Hothothot!!




Blev ingen strand idag då Alma vaknade upp med feber och är riktigt lös i magen - gissar på tänder på g..

Vi har varit en sväng till byn så Alwin skulle få köra fyrhjuling men han bara tjurade så vi blev inte länge.,
Sen har han badat i poolen som idag har en temp på 25grader!!
Jag har legat en stund i studsmattan och försökt få mig nå färg - är som skönare att ligga där när det är så sjukt varmt..



Beachen




Idag har vi spenderat ett par timmar på stranden med Therese, Jimmy, Noah och Saga :-)
Vi åkte till en strand lite avsides som verkligen var helt toppen - inte så mkt folk, väldigt långgrundt så barnen hade superkul!!


Tror jag fick mig pyttelite färg - bättre än inget ;-)
Imorron funderar vi på att åka dit igen - soft!! :-D





Kypas!!

 
 
 
 
Torsdagen den 18e vaknade jag upp med en snygg brud i sängen ist för min sambo då han och Alma sovit i stugan, Alwin hade åkt till Kypas på onsdagen ;)
Var rätt trött då vi satt uppe och surrade i flera timmar efter vi kommit hem på natten men så går det då man inte ses så ofta och har mkt att prata om :D
Vi steg upp och chillade en stund innan vi sen åkte och köpte någe unch innan Elin åkte hemåt och vi for hem och packa för att åka upp till Kypas - Ökx marknaden väntade!! :)
 
 
 
Under torsdagen gjorde vi inte mkt - åt middag och bäddade och fixade i stugan när vi kom upp och bara tog det lugnt typ :)
 
På fredag tog vi en prommis i skogen - jag, Jocke, Milly, Alwin, Therese, Mira och Nova, vi skulle kolla om vi såg någe bär.. Löste korsord, drack massa kaffe, jag och Therese for och plockade hjortron som var en kamp på liv eller död - orutinerade som vi är for vi iväg utan myggmedel och det fattar ju alla som använder hjärnan är det kryllar av mygg ute kring myren - vi har nog lärt oss till nästa gång ;)
Gav upp innan det ens gått 1timme då vi var halvt uppätna men vi fick iaf ihop 1,2kg så på kvällen blev det syltkok..
Thomas kom upp och han, Jocke och Totto byggde upp partytältet där vi satt tills sängen kallade..
 
 
 
 
 
 
 
 
På Lördag åkte vi in till Ökx på marknaden, Alwin, Nova och Mira åkte karusell och Alma var oxå sugen men hon får vänta till nästa år :)
Shoppade lite smått och gott, barnen blev ansiktsmålade av moster Lovisa..
När vi kom tillbaka till Kypas var det bara sätta igång med maten, den årliga grillbuffén ;)
Tog sitt tag då allt skulle grillas mm - blev en trevlig kväll med MASSOR av god mat!!
Fortsatte sen kvällen med god dricka och surr sen efter tolvslaget blev jag firad med skönsång och tårta och flaggan hissades :)
 
 
 

Bryydar

 
 
 
 
Förra onsdagen, alltså 17e juli så hade jag tjejfest här hos oss då vi skulle vara borta under helgen när jag fyllde år..
Jag hade laddat upp med olika tilltugg, snacks, bål osv så med massa gott dricka och härliga brudar blev det en kanonkväll!! :)
Vi var här och surrade, fixade hår, dansade, skrattade och hade allmänt trevligt och sen åkte vi ner till Valhall där vi blev lite besvikna att inte nattklubben var öppen men vi hade då himla kul förde ;)
 
Tack för en toppenkväll!! <3

Aj!




Mitt läkarbesök idag slutade med att han skar i mig - jag var typ dörädd för bedövningssprutan och de var då fan inte skönt!! Sen var jag orolig att jag skulle känna när han börja skära.. men jag överlevde!!

Nu har bedövningen släppt och det typ bränner och sliter i såret - inte coolt!!

Imorron blir det beachen om det är väder men jag får hålla mig på land och sola då jag inte kan bada

Tisdag





Gymmet är avklarat, maten ligger i magen så nu ska jag hänga ut tvätten innan jag springer genom duschen..

H snickrar på bron som jag tror är klar vilken minut som helst - hur skönt!! Nu måste vi bara dra iväg och köps möbler till våran lilla altan ;-) Yeeii!!

Jag har världens finaste barn!! <3






Long time no see!!




