Sjukvården är ett skämt!!

 
 
 
 
Jag måste bara skriva av mig lite för jag känner mig så arg och ledsen på hur sjukvården funkar/inte funkar!!
 
I fredags åkte R in till Sunderbyn för att göra en gallop där dom går ner med en slang i halsen - dom kom aldrig ner helt då det var ngt som tog emot, dom misstänkte då att det var en sten.
Han fick åka hem men började må allt sämre och blev såpass dålig att han fick åka in till akuten.
Väl där trodde dom att bukspotkötreln blivit skadad vid det tidigare ingreppet men visste inte säkert..
A bad att dom skulle göra en skiktröntgen men fick till svar att de inte kan göras förrän måndag då det inte finns personal/resurser för det.
R får mer och mer ont och får då smärtstillande.
 
Lördag kommer och A fortsätter be om en röntgen men får höra att det fortfarande inte går att ordna - R är ännu sämre och har väldigt ont.
 
Söndag görs en röntgen där de ser att det läker ut gallvätska i buken samt att bukspotkörteln är inflammerad och antibiotika sätts in.
Han får syrgas och blir bara sämre och sämre..
Under kvällen flyttas han från akutmott. till iva där man kopplar på respirator och söver ner honom..
 
Idag måndag är läget ungefär detsamma, han är nedsövd, man har satt drän där det kommer ut gallvätska och blodtrycket har gått ner.. Alla organ har slagits ut, det enda som funkar nu är hjärtat som är i såpass bra form/starkt så nu lever vi på hoppet då läkarna inte kan göra mer.. 
 
Men då kommer vi till det som stör oss alla allra mest -
VARFÖR gjorde man inte skiktröntgen redan på fredagen då han hade så ont och dom misstänkte att det kunde vara bukspotkörteln som är inflammerad, då hade dom vetat säkert redan då och kunnat sätta in antibiotika på en gång och det hade kanske aldrig behövat gå såhär långt!!?
Han har alltså legat och lidit och haft ont fredag-söndag helt i onödan då han inte alls fått den hjälpen han skulle fått direkt dom kom in!!
 
Han är helt frisk sedan tidigare och jag hoppas innerligt att detta och hans starka hjärta hjälper honom att kämpa tillbaka för han är alldeles för ung att kasta in nu!! A ska inte behöva mista sin man redan nu och deras barn/barnbarn ska inte behöva mista sin pappa/morfar!!
 
Jag har gått med en oro i kroppen sedan fredag men värst har det varit sen igår då han blivit ännu sämre!!
Jag blir så arg och ledsen när man ser hur sjukvården funkar!!
Folk blir sjuka alla dagar i veckan, alla tider på dygnet och då ska dom fan få den hjälp dom behöver vera sig det är helg eller inte!! Tänk hade dom väntat ända till idag med att göra röntgen - hade det varit helt kört då??
 
Alla mina tankar går till A och deras barn!! Vi tänker på er och håller tummarna att detta går vägen!!
 
 
 
Detta är släkt till oss men skriver inte ut vilka för jag vill inte hänga ut dom här även fast jag vet vilka de flesta som läser är..
 
 
 


Kommentarer
Martina Larsson

Fy vad hemskt!! Hoppas han klarar sig bra utan några större men! Visst är det sjukt hur sjukvården fungerar. Precis samma som att det är mindre sjuka bara för att det är sommar då dom stänger en hel sida med nio vårdplatser hos oss. Man tror sig lösa problemet med personalbrist genom att stänga en hel sida och så får den personal som finns sen gå på knäna för att det är massor med överbeläggningar istället. De som sitter och bestämmer där högre upp hur bemanning osv ska se ut är verkligen helt bakom flötet. De skulle behöva bli ordentligt sjuka själv och nekas vård så de kanske fattar vilka brister som finns!

Jag hoppas dina nära anmäler fallet så de kommer ut hur fel det blir i sådana här situationer.

Kramar till er

Svar: Just nu är läget lite stabilare men ännu kritiskt, proverna blir bättre och blodtrycket går neråt men där ett tag kändes det verkligen som att han var en hårsmån från att lämna in :/ Vi håller alla våra tummar för att det ska gå vägen men stundtals har det sett rätt mörkt ut och många tårar har runnit nerför kinderna..När jag googlat och läst om det han drabbats av så inser men ännu mer hur fel dom gjort från första början då han inte fick rätt hjälp direkt när han kom in eftersom det tydligen kan blir såhär efter en gall.op..

Jag tycker absolut att dom ska göra det fast det kanske inte är något dom tänker på just nu.. Även sjukhuset borde göra en anmälan då vem som helst ser att det inte gått rätt till!!
Tack och Kram tillbaka!
MammaEmma

2013-06-13 @ 08:50:11
URL: http://mslarsson.blogg.se/
Martina Larsson

Okej, jag håller alla tummar och tår för att läget blir helt stabilt. Så fruktansvärt att ett ynka litet beslut kan fördärva någons öde på det här viset. Och allt lidande som skapas för alla runt omkring till råga på det. Det känns så hemskt att bara för att de inte ansåg det nog akut för en röntgen under helgtid, så är det nu som det är för din släkting. Tänk vad ett enda beslut kan ha stor betydelse för någons framtid. Det är inte värt att ta risker, bättre en koll för mycket en ingen alls!

Tycker absolut att sjukhuset också ska anmäla, avvikelser ska ju skrivas när något fel har skett och den som behandlar avvikelsen måste ju ta saken vidare. Förstår att anmälan inte är det första man tänker på i ett sånt här läge, då bryr man sig inte om något annat än att ens nära ska bli bra. Men det går ju att ta tag i, i efterhand.

Jag hoppas ni får bra stöd och hjälp och att han får bra vård fortsättningsvis.

Tänker på er!! Kramar

Svar: Precis, det känns så himla onödigt att man ska behöva gå igenom något sådant då det kanske hade gått att undvika att det skulle bli så illa om han fått hjälp direkt.. Sen om han nu klarar sig igenom detta så måste han ju fortfarande göra en gall.op och det lär ju inte alls kännas så trevligt med tanke på vad som hänt.. :/ Idag har dom iaf väckt honom så han är vaken och pratar och är med så det är ju positivt att det går åt rätt håll :)
Kram
MammaEmma

2013-06-15 @ 21:03:57
URL: http://mslarsson.blogg.se/
Martina Larsson

Nej usch, det förstår jag verkligen. :/ Men så skönt att höra. Hoppas det fortsätter framåt och att resten sen också går bra. :)

Kramar

Svar: Vi håller alla våra tummar!! Kram
MammaEmma

2013-06-16 @ 22:11:04
URL: http://mslarsson.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0