Så trött så trött





Dopkorten är beställda så nu är de bara invänta dom, förhoppningsvis kommer dom under nästa vecka så vi får skickat ut dom nån gång!!
Jocke kirrade maten idag som blev regnbåge i ugn med potatis (för mig blev de sallad) och sås :)
Efter de tog vi en prommis till Ica för gumman var i behov av mera mat och så blev de lite annat..
Vi hann äta lite gotta innan de var dax för gossen att göra sig nattklar, jag smakade två godisar men annars höll jag mig till nötter och några skedar Kesella Hallon - så jäkla gott och betydligt bättre än en massa snask!!
Nu sitter jag och dricker bubbelvatten och håller typ på att somna så det blir nog en tidig kväll, nog för att jag typ alltid somnar tidigt men kanske inte riktigt den här tiden ;)



Så liten gumman var - var nog första gången hon hälsade på moster och kusinerna :)
Även denna är stulen av min syster ;)


Imorron får Jocke ta sovmorron och när han vaknat drar jag ut på prommis helt utan barn och har jag riktigt tur så hinner grannfrun oxå följa, jag håller tummarna!! ;)
Vi ska nämligen till Luleå på söndag så jag tänkte att då tar jag sovmorron för jag brukar oftast vakna tidigare än Jocke så då kanske vi kommer iväg i rimlig tid innan allt hinner stänga ;)
Vi ska förbi hos min faster och träffa dom oxå, hon har inte sett Alma än så det blir kul - Alma är dessutom min fasters "favorit" namn, hon har sagt att om hon skulle fått en flicka så skulle hon hetat Alma :)
Nu har dom inga barn så hon blev så glad när vi betämt att gumman skulle heta de :)


Ähh de här blev bara svammel så jag sätter punkt här..



Freedag




Jag hann inte ens hälften av de jag hade tänkt igår då klockan mitt i allt var 12.10 när vi kom hem från affären och kl13 skulle gossen hämtas på dagis innan vi skulle till Familjens Hus så de var bara till att slänga i sig lunch iform av kycklingsallad - göttans!! Sen fort in i Skodan och brumma iväg..
Efter vi varit på Familjens Hus åkte vi hem och lastade över barnen i Saaben och sen var de bara att åka och lämna igen bilen innan vi for till mamma där syster och flickorna var..
Vi gjorde pastasallad till middag och sen åkte vi och våra nattgäster hem tills oss :)
Röjde upp i Almas rum och bäddade åt alla sen blev de kvällsis för barnen då dom lekt en stund..
Nova sov i Alwins rum vilket säkert var jättespännande för honom då de var första gången något barn sovit med honom :)


Storbarnen myser under filten till barntv :)


Mira tycker Alma är så söt :)


Blev en tidig morron då Alwin och Nova klev upp kl6!!
Jag drog mig i sängen en stund så steg upp först 7 då de började vara ganska höga ljudnivåer..
Barnen har lekt och bråkat, precis som det ska vara ;)
Nu har dom åkt hem och allt är undanplockat..
Kul har de varit att ha dom här!!


Lillsnuttan i onsdags då vi var i Smedsbyn :)

Jag har nyss knåpat ihop 3 olika dopkort då jag inte kan bestämma vilket jag vill ha så när Jocke kommer hem får han hjälpa till att bestämma och sen skickar vi beställningen :)



Alla bilder är stulna från systers facebook ;)

Men suck!!





Fan så irriterenade då man skrivit ett långt inlägg som sen försvinner när man ska lägga upp de!!


Gör ett nytt försök dårå...

Igår morse då jag steg upp var benen riktigt trötta och tunga, tänkte direkt att jag skippar promenaden men dom där jävla tankarna bara förstör, man ska inte tänka utan bara göra så jag spurtade iväg när vi hade lämnat gossen på dagis.. De gick inte alls i samma tempo som tidigare och benen var riktigt tunga men det viktigaste var ju att jag faktiskt promenerade!! Blev en lite kortare runda men ist blev det backar så det gjorde nog inget ändå :)
När jag kommit upp för backarna var benen som bly och jag höll på att avlida i den äckliga jackan jag hade på mig!! De var absolut inget smart val att ta softshell jackan som inte andas för fem öre utan man blir bara klibbig och äcklig i den!! Solen stekte på värre och de gjorde ju inte saken med jackan bättre direkt så jag öppnade den lite så kändes de lite bättre.. Man vågar ju inte direkt ta av sig jackan än och speciellt inte då jag bara hade en tunn underställströja under för sjuk tänker jag fan inte bli igen!!
Stoppet blev hos mamma då hon tidigare messade och frågade om vi skulle promenera dit, självklart tog jag en runda först så vi inte bara gick dit på en gång för de är inte så långt ;)
Kastade i mig en gröttallrik och knäckemacka med ägg och efter de for jag och lånade hem en bil som jag skulle låna hem och testa till idag..

