Måndag

Varit en vecka med lite sömn nu men de sista nätterna har ändå varit hyffsat plus att inatt har jag sovit som en klubbad säl då jag tog nå dundertabletter igår för att kunna sova då jag hade så jukt ont i skuldran-axeln-armen-nacken.. Gumman har vaknat tusen ggr/natt och varit ledsen så jag tänkte första natten att hon hade ont någonstans, typ i munnen men icket, sen trodde jag de var för att hon var snorig och det blev svårt att andas med tutten i munnen men näe - jag tror snarare att hon drömmer och vaknar och får vara ledsen.. Sen att vi alltid har kolsvart i sovrummet gör nog inte saken bättre så de tre sista nätterna har vi haft tänt nattlampan och då har hon inte varit lika ledsen.. Peppar peppar.. Svårt att veta vad det är iaf då hon inte kan berätta :/ Vaknade iaf upp i lördags med en hemsk smärta kring ena skuldran som sen gjort ont som överallt på vänster sida.. På morgonen och kvällen har det varit värst och igår hade jag så ont så fy fan!! I morse var jag som en stelget och kunde knappt vrida huvudet eller lyfta armen utan att det ilande som fan!! Ringde Micke Sandberg men var såklart ute försent så telefontiden var redan slut men pratade in ett meddelande.. Vid 10tiden hade dom ännu inte ringt och jag höll på avlida så jag åkte dit och hade sån tur så jag fick komma in på en gång fast dom var fullbokade.. Domen blev, en låsning i bröstryggen och en nackkota så jag fick först ligga med magnetplattor innan han mjukade upp och bröt till lite sen var det dax för kotpistolen som han sköt med i revbenen och sen masserade lite mer kring nacken och sen var jag som ny!! Gud så skönt att kunna röra sig utan att bara vilja dö!! Sen har jag joxat på här hemma, satt upp rullgardinen, gardinstång och gardin och satt in en matta i Almas rum.. Hittar ingen matta som fyller mina kriterier så den som är nu får duga tills jag hittar den rätta ;) Tänkte att vi skulle få byggt ihop hyllan hennes idag men den blir tydligen så ivägen då taklisterna ska upp till helgen - suck!! Nå tänker hur som helst inte flytta henne till eget rum så länge hon vaknar 1000ggr/natt då får man ju springa ihjäl sig.. Eller så sover hon 1000ggr bättre i eget rum?? Har varit med gossen på kalas när J kom hem från jobbet och sen har vi plockat fram lite julpynt men de mesta är ju bara skit!! En julstjärna hade spruckit så får se om jag provar laga den eller köper ny?? Och en annan hade blivit så ful så den ska då bytas ut.. Tror jag vet vad jag ska köpa men får se vad det blir :) En ny julgran ska vi iaf köpa då den vi har är rätt så liten och så vill jag ha en vit, det passar sig mkt bättre här hos oss ;) Skulle behöva fara och inhandla lite julgrejor så blire nog perfa :) Nu ska jag häva mig i säng, imorron ska jag på gymmet på genomgång så jag kan köra igång med dom nya maskinerna sen är det dax att lämna tillbaka EKG apparaten och träffa lä'karen för lite snack, UL och så vet jag inte om dom skulle in och kolla hjärtat oxå.. Hoff!! Nå de går nog bra..

Risig 25åring

Ringde en läkare från Specialist Mottagningen idag som hade sett mina EKG registreringar, hon undrade hur jag mår och hur ofta jag har rusningar osv.. Dom ville ha in mig dit på akuten för registrering ifall att jag skulle få ngn rusning som håller i sig länge så dom kan fånga upp de.. Lite svårt att veta dock om de håller i sig länge eller inte.. Dom måste iaf få registrerat där ngn rusning för att kunna avgöra vad som orsakar detta och hur hjärtat bär sig åt osv.. Sen så vill dom gå ner med ngn slang i halsen för att kolla bakom hjärtat hur det ser ut och så.. Känns väl inte sådär jättespännande då man är vaken under hela tiden men är väl bara göra det så jag får hjälp.. Hon prata även om att om dom inte kan fånga upp en rusning när de kommer av sig själv så måste jag till Umeå där dom tvingar fram en rusning och eventuellt måste gå in och bränna av nå grejs osv - då går dom in via ljumsken.. Hur som helst så är detta jag "lider" av inget farligt men det kan bli när jag blir äldre om man inte göra något åt det.. 25år och lider av "hjärtfel" känns ju oxå lite knas.. Har ju dock haft de sen jag var 20typ.. Nå de blir säkert bra i slutändan..

