Hipp hipp hurra!!





Vaknade för ett tag sen, huvudet gör lite ont men vad gör väl de.. Ska ta och äta lite lasagne och sedan göra mig klar för dagen..
Idag fyller min älskade syster 26år så det blir att åka dit och jag har hört rykten om att det bjuds på smörgåstråta, fy fan så gott!!



Hon hade ju födelsedagsfest igår och tyrevligt var det!!
Jag hade självklart glömt ta med mig kameran men som tur är han ju Tessen en värsting så jag får vänta på dom bilderna ist.. Fast dom har ingen dator nu så hur länge jag får vänta får vi se :)
Nu ska jag gå och göra mig klar :)

Lasagne




Jag sov ända till 13.30 idag och det är nog rekord för jag brukar inte kunna sova längre än till 12-13 när jag jobbat natt men skönt var det!! :)
Fixade lasagne till middag och det var riktigt gott, Jocke höll typ på att äta ihjäl sig!! Haha!!
Var ju första gången jag gjorde det så jag var imponerad va mig själv ;) Fast iofs så är jag ju ganska duktig på att laga mat!!
Nästa gång gör jag dubbelt upp så man kan frysa ner portioner oxå, det är så himla enkelt om man inte hinner laga mat någon dag osv..

Jocke har åkta iväg på bandyresa och jag och gossen är själv så vi bar in hans säng i vårat rum innan J for så jag kan ha koll på honom om han vaknar och hostar..
Ska snart krypa ner i sängen och lyssna på han andetag, han snarkar så gulligt ;)

Dagens




Frukost: En apelsin och macka innan jag la mig i morse
Dagens Outfit: Har sovit halva dagen men sen har jag haft mjukiskläder
Humör: Lite trött men annars bra
Gjort: Lekt och gosat med gossen, klippt mig och solat
Planer: Det var att göra lasagne till middag men Jocke hade gjort köttfärspaj till lunch så det fick bli det till middag men jag gjorde mig mannagrynsgröt
Lunch: Läs ovan
Läser: Inget
Bästa: Att gossen varit så go och min Telia räkning som jag dessutom får tillbaka på
Middag: Mannagrynsgöt
Barn: Gossen
Väder: Kallt och lite snö
TV-program: Biggest loser
Tänkvärda: Hmm?
Kom-i-håg: ??

Nattsällskap





Jag måste erkänna att jag gillar verkligen sällskapet vi får en liten sväng 2ggr på natt här för jag blir så mycket piggare av att prata en stund med någon och röra på mig..
Visst nog traskar jag runt här lite när jag är själv oxå men det är ju inte på samma sätt..
Nu innan dom kom så visste jag inte hur jag skulle bära mig åt för att hålla ögonen öppa för jag var verkligen supertrött där en stund.. Sen gör det ju mycket oxå vem det är, för alla är inte lika pratglada..


Nåja nog om det, jag skrev ju tidigare att jag klickat hem nytt shampo och balsam och glömde ju fråga om någon har testat det och vad ni tycker om det isf?? :)
Sen får ni gärna komma med andra tips om hur man får finare och fylligare hår!!

Pappa lämnar oss






Imorron är det fredag vilket innebär att jag och gossen blir själva i helgen då Jocke ska iväg på bandyresa..
Min syster fyller år på söndag och ska ha fest på lördag som jag hade tänkt fara på men vi får se hur det blir med det nu när gossen är sjuk, vill ju inte lämna bort honom när han inte mår bra..
Hade även tänkt åka en snabbis till Luleå under dagen på lördag för att handla lite och träffa mina pinglor Emma och Elin men som sagt så får vi se hur det blir med det..
Blir det ingen fest så åker vi nog bara dit en säng på söndag för fika och så..

Jag känner mig faktiskt inte så sugen på fest nu när jag blivit så förkyld igen och så mår jag som konstigt men det kan ju bero på mitt omvända dygn för tillfället..
Men annars ser jag fram emot helgen för jag ska få färgat min fula utväxt och så kanske det blir "kurs" med S som är så snäll och hjälper mig!! Så är jag ju ledig i helgen oxå :)

Klick klick





Idag har jag varit och klippt mig så nu känns håret mycket fräschare!!
Klippte bara typ 5cm på längden och så klippte jag luggen kortare för den var ju svinlång..
Nu har jag just klickat hem shampo och balsam för har jag bestämt mig för att ta bättre hand om mitt hår och jag börjar med nytt shampo och balsam..

Och det blev dom här




Måste även köpa hem vitaminer för håret osv..
Jag vill ha tillbaka mitt tjocka hår!!

Tjorv




Har skullat logga in på bloggen ett tag nu men det har inte gått och nu när jag tog mig in så ser det helt anorlunda ut så jag gissar att dom fixat lite och under tiden har man inte kunnat logga in..

Hur som helst så håller jag på att avlida för att jag är så förbannat sugen på lasagne!!
Har varit sugen på det ett tag nu men idag har flera stycken skrivit i sin blogg att dom ätit det och jag är så sugen så magen skriker!!
Tror bestämt jag måste göra det imorron om jag hinner..
Ska kanske på personalmöte om jag har tid och ork och så ska jag klippa mig hos Jennie :)
Det är väldigt många månader sen jag klippte mig, så länge sen att jag inte ens törs säga när det var så nu är det på tiden!! Har även försökt flirta med Jocke så han ska betala klippningen åt mig så jag har råd att köpa mig frisör shampo och dylikt för nu måste jag börja ta hand om mitt hår om jag vill ha det kvar!!
Jag har typ haft dubbelt såtjockt hår som jag har nu men dom senaste åren har jag tappat hur mkt som helst så jag kanske måste börja äta vitaminer för detta oxå!!

Stackars gossen





Mitt lilla hjärta har haft 40graders feber idag men när det var dax för sängen så låg tempen på 38.9 så jag hoppas det vänder nu!! Är inte alls kul att se honom så hängig!!
Han har även hostat så han fått kräkas 2ggr idag men det är ju bra att slemmet kommer upp så han inte är så rosslig.. Ringde vc tidigare så vi fick utskrivet slemmlösande som jag varit och hämtat ut och gett honom..
Jocke hade bäddat på madrass i gossens rum och ska sova där inatt så han har koll på honom för tidigare när vi vilade så tyckte jag det lät om att han andades tungt..

Eftersom vi varit hemma från dagis hela veckan och blir hemma resten av veckan oxå så blir det nog inskolning nästa vecka oxå.. Måste ringa imorron och höra med dom..
Vi får pussla lite så vi får det att gå ihop för nu är det ju slut på min mammaledighet och jag har satt igång att jobba.. Jobbar nu 2nätter och sen är jag ledig till på måndag..



Hosta och snorig näsa





Jag skulle nog ha skippat den där svängen jag drog på cykeln igår för med min tur så jag har blivit snorig och hostig igen!! Får försöka ta mig till apoteket för att hämta ut hostmedicin och köpa halstabletter senare om min kära mor kommer hit eller så när Jocke kommer hem för annars blir det jobbigt inatt då jag ska jobba..
Jag måste ju ändå köpa mig nå frukt så jag slipper vara hungrig inatt!!


En till gosse!!




Fick ett mms inatt med en alldlens färsk liten gosse som var så snygg så :)
Så jätte grattis till er!!
Hoppas vi ses snart så vi får se den lille irl :)


Feber





Gossen vaknade vid 23 tiden igår kväll och var alldelens varm så vi tog tempen som visade 39,2 så han fick sig alvedon och vatten och sen åt han välling för den hade han dissat tidigare på kvällen..
Så det har varit en orolig natt, jag hade jäte svårt att somna och varje gång jag höll på att somna så vaknade Alwin så det vara bara att gå upp till honom men jag känner mig ändå inte så farligt trött idag, det kanske kommer senare..

Idag är det "storm" ute, fast jag vet väl inte om jag skulle kalla det storm men nog blåser det endel alltid..
Tur vi inte behöver gå ut så det blir att pyssla på här hemma..

