Ajajaj!!

Jag måste vara världens klantigaste människa!! Gick in i soffbenet tidigare idag så har halvt brutit lilltån eller nå sånt, ont som fan gör de iaf!! Undra vilken gång i ordningen detta händer då?? :) Tur man har foppisarna när det gör för ont att ha på sig vanliga skor!!
Har spenderat onsdag till fredag i Umeå med storasyster där vi shoppat endel, hälsat på och sovit hos Petra med familj samt lite annat smått och gott ;) Blev några ugglor rikare då jag köpte en tvålpump, muggar och örhängen som är just ugglor ;) Jag börjar nästan undra om jag är lite knäpp som är så besatt av ugglor ;) Blev även två stora krukgubbar till köksfönstret, en baskjol, tröja, pyjamas/mysbrallor, olja till håret och saltvattenspray, bh, trosor och säkert någe mer.. Kul handla åt sig själv för en gångs skull då man annars mest bara kollar på barnavdelningarna men nu hade jag spresentkort på H&M så det spenderade jag bara på mig själv!! Imorron står en tur till Smedsbyn på schemat och sen blire en tur till Ikea där de ska handlas endel till vårat sovrum och Almas rum :) Så kul!! Då hajag något att pyssla med under helgen då Jocke åker iväg på bandyresa..

Tapetsering - Träning - Hårfärg

Almas rum börjar ta form, äntligen är väggarna klara - jag tapetserade igår, första gången jag tapetserat med mönsterpassning men jag gjorde de enkelt för mig och kapade våderna färdigt innan jag började :) Orka inte gå och vänta flera veckor på att någon annan ska ha tid att göra de.. Vi eller jag har en tendens att alltid köpa så dyra tapeter så jag har inte vågat mig på att sätta upp dom ifall det skulle gå fel men den här gången kosta den ju bara typ 475:- rullen ;) Idag har jag fullt upp, som alla andra dagar då typ ;) Känns som att jag haft fullt upp de sista veckorna men samtidigt är de ju skönt veta att man får något gjort om dagarna :) Ska köra Alwin till dagis då de är enda dagen denna vecka han ska vara där, imorronbitti åker jag och syrran till Umeå och kommer hem på fredag så då ska mamma vara här med barnen då Jocke jobbar :) Hade tänkt fara på gymmet på morron oxå men känner att jag inte hinner idag så de blir hemmaträning ist, måste ju hålla igång så de inte stannar på vågen igen! Jag jobbar mig sakta men säkert neråt.. Ibland blir jag så himla sugen att köra en quick fix med shakes men näe fan de håller ju inte i längden! Man går ner med dom men sen blir de betydligt svårare att stanna på önskad vikt..
Nå nu upp och hoppa och ge gossen frulle och skjuta honom sen ska här tvättas och packa och så ska jag snöra i en färg o håret - vi börjar där :)

Lördagsmorron

Jag och gossen myser i soffan till barntv :) Kunde inte somna om då jag varit ut med Milly och getthenne mat just innan 7 så la mig på soffan så kom gossen just efter :) Kl10.30 ska jag och Alwin befinna oss i Haparanda för att se en av matcherna Jockes lag spelar, ja Milly oxå såklart:) Alma ska stanna i byn.. Vi har inte satt på vinterdäck på nån av bilarna än så jag hoppas de inte är så halkigt! Har haft fullt upp hela veckan med att tapetsera och måla i Almas rum, ta hand om barnen - leka- mata, ta hand om hunden - leka-mata, tvätta, städa, laga mat mm.. Har även lyckas komma iväg på tre träningspass, måndag - spinning, onsdag och fredag - gym och de känns riktigt bra! Skulle gärna försöka hinna med ytterligare ett pass per vecka så är bara gå in för de då :) Nu ska jag dra igång nå kaffekok så man vaknar till liv och så Jocke hinner få sig en kopp innan han ska iväg 8.30 :)

Morgonträning

Detta med träning och motion har rent ut sagt gått åt helvete när man varit förkyld i en evighet! Har haft ont i halsen, snorat och halvt hostat upp lungorna i flera veckors tid! Nu tror jag att de snart är helt över så i måndags var jag äntligen på spinning men tog de rätt lugnt då de kändes lite i halsen och jag tänker inte bli sjuk igen! Skönt vare iaf och idag när Alwin är lämnad på dagis blir de gymmet med Therese :) Jag är inget fan av gymmet men de är ett måste att ta sig dit! Känner mig bara obekväm och dum när man är där men de går ju alltid bättre när man har en träningskompis så nu kör vi ;) Jag önskar så att jag älskade gymmet och allt sånt och tog mig dit oavsett vad men man kan ju hoppas att de kommer så småningom :) Nu ska jag dra på mig träningskläderna, skynda ut och sätta i värmaren i bilen och sen dricka kaffe så man piggnar till så man inte står och gäspar som en zombie när vi ska träna! Och frukosten får vi ju inte heller glömma så kroppen får bränsle ;)