En Skoda Oktavia är det och den är absolut skön och köra, rymlig osv men Skoda känns som... näe jag vet inte..? Är ju som sugen på en Golf eller Passat så jag har nog is i magen ett tag så man inte går och köper första bästa.. :)

När vi hade hämtat gossen på dagis som förövrigt hade duschat ute UNDER TAKET, nån ränna var trasig så de hade väl bara runnit ner och där hade dom duschat, säkert jätteskönt och rena blev dom nog oxå så åkte vi till Smedsbyn och hälsade på syster och flickorna :) Vi blev även bjudna på mat, makkisar och körv till barnen och räksallad till mammorna - mumma!! Barnen lekte för fullt och skrattade så gott tillsammans och innan vi åkte hem badade Alwin och Mira så då slapp han duscha när vi kom hem.. Vi var hemma just efter åtta och duktiga killen höll sig vaken hela vägen :) Vi satt och pratade om allt möjligt, kollade efter lampor och skyltar osv så han inte blev så trött :)

Idag blev de ingen prommis då jag har massa annat jag behöver hinna under dagen innan våra nattgäster kommer :) Det ska handlas, städas, tvättas, bädda, mamma/bebisträff, bilen ska lämnas tillbaka osv :) Men ska på spinning ikväll så träning blir de iaf..

Ställde mig på vågen i morse och den visade väldigt bra siffror så nu är de bara fortsätta..
Jag är väl medveten om att det bara är vätska som försvinner först men det är ju bättre än ingenting och dessutom har jag nog kvar rätt mkt vätska i kroppen så det är bara bra!!


Nu ska vi dra iväg till affären :)

Morronmys med finaste barnen <3 Nu blire f...

mms_img53673 (MMS)

Morronmys med finaste barnen <3 Nu blire frulle och sen ska vi köra gossen till dagis.. Igår kväll sa han att han skulle stanna hemma idag men han ändrade sig för en stund sen :-) För mig och gumman blire städ och tvätt, måste plocka ihop ii hennes rum och bädda rent i gästsängen för syster och flickorna kanske kommer och sover här inatt :-)

Golf Plus





Jag tror jag kommit på vad jag vill ha för bil

En Golf Plus


Bilden är googlad


Tror inte den är direkt större än en vanlig golf men lite högre och ser lite annars ut samt lite annars invändigt :)
Skulle passar mig perfekt!!
jag gillade ju verkligen golfen som vi hade och golfen som mamma har, dom är billiga att äga och köra precis som jag vill ha det!! :)

Here we go!!





Jag kickade igår igång veckan med att börja fighten mot kilona - på riktigt!!
Var på mitt första spinningpass på ett år och det gick över förväntan, hade förväntat mig att jag knappt skulle orka något, få mjölksyra från första början, flåsa ihjäl mig osv men det gick bättre än så..
Visserligen höll jag på att flåsa ihjäl mig där ett tag men försökte koncentrera mig på att andas bättre och de funkade rätt ok.. Att jag sen skulle behöva ett par spinningskor är en annan sak - ingen som har några i typ strl38 som jag skulle kunna få testa??

Duktig med maten var jag oxå!!
Jag kommer inte att utesluta något för det funkar inte för mig så jag kör mitt eget race och är ganska säker på att det funkar bara man har lite tålamod!! Man vill ju helst att det ska gå från en dag till en annan så är man slimmad och snygg men de funkar ju inte riktigt så..
Även idag har det gått bra med maten och jag och gumman tog oss en skön prommis efter vi lämnat gossen på dagis, betydligt längre än vad jag från början hade tänkt blev den oxå.. Bra jobbat!!
Skulle på spinning även idag men kände att jag inte kommer kunna sitta på cykeln idag så jag är rätt öm från igår så på torsdag blir det spinning igen och då måste jag komma ihåg att ta med gelésadeln!!

For med gossen på kalas hos Hampus ist där det bjöds på fika men jag nöjde mig med te UTAN socker ;)







Måndag - Dop





Måndag idag och en ny vecka är i rullning :)
Vi har vaknat kring 7 vilket kändes helt okey - tur man lägger sig före fan om kvällarna annars skulle jag vara död när de är dax att stiga upp för jag är då nog trött iaf..
Gumman hade kissat så mkt så det kommit igenom allt och på lakanet så det blev ett bad för henne och sen frukost för oss alla - eller för Alma blev de hennes andra mål :)
Har slagit igång diskmaskinen och tvättmaskinen och tänkte dra en ride med dammsugaren - gud så det är skräpigt överallt nu när man drar in massa sand som sen dras runt i hela huset!!