Har som inte haft tid att skriva här under sista veckan men imorron ska jag försöka uppdatera om vad jag pysslat med sen sist ;-)



Nu ligger jag iaf från sängen, har varit en lugn och skön dag!!
Har ju varit i Kypas hela helgen och kl00.00 inatt blev jag firad med skönsång och tårta ute i partytältet - även flaggan hissade så idag har vi flaggat där :-)
Fyller år idag för er som inte vet ;-)



Steg upp vid typ halv10, käkade frulle och sen körde jag in Lovisa till bränna då hon skulle jobba så passade jag på att köpa ett par byxor och ett linne jag spanade in igår.
När jag kom tillbaka blev de lunch innan jag la mig i mammas säng och vila - sjukt skönt.. Vi plockade ihop och käkade middag där innan vi åkte hem - så skönt att bara ta det lugnt ist för att stressa iväg hem!!


Imorron tänkte jag mig på gymmet och sen bjussa på fika om ngn är sugen, ska snöra ihop nån långpanna och kanske kladdkaka så man har nå bju på.. Har som helt tappat de där med att baka - brukar ju annars baka massor när ngn fyller år men sista ggrna har de inte alls blivit mkt - blir ju alltid en massa över och risken att man då äter av de är stor!!


Nå nu ska jag sova :-)
Måste ringa och få en tid på vc imorron!!
Night


Lek - Bak - Brobygge




Ligger på soffan och slöar en stund innan jag ska plocka undan lite och baka ngt mer, har gjort botten till en västerbottentårta men tänkte göra ngn söt paj eller kladdkaka oxå..

När jag och Alma kom hem från buset hos Emil och Martina så var farmor och farfar här och även våran snickare som gjort allt skickarjobb Vi behövt hjälp med här - tanken var ju att vi skulle bygga bron själva men för att arbetet alls ska komma igång och bli klart så får han göra de :-)
Han hade ett annat förslag på hur vi skulle bygga då vi kör nog på de, blir säkert bra..

Jocke och P-O har varit och hämta virke så nu är det bara vänta till slutet av veckan då H tänkte köra igång :-)

Trötter




Ligger i sängen och försöker vakna till ordentligt så man orkar upp och äta och göra sig klar för kl10 ska jag och gumman på date med hennes polare och deras mammor :-)

Sen ska jag baka och fixa inför morgondagen, även handla det sista som inte fanns på Maxi i söndags.. Snöra i en hårfärg ät ett måste och sen tror jag att jag är redo för en kväll med massa brudar ;-) Yeeii!!

Nu upp och hoppa om benen bär mig - träningsvärken känns endel idag! ;-)

Latadrev




När resten av familjen är borta, framförallt barnen så blir jag helt slö - orkar ingenting och ligger typ bara på soffan - Apatisk typ..?
Jag är helt enkelt inte hel då dom är borta!!
Tänkte på de förra veckan då jag var själv en dag..

Egentligen är det ju super att passa på och städa och såna saker så man inte behöver hålla på med sånt när man kan göra annat kul men näe jag kommer mig inte för nå..
Tur som fasiken att jag inte behöver vara ifrån dom mer än jag själv "väljer" om man ska göra annat eller jobba..
Jocke har varit utan Alma i 1vecka och utan Alwin sen onsdag - jag hade typ dött!!
Träffade honom en snabbis på lördag då vi alla åt hos mamma så då hann dom ju se honom lite..
Idag kommer han hem och imorron ska vi förhoppningsvis göra någe kul!!

Nu hopp i träningskläderna och iväg!!

Semester!




3veckors föräldraledigt är avverkat så idag går jag på 4veckors semester ;-) Rätt fint!!

Dagens plan är gymmet och jag hade tänkt fara vid 9-10tiden men vaknade halv 10 så blir typ vid 12 ist - fint när barnen sover länge!!
Dagens träning blir rygg, biccar, mage och ben - blir ett lite annorlunda pass med fler muskelgrupper än jag annars brukar köra på ett pass men ska upp till Kypas på torsdag eller fredag så då finns det ingen möjlighet till träning..

Nu äre bara studsa upp och äta och dricka kaffe så jag kan fara vid 12 :-)

Yehep




Har som sagt städat och fixat idag så nu är huset rent, sängarna är rena, kläderna är rena osv!! :-)
Skönt som tusan att krypa ner i en nerbäddad säng!! Få se om gossen kommer inatt han ville sova här men klockan var ändå halv tio och jag hade inte satt sängkläder i den - han sa att han kunde vänta men mamma tyckte det var dax att sova..

