tidigare och sa att vi får komma dit om vi vill men jag vet faktiskt inte om jag orkar..
Börjar kännas som att jag dissat dom nu den senaste tiden men jag har verkligen inte haft orken.. Sorry!
 Och ikväll skulle det som ändå vara skönt att bara vara hemma och mysa med mina killar..

En trött mamma






Gud så trött jag blev nu när jag satte mig här..
Tror bestämt det blir att vila för mig sen när gossen vaknat och ätit..





Åhh vad trist att det ska vara så jäkla kallt ute för jag hade som velat gå på en liten promenad..
När vi gick till sjukan tidigare så höll man ju halvt på att frysa bort ansiktet...
Hoppas på varmare imorron!!

Så himla skönt






Inatt har allting gått bra, gossen fick lite ersättning igår kväll för han vart inte mätt på det mamma hade att erbjuda men det funkade då så bra så :) Och sen sov han 4timmar och så bara vakna och äta och få torr blöja och sen sova igen.. Så himla skönt..
Vi har varit på kontroll idag och han hade gått upp hela 120g sen igår så det var ju mkt bra..
Hon tittade även på mitt ena bröst som det blivit ett litet sår på och som blödde en del på morron när han åt så hon tyckte jag skulle köpa en sån där silicon grej som man sätter på bröstet då man ammar och det funkade jätte bra. Gjorde inte lika ont och han fick då bra med mat oxå :) Mjölken har nog runnit till sig nu för det rann mjölk från munnen på honom och sen har det även kommit upp lite så han får då mer än nog :)

Efter han ätit så badade vi honom och sen har han legat och titta massor i soffan med pappa när jag har duschat och nu sover han :) Får se när han vaknat och vill ha mat igen..

Gud alltså så lycklig jag är nu!!
Dom där 18dagarna jag gick över tiden var verkligen jobbiga men nu känns dom bara som en fis i rymden och det var då mer än värt mödan!!

Mina killar





Hann inte riktigt lägga upp nå bilder här tidigare men några finns på pixbox om ni vill titta :)
Det har iaf gått jätte bra med amningen idag när Alwin själv får bestämma hur och när han vill äta.. Sköterskan som vi träffade idag tyckte att jag inte behövde amma honom mer än var tredje timme men är han hungrig och vill äta så måste han ju få göra det.. Dessutom så hade han ju gått ner 400g när vi vägde honom idag och det är som på gränsen vad som får gå ner så det är ju bara bra om han får äta ordentligt :) Nu är han iaf nyäti och ligger i soffan och sover :) Han är så himla söt våran gosse :) Imorron ska vi iaf och väga honom igen så då får vi se om det gett nå resultat..



Sen vi kom hem från bb så har vi iaf hunnit ha en hel del främmande och massor med fina kläder och andra presenter har Alwin fått :)
Tack så jätte mkt för allt fint!!
Jag är så sjukt sugen att fara på ikea och hanlda lite och även till Luleå och shoppa massa fina kläder till gossen men det får vänta tills det kommit pengar.. Känns ju som mer kul att köpa kläder nu när man vet att det är till en pojke :)








Mina killar :)





nu ska jag passa på att läsa alla blogginlägg man har missat dom här dagarna och även försöka hinna svara på kommentarer jag fått av er :) Om inte annat så kommer det sen när jag har tid och så :)

Andra dagen hemma







Idag har vi varit på kontroll med lill gossen eftersom att vi fick åka hem så tidigt så fick vi fara och kolla så allt var bra med honom och även göra PKU-testet annars brukar dom ju göra det på bb.. Jag var lite orolig när dom skulle sticka honom, är ju inte direkt själv något fan av nålar så jag tyckte så synd om honom men han var så himla duktig och gav inte ens ifrån sig ett ynka litet ljud :) Tur var ju det annars hade mamma fått ont i hjärtat!!

Det var hela -20 grader när vi skulle gå dit så då fick vi passa på att prova overallen som vi köpte åt honom igår och den var helt perfekt :) En del stor men det är ju bara bra så han kan ha kläder under och har något att växa i.. Han mös då på för fullt och somnade direkt vi klätt honom :)

Natten till igår gick nog alldelens för bra för att det skulle gå lika bra inatt.. Vart inte så mkt sömn för gossen har varit ledsen och skrikit en del men som tur var så gav det med sig efter ett ganska bra tag så vi fick sova någon timme iaf.. Mjölken har ju inte riktigt hunnit rinna till så det har varit som att han inte blivit riktigt mätt därav gråten.. Hon som gjorde kontrollen kollade iaf  när jag ammade honom så att han hade rätt grepp och att han svalde som han ska och det tyckte hon han gjorde.. Men hon sa att jag inte skulle amma mer äm 15min på varje bröst och om han inte verkar bli nöjd av maten han får så ska vi ge 20-30 ersättning ikväll.. Men nyss när han åt så fick han iaf äta 20min på varje och då blev han då nöjd och somnade gott mitt i maten så nu ligger han i sin vagga och sussar så sött :)

Men jag säger då det, det är fan inte skönt att amma såhär i början men man måste ju ge det några dagar så det får härda och jag hoppas att det gör det snart!! :)

Nu ska jag ta och sätta in lite bilder från kameran och telefonen så ni får se om en stund :)

Det blev en liten Alwin :)





Som många säkert redan vet så blidde det en liten gosse :)
Han kom till världen 12Januari Kl:9.56
Vägde 3810g och var 52cm lång och så underbart söt!!
Det tog 6.5 timmar från första värken så det gick ganska fort vilket jag är mkt glad över!! :)
Skönt att det satte igång av sig själv!!

