Kvällen har spenderats hos grannarna där v...

mms_img66651 (MMS)

Kvällen har spenderats hos grannarna där vi ätit god mat, barnen har lekt och vi vuxna har surrat - hur trevligt som helst :-) Nu har jag precis krypit ner i sängen så jag orkar upp till jobbet imorron.. Vi har flyttat Almas säng till Jockes sida och de känns hur konstigt som helst att inte ha den på min sida! Nå jag vänjer mig nog ;-) Bara försöka sova nurå.. Natti natt

Klänning




Har hittat en sån jäkla snygg klänning att ha på mig när vi ska på bröllop men när jag sen ska gå och beställa den så hittar jag den inte ens på sidan??
Jag hoppas för allt i världen att den inte är helt slut!!
Jag bara måste få tag i en!!



Valborg




Valborgsmässoafton idag och vid halv 12 ska jag och gumman iväg på mamma/bebisträff :)
Än så länge har vi inga planer för kvällen.. Funderar på att fara till Ponde en sväng och se på brasan där om vi hinner, den skulle tändas redan kl16.. Alwin skulle nog gilla de då de finns en del djur där och så men vi får se hur det blir..
Vi skulle haft ny grill så hade vi kunnat inviga den - var och kollade på en stor gasolgrill igår men den var slut så vi får snällt vänta tills som fått in fler om vi inte hittar någon annan, tills vidare så har vi ju våran klotgrill men det känns så mkt enklare med en gasol..

Det är så mkt man vill inhandla nu när snön börjar smälta och vi går mot sommar!!
Något vi MÅSTE inhandla är markiser, jag dör om vi ska bo här en till sommar utan då de blir så sjukt varmt när solen steker mot dom stora fönstrena på baksidan!!
Mörkgråa vill jag ha och sen när vi byter till garageport vill jag ha samma färg på den och såklart byta ytterdörr så allt blir samma - fatta vad snyggt det blir sen när huset ska målas om och då blir de vitt hus med mörkgråa dörrar och markiser - Najs!!




Bilden är googlad!


Alma Emma Viola




Lördag 28e April döptes våran lilla sessa till Alma Emma Viola Strömbäck Persson (Viola efter Jockes mormor som heter de i andra namn)
Som vanligt var hon hur snäll och lugn som helst i kyrkan men bara förde kan man väl lägga en spya och de gjorde hon, de kom en riktig fontän rätt på golvet precis som Alwin oxå gjorde när han döptes - är man ett kräkbarn så är man ;) Hihi
Sonja Aldéns låt Välkommen Hem sjöngs i kyrkan och fint var de men tyvärr kunde man inte riktigt lyssna helt till låten då jag hade fullt upp med att torka gumman kring munnen och diverse annat..

Gudföräldrar blev moster Therese och farbror Patrik :)


Finaste barnen laddar inför dopet i bygdegården <3


Storebror Alwin och kusin Mira ville oxå vara med där framme vilket dom fick men som vanligt eggar dom upp varandra och började klättra/småspringa osv så förde dom till bänkarna på varsin sida sen satt gossen så fint med farmor tills han skulle komma fram och hälla upp vatten för att sen snällt gå tillbaka till farmor, våran duktiga stora kille!! <3



Precis som storebror skippade vi den traditionella dopklänningen på gumman - hon bar ist en söt liten vit klänning :)
Bilder från själva dopet kommer senare då jag inte har några bilder därifrån så får snällt vänta tills dom som fotat skickat åt mig ;)





Efter dopet fikade vi tillsammans i Innanbäckens bygdegård där bjöd vi på tårta, bulla, kaffe, te och saft och jag tror nog fikat smakade då de nästan tog slut ;)
Vi hade beställt en fin tårta i vitt och rosa och gjort en pinocchiotårta som vi satt en bild med Alma på :)

Det blev rätt stojjigt i bygdegården från alla barn och lillgumman blev så himla orolig, hon som typ aldrig gråter om hon inte är hungrig eller trött grät massor till och från.. När det blev tystare blev hon lite lugnare men så fort det började låta igen blev hon så ledsen - lilla hjärtat!! <3
Sen när alla farit och det bara var vi, farmor, farfar och gammelfarmor kvar blev hon sitt vanliga jag igen och lugn ocgh glad och kunde ligga i vagnen och skratta medan vi plockade undan..
När vi sen åkte hem däckade båda barnen i bilen :)




Gumman fick massor med fina presenter som vi tackar så mycket för :)

The day before





Idag har jag bakat en till omgång med vanlijbullar till dopet, när Jocke kom hem från jobbet packade vi in allt i bilen och for och ställde iordning inför fikat imorron så nu är det dukat och det vi kunnat ställa fram idag är fixat..
Imorron åker vi förbi en sväng på förmiddagen för sista fixet innan dopet..
Vi har hjälpts åt att baka tårta nu ikväll som vi garnerar imorron så kommer det även åka på en bild på gumman när den är klar :)
Sen så svänger syster förbi stan imorron och hämtar med sig en tårta som vi beställt  innan dom kommer , blir nog super!! :)


Sen har jag ett stort problem - jag tänkte ha en svart långklänning men hade då velat ha en vit kofta eller möjligtvis någon annan fin färg i vanlig längd men jag äger ingen sån!! Suck!!