torsdag

Idag har jag och Alma spenderat några timmar med Ida och Leon :) Vi åkte dit när vi hade lämnat Alwin på dagis.. Vi surrade, drack kaffe, käkade havregrynsgröt, busade med bebisarna och fotade dom när dom var så söta och pussades :) Sen gick vi på en prommis så Milly skulle få kissa och vi få friskluft, de slutade med att vi gick till Ica Näsbyn där Jocke kom och plockade upp Milly och vi gick in på Loppis och kollade på skrot... Vickan kom dit och sen gick vi till dagis och hämtade gossen, gick en snabbis på Ica och sen hem... Jag är som vanligt helt kall och frysen då jag varit ute fast jag inte frusit under tiden?? Så nu ligger jag under filten i Alwins rum medan Jocke fixar käk ;) Måste duka :)

Bitterulla

Idag känner jag mig bitter!! Jag går snart i taket av att Almas rum aldrig blir klart - hur svårt kan de vara liksom!! Vi rev i sommar och än står det oklart.. Det är listerna kvar och hade jag vågat mig på de så hade jag gjort det själv men nu ska vi ha allmogelister där inne, alltså såna med snirklar och grejer och det är väl inte de lättaste att kapa dom rätt med vinkel i hörnen osv.. Jag vet mkt väl att man kan sätta dom mot varann bara men det skulle ju se förtaskigt ut när den är såna lister!! Att J måste ha hjälp av sin pappa för att göra de förstår jag inte heller?? Han har ju gjort det några ggr nu och jag har erbjudit mig att hjälpa men min hjälp duger visst inte?? Jag har aldrig listat förut så det är inget jag kan men jag kan ju lära mig??!! Åhhh!!! Att jag stressar upp mig över alltmöjligt syns tydligen mkt väl oxå?? Inte konstigt man är stressad över allt när man liksom har det mesta hängades över sina axlar - hade jag inte tagit tag i saker och ting hade det fortfarande sett ut som de gjorde när vi köpte huset!! Hemska tanke!! Nu har jag fått gnälla lite iaf ;)

Farsdag

Söndag och farsdag idag! Började morronen med mys framför Tv:n med mina kottar :) Sen bestämde sig Milly för att pissa på golvet - gå i det och traska runt med de överallt så nu har jag skurat igen! Var typ de sista jag gjorde igår då jag drog en snabbstädning innan kvällsmyset.. Nå men de är så de är med en liten valp :) Ska snart slå in farsdagpresenterna med gossen som Jocke ska få sen :) Mina barn har som tur är fått sig världens bästa pappa så han är absolut värd att firas!! Hoppas alla andra pappor där ute som är värda att firas - firas!! Btw så var de bandymatch igår som jag hade planerat att vi skulle gå och se men regnet öste ner så vi blev hemma och följde matchen via elitrapport - tur de finns:) Under tiden byggde jag lådorna till våran nya säng som vi inte hann göra på fredag, monterade dioderna ovanför sängen, dammtorkade, dammsög och skurade och så snöarde jag ihop en god köttfärsgryta till middag som Alma åt några skedar från oxå :) Känns så jäkla bra med ny säng - de behövdes liksom då den gamla gjort sitt.. Då den gamla var väldigt mjuk så känns den nya rätt stum fast vi båda vänt den mjukare sidan uppåt :) Skönt sover man iaf!! Slå in presenter var de ja :) Tänkte även snöra ihop ngn kladdkaka sen då jag inte ids göra nån tårta ;)