Fick komma hem redan igår och gud så himla skönt att få sova i våran egen säng och bara mysa på alla tre!!
Alwin är en riktigt snäll liten gosse, sover och äter :)
Och inatt har har sovit hela natten.. Vi somnade igår vid 22.30 när han ätit och sov till 2.20 då han ville ha mat och torr blöja och sen sov vi till 8.30 på morron :) Snacka om skönt!!
Nu har lill gossen nyss ätit och ligger i sin vagga och myser :)



Orkar inte skriva mer ikväll men ska berätta mer en annan dag när jag har tid och ork så ska jag även fixa upp lite bilder :)





Är han inte snygg våran lilla kille ;)


Tack så mkt för alla gratulationer!!

Natti





Börjar känna mig ganska trött i ögonen så jag tror jag ska börja häva mig i säng gubben har sovit en stund nu så det är bäst att vara tyst så jag inte väcker honom :)
Imorron ska jag testa mitt nya mineral puder som jag hämtat idag :)


 Sweet dreams!! :)

Natti

Kvällsbesök







Ikväll har jag haft besök av Ida och Vickan, vi har pratat massa skit och druckit te :)
Och gud vad timmarna rusar iväg när man sitter och pratar massa minnen och sånt :)




Bebisen bökar på för fulla muggar och jag hoppas så innerligt att det ska sätta igång snart så vi slipper vänta!!
För jag vill inget hellre än att det ska sätta igång av sig själv!!




Imorron blir det lunchdate hos Vickan med henne och Ida :) Najs!!

Blir det någon bebis lr vad?






Jag ringde förlossnigne vid 8 på morron och hon tyckte då att vi kunde börja åka för att dom väntade ganska mkt patienter fram mot lunch och så.. Så vi bestämde att vi skulle vara där till tio så vi skulle hinna äta frukost och duscha osv.. Var bara att skynda och väcka Jocke samt ringa mamma och väcka henne så hon kunde väcka Nova och göra henne klar och sen hoppa i duschen för en snabbis.. Så 9 var vi hos mamma och packade in Nova i bilen och sen åkte vi iväg.. Novas pappa hämtade henne vid e4n så vi skulle slippa köra in till Smedsbyn vilket var bra för exakt kl 10 svängde vi in på parkeringen i S-byn :) Var ju ganska halt när det hade regnat så vi fick ta det ganska lugnt..

Ctg kurvan såg fin ut även idag och man såg att det var en del sammamdragningar även fast jag inte kände av dom.. Sen fick vi vänta en stund innan vi fick träffa förlossningsläkaren som skulle göra UL och den mysiga kontrollen.. Det såg fint ut med fostervatten idag oxå och när hon skulle göra kontrollen så kände jag bara NEJ!! Och hon märkte nog på mig att jag inte tyckt att det var någon hit, inte för att jag tror att nån tycker det.. Men hon förklarade iaf precis hur allt ser ut och vad som ska hända när allt förbereder sig sov.. Så berättade hon hur hon skulle göra och även sen vad hon gjorde och så.. Det var inte lika hemskt som i fredags för det gjorde mkt ondare då och jag visste ju abslout inte vad hon höll på med ens.. Jag hoppas att vi får en som är lika bra nästa gång!! Var iaf öppen 3cm och tappen var halvt tuplånad och mujk så det är ju ett bra teckan.. Hoppas nu bara på att det sätter igång av sig själv så vi slipper göra en till kontroll!!
Hur som helst så har vi en ny tid på tisdag och har det inte hänt någonting då så börjar dom väl fundera på om dom inte ska sätta igång det hela men det är ingenting vi får veta förrän tisdag isf.. Det beror alldelens på hur jag och bebis mår och hur mkt patienter dom har på förlossningen för pågående förlossningar går ju före..


Nu ska jag fara till mamma och äta nå middag :)

Hejs!

Regn?







Himla skoj att det börja regna då!! Nu kommer det ju bli svin halt efter vägen, så himla typiskt!!
Vi får hoppas att det slutar fort!!




Morronstund






Blev en tidig morron för mig idag igen, kunde inte sova nå mer när jag vaknade vid 6 tiden så nu har jag varit vaken en stund och har hunnit dricka en mugg med thé och ätit en mandarin..
Dom sa när vi var i S-byn att vi skulle ringa när vi vaknat och få en tid men jag tror jag väntar en timme till iaf med att ringa så får Jocke sova mer.. Nova ska åka hem med oss när vi far så dom slipper komma till Kalix och hämta henne när vi ändå ska åt det hållet :)
Igår innan vi for från mamma så for jag, Jocke och Nova på Coop och köpte dille (det är godis) åt Nova :) Vet inte riktigt varifrån hon har fått att det heter dille men hon var iaf så glad över sin fruxo påse :) Hon är så himla söt och go mosters flicka :)


.







Jag känner mig rastlös men som vanligt så har jag ändå ingen ork att göra nå så då får jag helt enkelt sitta här hemma och dega..
Nåväl det är ju bara bra om jag tar det lugnt och vilar upp mig för mitt där det är så hinns inte det sen..
Bebisen bökar på i magen och jag måste säga att det göra lite små ont men som vanligt så är det ingenting annat än sånt som går över efter ett tag..

Nu ska jag ta mig en macka och sen ska jag lägga mig i sängen och läsa min bok.. :)

Imorron blir det S-byn igen så håll tummarna för att vi slipper komma hem tomhänta!!

Bubbelvatten





Igår när vi skulle fara till Sunderbyn så blev jag sugen på bubbelvatten men dert är inte så länge sen jag lärt mig dricka det så det måste vara med nån god smak för att jag ska tycka om det och vi har ju inte nån sån essens till sodastreamern så jag tog en sån där citronflska från kylen och stoppade i lite av det och det blev jätte gott :) Så nu har jag nyss gjort en till flaska med bubbelvatten som vi dricker :)
Det borde ju vara mkt nyttigare med sånt än det man köper som är till för sånt för där i lär det ju vara massa socker och skit..? Inte för att jag vet vad som är i sen sån där citron men ändå :) Dessutom så är det ju mkt billigare!!


