Almas rum

 
 
 
Har inte visat bilder på renoveringen av Almas rum, nu har jag ju satt in alla bilder från telefonen i datorn så då kan jag bjussa på några :)

 
Före:
 
Under renoveringen:
 
 
 
Efter:
 
 
Märkte just att jag inte tagit några nya bilder sen hon flyttade in på riktigt med resten av möblerna och grejerna hon har så får ta och fixa de nån dag :)
Måste få upp tavlorna och något annat på väggarna oxå, har bara så svårt att bestämma hur jag vill ha det..
 

Alma 1år

 
 
Även våran lilla "bebis" har ju hunnit fylla år - de gjorde hon ju visserligen före Alwin men jag är ju sämst på att skriva här ;)
 
 
 
Våran lilla docka har alltså blivit 1år - fatta ett helt år har passerat!!
*Hon har vuxit och blivit en stor tjej som springer runt överallt- hon hinner verkligen ÖVERALLT!!
*Hon är oftast glad och nöjd men är det något som inte går som hon vill eller om man säger åt henne då hon gör något hon inte ska kan hon bli riktigt sur!! Med riktigt sur menar jag typ - snöra sig på golvet och tokgrina, kasta sig bakåt eller andra "onödiga" saker :) (jag ber till gud att hon aldrig gör detta på typ affären) ;)
*Hon har ett himla humör vissa ggr, tror det har att göra med könet ;) *host*
*Hon har 7 tänder.
*Kommer inte exakt ihåg hur stor hon var på 1årskontrollen men 70några cm och 10,2kg eller nå sånt..
*Hon har hunnit börja på dagis vilket hon tycker är superkul men man blir så trött efteråt så vissa eftermiddagar/kvällar är inte alls speciellt roliga.
*Hon förstår istortsett allt man säger åt henne och hon kan prata men gör det inte i onödan ;)
Om man frågar henne något svarar hon oftast med att nicka eller skaka på huvudet, ibland säger hon "mmm"
*Hon säger tacktack. titta, där, tittut, namnam, hoho (tillhunden), morrar åt dom flesta djuren, brummar åt bilen, vinkar och såna där enkla saker.. Mamma och pappa säger hon i yttersta nödfall ;) Säkert någe mer som jag inte kommer på nu..
*Använder kläder mellan 74-92 mest 80-86 men kan ännu ha vissa 74 och 86/92 kan hon ha endel av, rena 92 är ännu förstort.
*Hon tycker det är superkul att vara ute speciellt när hon får åka pulka eller något annat kul
 
Hon är väldigt framåt och oblyg av sig - jaa hon är typ inte rädd för nå!! Annat var/är det med storebrorsan ;)
 
 
 

Träningsvärk - PT-Online

 
 
 
Hoff vilken träningsvärk jag fått dras med igår och idag och säkert imorron oxå!!
I tisdags körde jag ett varv Milon sen biceps och axlar och efter de ett till varv Milon för att sen avsluta med plankan..
Igår blev det crosstrainer, ben och sen plankan..
Jepp man ska göra plankor varje dag!! ;)

Idag (onsdag) hade jag tänkt vila då hela familjen var lediga och det kändes som ett bra beslut när vi steg upp imorse - för det första träningsvärken som inte är att leka med och så det fina vädret vi fått ;)
 
 
Imorron (torsdag) blire gymmet igen - tanken är Milon 2varv samt rygg och någe mer och självklart plankan..
Alltså detta med gym är inte min grej, jag är helt lost men försöker så gott jag kan, kollar på nätet och eftersom känns det bättre och bättre.. Jag har ännu oftast svårt att ta mig dit men även där så vet jag att jag måste och det är inte så tråkigt när man väl är där..
Sen så lär jag ju spendera en del timmar där framöver då jag köpt mig PT-Online med Olga som startar 11e februari :)
 
Jag har nu guldkort (kombinerat på TC och Nova) men har sagt upp kortet på TC då jag inte tränat nå där på länge och det är så svårt att kunna gå på passen då det är svårt att passa deras tider - lättare att gå till gymmet när jag jag kan och vill ist :)
 
 

Jag

 
 
 
 
