Working my ass off

 
 
 
 
Känns som att jag inte gjort annat än jobbat sista tiden så det känns riktigt skönt att detta är sista natten och sen har jag ledigvecka!! Najs!!
På lördag är den stora 30årsfesten för min syster och självklart kommer jag att närvara :) Mycket festande nu men sen blire nyktert ett tag framöver så man får in bättre rutiner med mat, träning osv!!
Sen tänkte jag ev gå på bio med Alwin på måndag och på tisdageftermiddag åker jag till Luleå för synkontroll och stannar sen två nätter hos Elin - det ser jag verkligen framemot!! Ska bli så kul att bara hänga och umgås då det inte händer så ofta! Sen mitt i allt detta ska jag även hinna vara med mina barn, sköta hemmet och mig själv osv :)
 
 
Har idag fått en tid för min op i Umeå som kommer ske i mars - jag har ju vara väntat typ 1år så det känns skönt att få det bortgjort!!
 
 

Shoppa!!!




Idag har vi varit lediga hela högen och vad passar bättre än att åka och shoppa då?? ;-)
Det har sugit i shoppingtarmen sista tiden så idag åkte vi till Happis för diverse inköp.. Shoppade såna där hushållsgrejor som olika rengöringsmedel, tvål, bomullspads, tandkräm, skithuspapper osv. Och det allra viktigaste - en värmefilt!! Jag har velat ha en nu ett tag när jag alltid är så frusen så den har jag legat under ikväll - så jävla mysigt!!

På Ikea fanns typ inte hälften av allt jag skulle ha, handdukarna hade kommit i nya färger så den rosa som fanns passade inte, hyllplan som jag vill ha får vi lov att köpa och kapa till då alla är så långa, osv osv.. Men gumman fick sig ett överkast, och sen blev det en massa småtjafs..

Alwin böt sin Ninjago eldrobot som han fick dubbletter av i julklapp till Ninjago jordborren och två Ninjago filmer :-) Sen köpte han en Skylanders gubbe och väska till gubbarna för egna pengar - det har han sett framemot så mycket!!
Alma köpte någon talande figur oxå :-)

Ja en snabbshopping med massa nödvändigtheter blev det :-)
När vi kom hem hämtade vi upp Milly och åkte till byn där Jocke tvättade min bil - det behövdes verkligen!! Så fick vi middag där..



Slutspurt




Sitter på jobbet och har precis ätit upp min morgongröt och ska stokka undan innan klockan blir 7 och jag styr hem till sängen - fy tusan så skönt det ska bli, jag är sjukt trött!!


På lördagnatt tog jag semester för att kunna vara med på överraskningsfest som vi fixat för min syster som fyller 30 nu på fredag :-)
När jag sovit klart efter jobbnatten duschade jag, packade och fixa innan jag styrde mot Smedsbyn för att plocka upp Thomas och Mira som skulle ta min bil hem till dom så den skulle slippa stå i Persön hos Jenny där vi började kvällen..


Dom andra hade kidnappat Therese som legat sjuk hemma på soffan tidigare under dagen, åkt in till stan och ätit god lunch och solat och sen till Jenny där dom var när jag kom - När jag klev in i hallen började hon gråta för att hon blev så glad och överraskad, jag skulle ju jobba ;-)
Vi drack vin och surrade, badade badtunna/bubbelpool ute, drack skumpa, åt sjukt god plankstek, drack ännu mera vin, sminkade oss och åkte in till stan på O'Learys och bowla, dansa och ha kul sen till Rånepuben som inte riktigt var någon hit men vi hade kul ändå :-)
Hemma i Smedsbyn vid halv 5 typ!!
Toppenkväll/natt!!















Har inte så många bilder att bjuda på

Som väntat..




Precis som väntat fick Alwin ont i armen igår och vaknade upp med hög feber på morgon, vet inte exakt vad den var men Jocke sa över 39 så idag är han hemma med mamma och myser <3 Lillsyrran fick fara på dagis så han får lugn och ro..
Gammelmormor kommer med Panodil-leverans när Apoteket öppnat då han drack det sista imorse..


I helgen jobbar både jag och J så barnen ska va hos mommo så jag håller tummarna på att han inte blir mer hängig än nu då han är rätt pigg med medicin i kroppen för då känns det dumt lämna bort dom..
Blir andra helgen i rad med bv men J har hoppat lite på två olika schemarader så då blev det lite knas..