Pröva det ni oxå :)

Present på dörren







Igår var jag trött som en gnu men kunde ändå inte sova ordentligt.. Så himla typiskt!! Vi somnade vid 22igår kväll och vid 01 tiden vaknade jag och mådde illa så jag kunde som inte sova.. Efter en stund gick jag upp och tog mig ett glas vatten och åt en mandarin och sen kunde jag sova igen.. Men dom här toa besöken har som stört mig inatt för direkt jag har somna så har jag vakna av att jag varit piss nödig.. Hoppas det är över snart!!

Drömde även inatt att vi var i Sunderbyn igen och att dom skulle uppskatta vikten på bebis och gissa vad dom säger!! Den väger mellan 5-8kg Shit alltså tänk skulle man knösa ut en sån stor bebis.. Det går ju liksom inte.. Tur det bara var en dröm!!

Sov iaf till 9 på morron och vi steg upp vid 10tiden och åt frukost sen satte jag mig och läste i min nya bok som jag bara orkade läsa en sida i igår kväll.. Men orkade bara läsa till 11 för då mådde jag som dåligt igen och kände mig jätte trött så jag la mig i sängen och sov en timme.. Shit vad jag sover!! Sen har vi varit i Nyborg hela dagen där vi ätit våfflor och sen for vi till mamma en sväng för att vara lite med gumman :)


Och gissa vad vi möttes av när vi kom hem! Det hängde en påse på dörren med en present i där det stod
"Lite uppmuntran till de blivande föräldrarna i väntan på bebis!
Lyckönskningar från grannarna i huset bredvid..."
Alltså från Ida & Henrik :)
Detta var det som var i :)










Så var det även en påse med cookies & knäckflarn med men den glömde jag att fota :)
Visst är dom gulliga!! :)
Tack så jätte mycket!!

Sunderbyn








Idag har vi då varit i Sunderbyn på öb kontroll och allting såg bra ut så på söndag ska vi tillbaka igen.. Man får komma varannan dag på kontroller när man gått över såhär långt för att dom ska kunna se så att allt funkar som det ska..
Gjordes en ctg kurva som dom tyckte såg fin ut, gjordes ul där dom kollade så det var nog med fostervatten och så gjorde dom lite andra inte så roliga kontroller.. Fy säger jag bara det var inte mysigt!! Hoppas verkligen att bebis vill komma innan söndag så jag slipper göra det igen!! Var iaf öppen någon cm så det var ju bra iaf då kanske det är på gång om vi har tur..
Hon sa även att dom inte brukar vilja vänta tills man gått fullt 43veckor utan när man gått 42veckor och 4dgaar så brukar dom vilja sätta igång så då får vi se om det kanske blir på tisdag om det inte hunnit komma någon bebis då..

När vi var klar på Sunderbyn så for vi till storheden på lindex där vi köpte 2pyjamaser och sen på biltema och köpte lite grejs till bilen..
Sen på vägen hem svängade vi in i Smedsbyn för att hämta Nova på dagis som ska vara hos mamma i helgen så hon åkte med oss till kalix och så har hon varit här tills mamma slutat jobba.. Gud så hon är lugn och mysig gumman när man är själv med henne!! Och idag var hon inte så farligt blyg för Jocke som hon brukar vara :)

Nu orkar jag inte skriva nå mer är så himla trött och sluta.. Blir en väldigt tidig kväll för mig ikväll för jag orkar knappt hålla uppe ögonen.. Kanske går och lägger mig och läser boken som jag fick av mamma idag :)


Godnatt





Massage





Igår när jag och Ida gick hem från stan så kom hon på att hon glömt gå in på hudverket och boka tid för massage och då vart jag riktigt sugen på att gå på massage men än så länge går ju inte det för magen.. Har inte varit massage sen i sommar nån gång och så då i turkiet när vi var på turkist bad så det kan behövas vill jag lova!! Är så stel i kroppen och har ont i rygg och axlar..
Så det blir oxå nå jag ska investera i sen när det finns tid och pengar!!

Muffins






Nu känner jag mig ganska effektiv.. Känns som att jag fått gjort en del idag.. Vid 11 for jag och Ida iväg för att handla men först var jag tvungen att fara på bygg och trä och kopiera lägenhetsnyckeln så nu har vi äntligen en extra om det skulle behövas och sen var vi i gallerian på apoteket och självklart på hemköp och köpte ananas så det lär jag ju ska äta ikväll :)

Sen när jag kom hem så åt jag lunch och la mig och vila för jag var så trött.. Sov typ 1.5timme så sen var jag som ny igen och då började jag baka muffins :) Blev som jag skrev tidigare kladdmuffins och dumlemuffins och gott blev det!! Så nu har vi lite fika att bjuda på om det kommer nå nyfikna människor och vill snossa bebis sen :) Har redan fått några anmälningar.. Hehe
Till middag har vi ätit lax och potatis.. Mums!!

Nu sitter jag här i min sköna fotölj och vilar mina trötta fötter och min trötta rygg och på en stund får jag främmande.. Therese skulle komma och hälsa på så då har jag ju nån att prata med för Jocke for nyss på träning..