Jävla sjukor!!







Magsjukan sirkulerar runt och jag håller alla tummar osv som går för att vi ska slippa!!
Grannarna har åkt på det så tyvärr kan inte dom komma på dopet i helgen fast iofs så hade vi inte velat ha dit dom om dom bär på sån äckelsjuka ;) Skämt åsido!!
Hur som haver så hoppas jag att alla är förståndiga nog att inte häva sig dit om man kännser sig sjuk på något sätt för att ingen annan ska behöva bli sjuk och framförallt för att det kommer komma en del barn!!
Men annars vill vi gärna att ni kommer ;)




Jag är rätt nojjig nu över alla sjukor som går speciellt för våran lilla bebis skull och det passar sig inte då jag börjar jobba till veckan!!


Fulltankad med endorfiner!!





Idag är jag riktigt nöjd med min prestation både på prommisen och spinningen - Runkeeper måste vara en av dom bästa grejorna då man hela tiden får veta hur långt man gått på hur lång tid, vilket tempo man har osv - det gör att jag hela tiden tävlar mot mig själv för att få bättre tid och alltså måste gå fortare!! ;) Hur bra är inte de??
Sen att jag höll på att löka sönder då vi kom ner på stan var en helt annan sak ;)

Spinningpasset var något utöver det vanliga måste jag säga!!
Det var riktigt jobbigt men sjukt jävla kul!!
Så himla bra musik och hela passet var bara så jäkla bra!!
Sen att jag alltid brukar ta en cykel längst bak kommer det nog bli ändring på för idag hamnade jag näst längst fram och bara de gjorde mkt!! Gick därifrån och kände mig så jäkla nöjd, att det sen regnade när jag kom ut bekom mig inte utan jag hoppade upp på cykeln och trampade hemåt i full fart, kändes som att jag hade kunnat cykla hur långt som helst :)
Såå nöjd tjej!!

Däremot skulle jag verkligen vilja ha en pulsklocka, synd bara att dom ska kosta så mkt!! :/



Frisering





Startade dagen med ännu mera träningsvärk - shit så de känns i axlarna alltså!! :)
När jag sen kom igång lite så känns de bättre..
Syster och flickorna skrev att dom skulle komma till Kalix så då ville såklart gossen vara ledig från dagis så ringde dit och talade om de så nu är han hos mommo med dom..
Dom svängde förbi här och hämtade upp honom när dom kom :)
Hann klippa honom innan han for så nu är han nyfriserad, som vanligt kanske de inte är så himla jämnt men de är ju inte de lättaste få till när han inte kan sitta still ;)

Jag ska snart ge gumman lite käk och sen gör vi oss redo och promenerar ner till stan där vi ska möta upp syster och alla barn och sen kommer mamma då hon klippt sig :)
Ska kolla lite på team och käka lunch någerst..



Förresten så har gumman nu börjar äta 2ans ersättning och hon verkar stå sig mkt längre på den, vilket kanske inte är så konstigt.. Hon åt vid 21 igår och har sovit till 7.30 i morse då hon åt igen..
Tidigare har vi alltid gett henne ett mål mat till inann vi lagt oss bara för att hon ska sova hela natten och inte behöva vakna mitt i natta och äta men nu verkar inte de behövas..
Snart ska vi även börja med små smakisar, gud så roligt ;)





Träningsvärk - Bullbak - Duktiga barn




Idag är träningsvärken ett faktum!!
Vi körde axlar och mage igår på gymmet, för mig blev de mest bara plankan då vi körde mage då jag först måste arbeta ihop mina magmuskler innan jag kör med annat så de inte blir värre!!
Kul att fara med någon som tränar mkt och som kan visa lite ;)