Jag börjar mer och mer inse att jag måste ta tag i "mig själv"
Det går inte att gå runt som jag gör och jämt och ständigt vara stressad över allt och ingenting!!
Jag har perioder, rätt ofta då jag knappt kan sova och för att överhuvudtaget kunna slappna av och sova måste jag ligga på spikmattan.. Snart slutar väl den funka oxå och hur gör jag då??
Sista veckan har jag sovit väldigt dåligt när jag väl har somnat men som tur är kommer det nätter när jag sover hur bra som helst och det gjorde jag i natten till söndag och inatt..
Nattjobba passar ju väldigt bra nu, bara jag kan sova när jag kommer hem!! :)

 
 
*Måste försöka hitta någon slags balans och inte köra på allt eller inget som jag ofta gör..
*Försöka koppla bort allt som behöver göras medan jag bara softar på soffan eller så.
*Stressen MÅSTE lämna mig!!
*Sluta ställa så höga krav på mig själv!!
*Sluta prioritera andra som inte ger något tillbaka!!
 
Har bokat massage till på torsdag och då hoppas jag att jag blir av med låsningarna jag har!! Sen är det bara fortsätta gå typ en gång i månaden som jag gjorde tidigare innan jag blev gravid med Alma.. Så skönt slippa ha massa låsningar och annat skit som gör ont..
 
Funderar även på att testa floating om dom ännu har kvar det?
 
Sen vette tusan, hur gör man för att bli av med denna stressen jag får dras med??
 
 

Tillbaka till verkligheten

 
 
 
 
 
Sitter på jobbet nu - Mammaledigheten är nu över!!
Började min jobbvecka bra med två lediga dagar för att sedan jobba dag nu och imorron och sen ledig helg, skönt med en mjukstart!! :)
Precis tryck i mig lite nattmat iform av kvarg & naturellyogurt med blåbär, hallon och banan och lite makrill så nu ska jag väl hålla mig mätt ett tag..
 
 
Jocke hade ledigdag idag (läs onsdag) så då fick barnen oxå vara lediga och tanken var att vi skulle fara och åka skridskor eller till pulkbacken men då det snöat och blåst en hel del så var de bara att komma på något annat så det blev en sväng på biblioteket för lite lek i barnrummet och låna lite böcker innan vi gick över till Lyktan och åt lunch - jag och Jocke åt räkmacka, Alwin plättar och Alma åt nån ynka sked av lasagne och några räkor - hon tycker inte alls det är speciellt kul eller nödvändigt att äta ibland..
Efter maten köpte vi fika som vi tog med oss hem..
 
 
Kom hem till en gård med massor av snö och traktorn hade även varit och skotta men snöskottningen i vinter är under all kritik alltså!! Fattar inte hur man kan skotta så jäkla dåligt som dom gör!? Så skottar dom inte ens uppfarten ordentligt och lämnar kvar stora vallar.. Åhh så less!! Kommunen har tydligen avtal med ett annat företag iår än tidigare men jag hoppas dom går tillbaka till Cliffton eller Bdx!
Är det skottat lika dåligt imorron är de bara till att ringa och klaga!! 
 
 
 
 
 

Förbannade skallebank!!

 
 
 
 
Jag vet att jag klagar men jag är så fruktansvärt less att ha ont i huvudet konstant - de är typ de mina dagar går ut på!! Värktabletter hjälper IBLAND till viss del men det blir aldrig riktigt bra och kommer fort tillbaka med full kraft.. Detta är ju inte normalt!! På måndag är de bara att ringa och boka massagetid FORT!!
Jag kommer aldrig palla att jobba om det ska vara såhär!!
 
Träna kan jag knappt göra heller för har jag inte världens skallebank och orkar fara och träna så slutar det bara med att jag är helt utslagen efteråt och dagen efter!! Något fel är det ju!!
Jag börjar med massage i första hand och ser om det hjälper då jag misstänker att det kommer från rygg/axlar/nacke och funkar inte de måste jag väl gå till "cykelverkstan" och se om man blir nå vettigare där..
 