Imorron blir det att stiga upp tidigt för vi ska vara i Sunderbyn 9.30

2008



Hur har året nollåtta varit för dig? - Perfekt
Bättre än förra året? - Både och
Har du träffat några nya vänner? - Joo
Isåfall vilka? - Orkar inte rabbla upp
Någonting du aldrig kommer glömma nollåtta? - 12maj då vi plussade :)
Har du flyttat under år nollåtta? - Jepp vi flyttade till våran underbara lägenhet i mars
Har du hittat en ny låt som du älskar? - Jorå
Isåfall vilken? - Massor

KÄRLEK.
Hur har din kärlek varit nollåtta? - Underbar
Har du strulat med någon? - Nepp
Har du varit kär? - Jaah och är det än
Har du sagt jag älskar dig till någon? - Jepp
Har någon sagt jag älskar dig till dig? - Avisst
Har du haft ett hemligt förhållande? - Ne

SORG & HÄMD.
Har någon i din närhet tagit självmord? - Nej tur de
Har någon i din släkt avlidit? - Nej
Har du slagit någon på riktigt med knytnäven? - Inte vad jag kan minnas iaf
Har du varit i slagsmål? - Nej

PERSONLIGT.
Har du gjort någonting du ångrar? - Ne det tror jag inte
Isåfall vad? -
Har du skämt ut dig? - Ne inte de
Har du ljugit för en vän? - Nepp
Har du gjort något dumt mot en vän? - Det vill jag inte påstå
Har en vän gjort något dumt mot dig? - Nej inte vad jag vet

SKOLAN & FRITIDEN.
Vilken skola går du på? - Ingen men jag gick på Balder där jag tog studenten 2006
Har någon varit elak mot dig på skolan? - Ne
Hatar du någon på din skola? - Det gjorde jag säkert
Har du gjort något framsteg? - Säkert nån gång
Har du haft alla rätt på ett prov? - Ehh ne så duktig har jag aldrig varit

VÄNSKAP.
Har du träffat nya vänner? - Det har jag nog
Har du många killkompisar? - Javisst då
Har du förlorat en vän? - Ne men har nog sämre kontakt med vissa
Har du fått tillbaka kontaktet med en gammal vän? - Hmm jag tror de
Har du gått bakom ryggen på en vän? - Nej
Har du ljugit för en bästavän? - Nej
Har du haft en relation med en vän? - Nej

Crosstrainer









Igår när jag inte kunde somna så låg jag självklart och funderade uti massa saker och jag har bestämt mig för att jag vill ha en crosstrainer.. Det behöver verkligen inte vara nån värsting av det dyraste slaget utan en i typ medelklass som fyller dom viktigaste funktionerna.. Så det är verkligen någonting jag önskar mig!! Hoppas någon vill vara snäll och skänka mig en för jag har verkligen inte råd att köpa någon.. Tror nästan jag ska ringa pappa nån dag och säga att han gott kan köpa en åt mig!! :)
Jag menar det är ju menaingen att man ska ställa upp för sina barn och se till så att dom mår så bra som möjligt ;) Hihi

Små bebis kläder






Igår kväll fick jag nå ryck och började sortera i bebiskläderna för jag kom på att jag inte satt dom i storleksordning och det kan ju vara skönt om man slipper gräva runt i kläderna för att hitta rätt storlek för just nu så är det 50,56 och även lite 62,68 så då fick jag det gjort iaf.. Var egentligen för att jag skulle kolla om vi verkligen inte hade någon lite pyjamas som jag började och jag hittade faktiskt en i stl50 så imorron när vi far till Luleå så måste vi investera i nån i stl 56 och även 62 så bebis inte behöver frysa om nätterna :) Det var tom Jockes idé att vi skulle köpa det i Luleå för han orkade inte fara på kids and teens igår :) Hihi så nu får han skylla sig själv när han måste gå i affärerna :) Men vi ska bara på storhedén så det är nog ingen fara..
Är ju så himla mysigt med alla små kläder och jag längtar så tills vi kan börja använda dom :)




Kolla bara!! :)

Godmorgon världen!!







Idag är jag vaken tidigt men jag hade inte så mkt annat till val än att vakna 8 på morron.. Var tvungen att ringa BM och även kalixbo.. När vi var hos BM igår och hon skulle ringa Sunderbyn så vi skulle få en tid till imorron så var dom på lunch och hon skulle då ringa dom senare så sa hon att om hon inte ringt igår med en tid så skulle jag ringa på morron.. Men hon hade inte fått tag i dom igår så hon skulle ringa dom nu på förmiddagen och sen höra av sig.. Så sa hon även att hon kände sig lite dum igår när vi farit som typ hade uppmanat mig att gråta men att hon inte menade så utan bara att det är okey och göra det.. Vilket jag iofs förstod men det lät ändå rätt kul sättet hon sa det på :)

Well nu har jag iaf ringt henne och har även pratat med kalixbo om att vi vill ha omlackat våra köksluckor och nya handtag till dom.. Stackars Nova klämmer sig ju alltid i dom när hon är här så dom är inte så barnvänliga.. Dessutom är dom jävligt fula!!
Och så var jag ju även tvungen att ta upp det där om cyklarna i trappuppgången så nu ska dom typ dela ut lappar om att det ska tas bort från trappen så jag hoppas ju att dom som äger dom gör det annars blir jag toki!!





Visst är hon söt mosters lilla gumma :)



Känner mig en del trött för det tog länge innan jag kunde somna igår och när man väl har somnat så får man springa upp typ en gång i timmen för att gå på toa så min sömn har väl inte varit så bra inatt kan man säga men jag kunde verkligen inte somna om nar jag ringt mina samtal så jag får vila här på nån timme..
Är jätte sugen på att baka muffins idag så det tror jag att jag ska göra.. Det blir kladdmuffins och vanliga muffins med dumle i tror jag :)
Men först måste jag och handla så det får bli senare idag..

Host host





Fy fasiken vad jag hostar alltså!!
Har ju iaf inte ont i halsen vilket är tur men det som rasslar när jag andas och så hostar jag massor.
Har ju haft såhär ganska länge nu men det är som att det blivit värre..
Tur iaf att jag hållt mig frisk annars..



