Jävla slarver






Så var måndagen här..
Gossen är på dagis och jag ska nog gå ut och få mig lite sol innan det är dax att kasta i sig lunch och åka mot jobbet.. Har varit och gjort lite ärenden efter jag lämnade gossen, min snälla mamma kom hit med sin bil så jag kunde låna den och tur var ju de för jag hittar inte mina cykelnycklar.. Vart fan har jag satt dom??
Jag måste ju ha cykeln till jobbet imorron bitti iaf..
Det här med nycklar är ett mysterium för mig!! Jag hittar aldrig mina nycklar när jag ska ha dom och det gäller både cyeklnycklar och hemnycklar.. Eller joo, innan vi började riva här så hittade jag dom för då hade vi dom på en magnet i hallen men nu när vi rivit bort allt från väggarna så går de inte att hänga dom där mer..

Jag är en slarver!!





Midsommarhelgen





Midsommarhelgen har spenderats ute i skärgårn med god mat, båtturer, spel och mys..
Det är så himla skönt att komma ut dit för där kan man koppla av på ett helt annat sätt än man kan göra här hemma.. Man kan bara släppa allt och bara vara.. Sen att man sover så sjukt gott där ute gör ju inte direkt saken sämre!! Visserligen är det inte så jätte bekväma sängar men vad gör det när man blir så härligt trött och slut av sjöluften :)
Idag har jag legat på bastubron och lapat sol det är mkt lättare att ligga i solen där ute än här hemma för där fläktar det så skönt (oftast) så man iaf har ro att ligga en stund men som vanligt får man ändå aldrig nån färg på kroppen..  Ska ta och inhandla sololja som jag kan smorsla in mig i så kanske man får lite färg iaf..
Rusktigt skönt är det iaf att komma hem igen och ha vanlig toalett, rinnande varmt vatten, vanlig dusch osv..


Båttur på midsommarkvällen





Gossen ser på Pippi, kolla in ögat där han fått ett bett


Skönt att bada i baljan när det ännu är lite väl kallt i vattnet



Nu har jag två veckors jobb framför mig och sen går jag på semester!!
Jocke och Alwin har bara den här veckan kvar innan dom går på semester/sommarlov och det känns ju lite fuskigt måste jag väl erkänna ;)



Midsommarafton





Denna midsommar har jag börjat på jobbet men ska alldelens snart åka hem och sova ett par timmar innan vi åker ut till stugan..
Har nyss ätit en riktigt god frukost bestående av yogurt, knäckemacka med ägg och vattenmelon så nu kommer jag nog sova gott :)

Såg precis på vädret att kring 14 tiden idag ska det regna och åska och endast vara 12 grader så jag gissar att denna midsommar kommer firas inne..


Trevlig midsommar på er!! :)



Funderingar..





Känsliga bör kanske inte läsa eller nå..?



För ca två veckor sen hade jag svinigt ont i mina fingertoppar och under fötterna, två dagar senare så började mina fingrar att flagna.. Alltså typ ömsa skinn.. Jag kunde dra bort stora hudflagor och det for bara mer och mer men bara just det översta hudlagret.. Nu har det nästan slutat, tror jag men det har som farit småflagor längre ner på fingrarna och i händerna..

När jag kom ur duschen här om dan så såg jag att även mina hälsar och tår börjat flagna och där är det ju mkt tjockare skinn så det går som inte att dra bort de som är löst så efter ett fotbad och smorsel så hoppas jag att det blir bättre.. Har varit jättenoga med att smörja både händer och fötter med fet salva flera ggr om dagen och innan jag lägger mig men nu börjar jag fundera om det här är något man måste gå till en hudläkare med??

Jag har inte ont eller så men det är ju som störande..
Har funderat ett par dagar om man skulle testa gå på forvård, har aldrig varit på nå sånt för jag tycker det känns läskigt om nån ska pilla på mina fötter men nu känns det nästan som ett måste??

Känns ju lagomt kul att gå barfota nu oxå så det är inte ett alternativ!!



Nattsurr





Sitter på jobbet och kollar sunt på olika bloggar och annat man kan fördriva tiden med..
Det är ju ljust hela nätterna nu så jag hade tänk att jag skulle ha öppe persiennerna hela natten, jag brukar annars har dom fördragna för jag är så nojjig och hatar då det är mörkt ute och tänt inne, då ser alla mig och jag ser ingen.. Men, nu är det såhär att mitt emot här utanför så stor det ett hus som jag tycker är lite spooky så jag tror dom åker ner nu.. Liite fjånig man är men va fan de är väl onödigt sitta och nojja sig över att det står nån i fönstret på andra sidan och glor!!