 
Nu ska jag ta och dammsuga klart, hann aldrig de tidigare då Josefina och Limmea kom hit :)
Sen blire väl en vals med skurmoppen och så behövs ju tvätten vikas - tonvis med rentvätt finns att vikas om någon är sugen ;)
 
 
 

Svammel :)

 
 
 
 
I helgen är jag änka precis som många andra helger under bandysäsongen, är de inte bortaresor så är det hemma matcher lördag och söndag  - så är det varje helg!! Tur de snart är över!!
Jag blir stressad då jag tänker på att det kommer krocka när jag jobbar helg och dom har bortaresa - det brukar ju inte vara några problem att få barnvakt och jag har heller inga problem med att ha barnvakt, bara de att det känns jobbigt på något sätt.. Jag har ju varit hemma mestadels sista året så då har vi ju inte behövt ha de och jaa, jag vet inte??
Sen kommer det hur som helst krocka då och då eftersom jag jobbar varannan helg och Jocke vartredje - jobigt läge liksom!!

Barnen sover nu - Alwin la sig kl21 och då var han helt slut och ville verkligen sova fort!! Han brukar ju annars lägga sig vid 20 men han ville så gärna se Madagaskar och äta lite popcorn så klart han fick de lilla hjärtat :)
Funderar på vad vi ska hitta på i helgen, jag måste som alltid försöka planera in något roligt då han är borta för annars blir vi bara lata och jäser på hemma, skönt är de ju men roligare om man gör något :)
Tänkte tidigare att man kanske skulle fara en sväng till pulkbacken imorron om de nu inte är kallt och skitväder men dom har visst lovat kallt :/ De bet då riktigt i kinderna när jag och alwin var och gick med Milly tidigare!!

Btw så var ju Milly varit till "frisören" idag, hon blev så himla fin!! Nu ser man ansiktet på henne och hon blev så mkt ljusare :) Våran fina lilla trasselsudd <3
 
 
Tänka sig att vi fått oss en sån himla go och fin hund som Milly!!
Sa åt Jocke för ett tag sen att nu när vi har henne så känns det så självklart - vi hade ju liksom aldrig kunnat ha någon annan hund än henne, vem hade kunnat passa oss så bra som hon??
Sen att hon inte alltid lyssnar och inte alls tycker man ska gå fot eller går att ha lös utan att smita var ju en annan femma ;)
Ska ta och anmäla oss till någon lydnadskurs och så träna träna träna!!
 
 
 
 
 

Alwin 4år

 
 
 
 
 
Eftersom jag inte är så duktig på att uppdatera här så kommer det lite i efterhand - bättre sent än aldrig! :)

 
 
Våran lilla gosse har alltså hunnit fylla 4år!!
Jag får lite smått panik när tiden rusar förbi så fort för jag hinner verkligen inte med!!
Det var ju nyss han föddes liksom!!
 
Han var iaf på 4årskontroll och fick en godkänd stämpel av bvc Barbro :)
När man är 4år så ska man ju kunna rita gubbar osv så han hade fått ett papper att rita på där hade han ritat vårat hus och våran familj - jag, Jocke, Alwin, Alma och Milly samt skrivit sitt namn som han är så duktig på :)
Hon hade sagt att han ritade väldigt bra för att vara en fyraårig pojke ;) Vet inte om pojkar brukar vara sämre på att rita än tjejer eller vad??
Syn, hörsel, längd och vikt var precis som det skulle - 103cm lång och 17,3kg
 
 
 
 
Han har kommit in i trotsen och ibland håller jag på att gå i taket när han fullkomligt struntar i vad man säger, tjurar och gnäller över allt och ingenting - bara andas och räkna till 10 fast på mornarna när man ska iväg eller om man har någon tid att passa och det tjorvas om allt är det inte så lätt..
Han kan såklart klä sig själv och gör det för det mesta men många ggr är det mycket han inte kan som han annars gör så bra så då gnälls det och tjuras men jag ger mig inte..
Självklart får han hjälp ibland i den mån jag kan/hinner men vissa ggr skriker han att han minsann inte ska ha någon hjälp för att minuten efter grina att han vill ha hjälp för att något inte går som han vill :)
Allting ska vara så precis och perfekt och måste göras på rätt sätt - tror han brås på sin mor ;) Höhö
 
 
 
 
 

Han älskar att vara ute - Se film - Leka i sitt rum och med sina kompisar - Pyssla - Vara med lillasyster -  Och massa annat som fyraåringar gillar :)
 
Han älskar även Milly och är så gullig och fin med henne (oftast)!! :) Vi behövde verkligen en hund för nu är han inte alls så galet rädd för hundar som tidigare - lite avvaktande men det är bara bra!!
 