Men vad kan man hitta på för kul en sån här dag inomhus??


Dålig kondis!!





Fy fan så dålig kondis jag har alltså!!
Jag har precis cyklat en halvmil och jag flåsar värre än en hund och mina ben känns som spagetti!!
Jag drog visserligen värsta spurten sista 1½kilometern men ändå!!
Nu blir det skärpning alltså!! Minst 2mil så jag cykla om dagen och gärna många fler!!
Hade jag tagit det lugnare så hade jag ju kunnat cykla mer men jag vågade inte vara där ute så länge eftersom gossen sover och jag har inte satt igång babyvakten i hans rum så ville jag inte gå in dit iafll han skulle vakna..

Jag vill ju helst ta in cykeln i själva huset så jag slipper vara ute i gillestugan men tillika så kanske det är lika bra att ha den där så jag jag koppla i steroen vi har därute och ha på musik om jag inte vill ha mp3n..
Jag får testa och se hur det går för jag kan ju inte gå ut dit när jag är själv med gossen..
Eller joo det kan jag men då måste vi först röja upp där så han inte går och plockar i allt :)

Jag tänkte att jag ska uppdatera varje vecka hur det gått med cyklingen och träningen om jag hinner mig till gymmet för då känns det som att jag har mer press på mig..
Men nu den här veckan tar jag det lite lugnt då min hals inte är riktigt ok än och så hade jag tänkt köra igång och äta bättre och nyttigare mat men just nu har vi inte så mycket att välja på här hemma så det blir efter handlingen nästa vecka :) Då vet ni!!


Tutte/Napp





Kallar ni det för tutte eller napp??

Hur som helst så försöker vi vänja av Alwin med tutten då han inte sover eller är trött och grinig, i vagnen och bilen får han oxå ha den och det funkar faktiskt ganska bra..  Han börjar ju trots allt på dagis nu och där har man ju inte tutten annars än när man sover..
Jag försöker iaf att han inte ska ha tutten i vagnen om han inte ska sova för då sitter han ju bara tyst och suger på tutten, det är ju mycket roligare när han sitter och pratar och låter..

Man märker oxå att han pratar mer när han inte har tutten hela tiden och det är ju bra för då lär han sig ju nya ord hela tiden :)

Jag tycker det ser jätte fult ut när barn har tutten när som är ute och leker eller om dom sitter i vagnen och är vaken.. Visst är dom under året så tycker jag det är ok men Alwin är ju faktiskt en stor kille nu så vi kör på det här.. Dessutom tycker jag det ser hemskt ut med större barn som går runt med tutte, alltså barn kring 2-4år.. Vill föräldrarna att dom ska få problem med tänderna eller vad??
Ne, här ska vi då försöka vänja bort tutten så fort som möjligt för ju äldre han blir desto svårare blir det!!
Ofta när man tar av honom tutten (för han ger inte bort den själv) så säger han tutte och vill ha tillbaka den men då säger vi att han inte behöver den och då går det bra..

Vad tycker ni andra mammor och även ni som inte är mammor om det här??

Stannar hemma





Det var nog inge magsjuka igår utan att han ätit för mycket eller hostat så han fick kräkas för det var ju inte mycket han kräkts och så har det inte hänt nå mer men vi stannar ändå hemma från dagis idag för säkerhetsskull..
Ska försöka rensa ur Alwins garderob på kläder som han vuxit ur och så måste jag nog ta ut tummen från det berömda och byta gardiner!!
Kanske vi går ut en sväng sen oxå så vi får oss nå frisk luft..

Stackars liten!!




För en stund hörde jag att Alwin lät i sitt rum och så hostade han så jag gick in dit och så sitter han i sängen med kräk i ansiktet, på kudden, snutten och tutten!! Stackars gosse!!
Tog upp och gick och tvättade av honom så fick han på sig rena kläder då det kommit lite på pyjamasen oxå!!
Sen fick han en ny och ren kudde och snutte innan jag la honom igen för han var jätte trött!!
Jag hoppas verkligen inte att det är magsjuka utan bara att han ätit för mycket eller att han hostade så han fick kräkas för det har hänt tidigare..

Kanske jag tar och bäddar madrassen och sover därinne inatt ifall det skulle vara så att han kräkas igen..

Nu hör jag hur han pratar där inne så jag måste gå och kolla så han inte kräkts igen!!

Sangis




Det blev en tripp till Sangis tidigare där vi hälsade på Emma, Micke och Edvin :)
Har inte träffat dom på jätte länge så jag blev faktiskt lite förvänad då jag såg hur stor han var, Emma hade inte överdrivit när hon sagt att han är stor som en ettåring :)
Han och Alwin var typ lika stora :)
Vi blev iaf bjudna på fruktsallad och sedan hamburgare och det var mycket gott!!
Alwin och Edvin pratade på med varandra men vad dom sa det vet nog ingen annan än dom :) Sötungar!

När vi skulle åka hem så var det massor med isbarka på bilen så det var bara till att skrapa och så fick jag köra med fläkten på rutan och ha den på järnet för att rutan inte skulle frysa helt för så fort regnet landade på rutan så frös det!! Det var snorhalt efter e4n och jag höll inte på att komma upp i hastighet då det bara slirade så fort jag petade på gasen!! Dessutom så sandade dom för att det var så halt!!
Men vi tog oss hem hela och det var ju huvudsaken!!

25Januari 2010






Lördags kvällen var lugn och skön :)
Jag och Tesse såg film och mös på och självklart blev det massa tjatter :)
Jag tror nog vi pratar lika mycket hon och jag så det blir aldrig så att bara en sitter och surrar :)
For hem vid halv tolv och när jag svänger in på våran gata så står Jocke och nägra andra ute på Björns gård och väntar på taxi till hotellet men den avbokade dom så jag fick aggera tixa ist..
Väl hemma igen skulle jag stänga av datorn innan jag skulle gå coh sova men den höll på och installera nå jäkla skit så det tog svinlång tid!! När jag håller på med detta så ringer Jockeo hc vill hem och då hade dom inte ens varit på hotellet i en halvtimme så snäll som jag är for jag och hämtade honom sen var det bums i säng..

Igår morse när klockan ringde fattade jag inte varför den ringde när det var helg men kom på sen att jag skulle och jobba och jag kan lova att sängen kändes mycket mer lockande!! Men när man väl tagit sig iväg så går det ju alltid bra :)

Idag är vi lediga från dagis så jag hade tänkt att vi skulle gå ut en sväng men då har Jocke tagit mina täckbyxor så det blir nog inget av det!! Inte så kul att vara ute och leka utan för man börjar ju frysa rätt fort, iaf jag som är så frusen!!
Så vi får väl se vad vi hittar på.. Kanske far och hälsar på något eller nåt..

Match




Det blev att fara på matchen iaf men vi for inte hemifrån förrän 20 över 3 och då hade matchen börjat 3..
Det blåste ganska kallt men gossen hade det varmt och gott i vagnen och i pausen gick vi in för att köpa en varmkorv åt gossen så han skulle slippa bli hungrig..
Väl ute igen så såg vi en stund av matchen innan vi bestämde oss för att åka hem till farmor och farfar i värmen..
Så där har vi varit och lekt och jag fick mig även middag när innan jag åkte hemåt..
Gossen babade när jag skulle fara och just när jag ska till att gå ut så hör jag att han har bajsat i badkaret!!
Haha han tycker nog det är enklast så för då behöver det inte kletas i rumpan..

Nu ska jag fara iväg till Tesse där det blir film och sen får vi se vad kvällen har att erbjuda ;)
Ne det blir en lugn och tidig kväll så man orkar upp imorron :)

Hejs!

Hur gör man?