Tanken slog mig nyss att det är 4 år sen jag började jobba här, då som sommarvikarie..  Men alltså fatta 4år!! Vart har dom åren sprungit iväg??
Den här sommaren behöver jag iaf inte jobba utan får ha semester!! Hur skönt som helst ska det bli!!
Sommaren innan jag fick Alwin valde jag att jobba hela sommaren och sen bara ta två veckor semester då vi skulle utomlands under hösten eftersom jag ändå skulle vara mammaledig sen och förra sommaren jobbade jag hela sommaren så nu är jag värd 5veckors semster!! ;)


Nu ska jag invänta nattfolket :)

Heipa!!

Idag är en dålig dag! Jag är irriterad och...

mms_img73053 (MMS)

Idag är en dålig dag! Jag är irriterad och hugger på det mesta, en riktig bitterfitta! Varför jag är så irriterad och arg kan jag inte svara på för jag har ingen aning...? Är hos mamma och ska fixa käk här och sen ska jag sova, kanske lite sömn gör susen?

Onsdag




Onsdag idag vilket innebär nattjobb för min del så det blir att försöka få sig några timmars sömn i eftermiddag så man orkar..
Gossen ska sova hos mommo så han slipper fara på dagis före fan imorron så han blir alltså ledig hela den här veckan, skönt :)


Igår hände det saker i köket/hallen, Jocke och Fredde har dagrit bort det som var kvar av golvmattan och tapeterna så nu är det bara lite kvar att skrapa bort från golvet så kan vi börja montera köket..
Vi har ju byggt ihop alla nedre stommarna förutom stommen som spishällen ska sitta i men det tar ju inte så länge..
Ska på en stund försöka mig på att skrapa lite om jag inte är för svag för det verkar sitta en del..

Vi hade tänkt oss svart kakel men jag tror det blir vitt ist när jag har tänkt lite mer på det för allt som vi ska ha på bänken - vodoo knivstället, breadburk, diskmedelsburk, sodastreamer m.m är svarta och bänkskivorna är svarta samt golvet är i svart ek så det blir nog bättre med vitt för att bryta av lite annars blir man nog less fort..

Annars då - tapeterna som jag hade tänkt blir det nog inte så måste fara och kolla efter några här snart men det får vänta till köket ä'r monterat iaf..


Nu ska jag plocka lite här och sen göra lite nytta :)

Kvällen






Det här regnet verkar inte ska ge sig än på ett tag??
Visserligen gör det inte så jätte mkt för det behöver ju regna ibland oxå, lite tråkigt bara att det aldrig blir uppehåll så gossen får leka lite ute.. Nog för att vi har regnkläder men det är ju som ändå inge trevligt vara ute i regnet..
Bra är iaf att man får gjort lite mer inomhus som man annars skjuter på då det är fint ute :)

Imorron hade jag tänkt koka saft om jag får köpt en sån där liten flaska mor mor´s saft eller vad dom heter, de är något man måste ha på sommaren ;)
Sen får vi se vad man hittar på..
Kanske passa på att bara vara så man pallar jobba natt på onsdag :)
Känns faktiskt lite skumt att fara och jobba igen för jag har ju varit hemma 1månad på onsdag och då känns det som att man missat så mkt men det brukar gå fort så är man inne i allt igen :)
Det kommer nog gå super!!
Jobbar två nätter sen ledig helgen och efter de jobbar jah två veckor och sen har jag semester 5 veckor!! :) Najs!!

Vad ska ni göra i sommar??
Jobba, ha semester??
Vad ska ni hitta på?? :)
Jag vill ha lite förslag ;)


Lite babbel bara






Jag och gossen började dagen med en sovmorron till kvart i 9 och skönt var det!!
Somnade kring halv tio igår så jag har fått massor med sömn!!
Jag har en konstig period vad gäller sömnen nu, har jätte svårt att somna på kvällarna även om jag är skit trött och sen när jag väl somnat så sover jag så lätt så jag vaknar till minsta lilla..
Gillar nästan bättre då jag har perioder då jag somnar innan jag lagt huvudet på kudden och sover utan att vakna av något, självklart vaknar jag om Alwin är ledsen eller så men allt annat hör jag inte..
Nå jag får ju sova iaf så jag ska inte klaga :)



Har städat badrummet och lilltoan grundligt idag, det behövdes då jag inte orkat göra något sånt under dom trötta och orkeslösa veckorna..
Jag och Jocke har vikt in massor och då menar jag MASSOR med tvätt i garderoberna när han kom hem från jobbet.. Var lite mer än 4 blåa stora Ikeapåsar!! Har strejkat lite med de där då jag tycker han kan fixa det eftersom jag tvättar och hänger all tvätt.. Det är väl rättvist??



