onsdag

 
 
 
 
Har varit till Happis och handlat mat så nu är det fyllt på igen - gud så skönt slippa titta in i nästan tomma skåp!!
Vi var även en sväng på Ikea där jag köpte typ förvaringsburkar till gossens rum med ugglor såklart ;)
Så blev de en pipleksak i form av en igelkott till gumman och Polly..
Åhh vad jag vill åka dit nu och köpa möblerna och de vi ska ha därifrån - kul med lite nytt!!

Sitter ikväll som de flesta kvällarna sista veckan och kollar efter overall åt gumman men är svårt hitta något som faller mig i smaken.. De måste vara en varm overall då hon mest kommer vara i vagnen och även om hon lär sig gå så leker ju inte så små barn på samma sätt i snön som större så massa vattenpelare är inte de viktigaste..
Remia har ju bra och varma overaller men alltså det finns inte många jag tycker är fina coh de känns ju inge kul klä henne i en overall man tycker är ful..?
Nå bara leta vidare så hittar vi nog nån :)
Dom hade jättefina på Maxi men dom var så himla tunna så duger mest bara i höst och så.. :/

Bilar spanas oxå in, tanken är egentligen att jag ska ta Audin så får Jocke kolla efter något annat för han lessnar väl ändå snart men kan som ändå inte hålla mig från att kolla..
Alltså en Opel Astra från -04 kan man ju få för en riktigt billig peng men frågan är ju hur mkt bil de är??
Har ju kört en sån nån gång och blev väl inte så imponerad men jag vet inte, kanske man skulle testa ändå??
Ajaa vi får se hur de blir..
 

Vardagen är här

 
 
De blir glest mellan inläggen men jag har som inget att skriva eller joo de har jag men kommer mig inte för och så är de så trist utan bilder men är ju sämst på att sätta in några på datorn!!
 
Idag är vi åter i vardagen - Jocke har börjat jobba efter 4månader hemma och jag är nu hemma själv med våran lilla tjej som faktiskt inte är så liten längre..
Alwin kommer att vara på dagis 1-3dagar i veckan, lite beroende på vad han själv vill men helst av allt så vill jag ha honom 3dagar så jag kan promenera efter jag lämnat honom, blir ju svårt när han är hemma..
Denna veckan blir de dock inga promenader då min hals är helskum, typ hälsbränna och lite ont som man kan få innan de som börjar göra ordentligt ont så jag vågar inte riskera att bli sjuk så håller mig till lugna saker..
 
Jag och Alma ska på rant med mommo och Mia kl10 så helt lugnt blir de väl ändå inte :)
Bäst att jag gör mig klar då så dom inte behöver vänta :)
 
 
 
 



 
1.Äntligen har jag köpt ugglorna som jag suktat efter ett tag ;)
2.Finaste barnen :)
3.Igår var vi och tände på mormor ohc morfars grav då mormor skulle fyllt år <3 Älskade lilla mormor
 
 
 
 

Så att joo

 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag börjat arbeta på en inköpslista till ikea då vi nu ska köpa oss ny säng som vi behöver ny sängram till osv.. Gumman ska få inredning till sitt rum om de nu blir klart ngn gång??
Mitt ini allt hinner vi ju flytta innan de är klart?? ;)


Var med syster på en roadtrip till Umeå i tisdags så jag åkte till dom redan på måndag och sov över där men så mkt sova blev de inte då jag mest låg och vred och vände mig och aldrig somnade ordentligt så jag var gode trött när jag blev väckt.. Kan ju ha berott på att jag sov alldeles själv utan mina hjärtan?
Igår när jag kom hem till Kalix igen for jag till Ida där hon och Vickan hade fixat en trerättersmiddag (Halv åtta hos mig) och fy tusan så gott de var och mätta blev vi fast vi inte ens åt upp all mat vi fick ;)

När jag sen skulle lägga mig för kvällen vaknade lillgumman och ville komma upp och när hon inte fick de blev hon såklart ledsen så tillslut fick hon komma till storsängen och mysa men kom som aldrig till ro så de blev välling så somnade hon om sen, snuttan hade nog saknat mamma ;) Nästa gång får hon följa med!!
 
Nu ikväll mår jag lite konstigt?? Mår typ illa eller nå så jag tror jag häver mig i säng snart och hoppas att de är borta när jag vaknar!!
 
 
 
 
 

Vilket dilemma!!