5års vaccin




Idag har Alwin varit på 5års kontroll på bvc - vägning, mätning och vaccin stod på schemat..
Jag berättade för 2dagar sen att han skulle få spruta och han tyckte de lät läskigt och eftersom han är väldigt harig av sig var jag inställd på gråt..

När de var dax för sprutan sa jag att han skulle komma ihåg att andas djupa andetag och han var så himla duktig och sa inte ett pip!! Stolt mamma!!
Vågen visade 20kg och måttstickan 110cm

Även Alma fick väga och mäta sig då vi ändå var där 14kg och 88cm
Hur dom växer!!


Efter besöket där hade jag lovat Alwin hamburgare så vi åkte till 11ns dit även Monika och Elias kom och efter lunchen åkte vi hem till dom och lekte :-)

Sen har det inte blivit så många knop förrän barnen lagt sig då fortsatte jag med projekt klippa Milly - Vi tar det i omgångar då alla tovor dom blivit då hon släpper valppälsen ska väck och vi inte har någon maskin än :-) Fin blir hon iaf!!






Fick bara kort på Alma på bvc/familjenshus

Sleepyhead




Gått av imorse, sovit några timmar och sedan apt.. Hem och mysa i soffan medan maten lagades i ugnen och sen iväg och hämta hårfärg hos Jennie som åker i imorron..
När jag kom hem for J på träning och jag och barnen mös en stund i soffan innan dom hoppade i säng..

Alma har blivit riktigt jävla jobbig om kvällarna när hon ska sova, hon grinar och skriker och klättrar ur sängen flera ggr.. Ikväll fick hon vara i min famn en stund tills hon lugnat sig innan jag la ner henne och sa godnatt sen blev det tyst.. Hon har kommit i nån riktig jobbig period där hon gråter åt allt, hon gråter om hon inte får som hon vill och kan hålla på i flera timmar men skam den dom ger sig - här är det mamma och pappa som bestämmer!! Men damen har en vilja av stål!!

Satt i soffan en stund efter dom lagt mig men blev så trött så jag gick och la mig på spikmattan - så skönt speciellt med min sköna träningsvärk från igår!! Brukar som aldrig få så himla mkt träningsvärk i ryggen men med ändringarna jag gjort och lagt till några övningar tror jag detta kommer bli bra!!

Nu sova så man orkar upp imorron, ska med Alwin på 5årskontroll med vaccin och hela köret!!

Proteinpulver




Jag har senaste tiden fått riktigt dålig hy i ansiktet - har visserligen alltid haft lite sämre men nu är det hemskt!!
Typ finnar, prickar osv mest i tinningarna, pannan men även resten av ansiktet..
Har tänkt att jag måste gå till läkaren då jag ser värre ut än en tonåring och även på ryggen kan jag få finnar/prickar ibland - har aldrig haft det tidigare och det känns så himla äckligt!!


Insatt fick jag en snilleblixt och kom på att det måste vara proteinpulvret jag har och har haft sen typ oktober så nu slutar jag med det och väntar 2veckor för att se om det blir ngn skillnad.. Håller alla mina tummar annars får jag börja använda burka!!

Rygg och biccar




När jag vaknade idag (igår) åt jag, drack kaffe och laddade för ett gympass - åhh vad jag önskade att jag kunde fara varje dag jag stiger upp!! Tyvärr är det inte möjligt då jag under mina lediga dagar har barnen hemma och att ta med Alma dit är inte ett alternativ, hon är inte rumsren ;-)

Nå iaf, blev rygg och biceps idag och fy så slut jag var efteråt!!
Gjort lite ändringar i mitt träningsschema och hoppas på bra resultat!!
En kul grej var iaf när jag körde latsdrag så var det en äldre karl typ 50+ på andra sidan maskinen som kom fram och sa "jag var bara tvungen kolla lite du ser så stark ut" Haha jag är långt ifrån stark men jobbar på det och det var faktiskt kul att höra!! Lite pepp sådär ;-)



Påtal om träning så har jag ju köpt två par Röhnisch shape tights som är riktigt sköna dock inte riktigt lika sköna som mina Nike - tror det är svårt att slå dom men jag gillar shape effekten ;-) Jocke tycker att jag har alldeles för många tights och säger varje gång jag köper nya "men du har ju massor, Hur många ska du ha" Hehe man kan väl aldrig ha för många ;-) Sen går jag ofta runt i dom annars oxå då dom är så himla sköna så dom används flitigt vill jag lova!!!
Finns massor med andra snygga träningskläder jag skulle vilja ha, synd att man inte har obegränsat med pengar bara!!