Har ringt och bokat dop för gumman oxå så nu måste vi skynda oss att beställa inbjudningskort och skicka ut så det hinner komma fram ett tag innan.. Den 28e april blir det iaf :)
Jag är ju en sån som tycker det känns tråkigt och så himla vanligt med en vanlig dopklänning så jag funderar lite på vad hon ska ha på sig.. Eventuellt att det blir en vit klänning som jag hade när jag var liten om det nu inte är alltför stor - isf kanske det går att sy in den lite så den passar.. SKulle ju vara kul om hon kunde ha den :)
Gossen hade ju en dress med svart byxa, vit skjorta, grå väst och fluga när han döptes :)
I fredags började jag skriva en lista på alla vi ska bjuda och shit så många det blev alltså!!
Jocke tyckte det var alldelens för mkt för ett dop men man vill ju ändå att familj och dom närmsta vännerna ska komma så vi får kolla lite mer på de där..
Sen så måste vi bestämma vad vi ska bjuda på, ska det vara fika, tårta, smörgåstårta eller vad??
Jaja nog hinns det säkert ;)
Lokal för fikat måste vi oxå fixa då både församlingsgården och huset nedanför (kommer inte ihåg vad de heter) var upptagna..


Nå nu ska jag läsa nå bloggar och sen dra fram dammsugaren :)


Så vare söndag






Igår blev vi äntligen av med Audin som bara stått översnöad sen i December då de blev körförbud på den!!
En sak mindre från gården som typ ser ut som en soptipp just nu!!
Vi har nämligen våran grillplats som vi fick i julklapp på framsidan då den inte går att placera på baksidan där vi vill ha den förrän snön är borta..
Sen alla spadar, snöräv, leksaker osv gör ju inte direkt så att det ser städat ut..
Alltså jag är så långt ifrån perfekt man kan bli men jag gillar när det är snyggt och städat trots att jag är en riktig slarver - hur får man de att gå ihop??




Idag hade vi önskat sol då gossen så gärna ville och åka skoter men farfar skulle på andra uppdrag så det bli inget skotrande idag.. En annan plan vi hade för dagen var pulkbacken men där har jag lite delade meningar - jag gillar inte riktigt att det är massa folk så man åker ihop osv - fjånigt jag vet!!
Jag och Alwin kollade iaf på bilder i filmer i min mobil tidigare och såg då en film som jag spelat in då vi var på leklandet typ i slutet av sommaren och då ville han ju såklart åka dit och leka idag..
Vi får se vad pappa säger när han vaknar :)





På tal om något helt annat så verkar det som att vi även ska göra oss av med Saaben för att införskaffa en annan bil av något slag och en skoter??
Kul med skoter men jag tycker de känns onödigt fast där jag har nog inget att säga till om?? Jag har ändå inget skoterkort så för mig är det skit samma men vill Jocke ha en så måste han ju få skaffa sig en oxå..
Detta med att byta bilar titt som tätt är jag inte något stort fan av så jag tror banne mig jag ska slå på stort och köpa mig en egen bil ist så slipper jag bli inblandad i allt bilsvammel :)
Förresten så har vi inte haft en enda bil ett år ens - vi hunnit ha en och samma bil i någon månad innan det sen blivit "dax" att byta.. Ja ni ser ju ;)
Skulle sitta fint med en stor pengavinst så man kan köpa sig en NY bil ;)


Colors






En tanke slog mig i torsdag då vi var på Familjens Hus där de var föräldracafé och klädvisning..
De var ju en hel del mammor och barn där och många hade kommit dit med vagn..
Man får ju inte ta in vagnarna på förskolan så utanför i korridoren längs väggen får man parkera dom..
Vi var lite sena då vi först hämtade gossen på dagis..
När vi kom dit så parkerade jag på baksidan för att slippa gå så långt med babyskyddet som inte alls är speciellt lätt..
I korridoren stod det massor med vagnar och gissa i vilka färger??
SVART!! bara svart svart svart..

Är väl medveten om att dom flesta har svarta vagnar - de är en neutral och tidlös färg..
Vi hade ju oxå en svart en till Alwin, med lite brunt i..
Hur som helst så är jag så himla nöjd över att jag inte tog en svart den här gången, jag har blivit mer färgglad av mig - i klädväg, inredning m.m så var nog därför jag föll för våran fina röda vagn..
Hur kul är det inte att vi typ är ganska ensam om att ha den här färgen på vagnen??
Jag har endast sett en likadan men det var i Luleå eller om de var Finland till och med..




Man kan säga att den syns ;)




Torsdag





Ligger och latar på soffan - idag är en riktig slödag!!
Alwin tyckte de var morron redan 5.20 men de tyckte absolut inte mamma så jag gick upp och sa att han skulle lägga sig igen för att klockan var så lite och det ännu var natt - till svar fick jag "men det är ju ljust ute" som så många andra mornar då han vaknat före kråkorna men idag tog verkligen priset..
Han gick iaf tillbaka till sitt rum och la sig igen men jag tror inte han somnade om för när Jockes väckare ringde vid 6 var han uppe igen.. Suck!!
Han tog det iag lugnt och lekte i vardagsrummet utan att slå igång tvn som han alltid annars gör så jag låg och drog mig ett tag medan Alma åt mat..