Mamma och Lovisa kom förbi i eftermiddag och hade med sig mat vilken lyx!! Har inte lagat mat på typ em vecka nu ;-)
Efter maten drog vi en sväng till Haparanda och handla på Maxi så nu har jag det mesta inför onsdag samt frukostmat då det inte fanns mkt att välja på imorse..

Ikväll har jag roat mig med att ta in tvätt från torkvindan och hänga inne de som inte hade torkat sen har jag även vikt tvätt - så jäkla tråkigt!!

Nu ska jag sova så man orkar upp och till gymmet imorron - inte varit där på ett tag då man varit på rant!!

Städ och tråk!





Är inte alls på bra humör - jag börjar undra om jag är knäpp då jag ofta blir på dåligt humör när jag håller på städar, tvättat mkt och sånt där?!

Håller på plockar, dammsuger, vädrar sängkläder, bäddar rent, tvättar och sånt där tråkigt som man måste göra..
Alma sover och Alwin är ute och leker med Noah och Saga - det är hårt att vara "ensamstående"! ;-)

Känns som att jag har endel att fixa innan onsdag så jag har nå att bjuda på när brudarna kommer, måste även handla och fixa maten till helgen och Milly måste få nytt foder men det är inte det lättaste att fixa när mitt Visakort blivit spärrat för att de blivit kapat - Suck Suck Suck!!


Typ lördag...











Igår spenderade vi dagen i alhamn där T hjälpte sin morbror att ta ner träd och röja i hans stuga..
Vädret var väl inte det bästa och mygg som faun men barnen lekte och hade kul!! 7barn var det där..

Vi kom hem vid 16.30 då tog jag en pn på soffan innan resten av gänget kom då blev det käk och sen åkte jag och syrran till Hamnfestivalen och kollade på Rix Fm medan Thomas var hemma med alla barnen - tror inte han mådde dåligt över de ;-)
Vi var hemma vid halv tio sen blev de sängen rätt fort - endel trött då vi stigit upp halv 7!!







Idag åker vi hem igen, tanken var att jag ska hjälpa Therése att måla först men de regnar så det blir nog inte mkt av de..


En dag i byn




Idag har vi varit in en sväng till stan och kollat in hamnfestivalen och barnen fick åka karusell :-) Lånade en bil med 7säten så vi slapp ta två - fint de!!

När vi kom hem fixade vi inför middagen som blev grillat - barnen har lekt, T&A har fortsatt med fönstren och jag har dammsugit alla bilar innan vi flyttade om stolarna lite då vi ska följa med dom till alhamn imorron så vi blir en natt till :-) Ev. åker jag och Therese på rix fm om vi hinner dit..











Rantartagen




Igår bestämde jag mig för att ta barnen och åka till Smedsbyn några dagar så i förmiddags hämtade vi upp Alwin i Marahamn innan vi styrde Goffen till byn :-)
Man måste ju passa på när vi är lediga samtidigt och kusinerna älskar ju att vara med varann <3

Barnen har lekt i massor medan vi vuxna gjort annat som dricka kaffe, surra, se efter barnen och Thomas och Anders har bytt fönster och tvättat huset, ja Therese har oxå tvättat - Gud vad det känns skönt att vi gjort bort målningen, bara bron kvar då som aldrig kommer bli klar om jag inte ringer dit snickaren snarast!!

Annars kan jag konstatera att nästa sommar vette fan hur mkt semester man ids ta ut - känns rätt onödigt att "slösa" semesterdagar på att inte göra ett skit!! Jag vill ju liksom hitta på saker, fara iväg och se/göra saker mm men man ska tydligen inte "ränna runt" på semestern..?
Well, utomlands ska jag då fara iaf till våren!! - ngn som vill komma?

Löördag - Panetoz




Alltså bloggappen suger jävla balle!! Så less när man skrivit ett långt inlägg så går det inte att publicera och sen försvinner de!!


Iaf - I lördags var jag iväg med ett gäng brudar och käkade på Lilla, åt rödingfilé som var sjukt god! Hör ju inte till vanligheterna att man väljer fisk före kött på restaurang, inte jag iaf men kommer absolut göra det fler ggr!!
Vi var 11st som surrade, åt och drack gott!! Efter maten gick vi till Anne där vi blev till Vi gick vidare ner på strandängarna..
Rockade lös till Panetoz som var riktigt bra och sen fortsatte vi dansa och hänga i baren till dom stängde..
Grym kväll från början till slut - tur att jag tog mig iväg denna gång!!