Superlim






Den här dagen har varit skit!!
Kännt mig så less, irriterad och tömd på energi?
Ingen träning blev det heller då jag bara sovit ca3 timmar idag och blev sjukt trött då jag hämtat hem barnen så innan maten var uppäten och disken undanröjd osv ville jag bara gå och lägga mig..

Vi mös i soffan innan dom hoppade i säng och jag tänkte lägga mig i samma veva men hejdade mig lite så ist har jag tryckt i mig en skål med fil, pauluns och banan, ätit riskakor och druckit en festis så nu känner jag mig lagomt less på att jag inte höll igen kakintaget - det var ju visserligen bättre än godis som jag inte var långt ifrån att gå till snurran och köpa!!


Dåliga dagar måste ju oxå finnas men alltså maten är bedrövlig just nu - skärpning!! Tur som fan att jag ändå äter bra större delen av tiden och tränar så jag helst inte går upp'!

Nu blir det sängen - hoppas på en bättre dag imorron med massa energi till träning och jobb'! Godnatt!!


Torka





Har fått klagomål att jag aldrig bloggar, inte ens när jag jobbar då jag oftast brukar posta några inlägg - har bara inte haft någon lust till de..



Ligger i sängen och drar mig, vaknade för typ 45min sen men är som trött och seg.. Gick av min 4e natt i morse och är ledig 1 för att sen gå på imorron igen och i veckan jobbar jag mån,tis, Apt ons, fre,lör,sön.. Tur fan jag trivs med det jag gör annars hade det varit jobbigt då det känns som att jag halvt bor där!!


Barnen och Milly är i byn hos farmor och farfar då pappan är och spelar bandy i Timrå och Östersund - skönt att elendet snart är över!!
Så igår när jag hade vaknat åkte jag till mamma och fick mig kaffe innan jag och Lovisa gick på gymmet - man får passa på när man är barnfri!! Planen var att fara idag oxå men det blir hemmaträning då jag inte tänkte låta bilen vara ute mer än nödvändigt och det blir bara en sväng till byn och hämta hem dom små -28 var det i morse när jag slutade!!


Nu får det gärna bli 20grader varmare så man kam vistas ute utan att frysa!! Powerwalks går bra då håller man värmen bra men ska man va ute med barnen är det för kallt för en sån som mig som är så frusen!!








Mina hjärtan badade hos farmor och farfar när jag lämnade dom i fredags - Alma verkligen älskar att bada och duscha och skulle gärna göra det varje dag flera ggr om hon fick - men det är ju inte riktigt optimalt om man har torr hud..








Tog en härlig prommis med Milly till mamma i torsdags var riktigt skönt trots -18 men har man bra tempo håller man värmen :-) Lite kyligt i ansiktet ibland bara

Svisch





Dagen har gått i rasande tempo, först har jag sovit till 10 men låg i sängen till 11, upp ätit frulle, städat och diskat undan u köket tills mamma kom och körde mig till Elin där jag fick mig nya naglar ;-)





Jocke har ju sålt sin bil så då snyltar han på min :-) När jag var klar där kom J och barnen och hämtade mig, åkte ner på stan och lämnade av J som skulle hämta våran tvättmaskin med sin pappa som kommit med sin caddy, snabbt och handla, hem och äta och sen hämta Lovisa och styra mot bion för att se Hundraåringen - jag tyckte den var kul :-)





Nattat barnen, kört första tvätten i ny maskin - den verkar super!! Låter ju fånigt att man kan va så glad över en tvättmaskin men denna nya går betydligt tystare än den gamla då det bara är själva trumman som vibrerar och inte hela maskinen, den har display, är fin och ja jag är än så länge nöjd - Vi kommer nog bli vänner ;-)






Do the workout




Sovit till 13idag, ätit lunch, druckit kaffe och klätt mig innan J kom och hämtade mig och sen åkte vi och hämta kidsen på dagis innan vi åkte ner på "stan" för att kolla på en tvättmaskin som skulle komma in idag.. Den hade kommit men var ännu på lagret men vi bokade iaf en - har läst och kollat på nätet och den verkar bra - dessutom var de grymt bra pris på den oxå!! Hoppas vi får hem den imorron så jag får testköra :-)


Sen hem och fixa käk som blev kycklingfilé i ugn med ris/råris och grönsker.. Jimmy och Anna kom och hälsade på med presenter åt barnen och fick sig fika :-)
När dom for fixade jag med disken och mös en stund i soffan med mina småttingar och sen har jag plockat bort julen, byggt ihop min steghylla och satt fast i väggen - nu måste jag inhandla något som passar på den ;-)