Gus vad bebis bökar och trycker på när jag sitter alltså!!

Annanas






Nu har jag precis tryckt en halv annanas och fy fan så gott det är alltså!! 
Måste köpa en ny imorron :)
Dom är billiga på hemköp i veckan så man får ju passa på :)



Omsättning av blommor & diskstrejk







Idag när vi var på kina


Vickan: Kan vi inte hitta på någonting ikväll
Jag & Ida: Typ vadå?
Vickan: Ja men nå roligt bara nånting måste vi ju göra
Jag: Ne men jag har inte tid
Vickan: Nähä, vad ska du göra då
Jag: Jag ska sätta om mina blommor

Vickan tittar på mig som att jag är dum i huvet och börjar skratta och så säger hon "för typ 2år sen hade vi aldrig kunnat tänka oss att du skulle tacka nej till att umgås för att sätta om dina blommor"

Haha dom måste ju oxå tas om hand juh :)

Nu har jag iaf satt om dom så nu kanske dom lever ett tag till när dom slipper stå i plastkrukorna dom är i när man köper dom..
Tvingade även Jocke att hjälpa mig för jordpåsen var så stor och tung men han tyckte inte det var så roligt :)






Det pågår även en diskstrejk från min sida.. Disken täcker typ hela bänken men jag har gett mig fan på att nu är det jockes tur för han har inte diskat på länge så det får helt enkelt stå där tills han har gjort det om det så ska ta en månad!! :)
Då vet ni de :)

Promenad?





VI skulle ju som sagt ta oss en promenad idag eftersom att det var så kallt igår men inte var det ju mkt varmare idag så vi gick ner till kina jag Ida och Vicky där vi åt lunch och det blev kyckling i curry för mig och Vicky och Ida tog biff med bambusgott och champisar sedan bjöd Stephs söta mamma på efterrärr, friterade bananer med glass och det var himla gött :) Har aldrig smakat det förut så det var ju på tiden :)
Hon ringde även upp till Stephanie så vi fick prata med henne :) Det var verkligen kul att få höra hur hon har det och så.. Klockan var kring 22 där borta och hon skulle typ gå och sova.. Hon sa att det var kring 20grader just då men att på dagarna är det mkt varmare.. Så hon har det bra som slipper denna kyla :) Kul att höra att hon trivs så bra iaf!! Man blir lite avis :)

Nå sen gick vi iaf till gallerian och kollade lite och sen till hanikapp omsorgen för Ida skulle hämta nå papper så där träffade jag även min chef som jag pratade lite med.. Efter det gick jag och Ida på kids and teens och sen hem.. Så även fast det inte blev någon riktig promenad så har vi ju iaf fått oss lite motion och frisk luft det är ju inte fy skam..

Nu sitter jag och väntar på att Jocke ska komma hem, hade tänkt att vi ska fara och köpa en liten pyjamas till bebis för jag har kommit på att dom vi har är ganska stora storlekar..
Så kan jag ju passa på att skriva här för det är flera som har frågat, vi har massor med klä'der i storlek 50-56 så om ni tänkt köpa nå kläder åt den lill* sen så köp inte mindre än 62 iaf  är ju lite tråkigt om man inte hinner använda det innan det blir för litet..

När man gråter renas själen










Så då var kontrollen hos BM överstökad och det blev som jag trodde, öb kontroll i Sunderbyn på fredag.. Jocke är ju himla nöjd över det lr så kanske inte, han är ju inte den som gillar att hålla på och fara fram och tillbaka för han tycker det är så långt överallt :) Men nu är han så illa tvungen :) Hihi!
Nå iaf så verkade allting bra med bebis idag och hjärtljuden låg på 143slag/min.. Hon sa även idag igen att det blir en bebis med långa smala ben :) Som pappa då för mina ben är ju allt annat än långa och absolut inte smala..
Så då¨är det bara invänta fredagen och se vad som sägs då.. Det ska faktiskt bli ganska spännande för då gör dom ju UL och det är ju ett tag sen det gjordes.. Är ju så himla kul att se bebis där inne i magen :)

BM frågade även hur jag mår och känner just nu och jag sa att jag mår bra men att det är jobbigt att vänta.. Så frågade hon om jag tycker det är så jobbigt så jag gråter och det gör jag ju inte.. Men hon tyckte iaf att om det skulle kännas jätte jobbigt mitt i allt och att jag skulle känna att nu är det för mkt då är det bra att gråta för att då kan det kännas lättare sen.. Tyckte det lät ganska komiskt men det ligger ju någonting i det hon säger iaf.. Jag tror nog jag klarar mig från att gråta :)

-16






Ida frågade mig tidigare om jag ville gå på en promenad men då var jag just påväg ohc skulle och äta med mamma och dom så jag sa att vi kan ta det senare.. Efter vi ätit så for vi på coop för mamma skulle köpa blomjord och lecakulor åt mig så jag kan sätta om mina stackars blommor och sen for vi hem till mamma för att fixa lite.. Sen när jag väl kom hem så är det ju fan -16 grader ute så det blev ingen promenad.. Typiskt!!
Men imorron ska vi och så blir det även lunch på kina :) Undra om Millan och Vickan oxå vill komma? :)

Ska även sätta om mina bommor imorron.. Har köpt nya krukor för länge sen men har inte kommit mig för att köpa blomjord så dom står med sina plastkrukor i dom andra..

15 Januari






Nu ist för att gå och vänta och bli besviken varje dag för att det inte kommer någon bebis så ska jag ställa in mig på att den kommer den 15 för 3 veckor är det längsta man får gå över så har den inte kommit av sig själv då så blir den liksom tvungen..  Då vet ni det..