Alma 9 månader

Alma blev ju 9månader den 4e men har inte gjort något inlägg om vad hon kan och så då jag inte idas skriva från telefonen så vi kör nu ist :) *För ca 1månad sen slutade hon med ålandet och kryper nu dit hon ska *Ställer sig och går kring möblerna och när man håller henne i händerna samt med gåvagnen *Hon äter samma mat som oss då det är mat som är lättäten för henne som inte är alltför kryddad *Har 74-80 på kläderna *Fortsätter att surra på och säger Där, Mamma, Pappa, Lampa, Tack, Namnam, Titta, *Älskar vovven men har inte förstått att man måste vara försiktig så hon är ibland och luggar Milly då man inte hinner med men Milly är inte sen att hänga på och börjar busa och leka med Alma vilket Alma inte tycker är så kul så hon vänder sig om och försöker gå därifrån :) *Vovvens leksaker, matskålar och ben och väldigt intressanta *Hon är väldigt intresserad av barnen på dagis då vi hämtar och lämnar Alwin och kryper gärna in och ser vad dom gör - blir nog inga problem när hon ska börja där ;) Hon har fått plats på Alwins avdelning så i mitten av Januari börjar vi inskolningen.. *Annars forstätter hon att vara en glad och nöjd tjej och är inga problem att ha med sig henne någonstans precis som med storebror :)

Lördagsarbete

Har varit ute under förmiddagen och klippt klart pilen som jag började med här om dan men är ju rätt kort i rocken så jag tog de jag nådde så har Jocke tagit resten idag :) Har även klippt buskarna vid infarten så dom inte växer ihop med varann.. Lastat de som rymdes på släpet och lagt resten i en hög - vi lär nog få fara några vändor på tippen till veckan.. Vi klippte häcken och buskarna på baksidan i veckan så där finns de oxå en del kvistar och skit.. Häcken på framsidan är kvar samt buskarna på ena gaveln - hoff, de är massor att klippa och ta reda på med alla buskar, träd och häckar! Det småregnade typ hela tiden vi var ute men när de började regna mer och mer så gick vi in just innan de började ösa ner.. Fixat lite o köket och planterat röven i soffan men bara pallra sig upp och göra någon nytta - måste passa på när vi båda är lediga :)

Tisdag

Efter en vecka hemma är nu Alwin på dagis och jag hoppas han håller sig frisk så han kan vara och leka där med sina kompisar :)
Var och körde en sväng då vi lämnat av honom för Milly gillar inte riktigt att åka bil än så nu är de bara träna träna träna och ha med henna överallt så hon vänjer sig.. Hon blev iaf tyst och lugn efter en stund så de går framåt, när vi var till byn i söndags
grinade
hon hela vägen dit och hem - lilla bebisen...
Nu ska jag fara ett varv med dammsugaren medan småtjejerna sover så jag hinner innan mamma kommer och dricker kaffe :)

Utan dator

Måndag och ny vecka är igång, jag hoppas nu förkylningarna lämnar oss helt!
Vi är ännu utan dator därför blir de väldigt glest mellan inläggen..
Alma blev 9månader den 4e så tänkte skriva en uppdatering om vad hon kan nu osv men de blir när jag sitter vid en dator så håll ut ;)
Nu ska denna sunkmorsa hoppa i duschen.

Hej!

Milly

Så har hon äntligen kommit till oss, lilla Milly! Hon är så himla go och fin och det har än så länge gått superbra med en vovve i huset för våra hundrädda barn.. Alwin har busat med henne massor, hållt i henne och haft henne sovandes i knä - de går bättre än jag vågat hoppas på! Alma däremot tycker att hon är väldigt intressant och blir jätteglad när hon kommer fram till henne men förstår såklart inte att man måste vara försiktig så hon viftar och försöker mest lugga henne så de gäller att ha ögonen på henne så inte Milly blir skrämd! Ett inatt vaknade jag av att hon gnällde så jag gick upp och tog ut henne där hon bajsade sen har jag sovit på soffan med buren nedanför.. Hon har sovit i bur med syrran så vi fortsätter med de till hon är rumsren - självklart är den öppen uppepå så lägger jag bara dit handen när hon är orolig - och sen får den stå öppen så hon kan gå i och ur som hon själv vill.. All text blir ihop när jag skriver från mobilen och smileys måste man göra själv och de ids jag inte ;)
RSS 2.0