Just nu diskar han vårat stora diskberg och jag satte mig för att hämta andan lite.. Ska försöka få röjt undan lite i gästrummet oxå där det mesta hamnat från hallen och sånt när vi har tömt då vi har rivit..
Sen ska vi iväg till korlpralsvägen och fixa käk så vi slipper gå hungriga..
Har jag förresten nämnt att jag vill ha vårat kök klart nu??



Btw så är våran dator fixad nu så vi måste hämta hem den så kanske det kommer in lite nya bilder någon gång :)

Den här valpen blev vi störtförtjusta i :-)

mms_img70086 (MMS)

Den här valpen blev vi störtförtjusta i :-)

Igår hängde jag med Ida till Kälsjärv där ...

mms_img70085 (MMS)

Igår hängde jag med Ida till Kälsjärv där hon skulle utfodra Mikaels hundar och därbland hans hundvalp och även grannens valp som var där.. Gud så söta och tjocka dom var ;-) Senare på eftermiddagen följde jag och Alwin med henne till hennes svärmor och kollade på hunden Idas små valpar och gud så pluttiga och söta :-) Både jag och Alwin fastnade för den vita och nog blev man sugen att ta med den hem måste jag säga!! :-)

Jahap




Idag hade jag tänkt klippa klart gräset som jag började med igår men klipparen dog efter en stund så jag parkerade den.. Det tog slut bränsle och jaa jag kan tanka den men tanken läker så vi sa igår när vi tankade den att nästa gång den är tom måste vi plocka isär den så vi kan kolla om det går att laga vilket jag hoppas på för det känns väldigt onödigt om vi måste köpa en ni klippare bara för att tanken läker för den klipper då bra..
En tank brukar annars räcka till hela gården men inte nu inte..

Har iaf hängt upp ett "myggnät" i altandörren så man slipper få in så mkt djur då den är öppen..
Köpte nå gardinpar för 39kr på Ikea igår som är som myggnät så den andra åker sen upp vid ytterdörren :)
Det får duga tills jag får tag i myggnätslameller.. Om någon vet vart det finns såna så säg till!!

Sen hade jag tänkt börja bygga stommar till köket men jag och Jocke måste hjälpas åt att ta in dom som är till dom nedre skåparna så man inte behöver hålla på och lyfta och böka uti de där själv för den del paket väger en del.. Så nu vill vi ha bygghjälp ;)

Imorron är det kulturnatta så tanken är att gå ner på stan och kolla om vi sen åker till stugan återstår att se.. Vi har pratat om det men dom har lovat regn lördag och söndag och då känns det bättre att vara hemma och bygga för nu vill jag ha ett kök!! Tänk skulle man försöka sätta upp ett datum för när vi vill ha uppe det..?
Det lär nog dröja innan allt finslip osv är klart men ett uppsatt fungerande kök vill jag ha snarast!!



Så om ni känner er sugna på att bygga lite så är ni välkommna!!
Såklart får ni komma annars oxå ;)

Anonym??





Undra vem den här Anonyma människan eller människorna som kommenterar är??




Dagens shopping




 

Fick inte handlat allt som jag hade tänkt idag då inte allt fanns men jag är nöjd ändå :)
Gossen fick sig ett par sandaler, linnen, t-shirt, shorts och ankelsockar..
På Ikea fick han sig en till potta och plast skålar som vi ska ta till stugan, ett parasoll till sandlådan så han inte blir stekt av solen..
Sen har jag köpt en klänning och ett par stövlar åt mig själv.. Stövlarna är svarta och rosa med blommor och prickar på, riktigt fräna ;) Har även invigt dom ikväll när jag klippt gräset och sköna var dom!!
Blev även en del till köket på Ikea och en del annat som det alltid brukar bli ;)
Jag är nöjd!!