Han har både persienner och mörkläggningsgardin i sitt rum men det kommer ju in ljus på sidorna så jag funderar på att köpa ett par mörkläggingsgardiner så det blir mörkt på sidorna oxå.. Inatt ska jag iaf testa sätta för persiennerna i matrummet så det blir lite mörkare där, om vi har tur så hjälper de!!



Dagis har det varit för gossen idag - gud så glad han är när han kan vara där igen då vi varit sjuka i flera veckor!! När vi hämtat honom därifrån så for vi till Familjens Hus där det var föräldracafé och visning av kläder från "Piluttadej" , superfina kläder!!
Köpte inget men tror jag ska beställa något sen, ska kolla runt lite på hennes blogg och se vad jag vill ha till barnen :)

Som vanligt har jag inga bilder att bjuda på - eller jag har men dom är i kameran och jag orkar inte gå och hämta den.. Ni som lägger in nya bilder varje dag gör de bra!! ;)


20Mars 2012




Tisdag idag och en ny vecka har kickat igång igår med städ och tvätt - det behövdes!!
Idag ska gossen äntligen få fara å dagis efter ett par veckor hemma - gissa om han längtar ;)
Som grädde på mosen så har dom idag Vasaloppet på dagis så han ser verkligen fram emot att få skidra med dom andra barnen, ska bli kul att se hur det går för honom i spåret då han bara skidrat här hemma på gården och runt huset tidigare utan något spår..
Efter loppen åker jag, Alma, mamma och Lovisa till Happis en sväng, även storasyster ska dit :)


Nu ska jag häva mig i duschen så man slipper stressa så sen :)

Rösta på mitt rum hos Jotex!!


Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!



Snälla snälla, rösta på mitt rum!! :)

Tgif





Godmorgon fredag!!
Sitter precis och ska försöka få i mig frukost vilket är lättare sagt än gjort då matlusten inte alls är speciellt befintlig just nu.. Blir iaf vildris och grönsaker - de var de enda som såg någorlunda gott ut i kylen..
Skakar som ett asplöv av Bricanylen och Mollipecten som jag tar för att alls kunna andas!!
Jag känner mig frisk om man bortser från halsen som bråkar med mig.. Får världens hostattacker och mellan hostningarna får jag ingen luft och mellan attackerna så känns det som att jag andas genom ett sugrör och irrirerar i halsen så därför började jag ta Bricanyl igår och jag tycker det hjälper till viss del men långt ifrån så som det ska vara i normala fall..
Gissar att vi åkte på Influensan som går..
Imorron har jag varit sjuk 1 vecka - gissa om jag är nå less!!



Nog gnällt om de nu..


Gossen har sovit i byn inatt då farfar skulle vara ledig idag och farmor sluta tidigt så dom skulle fara ut en sväng med skotern och så, de gillar han verkligen :)
Jocke jobbar så de är bara jag och lillgumman hemma idag så efter hon ätit en flaska ersättning vid halv 7 somnade vi om till 10 - så himla skönt att få sova ut!!
Vi får se om vi lyckas få något gjort idag, de beror lite på halsen min.. Igår fick jag ligga under täcket hela dagen för så fort jag gick upp började jag hosta och kunde inte andas..
Idag hade jag väl tänkt att jag ska lyckas tömma och fylla diskmaskinen iaf och kanske vika lite tvätt..
Dammsuga skulle verkligen behövas men det är inget jag tar på mig så det överlåter jag till Jocke som har klarat sig från hostan - det är stora dammråttor som far runt kring golven vill jag lova!!
Hade ju velat göra nå kul i helgen då man var med död en levande förra men verkar inte bli så mkt av de..









Glömde skriva i förra inlägget att skorna var från Sportamore.se och resten från Lindex.se

Nätshopping





Eftersom att det är så synd om oss alla nu så har jag försökt dämpa de hela med lite shopping ;)



Nike free run till mig själv ;)











Jacka
Bodys
Legging
Solglajjor till Alma


Och nya glajjor till Alwin :)


Hittar sällan och aldrig något åt Alwin på nätet men massor i butik så får fara och shoppa sen när "lönen" kommit ;)



Jag vill till Ullared!!




Såklart så var de "bara" ett virus Jocke hade i halsen så inget penicillin här inte utan de är bara fortsätta vänta och vänta och vänta på att det ska gå över!!
Usch så jag tycker synd om våra älskade små kottar som får ha så tråkigt hela dagarna då mamma och pappa inte orkar så mkt!! Nu orkar vi ju helst vara uppe med dom men inte mkt mer än så.. Tur vi har så snälla underbara barn som finner sig i det mesta <3<3<3





Jag och barnen har vilat några timmar efter lunch och när jag vaknade så kom gossen in och mös med mig och så hämtade han sin Blixten dator som vi höll på och jyra med.. Tycker den är superbra för honom att lära sig bokstäver, siffror osv..
När han fick den så bara tröck han på knapparna och lyssnade inte alls på vad man skulle göra så det bara blev fel..
Nu har han blivit bättre på att lyssna - ibland och kan faktiskt vara riktigt duktig!!
Datorn säger om man gör rätt eller fel osv så det är ju kul för honom när det blir rätt :)
Våran duktiga kille!!