Vilar idag då Jocke har träning så det brukar bli vila då om jag inte går på prommis när han kommit hem men idag orkar jag nog inte då jag känner mig helt slut i benen då jag stått i köket sen typ tre tiden..
Har varit med mamma till Smedsbyn med nå grejer idag och då passade vi på att åka en sväng till stan för att köpa present åt Mira som fyller 3år på onsdag :)
När vi sen kom hem var jag så hungrig då jag inte ätit någon lunch så gjorde tidig middag så Jocke oxå skulle hinna äta innan träningen och efter de har jag bakat vanuljbullar i långpanna till dopet, plockat, diskat, torkat i köket, hängt tvätt, slagit igång tvätt, matat bebis, tvättat bebis, tagit på pyjamas på bebis, slagit igång film till gossen osv :)
Kan lova att jag är rött mör nu för min rygg bråkar lite med mig..
Har typ ont mitt i ruggen i ryggraden känns de nästan som..? Gissar att det är pga dåligt med muskler och mkt svank då jag ännu svankar en del sen graviditeten..
Bara träna så blir de bättre!!

Imorron blir de iaf spinning och sen kanske gymmet efter :)
Jag har väldigt svårt att köra kondition på gymmet då de är så lätt att bara sluta när man blir för trött eller less men de går ju inte på spinningen utan då är de bara trampa på tills passet är över :)
Så tycker jag ju faktiskt att spinning är roligt oxå, de tyckte jag absolut inte i början!!




Har ju glömt skriva att förra veckan på onsdag (då var hon prick 3½månad) vände sig Alma för första gången, hon tog sig inte helt runt på mage då armen var ivägen så jag fick hjälpa till sista biten sen gick de fort så hade hon vänt tillbaka till rygg igen :)



Nu rullar hon runt åt alla håll fram och tillbaka och hon ligger aldrig där man lämnat henne ;)
Så duktig liten tjej vi har!!
Nu håller hon dessutom huvudet utan problem - tidigare ville hon inte alls ligga på mage och utan blev svinsur nästan direkt :)



Att vi har fina barn!!

Perfekt oxå när dom blir större och börjar vilja hjälpa till ;)


Playdate





Varit på date hos Martina med mammagruppen idag - lika trevligt som vanligt!!
Gud så stora våra bebisar börjar bli nu, tiden går ju alldelens för fort!!
Varit och handlat en sväng om och sen fixat middag och nu sitter jag och laddar inför att gympass och jag måste erkänna att jag känner mig lite nervös, ska träffa Linda där och jag hoppas kunna få lite bra tips och så och att jag faktiskt nån gång ska börja tycka gymmet är kul och liksom kör järnet när man är där för som det är nu tycker jag inte det är speciellt kul men ett ont måste!!

Nå bara gå och göra sig klar då och sen traska iväg..

Besatt!!





Det känns ju sådär lagomt kul varje gång man ska ta på sig något "finare" om man ska iväg på något eller bara vill känna sig lite finare då man ibland lessnar på att gå i mjukisar även fast det är riktigt behagligt oftast och så finns de typ inget man känner sig bekväm i eller kan ha..

Tur är ju att jag jobbar för fullt på att fixa till det hela men det går ju tyvärr inte så fort som man skulle önska att de gjorde!!
Jag har fått konstatera att jag är besatt av att väga mig - väger mig MINST en gång per dag bara för att jag vill hålla koll så det inte börjar gå uppåt!!
Efter jag kört igång med att äta bättre mat och inte trycka massa gotta samt röra på mig mer så gick det super första veckan för att sen stanna av men i veckan visade vågen äntligen minus igen och jag tänkte att nu ska jag inte väga mig mer än en gång i veckan och funkar inte de så åker vågen upp på vinden eller ner källaren för dit ids man ju inte gå varje dag..?
Tror ni inte den står kvar på samma ställe i badrummet förde och jag har likförbannat vägt mig varje dag men nu endast 1gång.. Oj oj!!

Jag vet att man inte ska stirra sig blind på vågen utan kolla på måttbandet eller kläderna och visst kläderna börjar sitta lösare trots att vågen stått still ett tag så någonting händer nog iaf..
Måtten ids jag inte kolla mer än en/två ggr i månaden..
Ja nå det blir nog bra tillslut iaf :)




Däremot måste jag nog ner på "byn" en sväng och kolla om de finns något att dra på sig annars blir de nog naket ikväll och det vore ingen trevlig syn.. Höhö




Lördag





Så var lördagen här - ikväll ska jag och Lisa och en hel massa andra på Takida och sen blire efterfest på Lilla :)

Gossen kom in vid 7 i morse och ville ha medicin så gick upp och gjorde mat åt gumman som började vara hungrig och tog sen tempen innan han fick medicin, 38.6 visade de idag så de var ju bättre än igår då han hade 39.3 på morronen..
Snöar gör det oxå IGEN!! Jag börjar faktiskt tappa hoppet om att det någonsin kommer bli sommar!!
Den 19e april förra året hade vi 18 plusgrader!!