 
 
 
 
Jag går snart i väggen alltså!!
Jocke börjar jobba om en och enhalv vecka och jag hade behövt hitta en ordentlig bil innan dess då vi alltså blir utan när han måste ha Audin till jobbet - jobbigt läge!!
Jag VÄGRAR vara hemma utan bil igen!! 
Tycker hälften av tiden går åt till att behöva fundera uti bil osv hela tiden, man klarar sig alltså inte med en och mercan skulle jag aldrig ha köpt då man antingen måste plocka isär vagnen eller ta sulkyn om man måste ha med sig vagn.. 
Så är de någon som behöver så finns den på våran gård!!
Vill ha en Golf, Passat eler v40 men jag verkar tydligen vara för kräsen för att hitta någon..
Ska man ha Golf ska de vara lackade lister/handtag, klimat och multiratt men de verkar vara omöjligt hitta en med allt de!!
Ska man ha Passat ska de helst vara en 1,8T Highline men även de verkar omöjligt då de flesta är v5 eller v6!!
Osv osv!!
Ska ringa på en imorron får vi väl se men gissar att den hunnit fara.. 
Åhh!!

 
 
Är ännu i stugan men sitter inne då de blåser isvindar!!
Har varit ute med Alwin en stund och plockat smultron men höll på att frysa ihjäl!!
Åker hem här senare och imorron åker jag till Smedsbyn och sover då jag åker med syster på roadtrip tidigt på tisdag :)

 
 

Onsdag 15 augusti

 
 
 
 
Igår drog jag ut på en morgonrunda på 30minuter då det hade hunnit bli sjukt varmt men jag varvade mellan pw och jogging vilket faktiskt kändes riktigt bra.. Visst jag har långt ifrån bra kondis men det gick ändå mkt bättre än jag hade förväntat mig..
Jag joggade sista biten hem och en bit innan våran gård var jag helt slut men tvingade mig själv att fortsätta till jag var på gården - jag trodde jag skulle dö!! Spyan var inte långt borta och jag skyndade mig in då de var sjukt varmt på framsidan så fort in och hämta vattuflaskan och ut på altan i skuggan.. Hoff!!
 
Idag hade jag bestämt mig för att vila då jag direkt får ont i benhinnorna men imorron är de bara häva sig iväg igen!
Ist tog vi en liten promenad till dagis då gossen skulle dit och leka sen har vi hunnit vara på soptippen en sväng innan jag och gumman for iväg till Vassholmen för date med två fruar och deras bebbor ;)
Trevligt och varmt som tusan!!
 
När vi åkte därifrån svängde jag förbi Wiklunds och hämtade tapeterna till Almas rum, förbi hos mamma och hämta en kasse med kläder från kusinerna sen hem och invänta våra gäster och börja hacka sallad..
Vi har  här ett gäng på 11pers och gud så gott det var!!
Vi gjorde de enkelt för oss så alla tog det man själv ville grilla sen fixade vi resten tillsammans :)
 
Alwin och Lily har lekt så fint som vanligt - kul att vi snart blir nästan grannar så vi kan ses mer ;)
 
 

Back to life!!

 
 
 
Alltså jag tror aldrig jag skrivit hur det gick med 7veckorsutmaningen??
Jag hade lagt upp ett mål på att droppa 10g - det lyckades jag inte med men 7,5kg är ju inte fyskam det heller??
Tänka hade man fortsatt vara duktig med mat och träning sen så hade det nog fortsatt..?
När jag gick på semster från jobbet tog jag semster från allt som heter träning och äta bra oxå vilket gett mig +2kg men jag tycker inte de känns så himla farligt ändå med tanke på vad man satt i sig..
 
Idag har jag iaf återgått till mitt nyttiga och hälsosamma liv igen och började dagen med en kaffekopp innan jag drog ut på en timmes promenad.. Det gick helt ok med min onda fot som ännu inte är riktigt bra, däremot så fortsätter min höft att spöka till och från så jag tror nog jag måste ta mig till någon kiropraktor eller liknande för att kolla upp och fixa till det hela för såhär kan jag inte ha det!!
När jag kom hem åt jag två stekta ägg, några skinkskivor och rivna morötter med vatten och sen en kaffekopp innan jag studsade i duschen för att sen ta med mig Alwin till Ida och Leon för ännu en promenad men denna gång i  ett lugnare tempo vilket kändes riktigt klokt då min höft gör ont och det är snuskigt lökigt promenera i värmen!!
 
Hade tänkt göra en stor god sallad till middag idag men ingen av oss ids fara och handla så de blir något av skinkstek ist..?
Jag har iaf varit hungrig konstant idag - nästan bara hunnit äta och vara mätt en stund innan jag känt mig hungrig igen - jag förösker intala mig själv att det är förbränningen som kommit igång.. ;)

Nu måste jag iaf fixa käk innan jag trycker i mig nån macka eller så!!