Alma 10månader

Förra söndagen, alltså 4e november blev Alma 10månader!! Två månader kvar till vi har 1års kalas!! Vi var på bvc på kontroll i onsdags där hon fick en OK stämpel och levererade 1015g och 75cm - stora damen ;) *Sista tiden har hon börjat tjorva med maten, de ska spottas, gräva ut maten, prutta med munnen så det flyger överallt, skaka på huvudet och bara vara allmänt jobbig när hon ska äta.. Välling och gröt är det enda man fått i henne men även gröten har det tjorvats med ibland.. Så sista veckan har hon levt på välling och gröt, lite frukt, mackor osv.. Nå bara hon äter så är de ju bra ;) *Hon har även kommit på att det är superkul att fake skratta och gråta - hur söt som helst!! *I måndags var hon på sitt första frisörbesök och klippte igenom babyfjunen. *Hon är en väldigt go liten tjej som gärna kramas och myser i famnen och nu har hon även börjat pussas hur mkt som helst!! *Hon hoppar från famn till famn, såfort det kommer någon eller vi kommer till någon så ska hon till dom - blygheten försvann lika fort som den kom.

Träningsvärk - Halka

Ligger i sängen och drar mig.. Var upp för en timme sen och släppte ut Milly och gjorde välling åt snuttan men kröp sen ner under de varma täcket igen ;) Magen kurrar men mina ben är stummare än stummast idag!! Var på gymmet i måndags och efter de var jag totalt slut i benen så spinningen igår körde verkligen ut de absolut sista från dom!! Skönt iaf att kunna köra spinning och annan kondition igen utan att få världens hostattack!! Skulle däremot behöva gå på promenader oxå men halkan som är är inte så rolig.. Tyvärr så känner jag av fogarna igen när de är halt och man går och spänner sig - halkar jag till så gör de rent ut sagt ont så ett par typ icebug skulle passa perfa!! Tänkte på de när jag gick med Milly igår - jag är ju liksom tvungen att gå ut med henne vad de än är för väder så de skulle vara en riktigt bra investering!! ;)

Bandy - Spöke - Frisören - Inlåst!!

Helgen är över och i helgen har jag och barnen varit själv då Jocke varit iväg på årets första bandyresa och kom hem i morse med två förluster i bagaget.. Jag hoppas de går bättre för dom i fortsättningen annars blir de en trist och jobbig säsong!! Alwin har iaf hunnit "spöka" ut sig lite och varit till mormor, gammelmormor, Patrik, farmor och farfar och gammelfarmor och gjort bus eller godis så han hare fått sig - godis, pengar, mandariner, glass, festis, spell m.m Inte illa ;) Idag har jag varit med barnen till Effekt hårstudio så Jennie fått klippa dom så nu är dom så snygga så :) Alwin vägrade låta mig klippa honom när jag skulle göra de förra veckan så då fick Jennie fixa.. Efter besöket där gick vi till bilen, jag satte in och spände fast Alma och satte in skötväskan å golvet framför henne som alltid, stänger dörren och går till bagaget för att lyfta in vagnen men bilen är LÅST!!! Nyckeln ligger i skötväskan - PANIK!! Jag tog mig i kragen rätt fort och insåg att det inte är något att stressa upp sig över då hon satt där lika nöjd som vanligt - lilla hjärtat.. Ringde mamma och bad henne åka till oss snabbt och hämta extranyckeln.. Tur i oturen att vi bara var i Kalix annars hade vi måste klirra en ruta alltså!! Helst sjukt att den låser sig så fort alltså!! Jag brukar bara hinna sätta i och spänna fast Alma och när sen Alwin ska in så är bilen låst..Brukar dock alltid ha nyckeln i jackfickan så de brukar inte vara några problem men alltså måste kolla upp om de verkligen ska vara så för Jockes bil gör då inte så och de är ju en likadan!!?
Nå nu ska jag hoppa i träningskläderna och dra till gymmet - var inte alls sugen idag som alltid då man inte varit på ett tag men de är tur jag har Therese som drar med mig!!
RSS 2.0