 
 

Almas dagisinskolning

 
 
 
 
 
Gummans dagisinskolning är nu färdigt - väldigt smidigt har det gått som förväntat..
Hon bryr sig inte om mig för fem öre utan har fullt upp med att leka med alla saker, barn och fröknar :)
Lämnade henne själv på tisdag (Alwin var oxå där) och kom tillbaka efter lunch då hade hon smaskat i sig mat och var nöjd och glad och hade varit de hela tiden..
På onsdag när vi kom traskade hon in utan att bry sig om mig och satte direkt igång att leka, då sov hon även där så jag hämtade dom kl14..
Torsdag när jag skulle säga hejdå och frågade om jag fick en kram gick hon till fröken och kramade henne ist :) Jaa hon skiter helt enkelt i morsan ;)
Även då sov hon där så vi forstätter med de till veckan.. Jag börjar inte jobba förrän onsdagnatt men dom kommer ändå vara alla dagar utom fredag då de känns dumt att börja med ledighet just när hon börjat där..
På torsdag ska dom sova hos mommo eftersom Jocke börjar 6 på fredag och det känns onödigt slita upp dom före kråkorna då mormor är ledig :)
 
 
 
Dom säger varje dag att hon är så himla snäll och att fröknar från andra avdelningar och vikarier säger detsamma - jaa, vi har en himla snäll tjej :) Alwin oxå såklart!! :)
 
 

Fredag

 
 
 
 
Efter 1timme halvsovandes på spikmattan igår och sen en timmes sömn kändes det mkt bättre - huvudvärken var borta så jag åkte till mamma och fick mig lunch och for och inhandlade hostmedicin och halstabletter till lillasyster innan jag åkte till dagis och hämtade barnen..
 
När vi kom hem fick dom mellis och så kom Jocke hem och grabbarna bestämde sig för att åka till badhuset - Alwin tycker det är så kul där!!
Alma kletade ner hela sig med banan så henne snörde jag i baljan och under tiden började jag städa och röja upp i tvättstugan - brukar passa på att göra sånt när dom badar :) Nu är de rent och snyggt där inne, eller snyggt är nog fel ord för jag vill bara kräkas när jag går in dit, det är så sjukt fult så usch!! Bruna väggar och grönt golv!!
Nå det ska fixas så småningom men inte just nu - vi har lite andra projekt innan de..
Milly ska iaf få vara där inne på dagarna när vi jobbar så hon är är helt själv i hela huset..
  
 
Nu ska vi ta och göra oss redo för att fara iväg en sväng - Milly ska till "frisören" och bli snygg kring fejjan, hon är så lurvig nu och tovig har hon blivit så det ska fixas.. Blev så fult när jag klippte henne själv så nu får någon som kan fixa de :)
 
 
 
 

Less
Less detta kassa mående titt som tätt!! Huvudet värker, nacken värker och bihålorna trycker - igår när vi var hos Therese så var jag så sjukt öm och rödflammig i ansiktet.. Störande att de alltid ska vara något halvdant och inte bryta ut nå ordentligt så kanske man slipper dehär sen?? Det förstör så mkt!!

Börjar undra om detta kan komma från låsningarna jag verkar fått igen i nacke och bröstrygg?? Eller kanske en faktor av den inre stressen jag tydligen lider av?? Vad gör man mot sånt liksom??

Well, ligger på spikmattan nu och tänkte ta mig en nap då jag även sovit kasst inatt...

Gnäll gnäll gnäll!!!

Måndag 21/1-13

 
 
 
 
Skrev ett inlägg på appen tidigare när jag satt i personalrummet på dagis men seeeegt som de är har det inte laddat klart än.. Less att de alltid tjorvar!! Få se om det kommer upp senare då??

Är sjukt dålig på att skriva här men nu sover gumman och gossen ser på Madagarskar 3 som han fick i present så då passar jag på att sitta vid datorn en stund..
 