Pinsamt?







Haha, just innan mamma och dom kom och hämtade mig så satt jag här och höll på att stänga av datorn och så öppnades dörren.. Började undra om jocke glömt något men då var det grannen som gick fel :)
Dom hade varit upp på vinden och så gick hon bara ner en våning ist för två..
Hon såg ut att skämmas lite men hon sa ingenting utan vände direkt i dörren :)
Jag brukar ju alltid annars ha låst dörren men nu hade jag inte gått och låst efter att Jocke och Patte for men som tur var så var det ju iaf inte någon skummis som kom in :)

Bitterfitta








Just nu känner jag mig jävligt bitter vill jag lova!!
För det första så är jag less och vänta vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det gått 12 dagar nu och inte minsta lilla känning på att det skulle vara på gång något.. Skulle det inte vara så att jag känner bebisens rörelser så skulle jag fan börja fundera på om jag bara blivit fet..
Folk frågar 1000ggr per dag om det inte kommit någon bebis, om det är på g osv.. Och visst jag förstår abslout att alla undrar det hade ju jag oxå gjort men det börjar oxå bli lite påfresande för jag känner ju att det är länge länge kvar..

Så är jag jävligt less på mina grannar (vilka det nu är) som har sina förbannade cyklar i trappuppgången där det är plats för att ställa vagnar och dylikt så inte fan ryms det någon vagn där nu inte.. Hallå, det finns liksom cykelförråd!! Den ena cykeln är dessutom isärplockad..
Så här nån dag ska jag vara en riktig satkärring och ringa kalixbo och be dom fixa bort det där för om jag nu skulle vilja ställa vagnen där nere så går ju inte det för att dom har sina förbannade skrotcyklar där!!

Nu ska jag sluta klaga och gå ner för mammi kommer och hämtar mig.. Blir middag med dom idag för Jocke är på bandy

En sån här lista

Saker som jag är just nu.
Kär: Absolut :)
Glad: Både och
Trött: Ne inte längre
Vild: Nej
Lugn: Ja
Nervös: För vad?
Uttråkad: Lite smått, man blie en del uttråkad när man bara går och väntar
Irriterad: Lite
Ledsen: Lite bekymrad
Besviken: Mmm lite
Arg: Nej det kan jag inte påstå.
Förvirrad: Ne inte direkt
Sårad: Ne

Random stuff
Någon som du längtar efter: Jaa bebis!! Kom nu!!
Vem kramade du senast: Jocke
Vem kysste du senast: Samma
Vem ringde dig senast: Vickan
Vem pratade du med på msn senast?: Ida
Har du några kärleksproblem: Det kan jag inte påstå
Har du ätit något idag: Joo en mandarin på morron och sen gröt och snart blire lunch
Har du gråtit idag: Ne
Har du skrattat idag: Inte än men det kommer nog

Jag
Är singel: Nepp
Är rädd för att bli övergiven: Ibland
Svär ofta: Nja det går som i perioder
Sjunger i duschen: Ne
Morgonperson: Ibland, har även mina perioder där
Skrattar åt mina egna skämt: Nja
Vill ha barn: Jaa men h*n verkar inte vilja komma

Har du
Glasögon/linser: Japp har till och med på dom nu
Piercingar: Ett par stycken
Syskon: 3 st
Färgat håret: Ett antal ggr
Bra självförtroende: Det duger väl fast för tillfället är det lite sämre med de
Sagt" jag älskar dig" till någon: Jepp
Varit kär: Jaa är de nu juh
Dumpat någon: Jo

BF +12






Vaknade vid 7 och kunde inte somna om så här sitter jag nu helt ensam i mörkret och Jocke sover för fullt.. Det lär han nog göra ett antal timmar till för han har varit vaken och sett hockeyn inatt..
Är ju så sjukt störande då man vill sova men verkligen inte kan och bara ligger och vrider och vänder på sig så jag tog täcke och kudden till soffan.. Har druckit en mugg med thé och ätit en mandarin så nu ska jag bädda ner mig och se Mamma mia i hopp om att kanske kunna sova en stund sen annars vet jag en som kommer vara skit trött senare idag..





Imorron är det onsdag och jag verkligen längtar att få komma till BM och höra vad hon har att säga om det hela..
Har det inte blivit någon bebis innan fredag så blir det överburenhetskontroll och jag är ganska säker på att det inte kommer hinna komma någon för den har inte ens gjort minsta lilla anspråk på att den vill ut.. Så himla typiskt!!
Jag är den enda i min familj som har behövat vänta såhär.. Min mamma har fått oss syskon någon dag tidigare än BF varje gång och min syster fick sin dotter 2 dagar före och självklart så får jag gå och vänta tills jag blir galen.. Suck!!
Dessutom så hade syster massa sammandragningar igår när dom var och handlade i stan och det är ju som lite typiskt, det är ju jag som ska ha massa sånt och inte hon!!
Nåja nu ska jag bädda ner mig..



LATER!!

Hur ska jag göra??






Jag börjar bli ganska less på det här blonda håret nu.. Är som så jobbigt då man är så mörk i sig själv för då är utväxten ett faktum efter bara nån vecka när man har färgat det.. Tror det blir en omgång till att göra det ljust och sen är jag faktiskt rätt sugen på rött :)
Fast jag är rätt osäker uti rött ändå för tänk om jag ångrar mig och vill ha ljust igen då är ju likasom dom röda pigmenten kvar och det blir himla svårt att få en fin blond färg igen..
Så vill jag ha tillbaka mitt långa hår!! Tycker det är jötte skönt med lite kortare för det tovar sig inte då och jag är även sugen på att klippa ännu kortare men som sagt så vill jag även ha tillbaka mitt långa hår.. Åhh gud så svårt det här är!!
Jag har ju mitt löshår jag kan sätta i men det är ju typ ljusbrunt och då är ju frågan vilken färg man vill ha så man inte förstör det oxå om man ångrar sig sen.. Shit vilka problem man har alltså :)





Såhär såg jag ut i håret när jag hade färgat det sist innan jag klippte av det..
Gillar faktiskt färgen fast nu har det blirvit lite gult så det är dax att göra någonting åt saken

Förbannade element!