Nu har jag fått nog!





Efter att alltid blivit åsidosatt, blivit behandlad som en jävla trasdocka, varit rädd, kommit i sista hand osv har jag alltid ställt mig upp igen - skakat av mig allt och bara varit.
Allting kretsar inte runt dig och vad du tycker och tänker, hur du vill att andra ska göra och bete sig!!
Jag vänder inte kappen efter vinden - dansar efter någon annans pipa, ja ni förstår..
Jag kunde liksom inte bry mig mindre!!
Nu har jag fått nog!!


Du har än en gång visat hur lite du bryr dig!!

Nej, jag är inte ledsen eller något sånt för detta är absolut inte min förlust - sad but true!!



Jag kunde faktiskt inte bry mig mindre!!





Tack och hej!





Ny dag nya tag, vi raderar och går vidare!!




Dop-presenter




Den 28e ska ju gumman döpas och vi får massor med frågor om vad hon "önskar sig/behöver" och man säger alltid att man inte vet..
Nu är det ju mkt svårare oxå än med Alwin för nu har vi ju det mesta som man kan tänkas behöva..
Men här kommer iaf några saker som hon vill ha ;)



Skip Hop Zoo Pack Uggla - Det ska vara med den främre facket utstående! finns på Jollyroom.se och kostar 269:-





Kids Cpncept taklampa och fönsterlampa i rosa med stjärnor dom finns oxå på  Jollyroom.se och kostar 399:- och 349:-

Någon gullig servis och typ tårtor, baklser m.m (alltså att leka med )
Badstol
Bumbostol
Hoppgunga
Pengar
Sponsor till inredning till hennes rum

Trällkärran Cykelvagn
den finns HÄR och kostar 2290:- (Sponsor till en går oxå bra ;) )




Hon vill gärna INTE ha något dopsilver!

Det var väl lite iaf ;)


Vi syns den 28e ;)


Rensartagen





Vaknade till massa snö även idag och det snöade på tvären så bestämde att gossen fick stanna henna från dagis..
Har sysselsatt oss med att städa, tvätta och röja idag..
Vickan, Ida, Ida och Alda har hunnit vara på besök och Vickan har hjälpt mig att rensa och städa min garderob vilket verkligen behövdes då de var riktig oordning och den var proppfull men inte mkt man kan ha så har slängt en sopsäck och en kartong med kläder samt satt undan en hel stor vakumpåse som får vara i källaren ett tag,  jag hoppas att jag förhoppningsvis ska kunna ha de om inte alltför länge..!
Om någon dag tar vi tag i gillestugan som nu aggerar förråd och det är grejer överallt!!
Där ska de rensas bort, fixa ordning i kaoset och gärna fixas garderober eller en walk in closet vilket jag blev väldigt sugen på att göra då Vickan kom med en superidé idag!!
Skulle vara så skönt få det ur världen innan jag börjar jobba så slipper jag gå och tänka på de!!


Imorron är det sista dagen för att anmäla sig till gummans dop så vi får så se hur många vi blir..
Måste baka oxå till de men det blir bara bullar då vi bara tänkte ha de och tårtor, på Alwins dop hade vi massor med fika och det känns som onödigt..
Har idag pratat med en som kommer sjunga oxå och jag tror nog de kommer bli riktigt fint!!
Undra om man kommer kunna hålla tårarna borta känslig som man är ;) hihi


Jag och gumman kommer imorron få besök av våra mammor och bebisar så tänkte försöka mig på att baka en ananaspaj innan de så vi får hoppas att jag lyckas så vi har något att bju på :)

Nu måste jag göra klart gumman önskelista till dopet ;)

Heipa!



Alltså nu börjar jag vara jävligt less på ...

mms_img42858 (MMS)

Alltså nu börjar jag vara jävligt less på att de ska snöa hela tiden! Kommer vi alls få någon sommar? Idag är vi bekväma och gossen får stanna hemma från dagis, är inte så sugen börja köra vagnen i snön och få snö rätt i ansiktet om vi inte måste.. Blir en städ och fix dag istället :-)

Spinning





Morgonpromenad blev det på morron som vanligt när gossen är lämnad på dagis :)
Har fått lite ont i benhinnorna så jag tog de lite lugnare men de gör ju inget bara man går så..
Ska på spinning kl18 och jag kan lova att jag varit ganska sugen att avboka tidigare då jag var svintrött men sov typ 15minuter på soffan innan maten så nu har jag nya krafter igen ;)
Imorron blir det vilodag - kanske en liten promenad efter jag lämnad gossen beroende på hur benhinnorna känns..
Jocke har iaf träning på kvällen så då blir jag hemma..