Jag sitter och funderar på om man ska fara och sen matchen idag eller inte??
Jag vill ju såklart se den men det är ju ganska kallt ute så det känns inte som att jag vill dra med gossen i kylan så länge.. Han kan ju inte säga om han fryser och jag vet ju själv att det blir kallt om fejjan!!
Vi kanske far dit och ser andra halvlek så hinner vi inte bli så kalla..?
Gossen ska ju till farmor och farfar efter så vi måste iaf till byn..
Han och Jocke ska sova där inatt då det är lagfest ikväll och jag jobbar imorron så då är dom i byn ist..
Hoppas det är varmare imorron så dom kan vara ute och sparka och kanske åka lite skoter!!

Så vad ska man då hitta p´å ikväll när man blir själv??
Jag är sugen att hitta på någe skoj men inte allt för skoj då jag ska orka upp och jobba ett 11timmars pass imorron!

Lista


Samtliga förnamn: Emma Helena
Vilken är din sämsta sida? Att jag blir sur och otrevlig om jag är stressad, alldelens för slarvig m.m
Vad får du oftast komplimanger för? Att jag pratar mkt typ, om det räknas som en komplimang
Vad säger du för att imponera på någon? Är mig själv bara
Brukar du skratta för dig själv? Ibland.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Ja det blir säkert skoj :) Är lugnare att fara dit då ****** är, än å va hemma.
Var bor du? Kalix
Trivs du där? Jepp fast jag skulle inte klaga om J ville flytta till Luleå ;)
Äger du några Converse? Nej.
Brukar du bli för full? Var länge sen sist.
Nästa mål i ditt liv: Det vet dom som behöver veta
Hur svarar du i mobilen: Hallå, Hej elle Hej det är Emma
Vem ringde du senast? Syster
Antal timmar sömn inatt: 10
Sov du ensam: Nej.
Brukar du komma i tid: Oftast
Hur känner du dig nu: Lite rastlös och lat
Vad tycker du om dina fötter: Fötter 'är äckliga
Hade du en bra kväll igår: Javisst, busade med gossen och sen var det mys i soffan med film
Favoritdryck på morgonen: Olika
Rakar du benen: Ja.
När brukar du oftast gå och lägga dig på vardagar: 22-00
Är du blyg? Ibland
Vill du hellre ha mail än brev: Både och
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja.
Har du spytt offentligt: Ja.
Är du nöjd med ditt liv: Absolut
Är du allergisk mot nåt? Typ tomat och kiwi
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Olika.
Vad längtar du till? Sommaren.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Jepp
Vad är det finaste du fått? Kärlek, vännerna och Alwin
Hur gammal är du: 22
Du samlar på: Inget
När grät du senast: Det minns jag inte
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej.
Vill du gifta dig: Jag vet faktiskt inte
Är du bra på att laga mat: Ja det tycker jag

Är du flygrädd: Ibland.
Är du musikalisk? Nej.
Tror du på ett liv efter döden?
Ja.
Bor dina föräldrar tillsammans?
Nej.
Har du någon gång gråtit dej till sömns? Inte vad jag kan komma ihåg
Senaste låt du hörde?Kesha- Tik tok
Biter du på naglarna? Nej!

Nu är vi en vagn fattigare :)




Sådär då var vagnen såld och det känns mkt skönt, så nu är gossen en vagn fattigare men ett par slantar rikare :)
Vi fick lika mkt för den som vi köpte den för och det är ju inte fy skam!!
Vi har ju kanppt använt den heller..

På dagis idag har Alwin varit väldigt mammig och skulle vara nära mig hela tiden!!
Om han inte såg mig eller om jag gick iväg från honom så började han gråta..
När jag skulle gå och sätta mig i personalrummet så han fick vara där utan mamma så blev han jätteledsen men det gick ju över det med.. Jag måste säga att det gör väldigt ont i mammahjärtat och jag ville bara vända om och ta upp honom i famnen men så kan man ju inte göra när man har sagt att man ska gå och kommer tillbaka sen..
Det är bara fortsätta för efter ett tag lär han sig ju att mamma kommer tillbaka sen..
Nu är vi ledig till på tisdag och sen är det dax för längre dagar, så det ska bli spännande att se hur han pallar med det för han är helt slut när vi far därifrän även oom vi bara varit en timme!!
Men blir han för trött så får han ta sig en vila så han orkar..

Vi har varit och gått till Ica för en stund sen där vi köpte lite nödvändigheter och hyrde en film för endast 5kronor!! Vi hann typ bara ut från butiken så frågar Jock om jag tog filmen och det hade jag självklart glömt så det vara bara gå in igen.. När jag sen stod i kassan och väntade på filmen så ser jag hur det hund springer in i buktiken så jag sa det till hon som stod i kassa som då säger "vi hade en hund här igår oxå det kanske är samma" men alltså vems hund är det?? Kan man inte hålla bättre koll på sin hund så ska man då inte ha någon!!

Powernap




Fy fan så skönt det var att få vila en timme!! Men jag hade lätt kunnat sova mycket längre för ögonen var riktigt trötta när pojkarna kom och väckte mig!!
Nu står middagen på spisen och jag ska snart slå igång någe ris, gör nån slags gryta idag med skinkstek i, hoppas bara det går o äta sen :)
Efter maten bär det iväg till jobbet för mig och jag har även hört rykten om att jag ska jobba med Sandra, de e najs!! :)

Förresten så har vi nog sålt våran Graco vagn som jag lagt ut på blocket för ett tag sen..
Det ringde en kvinna idag och hennes mamma och syster skulle komma och hämta den imorron på dagen åd dom är åt det här hållet :) Så nu är det bara hålla tummarna för att dom kommer för gossen vill ha en Scooter!!

Torsdag





Alwin har sovit jätte dåligt inatt och vaknat femtioelva ggr och gnällt och varit ledsen så jag har varit in till honom för att ge honom tutten men dom flesta gångerna hade han den i handen så jag tror nog det är tänderna som spökar!
I förrgår såg jag att det kommit upp 2 tänder i underkäken och igår såg jag att det är påväg en uppe så det är nog så att han har haft ont inatt och inte riktigt kunnat sova..
Så det hela resulterade i en väldigt trött mamma på morron när det var dax att kliva upp men det var inte mycket att göra åt så jag fick snällt stiga upp!!
Åt en macka och gjorde mig klar innan jag väckte gossen för att klä honom och börja traska iväg.. Självklart hade han ätit välling en stund innan men somnade om efter :)

Vi blev en och en halv timme längre på dagis idag och Alwin var supertrött när vi skulle hem men han fick ju frukt inann vi skulle fara och det kan han ju inte tacka nej till :)
Somnade gjorde han då innan vagnen ens hade börjat rulla och sov nästan en timme innan han vaknade och vi käkade lunch.. Vi åt plättar som var över från igår och det tyckte Alwin verkligen om!!

Jag är ännu svinigt trött så jag tänkte ta mig en powernap när Jocke kommer hem så jag orkar jobba ikväll..

Hej hopp




Kom hem från dagis för en stund sen och Alwin sover ute i vagnen :)
Hans ögon stod helt still när vi skulle fara hem därifrån så ni kan ju gissa vem som somnade på stört när vi började traska hemåt ;)
Idag gick jag iväg 1 timme medans dom lkte och det gick hur bra som helst!!
Han brydde sig inte ens när jag sa att jag skulle gå utan fortsatte bara leka men sen när jag kommit tillbaka och han såg mig så var det en riktigt glad Alwin som ville sittai mammas knä :)
Imorron ska vi vara med på sångstunden och då är det ca30 barn som är där  så vi får se hur det går, hittills har han ju bara varit när det varit lite barn för idag var dom stora barnen ute så vi var inte så många där inne..

Nu kom mamma så jag ska vara social med henne :)

Kvällsbesök




Har haft Ida och Vickan på besök här ikväll och det gillas mycket!!
Det är inte alltför ofta jag får besök av mina kära vänner och jag gissar att det har mycket att göra med vart vi bor och att det kan kännas långt att gå på kvällen när man är trött..
Men snart bor ju Vickan och Stefan mycket närmare så då hoppas jag att vi kan ses oftare!!