Fan så ont jag har i mitt lillfinger nu!! När jag höll på att skura i sovrummet nyss så var jag jätte smidigt och klämde fingret mellan skaftet på moppen och elementet på något konstigt sätt så nu har jag förbannat ont.. Det typ spränger och värker i hela fingret.. Ett sår fick jag dessutom..

Nu är det iaf städat och fint här men jag är inte riktigt nöjd förrän det är skrubbat i badrummet oxå, disken är borta och skåpen i köket är torkade för det blir ju alltid massa fula äckliga fläckar kring dom.. . Så jag hoppas att Jocke tar tag i disken och toan så tar jag skåpen!!
Det går även bra om det görs imorron..
Skulle även vilja få uppsatt kakeldekoren så det blir lite finare där inne men dom var typ nån mm för stora så vi måste skära bort en bit från varje och det känns ju en del jobbigt..

Halvvägs





Så nu är vi halvvägs med städningen.. Julsakerna är iaf bortplockade och nedstoppade o en kartong och granen är i förrådet.. Har även varit och hängt upp massa ytterkläder i förrådet som vi inte använder nu..
Dammtorkat har jag oxå gjort så nu ska det dammsugas och skuras och så ska gardinerna som ska upp i köket strykas.. Så får vi ju inte glömma fönsterlamporna för nu är det jätte mörkt här och det gillas inte :)


Ätit tacomackorna som Hanna hade recept på har vi oxå hunnit med och det var riktigt gott!!  
Satte mig för att vila fötterna och smälta maten så passa jag på att skriva här :)



Återkommer senare!!

Hejs!

Här snålas det med uttag





Då har vi gjort bort lite ärenden och handlat lite så vi inte behöver svälta :)
Jocke håller nu på att dra antennkabeln från sovrummet in i vardagsrummet så han spikar för fullt :)
Är väl kanske inte så jätte snyggt att ha en kabel genom hela lägenheten men det kan inte hjälpas då det bara finns ett tv uttag.. Jag förstår inte hur dom har tänkt när dom har byggt husen här för det finns jätte dåligt med uttag över huvudtaget och på den väggen där tv-jacket är finns det inte ens ett vanligt uttag så vi har fått dra en ström sladd från andra sidan rummet..

Nåja nu hade jag tänkt börja städa här så vi får bort julsakerna för nu börjar jag vara lite less dom och så behövs det även dammsugas så.. Tur Jocke är ledig idag så han kan hjälpa mig ;)


Sängkamrat





På morron när jag vaknade så hade jag en sängkamrat i sängen ;) Händer ju inte alltför ofta då Jocke oftast jobbar och börjar flera timmar innan jag vaknar.. Det blidde en lång sovmorron iaf till 11.30 så jag har alltså sovit rätt länge för jag somnade tidigt igår.. Senaste tiden har jag varit så trött efter att varit vaken bara någon timme så jag har sovit rätt länge på mornarna..

Kollade internetbanken när jag stigit upp och äntligen har jag fått mina pengar!! Känns skönt fast det inte var så många kronor men man klarar sig iaf.. Nu är det bara hoppas på att föräldrapengen hinner bli klar så jag fåpr den utbetalad i tid..

Nåja nu är det dax för frukost och sen tror jag vi ska och göra lite ärenden.. Måste även handla lite så vi har mjölk och pålägg helst :)

LATER!!

Z





Dagarna passerar förbi sakta men säkert och här sitter jag ännu utan bebis. Åhh!!
Nå nu ska jag iaf studsa i duschen och sen fara till Vickan..



Hejs!

Kvällsprommis :)





Min kära sambo var inte lika sugen som mig på en promenad så det sket sig men som tur var så följde Ida med mig ist :)
Vi fick gå ganska fort påvägen dit för att hinna innan dom stängde men det gick fin fint :) Kändes ändå som att jag orkade gå lite fortare än annars.. Köpte iaf en honungsmelon och en halv annanas samt bananer.. Så nu sitter jag här och gottar i melon och annanas :) Bananerna hade  jag tänkt ha i mitt morronfil..
Undra varför man inte köper sån frukt oftare för det är ju såå himla gott!!


Nu ska jag smaska vidare på min frukt :)

Kyla





Det blidde ingen promenad för mig idag när det var så jäkla kallt ute..
For och hälsade på Hanna och Wilma ist :) Och shit så söt hon är lilla Wilma!!
Man blir ju ännu mer sugen på att få hålla i våran bebos vilket fortfarande verkar dröja.. :(

Vi har iaf varit till Nyborg och ätit middag hos Jockes farmor och där bjöds det på köttbullar, hare, potatis, stuvade morötter, grönsaker och massa gott bröd och sedan ris á la malta med apelsin till efterrätt.. Himla gött vare!! Jag har aldrig smakat hare tidigare men det var verkligebn gott :)

Nu ska jag försöka få med mig Jocke till Ica innan dom stänger och köpa nå annanas :)

Igångsättning osv






Har suttit och läst lite på olika sidor om att gå över tiden och bli igångsatt osv..
Det verkar vara himla olika på olika ställen när man får en igångsättning..
Nu menar jag inte att jag vill ha det för helst av allt så vill man ju att det ska sätta igång av sig själv för det är ju trots allt det bästa sättet om kroppen för sköta det själv.. Men samtidigt kan det ju vara bra att veta hur det funkar med sånt för nu har jag ju gått hela 41 veckor och en dag och det är ju i v42 man brukar få gå på överburenhetskontroll lr få en igångsättning..
Nu är det ju så i mitt fall att jag ska på överburenhetskontroll samma dag som jag går in i v42 om det inte kommit någon bebis då så då får vi se hur det går.. Men det är ju inte förrän på fredag så det kan hinna hända mkt på den tiden så håll tummarna för att den vill komma ut snart!!