Var på Team Sportia idag och testade nå sulor då jag brukar få ont under stortån när jag går..
Hur man då bara kan få ont där undrar ju jag??
Nå iaf så blev jag sugen att köpa såna där sulor som dom formar efter min fot men dom kostade 599:- och som sagt så är man inte rik som föräldraledig så jag får vänta tills jobblönen klommer ;)
Kollade även på någon ny topp då jag inte alls känner mig bekväm i dom jag har när dom nu sitter som ett korvskinn - men inte länge till ;)
Behöver oxå en ny sportbh och skulle vilja ha en med kupor så jag får kolla lite mer sen och prova ut, en sån gång hade de ju varit bra ha små börst så man kan ha en vanlig bara!!


Tills pengarna trillar in får jag nöja mig med dom få kläderna jag gillar och idag tänkte jag inviga min Nova T-shirt som man får när man löser kort där - tur den är snygg färg iaf ;)

Men JAG tycker...




Nu är det bara 2veckor kvar tills jag börjar jobba!! Snälla stanna tiden för veckorna bara rusar iväg och jag vill ju vara med min bebis!! Förhoppningsvis rullar veckorna på i lika snabb takt fast jag jobbar och då kommer 2månader gå fort så är jag ledig igen - först semester sen fp!! Den här sommaren vill jag göra så mkt som möjligt med barnen, åka iväg och se och uppleva saker, njuta av sommaren och bara ha det bra!!

Jag gick på Hp den 14e november så när jag börjar jobba har jag nästan varit hemma ett halvår - dock bara 4månader med min lilla sessa..
Det ska faktiskt bli skönt att komma tillbaka till jobbet att få släppa alla hemmasysslor några timmar osv..
Jag tror faktiskt jag behöver de då jag stressar upp mig över att hinna fixa och göra allt här hemma..

Hur som haver så har ju folk åsikter om det mesta, vi tycker alla olika och lever på olika sätt så därför så är det folk som har åsikter om att man går ut och jobbar så "tidigt"..?
Varför är det så konstigt?
Vi lever ju faktiskt på 2000talet så det är ju lika självklart att pappan är hemma som att mamman är det!!
Ammar man inte barnet som i mitt fall så ser jag inga hinder till att jobba..
Dessutom så tycker jag att Jocke oxå ska få vara hemma om han vill det, visst han hinner oxå vara hemma sen men varför just sen?? Han vill oxå få njuta av den riktiga bebistiden och få tid att vara med när hon är liten..

Endel tycker att det är tidigt att "lämna" barnet men de är ju inte så att jag lämnar henne med någon främling för hon har ju sin pappa som är med henne som är lika mycket förälder som jag..
Jag går ju bara till jobbet några timmar om dagen precis som Jocke gör annars..
Det finns även dom som kan tycka att "jag vågar inte ens lämna barnet med pappan än" - Varför inte??  Har man då gått och skaffat barn med någon man inte litar på kan ta hand om barnet precis lika bra som man själv?
Är inte de lite kränkade mot pappan!!

Även om vi nu ofta tar på oss det största ansvaret för barnet för att vi vill att saker och ting ska göras på vårat sätt och vi kanske är där och bryr oss när pappan ska göra något så tror jag absolut att dom fixar det precis lika bra som oss mammor fast kanske på sitt eget sätt..



Jag kan hålla med om att mamman känner barnet bäst till viss del, speciellt om man ammar kommer man ju nära barnet på ett helt annat sätt och om det alltid är mamman som sköter det mesta som har med barnet att göra.. Men jag tycker det blir vad man gör det till - oftast..

Hemma hos oss så har vi alltid försökt göra lika mycket båda två med båda barnen
Vi har turats om att mata, byta blöja, bada, natta, ta på kläder, underhålla, gå upp på natten/morronen, hjälpa med saker osv och det har funkat hur bra som helst.. Det har aldrig varit några problem för mig att fara iväg någonstans då dom faktiskt är van att Jocke oxå gör allt sånt som jag gör..


Detta är alltså vad JAG tycker och jag har full förståelse för att alla tycker olika och att många faktiskt inte har möjligthet att dela på föräldraledigheten pga att man ammar, eller att den ena föräldern tjänar mkt mer, den ena kanske är utan jobb osv..
Men jag tycker absolut att båda ska få vara hemma om man vill och har möjlighet till det!!