Idag ska vi shoppa;)





Det blev ingen Haparanda tripp igår då klockan blev så mkt så vi bestämde oss för att åka idag ist så jag och gossen ska börja göra oss klara nu så vi är redo när mamma kommer som ska följa med oss :)
Vi passar på att åka under dagen så man slipper stressa för att hinna innan allt stängr sen :)

Har suttit och skrivit en handlingslista för vad som ska handlas i klädväg på Rajalla och en lista för vad som behövs till köket från Ikea :)
Hoppas nu bara vi inte glömt något!!

Kom även på nyss att jag inte kommer få så himla bra lön nu när jag är sjukskriven så det är tur man inte orkat var i farten så mkt och slösa ;) Så det blir till att hålla i pengarna sen oxå så man inte behöver snåla under semestern ;)
Men pengar är ju inte allt men det underlättar ju om man kan handla hur man vill, vilket vi iofs brukar kunna göra så det ska nog gå bra :)




Ha en bra dag!!



Tisdag





Fick aldrig in tvn i gossens rum igår då jag inte riktigt kom på hur man skulle sätta fast foten på den och så är de ännu kvar grejer till väggfästet på tvn så Jocke får fixa de där ;)

Idag när Jocke slutar och gossen är hämtad från dagis så är tanken att vi ska åka till Haparanda/Torneå om mamma är tillbaka från sitt uppdrag så vi kan låna hennes bil.. Så himla jobbigt att inte ha en ordentlig bil så man kan fara hur man vill när man vill!!
Få se om jag får någe gjort innan vi ska iväg, duscha är iaf ett måste sen får vi se vad mer man får gjort :)
Jag är alltid så himla segstartad ;)
Men man ska ju ta det lugnt när man är sjukskriven och bara vara vilket jag ju har gjort till för någon dag sen när jag börja känna att orken kommit tillbaka.. Så skönt!!


Nå är väl bara försöka dra sig härifrån då :)





Städ och fix





Städade och donade i vårat sovrum igår och fy så dammigt det alltid blir i sovrum alltså!!
Ännu dammigare blir det i garderoberna när vi inte har några dörrar än..
När köket är klart, om det nu blir det någon gång? Så ska det beställas garderobsdörrar på en gång som ska upp för det blir så dammigt i alla kläder osv och inte speciewllt snyggt utan dörrar heller.

Idag tror jag att jag ska städa i gossens rum och ta in tvn som vi egentligen brukar ha i sovrummet men som inte kommit in dit igen sen vi tapetserade för jag vill inte hänga upp den på väggen utan ha den på en byrå men har insett att det nog blir för trångt så det blir väggen iaf men så länge får gossen ha dsen i sitt rum så han kan se film där inne så kanske vi slipper så mkt leksaker i vardagsrummet ;) 
Bara sätta igång dårå :)

Måndag






I lördags var jag på min kusins bröllop och gud så fint det var!!
Var första gången jag var på ett "riktigt" bröllop.. Alltså i kyrkan och på festen och hela baletten :)
Dom var såå fina och det var svårt att hålla tillbaka tårarna i kyrkan!!
Värmen fortsatte under lördagen och det var sjukt varmt i kyrkan och när man kom ut därifrån..
Här i Kalix fälktade det dock väldigt skönt!! :)

Har fotat en del bilder från bröllopet så ska försöka lägga in lite sen när jag kollat igenom dom och så :)





Idag drog jag och gossen en sovmorron till 8.40 så han fick stanna hema från dagis med mig..
Sista veckan nu som jag är sjukskriven och nu känns det som att jag fått tillbaka massor med energi och ork så om en vecka är jag förhoppningsvis på topp igen :) Skönt att bröllopet var i helgen för hade det varit för ca 2 veckor sen hade jag aldrig orkat fara!!

Igår kom Jockes föräldrar och bröder hit och hjälpte till och sätta upp taket så nu är det äntligen på plats :)
Nu ska golvet sen läggas och sen kan vi börja bygga stommar :)
Svärmor pulade på i rabatten så nu har vi fått bort massor och flyttat det som ska vara kvar :) Ser mkt bättre ut!!



Nu ska jag leka med gossen en stund och sen får vi se vad vi hittar på :)


Så fint!!



Den här låten har han skrivit till sin fastmö som blev hjärnskadad i en bilolycka två månader innan deras bröllop..

Sjuk värme!!