Har även tränat här hemma bröst, axlar och triceps sen dusch, mat och PH - nu ligga på spikmattan och sen sova imorron har jag fullt upp igen ;-)
Natti



Alma pekade på fotknölen och sa "titta mamma, jag har brytit foten"
Gulle

Bästa bilen





Jag är ju så himla nöjd med min Golf och skulle jag byta skulle det vara till en nyare bara - den liksom toppen!!
MEN något som verkar vara standard på dessa bilar är att dörrarna fryser lätt och såklart nu när det är endel minusgrader vilket inte alls är så praktiskt när man ska ha in barnen och bakdörrarna inte går att öppna!!
Sen hundöronen som oxå blir mer eller mindre på de flesta - tur fördelarna väger tyngre!!
Det blir iaf garaget för pärlan sen när J kommer hem från jobbet - härligt sätta sig i en varm bil utan massa snö på!!


Nu ska jag sluta svammla och sova!!

Slutkörd





Igår hade vi kalas hela dagen för Alwin som fyller 5år idag - tänk att det gått 5år sen jag blev mamma och fort har det gått!! Våran älskade gosse <3


Vi hade kalaset på sportklubben i Nyborg så barnen kunde springa och leka fritt i gympasalen - det blev en hit!! :-)
Vi började med barnkalas och efter de kom alla andra, familj, vänner, deras barn osv - snacka om nöjd gosse sen!


Idag är ju själva födelsedagen så vi steg upp vid 8 och fixade lite gotta och present på en bricka och väckte lillasyster innan vi tågade in hos Alwin och sjöng ;-)
Han var redan vaken vilket vi hade hört men låtsades sova när vi kom in - gulle <3













Pappan har farit och spela match och vi andra bara myser - trött som jag vet inte vad är jag!!
På 1timme ska vi på brunch hos Lisa och sen tänkte jag sova när K kommer hem för inatt är det åter till jobbet som gäller :-)


Dra ut tummen





Idag är planen att rensa i barnens rum och jag börjar med Almas då hon sen ska vila - dom badar snart i alla saker och det är sån överflöd så det ser bara stökigt ut, speciellt i Alwins rum där är det kaos!!!

Alwin har önskat fiskpinnar till middag idag så det ska han få så han oorkar skrilla sen ;-) J jobbar till 16.15 så idag finns ingen tid till gym för min del om jag inte far ikväll när dom kommer från skridskoskolan om jag inte kör ett pass här hemma under dagen..
Nå jag börjar med att rensa och städa :-)


Senadrag




Alltså man får ju nästan skämmas så segstartad man är - inte tagit mig upp förrän närmare 10 och har än så länge bara gett barnen frukost och mig själv en kaffekopp och ligger nu i soffan och myser med Alma!!
Måste göra mig gröt som nu blir mer lunch än frukost....


Tänkte vi skulle gå ut och skotta lite snö så de är väl vara sätta fart om vi ska hinna innan det blir mörkt..!?
Pappan är åter hemma men ligger och sover så sen är planen att dra iväg till gymmet - det behövs!!

Alma 2år!!




I lördags den 4e fyllde våran lilla tjej 2år!! Och ja som vanligt undrar man varit tiden sprungit iväg, hon var ju nyss en liten plutt i min mage!!

Vi firade dagen med fika, massa presenter och gäster under dagen.
Såhär efter jul och födelsedag så svämmar rummet över med saker så jag måste verkligen ta och rensa ur endel saker här i dagarna!!


Gör en liten lista på vilja färdigheter hon besitter ;-)

- Hon är en bestämd tjej men ett jäkla humör!
- Surrar till tusen och är riktigt duktig på att prata långa meningar.
- Hon gillar att leka med brorsan men tycker nog det är snäppet roligare att reta honom.
- Använder kläder i strl 86-98 men mest 92-98
- Slutat med tutten som Tomten fick på jul
- Är väldigt förståndig och förstår allt man säger men gillar att göra tvärtemot
- Äter väldigt dåligt till och från

Och massa mer såklart!!













Ledighetskommittén!!




Ja Gud vilket jullov barnen har denna gång - Alwin var sista dagen innan jullovet den 17e och Alma den 19e december och är lediga till den 13e januari om man bortser från i torsdags och fredags då dom var på dagis ett par timmar :-)
Behöver jag säga igen att mina arbetstider är super när man har småbarn?? ;-)


Nackdelen med all ledighet är att jag blir alldeles för lat och bekväm och får inte gjort riktigt så mycket jag skulle önska MEN jag har ju försökt släppa pressen på mig själv vad gäller tvätt, städ och såna saker - de är ju liksom ingen annan än jag som tänker på det ändå, alltså om det råkar vara lite skräp på golvet, saker som inte är på sin plats och om tvättkorgen är full!!