Nu ska jag gå och tvätta bort fejjan och sen ska jag snöra mig i säng så jag orkar upp imorron när klockan ringer..
Vi har mycket att hinna med innan vi ska till dagis så det är tur att jag har planerat lite iaf så dagisväskan är packad ;)
Imorron efter lunch hade jag och Ida tänk pallra oss till gymet oxå så då måste jag ju vara utvilad!!



Jag vet att fondtapeten är skitful och att den inte alls passar till den bruna tapeten men det ska vi ta tag i senare!!Men visst ser det skönt ut att krypa ner där :)

Godnatt!!

Tisdag 19Januari




Idag på dagis så fick jag och Jocke gå iväg och sitta i lärarrummet och dricka thé medans barnen åt mellis och det gick bra till en början men sen när Alwin märkte att vi faktiskt var borta så hade han blivit ledsen men då tog en av fröknarna med honom och lekte så då hade det gått bra.. Vi var borta ungefär 45 minuter innan vi kom tillbaka igen och först såg han inte oss men när han såg och så lös han upp som en sol och då kunde vi inte lämna hans sida utan att han blev ororlig att vi skulle lämna honom igen..
Nåja vi får ta nya tag en annan dag, det kommer nog gå jätte bra :)



Jag och gossen är själva som oftast annars på kvällarna så vi har busat en del sen pappa for och nu ser han lite på Teletubbies så han får varva ner innan det är dax för sängen..
Imorron blir det att stiga upp tidigt då vi ska vara på dagis redan klockan 9 men det är bra för då tar vi oss ut i rimlig tid :)
Ida och Vickan kommer nog hit en sväng ikväll och om jag hinner innan det så hade jag tänkt cykla :)



Förresten så kom hälften av bilderna som vi framkallat idag och det kändes då fint med riktiga kort och inte sitta och se på datorn :) Imorron borde nog resten komma, vi framkallade nästan 270 bilder så dom skickades i 2 omgångar.. Nu måste vi bara inhanlda fotoalbum :)

19Januari 2010





Jag och gossen har haft det riktigt mys nu på morron :)
Ska fixa frulle och sen slänga mig i duschen..
Mamma kommer hit när hon slutar ett och då ska jag snabbt iväg på uppdrag innan vi ska till dagis ;p
Skulle behöva ta mig ut på prommis idag och ta mig en cykeltur senare ikväll för nu känns det som att jag är helt frisk igen, bara inte hostan kommer tillbaka!!
Måste iaf hämta ut min hostmedicin så jag har ifall det skulle behövas för igår kväll tog jag sista supen..

Tänkte boka in mig på pump imorron men självklart fanns det inga platser kvar!! Typiskt!!
Får hålla utkik ifall någon avbokar så jag kan boka in mig ;)
Tror iaf jag ska boka in mig på pump nästa onsdag så man vet att man har en plats om jag nu orkar när jag ska jobba natt..

Nen u är det bara pallra sig till spisen och fixa gröt :)

Dagis





Det gick super bra på dagis idag, Alwin gick direkt iväg och började leka när vi kom dit och sedan när det var dax för mellis satt han med dom andra barnen vid bordet och studerade dom medans han åt på sin macka :)
Sen blev det frukt och jag kan lova att han hann gnälla en del innan han hade fått sin skål för han verkligen älskar frukt och har inte tid att vänta medans man skalar osv :)
Efter mellisen skulle vi egentligen fara igen men vi stannade en halvtimme länge så han skulle hinna leka lite mer och det tog han då vara på!! När det var dax att fara så ville han inte alls komma med!!

Efter dagiset for vi till J´s mormor och morfar där vi var bjudna på middag och gossen somnade ute i vagnen där han sov en och enhalv timme :) Han var nog trött efter sin dagisvistelse ;)
Imorron ska vi dit igen samma tid och sen blir det från morronen resten av veckan :)


Ge mig mjölk!!




Jag satt just och tänkte att jag skulle koka gröt åt oss för min mage kurrar så hemskt men då kommer jag ihåg att vi inte har nå mjölk hemma!! FAN!!
Det får alltså bli omelett eller nå liknande ist..

Godmorron





Godmorron världen!!
Idag tyckte gossen att vi skulle ta sovmorron till tio i 9 och det tyckte jag passade super bra då jag var så jävla trött igår!! Jag somnade på soffan en stund i Nyborg efter middagen och sen somnade jag mitt i Johan falk filmen så jag missade hälften!! Tur Therese har alla filmer så jag kan sno dom ;)
Idag hade jag tänkt att vi ska gå ut på gården så gossen får skotta med sin lilla snöräv som han fick i present och så kanske vi åker lite pulka :)
Sen kl14 är det dagis som gäller, vi ska bara hälsa på där en timme idag men imorron tror jag nog att inskolningen börjar på riktigt :)
Efter vi varit på dagis är vi bjudna på köttsoppa hos Jockes mormor :)
Jag har längtat efter denna soppa sen hon sa att vi skulle få komma och äta det någon dag, så efter jag fått äta den kan jag köra igång stenhårt med kosten och även försöka tränga in lite träningspass oxå!!



Bandy






Bandymatchen idag slutade med storvinst för byn och gossen fick även se pappa göra mål :)
Alwin brukar ju inte vilja gå med sina vinterskor när vi är ute men idag på bandyn har har promenerat massor så jag hoppas det håller i sig!! Annars brukar han alltid sätta sig ner och tjura men inte idag utan idag blev han ledsen när han ramlade på rumpan :)
När vi kom till farmor och farfar efteråt där vi skulle äta middag så sparkade gossen lite med en liten spark som dom tagit ner från vinden och jag gissar på att pappa och hans bröder haft den när dom var små..
Han tyckte det var jätte kul så den lär nog användas flitigt när vi är där :)

Nu sover han gott och jag hoppas han slipper vakna och ha ont i stjärten inatt för idag har vi varit riktigt duktiga med att tvätta och smörja med både olja och inotyol så det ska bli bra fort!!
Jag och mitt hjärta ska mysa ner oss i soffan och se Johan Falk :)

Pappa är vaken




Nu har vi väckt pappa som snart ska iväg till byn på samling inför matchen som dom ska spela idag :)
Jag var så himla trött tidigare så jag låg och halvsov på soffan medans gossen såg på teletubbies och sen gick vi och la oss och sov mellan halv 9 och halv 10..
Jag ska nog passa på och duscha innan han far så då får jag sätta fart..

Tidig morron






Igår när vi just hade somnat vid tolv tiden så började gossen och gråta så Jocke gick upp till honom men han bara fortsatte gråta och var otröstlig så efter en stund fick han komma till våran säng vilket inte har hänt på hur länge som helst!!
Han låg där och var så trött så trött men fick värsta gråt attackerna emellanåt..
Svårt att veta vad det är när han inte kan berätta men det märktes att han hade ont någonstans så Jocke frågade om han hade ont i stjärten och tog lite på rumpan då han började gråta igen och då förstod vi..
Han bajasade flera ggr igår och på eftermiddagen var han så himla röd i stjärten så vi fick smörja med massa Inotyol men det sved väl när det var kiss i blöjan så det vara bara hämta torr blöja och börja tvätta och smörja men fy så han grät!!
Han fortsatte gråta till och från i säkert en timme till innan han kom till ro och kunde somna men 6 i morse var det godmorron för gossen så det vara bara till att stiga upp.. Vi har tvättat  och smort in stjärten med både olja och salva så jag hoppa han slipper ha ont och att det blir bra snart!!
Jag kan inte minnas när vi steg upp såhär tidigt senast, tror nog det var i sommar när han hade en preiod då han vaknade tidigt.. Jag kan lova att jag är svintrött då jag inte sover speciellt bra med Alwin i våran säng så jag hoppas han blir trött snart igen så jag får vila!!



Godkväll!!






Snabba cash var bra men jag hade nog förväntat mig mer av den..
Men det var mysigt att gå på bio med min älskling och förhoppningsvis blir det fler ggr :)
För första gången jag kan minnas iaf så har jag inte frysit på bion, jag brukar ALLTID gör det annars..
Nå nu ska jag ta mig nå o dricka och sen snöra mig i soffan med mitt hjärta :)



Hejs!