Mmmåndag




Hade bokat in mig på spinning idag men som många ggr förr så blev jag alldelens för lat och avbokade - hur tusan ska jag få den diciplinen som jag verkligen behöver??
Jag satt iaf inte bara hemma på arslet utan jag och grannfrun var ut på promenad och de var vi även igår så det känns ju iaf bra!!
Jag behöver någon att träna med som kan peppa mig och framförallt så tränar jag bättre när jag har någon med mig och så är det ju mkt lättare att ta sig dit..
Min träningspolare är ju ganska gravid så henne får jag klara mig utan..

Annars idag så har vi varit på elvan där barnen har lekt och vi har surrat som vanligt :)
Käkat lax till middag och latat i gossens rum..
Farmor och farfar har varit förbi med presenter till barnen då dom varit i Norrtälje :)

Imöra ska gossen på dagis så när han är lämnad så blir det promenad :)

Fixardag dårå




Söndag idag och snön fortsätter att komma - de har snöat sen igår eftermiddag och jag gissar att många andra tycker som jag, att det kommit nog nu men det ska ju komma ny snö för att den gamla ska försvinna de vet ju alla ;)
Jocke hade tänkt byta till sommardäck idag men jag tror nog han får vänta med de..
Så idag blire fix här hemma - Alwins rum ska rensas IGEN och tvn hans ska upp på väggen, Det sista småfixet i köket ska fixas, det ska rensas i gille och massa annat.. Som vanligt finns de hur mkt som helst att göra men man måste ju börja någonstans..


Är väl bara att sätta igång dårå :)



Såhär snygg var gossen för ett tag sen då jag skulle fota honom i hans nya overall ;)








Så var de lördag





Igår drog jag och barnen till Luleå med mormor och moster Lovisa, där inhandlades tallrikar och servetter till gummans dop.. Köpte även ett par skor till henne samt en massagegrej som Alwin tyckte var jättekul :)
Hittade MASSOR med fina kläder på Lindex, synd bara att man är fattig som en kyrkråtta annars hade barnen fått en del kläder!! Nå får åka dit sen när man fått sig nå pengar!!
Det här med att vara mammaledig har ETT minus och det är pengarna - fy fan man kan inte göra något för att man är så fattig!!
Tur jag börjar jobba snart så det rullar in lite mer ;) Hur det ska gå att jobba är jag dock lite osäker med - hur tusan ska jag kunna fara iväg och lämna min lilla bebis flera dagar i veckan??  Det är en jäkla tur att jag jobbar som jag gör så man inte behöver vara borta hela dagarna under veckorna!!






Idag har vi prommat till "stan" med barnen i varsin vagn - Alwin tycker det är så mysigt så!! :)
Var och kollade på Folkets Hus där det var någon familjedag, lopps osv..
Var väl inte så mtk att se, jag är inte så mkt för sånt där - loppisar är det ju typ bara skrot på..
Fick iaf min första beställning på napphållare ;D Sydde min första igår till gumman och fler lär det bli men jag skulle vilja ha lite mer saker så man kan välja lite men ska kolla lite och beställa hem :)
Vi åt en sen lunch på Myggan och sen gick vi hem igen och båda trollen somnade :)
Nu sitter grabbarna och målar och jag tror nog de är dax att börja fixa nå middag..

Påsken




Påsken har vi spenderat ute i Jockes föräldrars stuga på Granholmen - som vanligt har vi haft det hur bra som helst, de är alltid så skönt komma ut dit och liksom bara ta allt som det kommer och slippa alla måsten..
Även vädret har ju varit toppen så vi har fått oss massor med sol vilket resulterat i att jag ser ut som en kräfta i fejjan och har fått massor med fräknar!!












Vi har varit ute hela dagarna så Alwin har varit hur nöjd som helst han som älskar att vara ute :)
Promenerat på isen har vi oxå gjort, de var ju så bra att gå på förutom alla isfläckar som var typ överallt men man kan ju inte få allt ;) Vi promenerade till min kusins stuga och hälsade på en sväng och så har vi promenerat runt holmen med barnen i varsin pulka och båda somnade så gott :)
Vi har även badat bastu, lekt massor, sparkat, åkt skoter, myst, ätit massa god mat och en hel massa godis - tur de bara är påsk en gång per år och att jag fort kom in i mina bättre vanor när vi kom hem ;)




Jag ser de snöar





Efter en helg med strålande sol så har vi idag fått se snön vräka ner typ hela dagen!!
När vi lämnat gossen på dagis på morron och började promenera så kom de lite snö men efter en stund snöade de så mkt och rakt i ansiktet så jag såg kanppt nå!!
Så idag har vi invigt regnskyddet för promenerade gjorde jag trots de tråkiga vädret ;)
Hade på mig mina Nike free som är ruskigt sköna men i snön var dom inte alls bra då det fastnade massor med snö under hela tiden vilket gjorde att de blev snorhalt!!
Då vet jag till nästa gång att jag inte ska ta dom om de snöar eller är snö på backen - men nu ska det väl ändå inte komma nå mer??



