Förlossningsberättelse (Bättre sent än aldrig ;) )



Känsliga läsare varnas



Tisdag den 3/1 hade jag ett konstigt tryck/ont nästan lite som mensvärk fast ändå inte nere i magen - mest när jag ställde mig upp från sittande/liggande till och från under dagen..
På kvällen när jag var hos mamma så hade jag ont till och från då bebis borrade sig neråt, precis som jag hade sista veckorna men när jag sen åkte hem så började jag känna av lite små förvärkar och tänkte då att jag kör en stund då det hade snöat och det guppade endel och det sägs ju att det ska hjälpa att sätta igång..
Förvärkarna kom lite då och då och en del gjorde lite småont..
När jag sen kom hem så skottade jag gården - tung jävla snö var det och jag som inte skottat så mkt snö alls i vinter var typ helt slut efteråt..

Gick sen och la mig och somnade gott för att sen vakna till någon gång under natten av lite småvärkar, dom gjorde inte ont men dom kändes..
Halv 5 vaknade jag av första värken (onsdag 4/1)  som jag upplevde kändes lite mer men somnade snabbt om tills nästa värk kom och sen kunde jag inte sova mer så jag gick upp och tog ut flätorna som jag hade ihåret och lockade mot hårbotten (bara för att ha något att göra) sen packade jag ner lite godis i bb-väskan..
Messade till storasyster som jobbade natt att kanske bebis kommer idag då jag hade börjat få värkar..
Värkarna kom med 10 minuters mellanrum men gjorde inte speciellt ont förrän vid 6 tiden då började dom kännas mer och mer och vissa gjorde ondare än andra..

Nu kom dom med 5-10 minuters mellan och jag började fundera om Jocke skulle kunna åka och jobba eller inte men jag sa åt honom att han nog skulle stanna hemma..
Jag hade mammas bil så just före 7 åkte Jocke och lämnade den och då ringde jag förlossningen för att höra om dom tyckte att vi skulle komma in eller stanna hemma ett tag till..
Hon sa att om jag känner att jag vill komma in så är det bara göra de och att hon skrev ner att vi var påväg men att som andra föderska kan man ha onda och täta värkar som mitt i allt kan avta så om dom gjorde de skulle vi höra av oss så dom vet att vi inte var påväg..

Jag bestämde mig för att vi skulle åka så ringde dagis och sa att Alwin behövde komma tidigare så jag klädde honom och 7.30 lämnade vi honom på dagis för att sen åka mot Sunderbyn - värkarna fortsatte komma med 5-10 minuters mellanrum och jag tyckte de gick fint att andas igenom dom..
Väl framme i Sunderbyn vid ca 8.30 så fick jag stanna massor med ggr påväg upp till förlossningen för att det kom värkar hela tiden..


Jocke tycktedet gick väldigt smärtfritt ;)

Uppe på förlossningen fick vi komma in i ett undersökningsrum där dom kopplade på ctg och vid 9 tiden var jag öppen 5cm - vi fick komma in på en förlossningssal där vi jyrade på ett tag och lyssnade på Mix megapol :)
Vid 10 tiden ringde min BM och undrade vart jag höll hus - jag hade tid hos henne 9.30 men hade ju tur som fick fara till förlossningen ist ;)
Just efter 10 la jag mig på sängen och kl10.09 tog bm hål på hinnorna och då var jag öppen 7cm och började med lustgasen - skönt!
Efter en stund tyckte jag att det gjorde så pass ont så jag ville ha Eda men bm sa att hon trodde det var försent och mkt riktigt - jag var helt öppen så det var bara till att börja krysta..
Kl10.37 var det klart - jag frågade Jocke om han kunde se vad det blev medan dom höll på och torka av bebisen nedanför mig i sängen men han kunde inte se - när dom sen höll upp bebisen och jag fick se att det var en liten tjej blev jag sååå glad och sa åt Jocke "en liten tjej"
Jag ville ju så gärna ha en tjej oxå, hade ju såklart blivit lika glad om det blivit en pojke - det viktigaste är ju att dom är friska och mår bra!!
Sen lyftes hon upp på mitt bröst - Lyckan var total!!
3830g vägde hon och var 50cm lång (fast det fick jag inte veta förrän senare på dagen)
En snabb och bra förlossning, precis som man vill att det ska vara ;)
Inget behövde jag sy heller så det kändes ju toppen!!