Vi har även suttit här i soffan och tittat på Ullaredsbloggen för att se vad dom har för kul där och så sa jag åt Alwin att han skulle säga till pappa att vi ska åka dit i sommar - han vill inte riktigt som mig :/




5e dagen nu





Igår kände jag mig någorlunda Ok under dagen men såklart vakna jag inatt vid 3 tider av världens hostattack och när jag gick upp börja jag skaka som ett asplöv - så var febern tillbaka!!
Jag tar Bisolvon på dagarna mot hostan och till natten tar jag Bisolvon och Cocilliana men vissa nätter, som inatt tex får jag gå upp en extra gång och ta mer..
Så när man lägger sig i sängen får man ligga med täcket uppdraget till hakan så man inte blir kall kring halsen så man slipper hosta..
Har börjat hosta upp slemm och blod så man kan nog säga att jag hostat sönder slemmhinnorna i min stackars hals..

Sen jag steg upp har jag iaf känt mig rätt så pigg så jag tog tillfället i akt och slog igång en tvättmaskin, tömde diskmaskinen och laddade om den för att köra den, fixade mig frulle som inte smakade nå och röjde undan på köksbänken och så har jag hängt tvätten då den var klar..
Svettas som en gris gör jag till och från och ändå har jag inte tagit någon tablett sen inatt så den har då slutat verka för länge sen.. Skumt!!
Jocke är på Vc och kollar upp sin hals som han har så ont i, om han har halsfluss kanske jag oxå blir behandlad mot de så kanske vi blir friska nån gång - pratade med dskt sköterskan tidigare om de..


Kan då säga att så dålig som jag varit dom här dagarna var de länge sen jag var!!
Tror inte jag varit så dålig sen jag hade körtelfeber fast de var ju iofs 100 resor värre men ändå!!
Nu vill jag bara bli frisk!!

Vi missa babymassagen idag och mamma/bebisfikat imorron pga den här jävla sjukan!!



Har nu trott att sjukan varit på bättrings...

mms_img13165 (MMS)

Har nu trott att sjukan varit på bättringsvägen om man känt sig piggare och bättre på kvällen eller morronen men så fel jag haft! Igårkväll kände jag mig bättre och tänkte att jag skulle vakna upp i bra form men tjii fick jag! Mådde nog sju resor värre imorse då jag gick upp för att göra mat åt Alma - skulle bara pinka först men blev så himla yr och illamående så stapla efter en hink och sen tillbaka till sovrummet så fick Jocke gå upp och fixa fast han oxå var dålig.. Sen har vi båda två sovit till och från fram till eftermiddagen då jag fixade middag och sen har vi varit uppe.. Jag och gossen tog oss en sparktur till Snurran och köpte chips då jag var så sugen på nå salt och gud så skönt de var med lite friskluft! Stackars lillgossen har haft så tråkigt idag när mamma och pappa bara sovit och han ville så gärna ut och leka med de gick ju inte då ingen av oss orkade.. Vågar inte låta honom vara ute själv om det skulle rasa från taket.. Imorron skulle Terror komma och leka med honom iaf :-) Nu ska jag sova och hålla tummarna för att jag är bättre imorron! Godnattt

Feberhelvete!!





Grabbarna är ute och skottar på baksidan medan jag och gumman chillar här inne..
Trodde febern gett sig av i morse då jag vaknade för jag kände mig inte febrig men vid 9 tiden gav den sig till känna igen iform av ont i kroppen och frossa.. Så less!!
Just nu är jag varm igen då jag knaprat i mig Ipren men lär nog få känna av helvetet hela dagen idag oxå..
Funderar lite på hur jag ska lösa morrondagen då Jocke jobbar om jag ska må såhär piss för då blir de jobbigt vara själv med barnen när jag knappt tar mig upp från soffan/sängen.. :/


Någon som har nå mirakeltips på hur man blir av med febern fort?? ;)

Sjukstuga





Denna lördag har spenderats i sängen - även om jag gillar våran säng som är riktigt skön så börjar jag vara rätt less nu och tror fan jag snart får liggsår alltså!!
Febern är här på besök - jag som typ aldrig brukar ha det man det är bara tacka och ta emot och försöka vila så mkt som möjligt..
Jocke har alltså fått ta hand om barn, hem och mat m.m idag men det tror jag bara är bra ;)
På förmiddagen hade jag gumman mysandes på min arm med ett rejält tag om sin snutte som slutade ganska fort med en däckad tös ;)
Gossen halvlåg bakom mig med sin dator i knät - han ville såklart oxå ha sin dator här när mamma hade de ;)
Underbara barn <3





Har varit upp några korta svängar på toabesök, lite surr och mat men annars bara legat och sovit 2 timmar mitt på dan..
Kände att då aptiten inte är den bästa så har jag lagt ner mitt detoxande för stunden för jag behöver få i mig ordentlig mat så jag tar upp det igen när jag känner mig bättre - bra val!!
Gossen är prickigkorv tror vi men han har bara prickar på kinderna och ena örat och nu ser det inte alls lika rött ut som tidigare idag så jag vette tusan..
Imorron är vi bjudna till min faster i Luleå som fyller år på måndag men tyvärr får vi ställa in då vi har sjukstuga - så typiskt!!