Har även dragit en ride med dammsugaren, duschat och så har vi varit och skrivit på att Jocke är pappa till Alma så nu har hon en pappa oxå, inte illa ;)
Mamma, Lovisa och T hämtade gossen på dagis så när vi kom hem var dom här och sen for vi till dom där vi fick oss middag..
Imorron blir han ledig då vi ska få finbesök från Luleå av finaste Elin och Isabelle - ska bli så kul då de är ett tag sen vi träffade dom!!
Hade egentligen tänkt lägga upp bilder från helgen och så men jag orkar inte nu så de får bli imorron eller nå :)

Cykelvagn





Har stora funderingar på att köpa en cykelkärra som barnen kan åka i..
Tycker dom är svinfula men dom är ju väldigt praktiska speciellt om man är själv med två barn..
Skulle isf vilja ha en som man kan promenera med oxå så är de lättare om man vill gå på promenad när man är själv för någon syskonvagn har vi inte och tänker inte köpa heller då Alwin är så pass stor..
Funkar ju bra på vintern då han kan åka pulka och så men nu när det inte är någon snö på vägarna är de svårt ta sig ut och promenera..

Så om någon är sugen att sponsra så tackar vi inte nej ;)



Den här verka ju bra :)





Den heter Trollkärran och finns HÄR
Den kostar 2290kr!

Glad Påsk!!




Avverkade 1mils promenad idag och det känns riktigt bra, förutom mina ljumskar som gör ont men jag ska inte klaga för det blir bara bättre och bättre!! Har säkert ont för att jag inte promenerat så långt på länge..
Gick först med gossen till dagis sen till chefen och lämna in semesteransökan och ansökan om föräldraledigt :)
Börjar ju jobba igen den 1a maj och jobbar då till sista juni då jag går på semster en månad och sen föräldraledigt en månad sen får vi se vem som blir hemma till hösten :)
Efter de gick vi förbi på jobbet där jag matade gumman innan vi fortsatte till vassholmen efter strandpromenaden sen vände vi där och gick tillbaka genom stan och hem :)

Var döhungrig när vi kom hem så fixade snabbt sallad, kyckling, ägg och 2knäckemackor!!
Åkte sen med mamma ner till Copp där Jocke var så handlade vi lite inför påsken innan gossen skulle hämtas på dagis.. Han hade haft jätteroligt med sin kompis J idag ;)
Nu bara latar vi oss alla men ska snart äta middag och sen blire chillpastill resten av dagen/kvällen, ingen skotercross för oss iår..
Imorron blire stugan :)

Förra årets påskkärring ;)
Imorron får han vara de igen ;)

Glad Påsk!!

Påskpynt





Jag och gumman gick på prommis imorse då vi hade lämnat gossen på dagis, gick ner på stan och sen strandpromenaden hem.. Såklart hade jag glömt bort att de är svinstora stenar där då dom håller på med nå jox så Alma höll nästan på att studsa ur vagnen men fortsatte ändå sova så gott och jag bröt halvt av mig fötterna så jag gick ut på isen ist och gick där - så skönt!!.. Sista gången jag går efter den där "vägen" innan den är asfalterad igen!
När vi kom hem forsatte gumman sova i vagnen och sov ända till halv ett innan hon vaknade och var hungrig - hon somnade vid 9 när vi gick hemifrån!!
Under tiden hon sov gjorde jag mig gröt och en latte som jag intog ute på bron i solen sen satt jag bara där och mös och läste lite i min nya Föräldrar och Barn tidning som kom med posten igår - gratis och allt! :)
Gick sen in och duschade av mig, slog igång tvätt och diskmaskin och plockade lite innan hon ville ha mat..



Har tvättat, vikt och hängt tvätt till och från hela dagen - mellan varven har vi mest tagit de lugnt, mamma har varit förbi, Alwin har duschat och efter de har vi pyntat påskriset som vi ställde på köksön och så har gumman fått bada..
Nu sover båda barnen och Jocke ser fotboll, gud så less all jäkla sport som ses varje dag så man aldrig kan se något annat!! Vi måste verkligen köpa en till tv och fixa oss ett till kort eller nå så man kan se på den oxå!!