Allting står ju bara och väntar på den lill*



Lördag







Så var det lördag och vad ska man hitta på idag då..?
Hade tänkt ta mig ut på en promenad iaf, bara synd att man inte får med sig någon..
Sen blir det nog att ta sig ett varmt bad när man kommer hem och kl 17 ska vi på middag hos Jockes farmor..
Så ser min dag ut.. Just fan vi har ju tvättstuga idag oxå så det blir att tvätta ikväll.. Fy fan vad jag ska springa i trapporna alltså!!
Jag börjar vara rätt less på att vänta nu.!

Och jag ska inte till BM förrän på onsdag men jag ska nog ringa på måndag och be om att få göra UL så dom kan uppskatta vikten på lill*n för jag är verkligen livrädd att det ska vara en stor bebis!!

Ingenting händer ju









Idag har jag helst gjort någonting och inte bara varit hemma.. For till mamma på förmiddagen där jag åt luch innan vi hade tänkt åka och se på tapeter men bara en liten stund innan vi skulle fara så ringde Jocke och sa att jag måste fara hem för att dom skulle komma med tvn :) Så vi for hit och väntade och när den var levererad så for vi till colorama.. Shit alltså vad det finns mkt att välja på!! Det är ju hur svårt som helst.. Vi hittade iaf några som hon tyckte var fina men ska fara dit nån dag igen för att se mer.. Man blir ju så sugen på att tapetsera om här oxå men då får man ju bara välja ur två kataloger så det är ju en del lättare men kanske inte dom finaste tapeterna..

Nå sen for jag och hämtade Jocke på jobbet och så for vi och köpte nån antennkabel och sen hem och käka middag.. Och nu ikväll har hans föräldrar varit här och borrat så nu har vi tvn uppe på väggen här i sovrummet och Jocke har tagit plats här i sängen och ser sagan om ringen.. Typiskt att det alltid ska vara skit filmer!! Fast nu kan jag ju helst se på andra tvn om jag vill :)

Är myskväll hos Millan ikväll men jag for aldrig dit.. Kände som att jag inte ville fara och lämna Jocke hemma för idag tycker jag faktiskt lite synd om honom för dom har match imorron och söndag neråt i landet så nu ikväll har laget åkt iväg och Jocke fick stanna hemma..
Eftersom att det inte kommit någon bebis än och man vet ju aldrig om den får för sig att komma i helgen så är det ju bra om han är hemma.. Fast jag vet oxå att han hade velat vara med och spela men det kan inte hjälpas nu..
Nåja han får ju vara med nästa gång förhoppningsvis :)

Kan jag inte bara få sova









Jag längtar till J kommer hem från träningen och hoppas då på att han vill mysa ner sig i sängen med mig och se oth tills vi somnar!!
Just nu vill jag bara sova tills bebben kommer.. Dagarna går så himla långsamt nu när man som bara går och väntar hela tiden.. Skulle ju vara kul om man hade något att göra hela tiden men det har jag absolut inte ork till..
SUCK!





Jag har iaf bestämt mig för att detta år ska jag gå ner alla kilon jag gått upp under graviditeten och helst 10till så det blir att köra stenhårt sen när man kan.. Självklart kommer jag ta det lugnt i början med bebben och bara mysa på och inte börja med nå hård träning under tiden jag ammar och så utan då får jag helt enkelt nöja mig med att äta sunt och promenera med vagnen men sen då jäklar!! Se det som ett nyårslöfte lr vad som helst men jag ska då ge mig fan på det iaf!!

Är det ett skämt??






Alltså jag vet inte om jag ska skratta lr gråta.. Idag har jag gått över en hel jävla vecka och det händer inte ett skit..
Är det här ett stort skämt lr vad??
Jag blir snart toki!!





En 2009 bebis





Nu kan vi pusta ut och inte längre oroa oss över att våran älskade lilla bebis skulle bli ett av dom sist födda barnen 2008 vilket känns himla skönt.. Som sagt så är det nog inte så jätte kul att fylla år sist på året..
Så nu får du jätte gärna komma redan idag :)






Går kvällen var mkt lugn och skön.
Vi åt en god middag som bestod av fläskfilé, hemmagjort klyftpotatis, sås och en riktigt god sallad,
En stund efter att vi ätit kom Jockes föräldrar och lillebror hit och var till 22.30 tiden och då for vi iväg till Nyborg tille Jens och Emelie där det var lite folk och drack.. Firade in det nya året där med raketer och självklart en nyårs puss ;)
Alla var och skulle känna på magen och det var väldigt blandat om vad alla trodde att det skulle bli för kön så nu är det bara vänta och se vilka som hade rätt :)

Vi kom hem vid 2 tiden och då kröp vi ner i sängen men det tog en stund innan jag kunde somna för jag hade som lite förvärkar lr liknande men det gav med sig efter en stund och jag somnade gott och har sovit till 12 idag :)



Nu ser jag fram emot 2009 som för övrigt kommer bli det bästa året hittills för då kommer ju våran lilla bebis att födas :)












Och bilderna är fotade av världens bästa Ida :)

Jag har fått en award





Har fått denna award av Hanna
Tack för det!! :)






Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!




Ida
Jennie
Millan
Linda
Sara
Ida R
Sandra
Ewelina





RSS 2.0