YES!!!




Jag har lyckats övertala Jocke att vi ska fara på bio ikväll så nu är det bokat och klart :)
Mamma kommer och är med gossen under tiden, fast han ska ju sova då så hon får väl försöka sysselsätta sig med något :)

Tidigare for jag och gossen iväg till Töre och hälsade på pappa och Siv där även syster med familj var..
Dom hade ätit palt till lunch så även jag fick mig palt i maggen och gud så gött det var!!
Nu är vi hemma och bara chillar, ska nog ta och städa lite då det är rätt stökigt här, jag känner mig super trött oxå så vi får se om jag orkar hålla mig vaken eller om jag måste ta en siesta ;)

Fuck it





Fan vad less jag blir!!
Jag sitter på Ginas sida och ska beställa lite kläder men det går ju fan inte och logga in!!
Nu kommer dom säkert hinna ta sluta i storlekarna jag ska ha bara för att det inte går nu!!

Mys mys mys




Nu har jag varit duktig och sökt ett jobb som jag verkligen verkligen vill ha!!
Det skulle passa mig som handen i handsken om jag får säga det själv!!
Så nu är det bara hålla tummarna, ni gör väl det åt mig oxå ;)
Ska även söka lite andra jobb oxå men det orkar jag inte göra idag!!



Gossen ligger och vilar och Jocke for just iväg på mission och när han är på g hem igen så ska jag boka någon film vi kan hyra så fixar han det :)
Jag har som kommit in i en sån där period när jag vill mysa och se massa filmer osv..
Imorron vill jag fara och se Snabba cash så jag hoppas Jocke vill komma med mig!
Vi har aldrig varit på bio tillsammmans då han tycker det är tråkigt att gå på bio när man lika gärna kan ladda ner filmen sen men vi gör ju inte sånt mer och så får man ju vänta så länge isf..
Har iaf fixat så mamma är med gossen under tiden isf :)

Tror nog jag ska gå och försöka röja undan allt som är i gästrummet som bara blivit liggande där i kartonger osv sen vi flyttade hit.. Det är såna saker som jag inte vet vad man ska göra av eller vart jag vill ha dom..
Så kanske vi kan hänga upp nå hyllor där imorron som vi kan sätta upp mappar på så vi får lite mer ordning i all bråte :)

Mitt i natta




Jag blir galen på den här jävla hostan jag har, kan den inte bara försvinna åt helvete!!
Jag är för tillfället väldigt rastlös och funderar på om jag ska gå och hämta mig lite yoghurt så kanske magen slutar kurra.. Egentligen ska man ju inte äta på natta men vad fan ska man göra om man inte får sova och magen vill ha mat..

Det skulle vara riktigt smaskigt med strips och sour cream dipp men det får jag snällt klara mig utan!!
Tror nog jag måste äta det här någon dag innan jag tar tag i mitt liv på riktigt och gör en stor omställning vad gäller maten och sånt men det får bli efter lönen för innan dess finns det inte pengar till nyttomat..
Förretsten så är jag jävligt sugen på massa kläder från Gina så kanske man måste beställa hem lite bara för att jag knappt har någe att ha på mig, måste bara kolla vad ekonomin säger först..
Ne yoghurt var det sen ska jag läsa lite bok ,..

Dagens




Jag gör väl oxå en sån här dagens lista som alla andra bara för att jag har lite och göra..
Denna får bli för igår torsdag


Frukost: Havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk
Outfit: Svart tunika och jeansleggings tills jag skulle och jobba då jag böt till mjukiskläder
Humör: Bra
Gjort: Varit på möte på dagis, busat med gossen och lite andra vanliga saker
Planer: Jobba till 7 och sen hem och sussa kudden
Lunch: Ris
Bästa: Alwin

Sämsta: Att jag ska ha sån jävla hosta
Middag: Kycklinggryta och ris
Väder: Lagomt
TV-program: Har nog inte sett på tv idag
Kom-i-håg: Jobbansökan imorron!!

Hur skulle det ha gått till?






Nu blev jag en gnutta less måste jag säga!!
Vi hade ju som dom flesta vet Alwins kalas på söndag och det var en hel massa folk som kom och gick från morron till kväll, därebland är det några som sedan fått kräksjuka och menar att det är vi som smittat dom men Jocke var dålig 2veckor innan kalaset så från honom är det knappast och vad jag vet så smittar INTE matförgiftning!!
Dessutom var det över 2dygn sen jag hade kräkts!!
Och jag hade aldrig haft kalaset om jag inte visste att jag inte smittade!!
Så om det hade varit vi som smittade så hade nog fler blivit sjuka!!

Då fick jag sagt det oxå!


Thé




På 45minuter börjar jag jobba och jag börjar undra vart min kära sambo håller hus någonstans!!?
Nåja han kommer väl säkert när som helst!!
Har precis tagit med en stor mugg med thé så ska sörplai  mig det och sedan vika och hänga tvätt innan jag drar iväg :)
Måste ju även komma ihåg att pakca min väska med tjocksockar, bok, thé, cappuccino, yoghurt och frukt för jag ska varken frysa eller vara hungig inatt :)

Siesta





Efter middagen tog jag mig en siesta som var tänkt till 18tiden då Jocke skulle på träning så 1½timme alltså..
Vaknade efter en halvtimme och hostade så insåg jag att jag aldrig kommer orka vara vaken inatt om jag inte får sova längre så jag slängde iväg ett mess till mamma som kom hit och var med gossen så jag fick sova till halv åtta..
Tack för det kära mamma!! Dock kunde jag inte sova så mkt ändå för jag hostade massor!!
Så nu har jag tagit mig en sup med Cocilliana så förhoppningsvis ska det bli bättre så jag inte sitter och hostar inatt så folket inte får sova.. Bara inte morfinet gör mig trött!!
Förresten så kan jag ju meddela att det är den enda hostmedicinen som hjälper för mig, allt annat är då bara jävla skit!!



Inatt vet jag precis vad jag ska sysselsätta mig med :)
Så nu får vi hålla tummarna!!
Gossen sover hemma inatt då Jocke inte börjar förrän 9 imorron så då kör han Alwin till Ida innan jobbet :)
Vilken tur att vi har henne som alltid ställer upp ;)
Dessutom som ville hon ha honom längre än hon behöver så det måste hon ju få ;)

Nsd





Idag är gossen med i Nsd så gå och kolla där ;)
Man får bläddra ner lite på sidan :)


Godmorron!!




På morron ringde väckarklockan för oss kl7 och då var jag helt död!!
Fy fan så jobbigt det är att vakna till väckaren, vaknar mycket hellre av Alwin men det är väl bara att vänja sig..
Jocke började inte förrän 9 så han kunde oxå komma med :)
Vi har fått se oss runt där och fått massa information både på papper och muntligt, träffat fröknarna m.m
Tidigare kändes det som att jag hade tusen frågor men kom inte på några när vi var där så jag får väl fråga eftersom sen :)

Vi fick med oss en ram hem som vi ska sätta ett kort på Alwin i så nu är det bara att ragga någon med färgskrivare då vi inte har några kort.. Fy skäms på oss!! Nu i helgen måste jag verkligen dra tummen ur och framkalla bilder för tänk skulle datorn krascha eller nå då får vi bli ledsna!!

Nu ska jag ta mig nå fulle för magen kurrar för fullt!!

På bättringsvägen




Har sluppit febern idag så har bara hosta och snuva kvar nu, hoppas det är på bättringsvägen!!
Tur för mig att febern gått över så jag kunde fara till Lisa som hade födelsedagsfika idag då hon fyller år imorron :)
Vi har suttit och pratat och svammlat på där hos dom och självklart beundrat söta Lily, synd bara att jag var sjuk så jag fick hålla mig på avstånd..



Imorron ska vi på möte på dagis 7.45-8-45 så det är bara pallra sig upp i tid, vi som brukar sova då!!
Farmor kommer och är med gossen under tiden då hon inte börjar förrän 10 :)
Ska bli spännande och se hur det ser ut där m.m
Så det är väl bara göra sig klar för sängen då!!