Imorron då gossen är lämnad blir de prommis igen, måste passa på då han är på dagis då vi inte har någon syskonvagn :)

Igår ville gossen vara ledig från dagis vi...

mms_img18069 (MMS)

Igår ville gossen vara ledig från dagis vilket han såklart fick, han får som välja själv om han vill vara där eller inte när jag ändå är ledig med Almisen :-) Barnen var med mommo medan jag var till gymmet och tränade och sen for vi på Chili och köpte en topp sen Therese ville ha.. Nu äter vi frukost och sen ska vi gå till dagis med Alwin och efter de blir de prommis för mig och Alma - eller hon ligger ju i vagen ;-)

Skidor - 3 månaders kontroll








Igår när vi for till Luleå såg jag att det fanns skidspår här ute på Näsbyängarna så jag sa åt gossen att vi skulle fara dit och åka någon dag.. Min tanke var att även jag skulle kunna åka med honom men mina planer gick i stöpet när jag inte hitta mina pjäxor.. Min lillasyster har haft lånat dom och stavarna och dom hittade jag i mammas garage men inte pjäxorna så nu hoppas jag T hittar dom, om jag nu alls kan ha dom då jag inte använt dom på massor mer år..?
Vi var iaf dit en sväng idag men han åkte inte så länge då de mitt i allt började blåsa som fan och snöa så då ville han inte åka mer men vi får gå dit mera :)

Gick hem och matade gumman och åt lite mellis innan vi åkyte till bvc för kontroll av lillan och vaccin..
Jag har grinat varje gång Alwin fått vaccin så jag hade bokat tid på eftermiddagen så Jocke skulle kunna fara men då jobbar han heltid nu så jag fick snällt åka själv..
Vid 3månaders ålder (på onsdag) levererade hon 6420g och 61cm - stora tjejen ;)
Vaccinet då, Alwin höll på att köra med en bil där men när de var dax för sprutorna var han ju tvungen att kolla så jag försökte koncentrera mig på honom och titta och prata med honom och det funkade - jag höll mig från att börja böla!! Han kommer alltså få fortsätta komma med om jag måste fara själv nån mer gång :)
Gumman var iaf jätteduktig och grät bara till en liten stund med båda sprutorna, lite mer efter andra men inte alls så jättefarligt..

När vi kom hem var jag dötrött och hade ont i huvudet så hade tänkt vila på soffan och sen ta mig iväg på någon slags träning men så blev de inte då jag inte blivit nå piggare alls, bara jag inte blir sjuk nu igen!!
Nå imorron när gossen är lämnad på dagis blir de prommis eller kanske gymmet - undra om man får ta med sig barn dit?? Alltså man får ju ta med sig dom för de finns en lekhörna med tv så dom kan se film och så men nu är ju Alma alldelens för liten för de så hon måste ju följa med in på gymmet i vagnen eller babyskyddet..
Messade just med mamma och hon börjar inte jobba förrän 16 så då får gumman vara där under tiden :)





Jävla klåpare!!








Igår var vi till Luleå för lek på Leos lekland och sen var vi bjudna till min faster på mat :)
Var första gången vi var på Leos - har bara varit på Candyworld tidigare men Alwin tyckte de var superkul och de tyckte även mamma och pappa ;) Almagumman var som vanlig nöjd och låg i vagnen och tittade länge innan hon tillslut somnade en stund :)
Vilken skillnad de är på leklanden alltså, Leos var betydligt större och det gillades!!
När vi lekt klart så fick Alwin en Leo t-shirt och tatuering :)

Sen styrde vi goffen till Biltema för att kolla läget och köpa avfettning efter de drog vi en snabbis på Barnens Hus där vi köpte en gåstol som Alma skulle få av min faster och T, var innan på Barnens Hus typ 10minuter och när vi kommer ut och Jocke ska sätta in alwin i bilen ser han att det är en buckla, massa repor och borta lack på bakskärmen/hundbenet och lite på bakdörren!! Nån jävla klåpare har alltså kört in i bilen och sen stuckit!!
Så less men blir alltså!!
Man har väl roligare saker att lägga pengarna på än att måsta betala för att annat folk inte duger till att köra bil än värre - stå för sina misstag!!
Det är polisanmält och vi fick åka till stationen för att visa upp skadan och vi kan ju hålla tummarna för att de blir en godkänd parkeringsskada för då blir det iaf lite billigare för oss men ändå alldlens för mkt för något vi inte ens orsakat!!
Pratat med försäkringsbolaget idag och ringt karosseriverkstaden så ska snart åka och visa upp de så dom får fota osv sen är de ca 2månaders väntetid så de är ju tur de inte är jättestor buckla iaf..
Känns ju extra surt oxå när man haft någon annans bil!!
Jocke tvättade Saaben i lördags så vi lånade mammas bil som jag ändå hade här..
Jaja de var ju tur de inte var vi som klantat oss iaf!!

Nu ska jag klä barnan och göra oss redo för att åka..



RSS 2.0