 
 
 

Blåsor - Trasig fot!

 
 
 
Fy fasiken så ont jag har i min mun alltså!!
Efter jag hade en liten släng av förkylning eller vad de nu var här tidigare så har jag fått blåsor i munnen, typ vid de bakre tänderna i nedre käken på BÅDA sidorna!! De gör fan ont juh!!
Hur blir man av med dom??
 
Har oxå lyckats göra illa foten - så himla typiskt alltså!
Trampade snett igår och de small till i foten och först trodde jag hade brutit den men efter en stund hade det ondaste lagt sig lite och jag provade vicka m.m på den och de gik bra men gjorde lite ont..
När jag sen ställde mig upp och skulle gå gjorde de så fruktansvärt ont så fy!!
Då jag kom hem smorde jag zon och lindade foten så idag känns de bättre men gör ändå ont när jag går på den..
 
Imorron åker vi till Lycksele så jag är glad om jag kan gå utan att behöva ha så ont!!
Blir borta till fredag så under tiden är Lovisa hus och kaninvakt :)
 
 
 

Gammeltanten

 
 
 
 
Är det inte huvudvärk så är de ryggont - nu börjar åldern ta ut sin rätt ;)
Har ju haft en tryckande värk i ansiktet från bihålorna vilket har lett till en jäkla huvudvärk, igår verkade det som att de gett med sig men då vaknar jag upp med ont i ryggen ist..
Undra om de är för att jag sovit knasigt eller så??
 
Jag vet ju att vi egentligen skulle behöva köpa en ny säng då våran är i mjukaste laget och rätt gammal så de är väl inte den bästa för ryggen men vi tycker den är så skön och har inte fått ont från den men kanske det börjar nu??
Som kvinna ska man ju helst ha ganska hård säng så höfterna inte sjunker ner för mkt då man ligger på sida för de gör att ryggen snedbelastas..
Jaja bara ge det ett tag så får vi se, kan ju vara något annat..
 
Idag ska det iaf slipas och spacklas ett till varv i Almas rum så man kan börja måla någon gång!!
Har beställt lite nytt till de är klart oxå ;)

 
 
 
 
 

7 månader

 
 
 
Igår blev våran lilla docka 7månader!!
Hoff vad tiden rusar iväg!!
 
 
 
*Hon äter numera ingen ersättning utan det är välling som gäller morron och kväll medans dom andra målen består av gröt eller annan mat :)
*Vällingen äter hon själv i sin säng på kvällen och somnar sen för natten då hon får tutte och snutte.
*Ligga är heller ingenting som hon gör mer utan hon sitter mest hela tiden då hon inte är på upptäcksfärd genom huset.
*Hoppgungan är en riktig favorit
*Har helt slutat använda sittern då hon bara sätter sig upp i den och då är de ju lätt att tippa över.
*Ålar/drar sig dit hon vill och fort går det
*Krypträningen har hon nästan slutat med så jag har börjat tvivla på att hon alls kommer börja krypa utan hon kanske fortsätter ta sig fram som hon gör nu, det går ju så fort ändå :)
*Älskar sin gåstol och far runt som en virvelvind med den
*Har 62-74 på kläder, hon använder mest 68 men kan ännu ha lite från 62 och så har vi testat lite i 74 oxå.
*Sover hela nätterna, vilket hon iofs gjort hela tiden men nu har hon även börjat blåsa på länge på mornarna.
*Nu har hon börjat somna vid 20-21 tiden på kvällen ist för 22-23 som hon gjort tidigare.
*Sängen är nedflyttad så hon inte ramlar ur då hon klättrar för fullt
*Har lärt sig att klappa händerna
*Säger Namnam, Mamma, Pappa och Tack Tack ;)
*Hon "surrar" massor
*Är ALLTID glad och nöjd
 
Finaste tjejen våran
 
 

Mary Kay - Bihålor - Buss

 
 
 
 
 
Har haft finbesök ikväll av Jennie, så kul då vi inte ses så ofta!! <3
Fått mig Mary Kay produkter så nu slipper jag snåla med min tester ;)
Hoppas bara detta funkar bra för mig nu - övergången när man ska börja med nya produkter är iaf inte alls kul, usch så jag ser ut i fejjan alltså men nu har det helst börjat vända - skönt!!

 
Har börjat få ont i ansiktet, typ tryckande känsla runt ögon ner mot kinderna så jag misstänker starkt bihålorna.. Känner mig inte sjuk eller så annars men brukar ju få så iaf en gång per år så nu är det väl dax.. Ska kolla och jag har Rinexin i skåpet annars får jag inhandla de imorron för annars avlider jag!!
 