Natti

S?h?r somnade Alwin f?r en halvtim

0e8d627933f377567c70bb4a7ff722db.png

Kolla varifrån!

S?h?r somnade Alwin f?r en halvtimme sen s? jag flyttade ?ver honom till soffan d?r han ?nnu ligger och sover:) Jag sitter ?nnu i morronrocken men t?nkte g? i duschen n?r Jocke kommer hem p? n? tag s? kanske man k?nner sig lite piggare

Bajs i badkaret




Idag har jag ingen feber, än så länge iaf hoppas det håller i sig!!
Är rätt snorig men hostar inte lika mkt och har inte lika ont i huvudet heller så jag hoppas jag är på bättringsvägen!!
Har ju inte tid vara sjuk nu när vi ska börja på dagis till veckan :)


Flört ;)

På morron när Alwin vaknade vid 8 var jag dötrött så Jocke gick och hämtade honom till våran säng där vi mös en stund innan Alwin klev ner och började jyra på..
Sen har jag legat i sängen till 9 innan jag orkade ta mig upp då var det bara byta bajsblöja på gossen och häva honom i badet.. Men innan badet fick han prova pottan, dock kom det ingenting i den så vi hoppas på bättre lycka nästa gång :)
Sen när han håller på och badar så ser jag hur han sitter på huk och knöser och då sitter ungen och skiter i badkaret!! Snabbt på pottan men han var redan klar så där fick han sitta med handuken runt sig medans jag rengjorde badkaret så vi kunde tvätta av honom sen..
Jag har faktiskt väntat på att detta skulle hända så jag blev inte direkt förvånad..

Nåja, nu ska jag lägga mig på soffan och se på Tubbies med gossen :)

Feber




Huvudvärken har hängt med mig sen i fredags och vill inte ge med sig!!
Det kan bli bättre för en stund då jag tar Panodil för att efter ett tag komma tillbaka igen!!
Jag har feber som gör att jag har febervärk i hela kroppen, snorar och hostar och är allämnt trött och slut!!
Jag verkligen hatar att vara sjuk så nu måste jag ta och bli frisk!!
Ikväll har gossens farmor och farfar varit här och lekt med gossen medans Jocke hade träning och jag har vilat, hade aldrig orkat underhålla honom då jag inte har någon ork så det är tur han har världens bästa farmor och farfar!!

Nu ska vi se Paradise hotel och sen blir det nog sängen om man kan sova då man vilat så sent ikväll!!

Alwin 1år idag!!




Idag är ingen vanlig dag för det är gossens födelsedag, hurra hurra hurra!!



Tänk för 1år sen den här tiden låg vi på förlossningen och jag hade precis börjat få krystvärkar!!
Kl9.56 fick en väldigt liten Alwin se världen för första gången!!
Han var så underbart fin och vi har aldrig varit så lyckliga som då!!
Jocke sa i efterhand att han aldrig sett mig så glad som när jag fick honom på mitt bröst och det stämmer då för jag har ALDRIG varit så lycklig som jag var då!!
Att föda barn är den häftigaste upplevelsen jag varit med om och jag tror nog ingenting kan slå det!!
Jag skulle absolut göra om det imorron om det skulle behövas!!




Jocke var lite nervös i början över att hålla i honom då han var så liten men sen har allting gått jätte bra och han har varit lika delaktig som mig i allting!!
Vi har delat på alla sysslor så som att byta blöja, mata, söva, trösta, busa m.m




Som dom flesta barnen så tycker Alwin det är jätte kul när pappa kommer hem från en dag på jobbet och det blir bus, för konstigt nog så är det inte riktigt lika kul att busa med mamma :)


Alwins 1års lista
*Går själv
*Säger tutte, bu, tacktack, pappa, apa, lampa, där, Lala, mamma (men bara när han är ledsen) säkert nå mer oxå som jag inte kommer på nu :)
*Sover i eget rum och hela nätterna 20-8 och 1-2timmar på dagen
*Äter samma mat som oss
*Tycker om att åka pulka
*Gillar att äta frukt
*Älskar att plaska i badkaret
*Vinkar då någon ska fara
*Är rädd för höga ljud och saker som låter illa
*Är väldigt busig och gör mycket som han inte ska ;)
Vet inte hur lång han är eller hur mycket han väger då vi inte ska på 1års kontroll förrän den 23e så då får ni veta det :)

Här är Alwin på sitt 1års kalas med sina tårtor :)






Det här året har varit väldigt händelserikt och även det bästa året hittills!!
Jag ser fram emot många fler år som mamma!!

Hjälp!!



Såhär glad och söt var gossen på morron :)


Nu blev klockan mer än jag hade tänk så jag ska väl häva mig i säng men först ska jag ta mig en sup med hostmedicin då det irriterar så i halsen så jag får hosta hela tiden..

Jag skulle behöva hjälp med en sak och skulle bli jätte glad om någon kan hjälpa mig..
Det är nämligen så att i köksfönstret så har vi ju ingen fönsterbräda då det är ovanför bänken så det går ju inte att ha vanliga krukor eller lampor där men mina krukkillar passade jätte bra!!
Nu är det så att jag skulle vilja ha någon lampa på fot där men vart kan man hitta en snygg lampa med så liten fot??




Som ni ser så är det inte mer än några centimeter brett där..

11Januari 2010




Idag har vi passat på att ta en promenad till stan medans det är varmt ute..
Dom har ju tydligen lovat kyla igen så vi får väl se när den kommer tillbaka, fast för mig får det gärna fortsätta var kring -5 då är det helt perfekt!!
Alwin sover så mycket bättre ute i vagnen oxå men när det är kring -20 eller mer så har jag ingen lust att lägga ut honom!! Idag sov han 1timme och 45 minuter i vagnen och sover han inne sover han max 1timme!!

Efter vi kommit hem från stan så fick gossen mat och vi tog oss nån macka innan vi tog bilen till "farmors" jobb (hon jobbar på dagis) där Alwin har varit och lekt :) Han verkade tycka det var kul där och lekte på för fullt!!
Han hann nog kolla överallt och testa dom flesta leksakerna :)
Tror nog han kommer trivas jätte bra på dagis!!
Men jag börjar känna mig ganska stressad över det hela då han ska börja på en vecka och dom har ännu inte ringt oss?? Vi måste ju liksom få komma dit på möte innan osv.. Så imorron måste jag ringa dit för annars får vi nog aldrig veta något!! Dålig stil det där alltså!!

Ikväll har Therese och Saga varit här en sväng och barnen har lekt innan det var dax för lilleman att inta sängen, han var verkligen jätte trött!! Saga verkade gilla Alwins leksaker så jag tror nog hon kommer fler ggr :)
Lovade henne att hon skulle få komma imorron om hon vill och få fika då det inte var så passande tid för sånt idag när hon ska kunna sova ikväll oxå :)

Nåja nu ska jag sluta jyra här och gå och göra mig nå thé så jag får upp nå värme och så kanske det slutar irritera i min hals nån gång!!

1års kalas och bebissug :)




Igpr hade vi 1års kalas för våran lilla gosse som blivit så stor!! :)
Jag stressade runt från det jag steg upp tills dom sista gästerna hade farit vid 20 tiden så ni kan ju gissa om man var nå slut men det var det absolut värt!!
Alwin var väl inte så jätte brydd om presenterna utan pappret och snörena var roligare men det är ju så det brukar  vara :) Men han fick jätte fina presenter ich tackar så jätte mkt för allt!!
Han fick
*Massa kläder
*Regnkläder
*2st Poäng fotöljer från Ikea
*En radiostyd traktor
*Liten bil
*Billeksak
*Liten snöräv
*Böcker
*Pengar
*Presnetkort
*Ryggsäck
Tror det var allt :)
Ryggsäcken fick han av oss så han har nu när han ska börja på dagis :)
Det fick räcka med en present så han fick så mkt julklappar va oss!!