Däremot skulle jag önska att jag kunde träna mer när jag är ledig vilket är svårt när jag alltid har barnen hemma så nu ska jag minsann ta tag hemmaträningen de dagar det inte finns möjlighet att åka till gymmet..

Vi har iaf börjat ta sovmorgon istortsett varje dag och idag vaknade vi 9.30 och jag klev upp 10 efter att gossen styrkt mig i håret ;-)
Nu ska jag äta frukost, slå igång en tvättmaskin och så ska vi gå ut och skotta altanen medan det är ljust ute :-)

Nyårsdagen




Igår blev en seg dag, vi sov lääänge!!
Alwin kom till oss just före 8 och kröp ner mellan oss så fortsatte vi sova till 9.30 då Alma började ropa från sitt rum - Jocke gick och tog upp henne och sen halvsov vi 1timme till innan vi tog oss upp :-)
Frukost till barnen och mys i soffan blev de sen..

Hugo kom och dom lekte ute hos oss tills dom gick över till dom.. Alma ville "spela plattan" så hon byggde sina pussel flera ggr om ;-)




Det är nu sista dagarna vi tagit ner ngt barnpussel åt henne då hon allt oftare säger att hon vill spela plattan så vi kan ju inte hindra henne hur länge som helst - dom har ju surfrånplatta på dagis oxå..


Dagen fortsatte typ på soffan innan det blev dax att åka iväg på skridskoskola med Alwin - Jocke var bakis så jag for med honom och hade nu med mig mina skriller så jag åkte oxå - tyckte det gick bättre nu än första ggn Vi var men han har inget tålamod och ger snabbt upp och blir sur/ledsen och tycker det är svårt vilket jag förstår då det är blandat nybörjare och dom som redan kan så det känns nog trist då de andra är "bättre" och man hamnar efter..
Vissa saker dom gör tycker han är kul men när dom skulle köra hela havet stormar gick vi åt sidan och bara åkte på., Träna träna träna så går det snart superbra för honom :-D








Nyår




Var ledig hela dagen så mamma kom förbi då hon slutat jobbet så passade jag på att åka till gymmet - blev ett pass med axlar, bröst, triceps och ben och det känns endel i benen nu!!
När jag tränat klart svängde jag förbi hemma hos mamna och hämtade mat som vi åt till lunch innan hon åkte hem och då hoppade Alma i säng för vila och jag och Alwin intog soffan för barntv och vila - hade knappt sovit under natten så behövde vila så man skulle orka med kvällen :-)


När Jocke kom hem från jobbet blev de avbyte i soffan, han skulle se hockey och jag, barnen och Milly klädde på oss och tog en prommis till gammelmormor för att låna en duk - snorhalt var det under snön som kommit så den lilla biten tog lite längre än vanligt..
Väl hemma var de bara sätta igång att duka, fixa mat, oss själva osv innan våra gäster kom..






Jag är ju inte alls speciellt bra på detta med fina dukningar osv men blev ändå rätt nöjd :-)
Nu vill jag köpa nytt porslin så man har om vi är fler än 6st då vi har två olika serviser så man kan duka lite finare så det ska fixas framöver!!

Maten blev riktigt god och alla var nöjda och glada :-P Barnen lekte och vi vuxna surrade på..
Anna-Lena hade gjort coleslaw till maten och även efterrätten som var frusen cheesecake, typ glass med hallon till - den var grymt god!!


Före 22 var det godnatt för våran lilla donna och pojkarna höll sig vaken utan problem :-) När tolvslaget närmade sig började vi klä oss och gick ut, Milly stannade inne och för säkerhetsskull fick hon vara i sin kära bur - hon brydde sig inte om smällarna förra året och var lila brydd även detta år - så skönt!!
Var självklart in flera ggr och kollade henne men hon sov gott där hon låg <3









Vi släppte upp två lyktor, smällde några raketer och barnen fick tomtebloss och självklart firade vi in 2014 med bubbel och pussar <3




Fick ett jättefint tennarmband av Anna-Lena som hon gjort :-D


Det blev en riktigt trevlig kväll, lagomt med "fest" något glas sådär då barnen var med och så kul att vi kunde göra det tillsammans så man inte bara satt hemma själva och ugglade!'

Nu ser vi framemot ett nytt år med nys möjligheter!!

RSS 2.0