Nu ska jag fortsätta ligga i sängen och göra...ingenting..

Detox







Igår körde jag igång med en detox som kommer pågå i en vecka - känner att det kan behövas efter graviditeten och för att komma ifrån allt slisk ett tag och förhoppningsvis efteråt oxå!!
Kroppen behöver rensas på allt slagg och annat äckel lite då och då..
Som tur är så är det ändå goda saker jag får sätta i mig men igår kväll då jag ätit samma saker under hela dagen och blev hungrig typ 1-2 timmar efter jag ätit så blev jag less vid 19 tiden så vid 19.30 var jag i säng..
Sover man så känner man ju ingen hunger och riskerar inte att stoppa i sig saker som man inte ska heller ;)
Jag har alltså sovit sen typ 20-7 så man kan säga att jag känner mig utvilad idag ;)
Dag två idag då och jag känner att jag måste ta mig till affären ich inhandla lite mer olika saker att välja på så man inte blir så less!



Idag är det även tänkt att vi ska till Familjens Hus för fika med mammorna och bebisarna från föräldragruppen så jag får helt enkelt hålla mig från fikat om jag nu tar mig dit då gossen är hemma så måste kolla om nån kan komma och vara med honom en stund tills Jocke kommer hem..
Vill ju inte ta med honom dit ifall han smittar några andra barn, nog för att han bara haft feber men ändå..


Nu frulle :)




Stackars




Stackars lilla gossen har haft över 39 i feber och bara legat på soffan hela dagen - sovit till och från..
Han har ätit en macka, ett äpple och en banan annars har han bara druckit och det är ju de viktigaste..
Nu sover han gott i sin säng och jag ska göra detsamma ifall han vaknar inatt så är det ju bra om fått sova lite iaf..

Varit på prommis med grannfrun, till stan och hem igen och så bjussade hon på lite steek!! ;)
Jag lär nog sova gott ;)

Natti


Blogg award




Har fått en blogg award av Grannfrun ;)
Tackar så mkt!!

Gör så här!
Tacka den som gett dig awarden och skriv sedan sju fakta om dig själv och ge
sedan awarden vidare till femton bloggare (eller så många du kommer på) :)


1. Jag är ett kontrollfreak som ofta tar på mig allt för mycket saker just för att jag vill att det ska göra på "mitt sätt"

2. Jag är en riktig slarver som är väldigt duktig på att lämna saker efter mig och slarvar bort det mkt men samtidigt vill jag ha städat och rent - bra kombo ;)


3. Jag älskar att shoppa - allt ifrån saker/kläder till barnen och mig själv till inredning och annat jox. Synd bara att man blir så fattig av att vara föräldraledig..

4. När jag gick på havandeskapspeng så började jag även plugga till Uska men har ännu inte fått lämnat in mitt första arbete då jag körde fast och sen inte fått tummen ur - dags att dra ur den nu så man kommer någonvart ;)

5. Jag tänker börja jobba igen den 1a maj och då blir det Jocke som blir hemmafru ;)

6. Är alldelens för dålig på att höra av mig till folk och ännu värre är det att ta sig iväg och hälsa på så skärpning på den fronten!! Men först måste vi hitta oss en till bil annars blir det svårt..

7. Var igår och löste gymkort/träningskort så nu ska gravidkilona bort en gång för alla sen ska slipper jag dom för alltid ;)




Jag ger awarden till Ida, Storasyster och alla andra som är sugen :)




2 månader





I söndags, alltså den 4e blev lilla Alma 2månader!!
Oj så fort det går!!
Hon är nu 58cm lång och väger 5615gram - förra onsdagen iaf :)
Hon följer sin kurva precis som hon ska men nog tycker jag hon växer lite för fort alltid ;)
På kläder har hon allt från strl 50-62, lite beroende på hur dom är i storleken..
Hon sover hela nätterna i sin vagga utan att äta, oftast somnar hon vid 21 tiden och äter sen vid 23-00 och sen sover hon till 6-8 tiden innan hon vaknar och vill äta och somnar oftast om en stund efter de.
Hon ler massor och ibland kommer det även ljud då hon skrattar.
Hon jollrar och "pratar" tillbaka när man pratar med henne.
Hon har börjar greppa och slå på djuren i babygymmet och i sittern, hon har även lärt sig att greppa tutten och föra den till munnan - ibland.
Gillar att åka vagn och sover så gott i den, i början gillade hon inte alls att ligga i den då den stod still då vaknade hon direkt men nu går det hur bra som helst - samma med babyskyddet, det avskydde hon i början och gallskrek så fort man satte henne där i men nu går det bättre och hon somnar oftast direkt vi sätter oss i bilen.
Hon är en nöjd och glad bebis som inte alls gråter ofta :)