Lisa hade med sig Lily och Alwin blev helt lyrisk när dom kom, han gick runt liften där hon låg och tittade på henne :) Sen passade jag på att låna henne och efter en stund somnade hon i min famn :)
Hon är så himla lugn och snäll!! Jag måste erkänna att man blir rätt sugen på en liten igen och Alwin skulle nog vilja he en lillasyster fast han kan bli lite avis då mamma håller i en annan bebis ;)
Men det får vänta ett tag till!! Det kan nog bli lite mkt med två stycken småbarn samtidigt då Alwin ännu är så liten :)

Ska försöka komma ihåg att sätta in bilder från kameran sen så ni får se hur fin han var igår :)

9 Januari 2010





Idag har jag stigit upp med gossen fast mitt huvud höll på att sprängas!!
Jocke måste ju oxå få sova nån gång :)
Alwin sitter nu framför tvn i sin sackosäck och ser på Teletubbies med sina lejontofflor på fötterna så ni kan ju gissa om han är nå söt där han sitter ;) Mitt lill troll!!

Både tvättmaskinen och diskmaskinen går för fullt och jag gissar på att jag kommer hålla på och tvätta hela dagen då jag legat på latsidan med det ett tag och tvättkorgarna är fulla..
När Jocke vaknar ska vi bege oss ut i kylan för att handla allt till imorron!!

Matförgiftad






Efter en natt där jag knappt vågat sova för att jag varit rädd att jag inte skulle vakna om jag skulle
måsta spy så var jag rätt så trött på morron.. Vaknade vid 8 tiden men gick sen och la mig igen vid 11 och sov till efter 13 nån gång och efter det kände jag mig som en ny människa..Har mått mkt bättre idag och jag har även ätit lite grand så nu är magen inte helt tom (den kurrade värre där ett tag)
Har sovit i gästrummet då jag inte var säker på om det var magsjuka eller inte så Jocke skulle slippa bli dålig igen och så är det ju alldelens vid toan (vårat sovrum är i andra delen av huset)
Nåja jag klarade mig med att spy 2ggr men det är fan det vidrigaste som finns alltså!!
Jag har nu ikväll börjat bli lite hängig och har febervärk i kroppen så jag har tagit mig panodil och parkerat i sängen en stund innan jag ska bädda ner mig här..

Hur som haver så har även en kompis varit dålig och haft typ samma symtom som mig så vi har konstaterat att vi blivit marförgiftade då våra symtom stämmer in på det och så mår man ju som på ett annat sätt som det är magsjuka.. Vi åt ju hämtmat här om dagen och det måste vara från det..
Nog berättat om denna mysiga sjuka!!

Får hoppas jag kurerar mig under natten för imororn har vi massor att stå i inför gossens kalas på
söndag!!
Det ska städas, handlas, bakas, byta gradiner, fixa tårtor m.m
TÄNK ATT VI SKA HA 1ÅRS KALAS!!



En nyfödd liten gosse som ser utländsk ut :)


Inte så mysigt!!




Tidigare ikväll började jag känna mig lite smått illamående och konstig så jag har legat och sovit en stund och sen fick jag självklart springa på toa där allt jag ätit kom upp..
Nu känner jag mig bättre efter en dusch så jag ska nog ta och snöra mig i säng..


Nu är jag påväg till ica och lämna

1e8d8bf1b7080c8e4f231f256205ed7c.png

Kolla varifrån!

Nu är jag påväg till ica och lämna tillbaka filmen vi hyrde igår;-)

Ruinerade!!





Om denna kyla ska fortsätta hålla i sig så kommer vi bli ruinerade!!
Vi fick elräkningen idag för förra månaden och bara den var 1000kr dyrare än annars så jag kan ju bara tänka mig hur dyr nästa räkning kommer vara då det är så här förbannat kallt!!
Fast det är ju riktigt skönt med fjärrvärme som vi har för då slipper vi tänka på att elda eller annat..
Vi har liksom termostaten inställd på 19 grader oftast men det är ändå alltid mellan 20-22 fast nu när det är så kallt ute så är det som att pannan drar på ordentligt så vi har haft 23 grader här inne och nog är det skönt när det är varmt men nu har man ju som vant sig att ha lite kallare så man går ju runt och svettas :)
Så nu har vi faktiskt sänkt till 18 grader för det är ju helt onödigt att ha så varmt!!


Fast det skulle ju vara riktigt mysigt med en kamin bara för att kunna stödelda lite och mysa :)


Vi är fast här hemma





Det blir bara kallare och kallare så vi får snäll fortsätta hålla oss inne..
Jocke har farit iväg och handla lite nödvändigheter och Alwin vilar så jag passar på att sitta här under tiden..
Sen blir det bak och städ här hemma så det blir snyggt och fint..
Måste ju baka nu ifall det blir kalas redan i helgen så vi har något att bjuda på men jag har ett problem, jag vet inte alls vad man ska ha för nån tårta??
Kom gärna med förslag!!

Nu har jag äntligen kommit ihåg att boka tid för Alwins andra vaccination och det bli imorron så jag hoppas han klarar sig från att bli dålig eller ha ont denna gången!!
Då ska jag även passa på att avboka hans tid för 1års vaccinet som han ska ta på måndag för det blir ju alldelens för tätt inpå!!

Fy vilken kyla!!


Ikväll har vi haft besök av mamma och lovisa som kom med Ria á la malta och sen åkte jag med dom och hyrde en film när dom for hem..
Baksmällan blev det och fy vilken underhållande film!!
Den måste ses för er som inte sett den!!
Jockes föräldrar har oxå varit här ikväll och så har vi fått hängt upp lampan som vi köpte på Ikea igår och det blev stor skillnad när vi fick bort den fula papperslampan!!
Jag ska ta bort dom andra två oxå som vi har men måste bara hitta något att ersätta dom med!!

Termometern visar -25 och jag är glad att jag inte behöver vara ute i kylan!!

Trist bara att dom lovat ännu kallare nu för jag börjar vara less på att sitta inne men just nu så har man inte så mkt till val för jag har ingen lust att dra med Alwin ut i kylan i onödan!!
Han kan ju inte säga till om han fryser osv!!

Fortsätter det vara såhär kallt så blir bandyresan som är planerad för helgen inställd och jag måste
nästan erkänna att jag hoppas nästan den blir det för jag har hellre Jocke hemma och så kan vi ha Alwins kalas under helgen så slipper vi ha det under veckan, blir mkt enklare så!!
Nåja vi frå se hur det blir..

Nu ska jag häva mig i säng så man orkar göra något imorron!!

Natti!!

Ny telefon!!




Jag tycker det är många som skriver att dom köpt ny telefon eller fått i julklapp osv och jag måste erkänna att jag blir lite smått sugne på att köpa mig en ny men det är totalt onödigt då jag har tagit min med abonnemang så den är ju alltså på avbetalning så och det är absolut inget fel på den heller så jag tror nog jag ska klara mig tills december då det går ut!!
Så jag har ju ett tag på mig att spara så jag får mig en fin telefon sen oxå :)
Blir nog en perfekt julklapp åt mig själv ;)

Annars händer det inte allt för mycket här på blomgatan för idag är vi riktigt lata verkar det som..
Inte ett skit har vi fått gjort och det verkar inte som att det blir mycket gjort heller..
Alwin jyrar på här för fullt och verkar ha värre kul!! :)

Natti




Bandyn var svinigt jäkla kall men som tur är så kan man ju vara inne och se så det fick det bli mot slutet..
Sen har jag spenderat kvällen med tjejerna och kina mat :)

Som alla adnar dagar den senaste tiden så har jag varit dötrött mest hela kvällen så jag ska väl snart häva mig i säng..
Jocke är his björn och ser hockey så får se när han kommer hem..
Imorron ska här städas vare sig vi vill eller inte för nu börjar dammråttorna springa klring fötterna!!

Godnatt!!

Kyla!!