En alldelens färsk liten tjej :)


Nu fick jag pusta ut en stund innan moderkakan skulle ut men den ville inte komma så dom satte en akupunkturnål i ena lilltån som tydligen ska kunna hjälpa till - ont som fan gjorde de och hjälpte inte ett skit!
Fick nå tabletter under tungan som även dom ska hjälpa till att driva ut den och som gör att man får mer värkar för att få ut den, en jävla frossa fick jag oxå så jag trodde jag skulle hacka sönder tänderna!!
Dom tröck på magen och försökte "slita" ut den men ingenting funkade..
Jag fick suga i mig lustgas tills jag var helt borta då dom försökte slita ut den men det gjorde ändå förbannat ont!!
För varje värk som kom gjorde det ondare och ondare och då den inte alls ville komma rullades jag på OP för att plocka ut den..
Väl där bad jag om att dom skulle söva mig fort flera ggr för nu gjorde det riktigt jävla ont och jag visste inte vart jag skulle ta vägen!! Det här gjorde 100ggr ondare än själa förlossningen!!
Till slut blev jag äntligen sövd och vaknade upp 1timme senare på uppvaken helt utan minsta lilla ont någonstans!! Eller joo jag hade typ träningvärk i käkarna och vaderna från frossan då jag spänt mig så mkt men annars ingenting..
Fick ligga där 1timme innan jag rullades till BB där Jocke och lillgumman var, hungrig som faan var jag då jag inte ätit nå alls!!




På kvällen fick vi in brickan då vi inte hann med något sånt när jag fick fara på Op efter förlossningen


Jag förlorade 1600ml blod så jag fick inte stiga upp från sängen själv men blodvärdet låg på 110 så det såg ändå bra ut..
Jag fick mat och sen fick lillgumman äta innan jag fick hjälp upp och hoppa i duschen, gud så skönt det är att få ställa sig i duschen efter en förlossning!! Jag duschade varmt och länge och hade nog kunnat stå där hur länge som helst!!







Eftersom jag förlorade så pass med blod så tyckte dom att vi inte skulle ha för bråttom hem så vi bestämde oss för att stanna till fredagen men redan på onsdagskvällen var vi less då det inte finns så mkt att göra där och inte ens tv fanns på rummet (det hade vi när Alwin föddes) så på torsdagmorron när sköterskan kom in så bestämde vi oss för att åka hem efter läkarkontrollen.
Vi kom hem på eftermiddagen och efter ett tag kom Alwin hem med farmor och farfar och träffade lillasyster en stund för att sen åka tillbaka till byn då dom tänkte fara och leka i gympasalen dagen efter.
Han tyckte lillasyster var såå liten och söt och jag kan lova att det var en stolt storebror och är det än - Alma är nog det bästa han har!! ;) Så underbart att se!!


Ordentligt nerbäddad i babyskyddet - vi åkte hem på året kallaste dag -7 ;)


Hej lillasyster ;)




Såhär i efterhand så känns det väldigt skönt att jag inte hann ta någon Eda för jag tog det när jag födde Alwin och hade så himla ont där nålen suttit länge efter!!
Så nu har jag provat på både och ;)
Att föda barn är verkligen det häftigaste man kan göra och jag är så glad att jag haft så pass snabba och enkla förlossningar som jag haft!!





Kommentarer
Frida

Håller också på att knåpa på min, men minnet sviker så det tar sån tid :-)

2012-02-12 @ 10:53:01
URL: http://friedas.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0