Många frågar om hon alltid är lika glad och aldrig gråter och oftast är han glad och nöjd förutom när hon vill ha mat eller när det kniper till i magen :)





Hurtbullar





Oj så vi har varit hurtiga av oss igår och idag :)
Vi har prommat till och från stan båda dagarna och jag måste säga att även fast det känns i fogar och rygg efteråt så känns det mycket mycket bättre för varje gång jag går!! För tillfället är Jockes tempo helt i min smak - annars brukar jag alltid klaga på att han går så sakta ;)

Idag gick vi iväg vid 14 tiden och kom hem vid åtta ikväll så vi har varit igång ett par timmar..
Första stopp blev på banken där vi satte in pengar och öppnade konton åt lillan sen vidare till Intersport där jag testade ett par Nike free run som jag är sugen på att köpa..
Sen var vi hungriga och sugen på Lyktanmat men dom hade ju hunnit stänga så det fick bli 11ns innan vi gick till Gallerian - Chili och sen hem till mamma där vi matade lillan snabbt och sen iväg igen - Nova/Tc blev nästa stopp där jag nu fixat mig ett nytt träningskort så nu är det bara till att ligga i!!
Sen traskade vi hem..

Alwin klagade på att han frös när vi nästan var hemma fast han var ordentligt nerbäddad med filt i vagnen och när vi kom hem skakade han fast han var varm..
Han la sig på soffan under filten och somnade till medan jag gjorde varm choklad och macka åt honom som han sen inte rörde..
Tempade honom och 39,2 visade de så var ju inte så konstigt han frös :(
Fick truga en del för att få i honom Panodil men det gick tillslut innan han däckade på soffan..
Stackarn hade sån febervärk så han bara grät och sa att han hade ont :(
Det blir alltså att vara hemma för honom imorron så då kommer mommo och är med barnen medan jag ska iväg på efterkontroll och sen myser vi bara hemma resten av dagen..



Model lab




I lördags var jag och mina systrar och fotade oss för Model lab/modell för en dag..
Dom ringde mig förra gången dom skulle hit men då tackade jag nej då jag redan gjort de där men sen sa mamma att hon tyckte vi skulle fara och fota oss alla tre tillsammans så nu gjorde vi de..
Vi fotade oss tillsammans och sen fotade Lovisa sig själv..

Precis som förra gången blev jag inte speciellt nöjd över sminkningen så jag hade med mig eget smink som tur var!!
För det första så såg jag ut som ett lik i fejjan då hon var klar - jag är visserligen blek men sådär jävla vit är jag då absolut inte!! Mascaran var hon även snål med fast jag sa att jag ville ha mkt!! Det var inte ens målat på alla fransar.. Och sen ögonbrynen såg ju ut som jag vet inte vad..
Ögonskuggan var alltså det enda jag tyckte blev bra så det var bara att pallra sig till toan och fixa till det hela..

Han som fotade var inte heller speciellt bra!!
Bara en sån sak som att säga om det tex faller en skugga i fejjan på någon så man kan fixa till det gjorde han inte eller om man hade hår i ansiktet eller något, han gjorde även vissa bilder svartvita som jag oxå tycker är så himla trist för man kan ju inte göra en svartvit bild till färg om man skulle vilja men en färgbild går ju att göra svartvit i efterhand.. Vissa svartvita bilder blev faktiskt fina men som sagt, dom går ju inte att göra till färg!!.. Såna småsaker som fotografen ser men inte vi som blir fotade förrän man ser fotona..
Bilden som vi valde var en som vi alla blev nöjd med och som var ljus och fin MEN..




Dom hade bara svarta bakgrunder och svarta golv så på den här bilden låg vi på en fårfäll och jag hade en helsvart tröja men ligger lite väl långt ner på fällen så man ser det svarta golvet vilket gär att jag ser ut att vara hur bred som helst!! Han hade alltså kunnat säga om de och bett oss flytta så alla låg mer på fällen!!
Nåja inte mkt att göra åt..
Annars tycker jag faktiskt bilden blev bra ;)



Idag har våran lilla tjej blivit hela 2mån...

mms_img49141 (MMS)

Idag har våran lilla tjej blivit hela 2månader! Shit alltså så fort de går! Har inte ens slagit igång datorn idag så blir bättre uppdatering när jag sitter vid den.. Idag har vi varit ooch promenerat till stan och strosat lite på Coop och runt bara innan vi gick hem igen.. Nästan 2timmar skrapade vi ihop men då gick vi inte så fort heller och lika bra var de annars hade jag nog inte orkat hem då fogarna börja säga ifrån.. Har haft rätt ont i ryggen och fogarna sen vi kom hem och jag känner mig less över att dom ännu bråkar med mig och håller verkligen tummarna för att det ger med sig snart! Somnade på soffan efter middagen men har ändå varit så trött ikväll så de fick bli sängen ist för att se klart Wallander så nu ska jag sova :-) Godnatt!