Har iaf varit med Alma själv på dagis idag, Alwin ville vara ledig så han var hos gammelmormor under tiden :)
Jag var inne på avdelningen 1timme innan jag gick till personalrummet i 1timme innan de var dax för lunch.. Alma åt hur bra som helst - makaroner och kycklinggryta :)
Imorron ska båda barnen vara där, jag stannar en liten stund när vi kommer dit sen lämnar jag dom och passar då på att fara och träna och promenera vovven innan jag ska tillbaka 11.30.. Känns lite läskigt att våran lilla docka ska vara utan mig på dagis men jag tvivlar inte på att det kommer gå superbra!! :) Är nog jobbigast för mamma..
 
Är alltså inne på sista veckan som mammaledig nu och det känns....ehh konstigt!!
Hoff jag får lite smått panik när jag tänker på det!! Låg och funderade endel igår när jag skulle sova så jag kände att somna kommer inte alls gå så de var bara till att plocka fram spikmattan - räddaren i nöden som aldrig sviker!!

Har lite smått börjat få tillbaka låsningen i bröstryggen/nacken igen som jag hade för ett tag sen.. I fredags gjorde de väldigt ont under morronen och förmiddagen för att sen lätta endel och nu känns det till och från.. Även länsryggen ömmar till och från så massage skulle nog vara på sin plats!!
 
Ne nu ska jag inta liggläge i soffan en stund medan de är lugnt här ;)
 
 

Helgen
Har spenderat hela helgen i Smedsbyn - Firade Alwins födelsedag lite smått där igår med presentöppning, tårta och skönsång ;-) Mommo, Lovisa och Mia kom oxå dit och fikade.. Kul för gossen när de inte blev något kalas hemma.
Tur i oturen att vi inte heller hade planerat in något kalas då barnen var sjuka så vi slapp ställa in!!

Alwin verkar frisk och som vanligt igen, de var han visserligen redan på fredag men Alma är ännu krasslig - febern kommer och går (tror den beror på dom 3tänderna dom spruckit fram samtidigt), hon snorar massor och hostar så idag har hon varit sjuk i 1vecka!! Prickarna som mest troligt var vattkoppor har torkat och försvunnit iaf.. Imorron blire att ringa dagis och säga att vi inte kan börja inskolningen på tisdag - hoppas hon blir frisk snart!!

Tiggde till oss middag hos mamma idag när vi kom hem de de typ ekar i skåpen här och så orkade jag inte börja med någe mat... När vi sen kom hem lastade jag in alla grejor, matade kaninen, snörde barnen i badet och under tiden packade jag upp allt, diskade, startade disk och tvättmaskin och plockade undan sen fick dom kvällsmat och hoppa i säng..
Sen fortsatte jag stokka lite till innan jag parkerade arslet i soffan.. Har fyllt i Fp för denna månad då jag inte fixat de än och klickade hem lite kläder från H&M till mig och gossen ;-) Nu blire bara chill tills jag hoppar i säng :-)

Sjuka barn

 
 
 
 
Nu har även gossen blivit sjuk, han var hängig och jättevarm när vi åt middag och när jag tempade honom visade det 39,2!! Han klagade även på ont i huvudet men ville först inte ha medicin förrän jag fick övertalat honom att det blir bättre i huvudet och att han slutar frysa-- Lilla gossen <3 Fick ändå i honom lite middag och nu försöker han äta lite bananpengar innan de är dax att sova..
Alma är ännu som tidigare - rätt pigg mellan varven medans hon iblnad är så ledsen och hängig <3
 
Jocke är och spelar match och imorron är han ledig och då får han ta hand om våra sjuklingar medan jag åker med mamma till Smedsbyn en sväng och så blir de nog en vända på storheden och kolla om vi hittar ngn present åt våran kille som på lördag blir  4åring :) Blir dock inget kalas i helgen då J har bandyresa så nästa vecka hade vi tänkt kalasa en dag för släkt och vänner och en dag barnkalas för Alwins polare :)
 
Nu ska jag försöka få mina små kottar i säng och hoppas att dom får sova hela natten!!
 
 
 
 
 
 

2013
Gud vad de känns konstigt att skriva 2013!! Tror inte jag ids skriva ngn årskrönika som många gör - men mitt inni allt kanske ;-) Ja de märks väl .