Vi har varit till Haparanda under förmiddagen och handlat lite på Ikea och så var vi på Stadium och Intersport för att se om dom hade rea på overaller och på Stadium hade dom det men där var det för små storlekar men på Inter hade dom inte börjat med nån rea och visste inte när dom skulle göra det heller.. Typiskt!!
Det är ju verkligen värt att köpa en till nästa år redan nu om det är bra pris!!

Ficka iaf med oss vinglas, småglas, gosse tallrikar och muggar, lampa, ljus, och nå grejer till lilltoan hem från Ikea :)
Nu är det bara till att pälsa på sig och fara med gossen till Ida där han ska vara medans jag far och ser på Jockes bandymatch då det är alldelens för kallt för en liten gossen att vara ute så länge!!
Får hålla tummarna på att jag inte förfryser nån kroppsdel!!

Barnvagn




Alltås nu vill jag ha en ny vagn till gossen men vi kan ju inte köpa en till när vi redan har två!!
Är det ingen som vill köpa nån av oss?? ;)


Akta Graco Trekko



Emmaljunga City cross

Båda vagnarna är som ny!!
Inga fläckar eller blekta

Trött trött trött






Åhh vad jag känner mig trött hela tiden alltså!!
Jag skulle nog verkligen behöva käka dom där jävla järntabletterna så jag blir piggare men dom känns inte alls bra..
Kanske hade behövt fara till läkaren igen och kolla upp det hela för dom senaste veckorna har verkligen varit jobbiga fast jag sover bra och minst 7-8 timmar per natt..

Tror jag ska försöka skippa kolhydraterna ett tag och se om det blir bättre för tidigare har jag ju känt mig mycket piggare då jag skippat dom..
Det är nog lika bra då jag ändå ska hålla mig från godsaker också!!

Nu ska jag kolla in Ikeas sida lite så jag vet vad vi ska köpa där imorron :)

Ryggsäck





Hittade 2 ryggsäckar som jag nu lagt undan så jag får fundera och så ska vi kolla i Haparanda imorron men jag tror nog det blir en av dom jag la undan idag :)
Började även fundera på att köpa en overall åt gossen till nästa år redan nu då dom rear ut dom och det är så bra priser!! Dessutom så var det 2st som jag kollade på i början av vintern men som kändes alldelens för dyra då han ändå växer ur den på en gång..
Nåja,ska ta med mig Jocke dit och se på dom så får han säga vad han tycker och så måste vi nog prova på gossen oxå så man vet vilken storlek han behöver..

Nu har Alwin somnat i sin säng så jag ska väl dra på mig nå kläder och skotta gården..

4 Januari 2010





Jag har legat vaken till 2 inatt innan jag kunde somna och när jag väl somnade så har jag sovit som ett arsle!!
Tydligen är jag inte den enda som sovit dåligt inatt så det kanske är fullmåne på gång lr liknanade för jag har hört att man sover dåligt då?? Stämmer det??
Alwin har även han vaknat flera ggr och velat ha tutten vilket han inte har gjort på ett tag nu..

Nu ska vi äta frulle och göra oss klar för dagen och sen ska vi bege oss mot stan där vi ska ragga en ryggsäck åt gossen med tant Ida :)

Ha en bra dag!!

Bara 9 dagar kvar nu!!




För en vecka sen hade jag funderingar på att frysa mitt träningskort ett tag då jag inte hinner med så mkt träning nu under bandysäsongen men insåg att snart börjar Alwin på dagis och då kan jag passa på att fara och träna före eller efter ett jobbpass beroende hur man jobbar osv..
Vissa kanske tycker det är dumt att ha honom på dagis om jag inte jobbar men även om jag nu inte skulle ha ett jobb så kommer han att vara på dagis 15timmar i veckan för jag anser att det bara är bra för honom att få vara med andra barn både för utvecklingen och så är nog det roligare än att vara med mamma..

Nu är det bara 9 dagar kvar tills han fyller 1 år och jag börjar nästan få lite smått panik!!
Vart har det här året sprungit iväg??
Jag känner att jag inte alls har hängt med men samtidigt så har det varit det bästa året i mitt liv hittils!!
Det började den 12 Januari förra året och det har varit så underbart kul och se hur han har utvecklats!!

Tänk från att ha varit en lite hjälplös gosse så är han nu en stor gosse som tar sig fram på egen hand (läs går/springer), talar om när det är något han vill (med en del ord/ljud/pekningar), han har en jäkla humör och får han inte som han vill så kan han bli riktigt arg men det går fort över!!
Jag skulle kunna sitta och skriva en jätte lång lista men då skulle jag få sitta här hela natten..
Vem vet,det kanske kommer en då han blir 1 år ;)



Ni kommer väl och firar gossen med oss?? :)

Nyårslöfte??




Imorron drar jag och Ida igång med vårat "nyårslöfte", det ser ut som så
*Vi får INTE äta godis!!
*Inget snacks
*Inget fika om det inte är kalas och så



Detta kommer gälla fram till påsk till att börja med då Ida tyckte det kändes för länge att hålla sig till sommaren ;)
Och den som fuskar blir skyldig den andre 1000kr (tror jag det var)
Det kan ju hända att man blir sjukt sugen i början men efter ett tag ska detta nog gå fin fint!!
Jocke retas och säger att imorron ska han fylla alla skålar vi har med en massa karra!!


3 Januari 2010





Igår var vi till Jockes farmor på middag och där bjöds det på hare och älg samt massa annat gott!!
Det var andra gången jag åt hare (åt det första gången förra året när vi var på middag där) och jag måste säga att det är riktigt gott!!
Alwin var jätte duktig och lyckades få en hel del i munnen på egen hand men vi fick självklart hjälpa till lite :)
Han åt upp alla mat och sedan en smörgås och även efterrätt.. Det finns nog ingenting den pojken inte äter och det är ju väldigt skönt!!

Vi fick även upp våran klocka som vi fick i julklapp och det blev så jäkla bra!!
Det isolerades i gareget och jag siliconade i bastun, idag tar jag tag i duschen och så ska det börja rivas i lilltoan!!

Idag vill jag på Ikea men jag behöver nog inte ens förvänta mig att det blir något sånt då det är "alldelens för långt dit och jävligt tråkigt" förbannat så less jag är!!

2 Januari 2010





Jag och gossen har stigit upp klockan 8 och pappa J ligger ännu och sussar :)
Gossen ser Teletubbies och jag sitter här och funderar på om jag ska  orka vänta med att äta frukost till Jocke vaknar eller om jag ska göra det nu för jag känner mig ganska hungrig..
Idag hade jag velat fara till Haparanda och handla lite förvaringsbackar till gossens rum så inte alla småsaker måste ligga kring golvet men Jocke hade andra planer, här ska nämliger isoleras i garaget, hängas upp saker, koppla i hemmabiosystemet m.m
Jag tror bestämt jag ska sätta igång med att riva i lilltoan så det oxå blir gjort nån gång..
Dessutom ska vi på middag hos hans farmor senare så vi får väl åka till Happis imorron ist..

Jag tror jag ska gå och koka några ägg så får vi se om Jocke har vaknat sen :)



En glad gosse på julaftonsmorron :)

2010





Första inlägget detta år och jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva :)


Igår åt vi god mat, fläskfilépasta med gräddsås, vitlöksbaguetter och sallad stod på menyn och till efterrätt blev det kladdkaka med grädde :)
Inte riktigt sån där nyårsmat som alla andra verkade göra men Jocke ville hellre ha pastan så då fick det blir det och minst lika gott var det då!!
Alwin åt med oss och även han verkade tycka om det och det är ju huvudsaken!!
När Alwin gått och sova såg vi tv en stund innan vi gick över till grannarna (hade såklart med babyvakten) där det sågs hockey och surrades på, en riktigt lugnt och trevlig kväll!!
När klockan salgit tolv såg vi på raketer och sen gick jag och Jocke hem för att nanna kudden då han skulle upp och jobba..

Ska snöra in nå bilder senare från igår så får ni se hur snygg gossen var dagen till ära :)



RSS 2.0