Protte





Tänkte ju ta och köpa mig träningskort nu snart och tanken är att jag ska köpa mig nå proteinpulver oxå men nu vill jag har tips på något som inte smakar fan och inte kostar skjortan!!
Dela med er!!

Fredag




Idag har jag vaknat med ett bättre humör känns det som..
Solen skiner och idag ska jag väl ändå få något gjort??
Ut måste vi iaf en sväng och barnen ska badas med det blir nog till kvällen tror jag..
Jocke kommer hem efter jobbet men det blir ingen lång sväng, mest för att hämta sin väska och lämna bilen till oss sen åker han igen.. Dom ska käka på klubben vid 15 innan dom åker..

Hade några bilder som jag tänkte lägga upp men nu har jag inte kameran här så det får bli sen..


Later!


OFF




Har inte gjort något vettigt alls idag, mest legat på soffan och kollat Gossip Girl och surfat runt..
Gumman har legat och myst med mig medan gossen var på dagis..
Mamma var snäll och hämtade honom och skjutsade hem honom så jag slapp..
Det enda vettiga jag gjort är att mata och bytt på gumman, lagat mat, tömt och fyllt diskmaskinen typ men såna dagar behövs väl oxå antar jag??
Har bara kännt mig helt OFF idag!!

.





Tror jag kommit på anledningen till varför jag känt mig så trött och off på senaste - speciellt idag!!




Tröttdag





Idag är en tröttdag!!
Blir nog soffan och kolla serier tills gossen ska hämtas från dagis..
Han hade först inte tänkt fara men ändrade sig så jag körde dit honom då vi hämtat upp mamma som skulle få tillbaka sin bil..
Han var inte i säng förrän just innan 22 igår och har stigit upp 6 så jag sa åt både honom och fröknarna att han måste vila på dagis så jag hoppas han gör det annars blir det en lång och jobbig eftermiddag..
Han som är så lugn och snäll oftast blir som en halt annan unge när han är trött - han blir helt hyper och går an som om han skulle haft någon bokstavskombination - okey där kanske jag överdrev lite men han lyssnar inte för fem öre på vad man säger och gör saker som han vet att han inte får göra osv..
Enkelt sagt så blir han helt GALEN!!

Nu ska jag inte ryggläge och bara vara så kanske man orkar ta tag i gummans kläder sen som ska in i garderoben hennes och röja upp i hennes rum..
Jag var ju duktig i tisdags och sydde ett skynke till vårat förvaringsbord som vi tidigare hade i hallen innan vi rev väggen men som nu står längst bort i vardagsrummet som vi sen satte fast på insidan så det inte kommer in damm i alla hålen och så flyttade jag dit alla våra sängkläder som varit i garderoben i Almas rum..
Den svalde en heldel vill jag lova för vi har rätt så mkt sängkläder men ändå är det plats kvar för mer ;)

 

 

Kvalmatchen





Kvalmatchen igår var riktigt spännande och slutade med seger för byn!! :)
Sista minutrarna såg vi från bilen då Alwin var så trött så han bara gjorde massa saker han inte fick, inte lyssnade på vad man sa och bara grina så jag fick bära en skrikande, gråtande och viftande unge till bilen..
Tur farmor var där och körde Alma och pulkan till bilen för annars hade jag fått gå två ggr då man absolut inte orka bära Alwin på en arm då ungen väger 15kg, shit så stor och tung han blivit ;)

Nu väntar bortamatch i helgen så de är bara hålla tummarna för att dom spelar bra och lyckas gå upp!!
För min egen del ser jag inte fram emot helgen då jag börjar känna mig rätt så trött och sliten efter dom senaste veckorna som varit ganska intensiva då Jocke jobbat om dagarna och sen stannat i byn för att träna/spela match  och sen inte varit hemma förrän kvällen så jag har varit själv med barnen tjugofyrasju!!
Ni som har barn och den andra föräldern jobbandes borta gör det riktigt bra måste jag säga!!
Nog för att det ibland känns som att han lika gärna skulle kunna jobba borta då vi knappt ser honom vissa dagar men NÄ det är guld värt att ha honom hemma på kvällarna och nätterna iallafall!!
Då får dom tjäna hur mkt dom vill på bortaplan men pengar är ju inte allt!! ;D
Och sen så får vi ju se massa bandymatcher under vintern som faktiskt är riktigt kul att se - de trodde nog ingen, inte ens jag själv att jag skulle sagt för några år sen ;) Hihi



RSS 2.0