Har ni några nyårslöften?
Jag brukar tycka de känns onödigt med sånt för löften är väl som gjorda för att skita sig?
Nå iaf har inte någe löfte iår heller men däremot så ska jag detta året bli bättre på att tänka på mig själv, ta hand om mig själv, sluta stressa och försöka bli bättre på att planera för att slippa stressa och hinna göra saker som jag behöver - ha mer egentid!!
Mer om detta imorron ;-)
Godnatt!

Sjukstuga

 
 
 
 
 
Kände mig väldigt mossig i skallen igårkväll på jobbet och var helsäker på att jag skulle bli sjuk så tog en Ipren för att orka de få timmarna och idag känns de bättre men inte helt ok.. Skulle vara så typiskt att bli sjuk lagom till dagisinskolningen och jobbstarten!!
Gumman var iag väldigt hängig igår och ville mest mysa och var ledsen mellan varven.. Hon tar sig för munnen ibland så jag är lur på att de är tänder som spökar som gjort att denna feber kommit på besök..
Var upp med henne vid halv 5 imorse och då var hon skållhet så tempade henne och då hade hon 38,9.
Hon skakade som ett asplöv och verkade väldigt matt men efter vatten och medicin somnade hon om så gott lillhjärtat..
Då vi gjorde morron låg vi och mös i storsängen en stund och sen var de bara min famn som dög..
 
 
Alwins jullov är nu slut och han har verkligen längtat efter sina dagiskompisar så kändes surt att behöva hålla honom hemma för att jag inte kunde släpa med mig Alma och lämna honom.. Som tur var kunde gammelmormor komma och köra honom och hon skulle även hämta honom sen så då slipper jag tänka på de :)
Får se hur vi löser det imorron om hon är lika hängig då..
 
 
 
Igår var dom iaf och fixade våran värme så nu slipper vi frysa - gud vilken skillnad att komma hem till ett 22gradigt varmt hus motför 15 grader som de var på söndagkväll då vi kom hem!! Var expantionskärlet som gått sönder så de böt dom - Jocke ringde mig på jobbet och lurade mig att det var en massa andra grejer som behövde bytas oxå för att de frusit sönder och att det skulle kosta en hel massa - Tur som fan det var ett skämt!! :)
 
 
 
 

Kallt hus - Feber

De är nå vajsing med värmen här hemma så frusna jag får frysa mer än vanligt!! I fredags när alla kalasgäster hade farit och jag satte mig i soffan kändes de ovanligt kallt, då visade termometern typ 18-19 grader och när jag vaknade på lördag var de mellan 16-18 grader.. Igår när jag kom hem på lunch 16-17 och på kvällen när vi alla kom hem 15-16 alltså alldeles förjävla kallt!!

Ringde värmeverket i morse där min kusin svarade och han trodde de var ngn ventil som gått sönder så nu väntar vi på nån rörgubbe..

Gumman sover, hon har fått feber och vill mest bara ligga och mysa - de är väldigt ovanligt för att vara en tjej med myror o brallan! Hon är alltid väldigt go av sig men har inte ro vara still många sekunder :-)
Hade tid för ettårskontroll med vaccin idag men fick avboka och få en ny tid då dom ibye ska ta vaccinet när dom har feber..

När Jocke kommer hem från jobbet möts vi typ i dörren och jag åker och jobbar till 21.30 - var nära på att säga nej då Bemanningen ringde och frågade om jag kunde eftersom gumman är sjuk men dom har ju en pappa oxå som är ledig ikväll :-)

Lördag

 
 
 
Skrev ett inlägg via appen i torsdags som tydligen inte kommit upp - skit app!!
Har precis startat igång våran nya dator som jag var och hämtade ut igår, så skönt med en ordentlig dator, nu håller vi tummarna att vi blir nöjd med den!! Än så länge är jag de iaf, den är snygg och har väldigt sköna knappar :)
Lite annat tangentbord än vi haft tidigare så kan hända de blir mer stavfel än vanligt ;)
 
Igår hade vi iaf 1års-kalas för våran lilla donna och idag fortsätter vi med kalasandet för dom som inte kunde komma igår - synd för dom då tårtan är slut och den var riktigt god - MVG till mig ;)
Mer om de sen nu ska jag fixa lite här :)
Heipa!!
 
RSS 2.0