 
Imorron kl9,25 åker jag, Gossen och Lovisa med bussen till Luleå för att kolla in kalaset och säkert affärer oxå ;)
Jag har lovat Alwin typ i vintras att vi ska fara och åka med den blåa bussen så nu är det på tiden - dessutom får han en dag själv med mamma ;)
Vi tar med oss vagnen oxå så han kan mysa på i den och slippa gå överallt som han annars får göra då jag kör Alma i vagnen, vi skulle verkligen behöva skaffa oss en ståbräda!!
Han ser fram emot morgondagen så den kommer nog bli toppen <3
 
 
 
 
 

Stora damen

 
 
 
 
Igår passade jag på att stokka av huset medan jag var hemma själv och inga barn som ville "hjälpa" mig att dammsuga osv ;)
Mamma och Lovisa kom förbi en sväng och då fick Lovisa hjälpa mig att lyfta över Almas säng till min sida igen för nu är de minsann jag som är föräldraledig igen så då får hon ligga hos mig..
Innan hon sen skulle sova för natten fick pappan i huset flytta ner hennes säng så hon inte faller över kanten för jäklar i min låda så damen börjat klättra i sängen! Här om dagen så hängde hon över kanten och de var nog inte långt ifrån att hon tippade över.. Usch hemska tanke!!
 
Så igår fick hon även äta sin kvällsvälling helt själv i sin säng och direkt maten var slut fick hon tutten och slocknade på 2röda ;)
Senaste tiden då hon kommit på att det är mkt roligare att klättra och svammla i sängen när man ska sova så har hon såklart roat sig med de fast hon varit dötrött vilket har lett till en riktigt ledsen tjej som stått i sängen.. Så har vi ju alltid matat henne i soffan eller våran säng men då vaknar hon ju som till när man lyftar över henne så detta var super ;)

Måste fortsätta stokka i sovrummet idag då allt i huset känns lite hullerombuller då vi haft allt möjligt jox i Almas rum till nu så nu måste man gå igenom och rensa papper osv dom varit där inne..
Almas kläder har hamnat i våran garderob då vi rivit hennes så får se hur vi löser det senare, om dom blir kvar hos oss eller vad?? En garderob ska hon då inte ha där inne då rummet är så litet och dom tar upp alldeles för mkt plats..
Har iaf spacklat första varvet nu på morron så då får Jocke slipa sen innan jag kör ett varv till osv..
Måste köpa tak, golv och beställa tapeten vi ska hh ;) Hoho hoppas de går relativt fort den här gången!!
 
 
 
 
Detta skulle ha publicerats tidigare idag men gjorde visst inte de..
 
 
 
 
 
 
 

Toy-o-ta får sämst i test!!

 
 
 
 
 
Åkte som sagt iland igår då jag skulle till Jennie på salongen och klippa mig så nu är barret fräscht igen, lite mera färg i längderna bara så blir det prima skinka!! ;)
När jag var klar där for jag till mamma och fick mig käk, när jag kastat i mig maten åkte vi ner till Chillan där jag köpte ett Snö armband som jag såg förra veckan och inte slutat tänka ;)
Efter de blev de bilbingo och de var då sista gången för min del för inte fan vann jag nå den här gången heller!! Less!!
Vi hade mammas hyrbil som hon har medan Golfen är på karosseriverkstan och jag kan då säga som så - jag kommer ALDRIG någonsin köpa en Toyota!!
Det var sjukt osköna säten, hårda som parkbänkar och jag hade träsmak i röven efter en timme på bingon!!
När den sen var klar hade jag sjukt ont baki röven och höfterna och även dom andra i bilen tycke samma som mig!!
Att sätta sig i Audin när jag skulle hem var som att komma till himmelriket - fy tusan så sköna säten alltså!!
Toyota kan ta sig ini rövva!!
 
 
 
Har sovit helt själv hemma inatt så det har varit tyst och tomt här..
Vaknade med huvudvärk som ännu håller i sig men tänkte föröska ta mig ut på en promenad i hopp om att det funkar då jag lyckats få ont i min höft igen- Typ en låsning.. Måste nog ta och kolla upp varför jag får så titt som tätt!
Sen ska Skrållan få rent och fräscht hos sig och sen vette tusan och jag ska åka ut till stugan igen eller om jag ska dra hem mina barn så jag slipper vara själv, vill inte Alwin komma får jag väl bara ta lilldockan .. Jag tror jag är lite för hemmakär alltså!!

 
 
 
 
 
 
RSS 2.0