Jag vet att man inte ska klaga men fy fan så varmt vi har i detta hus alltså!!
Hade man vetat att det blir såhär varmt på sommaren så kanske man aldrig hade köpt det??
Alltså hos Jockes föräldrar är det alltid så svalt och skönt för hos dom skiner solen aldrig in genom fönstren, den är så högt ovanför så taket täcker den..  Jag är avis!!
Lär ska införskaffa en ac även om det kostar tusenlappar så ska jag ha en för det går ju inte att sova och så tycker jag så synd om gossen som fått värmeutslag!! :(

Ute får det gärna vara hur varmt och soligt som helst men gärna inte inne..
Hur löser vi detta??
Om jag någon gång flyttar till ett annat hus eller bygger ett så ska jag absolut tänka på detta :)
Så var det färdig klagat!!




Idag har jag och mamma varit till Granån där jag köpt lite plantor men har inte hunnit sätta dom i krukor än så det får bli imorron ist :)
Imorron är planen stranden för mig Lovisa och gossen för om ryktet stämmer så ska det vara ännu varmare imorron och då passar stranden utmärkt!! ;)





Börjar det vända nu?





Känns som att orken och energin börjar komma tillbaka sakta men säkert.. Igår och idag har jag känt mig mkt piggare än jag gjort på flera veckor!! Om det har med vädret att göra eller vad det beror på vet jag inte men jag hoppas att det håller på att vända nu så man orkar göra något..

Har klippt färdigt gräset idag som jag började med i förrgår men inte gjorde klart då vi gick in och gossen skulle sova.. Har lite kvar bara där släpet står och nedanför björkarna men jag hatar att klippa där för alla grenar.. Tror vi ska försöka klippa av dom så man slipper huka sig så.. Har även börjar rensa i rabatten som jag tänkt ta bort nästan helt.. Pionerna kommer få vara kvar och kanske något annat men det mesta rycker jag upp för att rensa ogräs är ingenting som jag har lust eller tid med.. Blommorna jag ska ha ska jag ha i krukor så man slipper ogräs :)

Måste åka och köpa mig lite plantor här nån dag.. Hade velat köpa lite mer krukor bara men som det ser ut så kommer vi spendera ganska mkt tid i skärgårn i sommar och då är det ju ingen idé ha massa blommor som dör..



Förra årets blommor på framsidan :)


Nu ska jag gå ut och fortsätta i rabatten och kanske sola en stund.. Sen när grabbarna kommer hem ska det handlas till middagen som idag för bli sallad när det är så varmt och härligt ute och ikväll blir det att kolla in balen :)


Sommarvärme







Äntligen har sommarvärmen kommit och jag hoppas att den är här för att stanna!!
Jag kommer säkerligen klaga på att det är äckligt jävla varmt här inne men hellre det än att det ska vara kallt och jävligt ute!! Man kanske vänjer sig??

Helgen har vi spenderat ute i skärgårn och skönt har det varit.. Bara slappat och haft det gott!!
Alwin verkligen älskar att vara där ute där han kan gå ut som han vill och leka ute hela dagarna om han så vill :)


Härliga sommar!!

Vi provar







Har inte haft någon lust att skriva här på ett tag men ska göra ett förösk nu :)

Har blivit sjukskriven fram till 20 Juni så i veckan har jag mest tagit det chill, sovit och bara varit..
Nu när jag tar det lugnt och bara är så har jag även fått tvättat några maskiner med tvätt, tvättkorgarna har varit ganska fulla ett tag då orken inte funnits men nu har jag bara en maskin kvar att köra så är det gjort :)

Köket har stått still ett tag nu då det bara regnat så vi inte kunnat hämta hem virke till taket men idag har J´s pappa fixat det åt oss så till veckan ska det upp.. Man blir ganska less att behöva fundera varje dag på vad eller vart man ska äta men nu har J´s mormor och morfar flyttat ut till stugan för sommaren så då har vi varit hemma hos dom och lagat mat.. Enkelt då dom bor så nära!! Längtar så tills köket är klart så man slipper det stressmomentet..

Vi har även fått njuta av sommarvärme och gud så skönt det har varit!! Mindre trevligt att det blir sjukt varmt här inne och än har inte den riktiga sommaren kommit.. Vi kommer dö om vi inte köper oss en ac!!
Men i sommar har vi ju semester så då kan vi ju vara mkt ute i stugan där det fläktar och inte alls blir lika varmt :) De e gött!!

Nu ska jag se BB en stund om jag inte somnar och imorron ska vi till stugan och mysa :)
Härligt!!

Ha en bra helg alla vänner och ovänner ;)

RSS 2.0