Beställde fyllemat som vi åt hos Tesse och Matte innan jag tog en taxi hem där det blev vatten, resorb och Panodil innan jag hoppade insäng 4.30 och vaknade 12.30 i fin form - fyllemat och resorb är grejen!! :-D





























Softisch!




Ligger på soffan hos mamma och softar med gumman till barntv :-)
Vi åkte iland igår då vi skulle på bvc idag för kontroll och vaccin - tur de för vi vaknade kl10 och hade tid 10.30!

83,5cm lång och 11.8kg levererade stortjejen idag - nu får du bannemej sluta växa unge<3

Mamma och Mia håller på att göra pajer så vi äter nog lunch här ;-) Rätt lugnt att bara ha ett barn då dom brukar vara ganska duktiga på att bråka våra små..
Alwin och Jocke är kvar ute i skärgårn och jag tror inte vi åker ut igen så får försöka klara mig utan gossen tills dom kommer hem <3



En sur tjej igår ;-)

Laddar....




Varit och strosat på stan tidigare och kolla in Kalixdagen och varmt var de!! skönt med sommarväder!! :-)



Nu ligger jag på kökssoffan och laddar lite :-) Har hällt upp en cider och samlar energi - perfa!!
Ska snart ta och duscha av mig och tvätta bort sminket så jag kan dra på nytt till kvällen.. Äntligen är det sommarväder så jag kan använda min klänning!!

Städad kväll





Vattenskotertävlingen är över för iår - farbror Patte tog brons och Alwin skrattade åt att han fick den minsta pokalen ;-)




Tanken var ju alkohol och utgång efter tävlingen men Jocke bangade och jag hade sjukt ont i magen då vi åkte hem för att jag var så himla pinknödig så jag blev off.. Åkte iaf till Ida och Micke och socialiserade lite och sen körde jag ner Ida och Linnea till strandängarna innan jag åkte hem :-)
Nu sussa kudden för imorron ska jag bannemej ut!! Så vore de bra om jag kör ett träningspass oxå!!
Godnatt!!



Bedtime





Nyss lagt mig i sängen på spikmattan så snart sover man nog gott ;-)
Laddar för träning imorron när jag vaknar sen blir det även utgång imorron och det verkar som att även Jocke är med på noterna - kors i taket säger jag bara men kul!! :-)
Vi ska se på vattenskotertävlingen och
efter de får man väl se vad som sker, inget direkt planerat än mer än strandängarna :-)



Har haft besök från morron av Jossan, Linnea, Sara och Leon så barnen hann leka och vi surra och dricka kaffe :-)
Sen har jag, barnen och Lovisa varit en sväng på stan och sen och kollat in brännbollsturneringen som Jocke spelat innan jag var tvungen att blåsa hem och lägga barnen och sen kom Ida, Vickan, Lisa och Anneli - mys och massa surr ;-) Bra dag!!

Nu sussa kudden så man orkar med morgondagen :-)




Vart är min sommar?




Alltså det regnar var och varannan dag är är kallt - för att inte tala om nu när de blåser stormvindar!!
Vart är våran sommar??
Ska det vara sånt här väder i sommar hade jag inte behövt vara ledig så länge då tar jag hellre en utlandsresa till hösten - men inget att göra åt nu :-/

När de regnar så får man ju iaf gjort lite inne så idag har vi lyft in Alwins skrivbord i hans rum och satt upp en hylla där.. Städat och tvättat - välbehövligt!!
Imorron måste de bli bättre väder för vi måste få målat klart!!
Har vilodag från träningen imorron oxå så jag har hela dagen till att göra annat :-)



Fullt upp




Imorse vaknade jag och Jocke kl10 och blev förvånade att inte Alwin väckt oss men han hade lyssnat på sin nya Leo-skiva och så så han gick de ingen nöd på :-)
Studsade upp och gjorde kaffe så jag hann dricka en kopp innan gymmet - måste beställa proteinpulver nu när jag äntligen fått smaka ett jag gilla!!
Plockade upp Lovisa innan gymmet då de regnade och sen blev det rygg, biceps och mage sen vare bara brumma hem innan Jocke skulle iväg och göra hjulinställning på sin bil..



Sen har Leon varit här några timmar medans hans päron var iväg en sväng - kul att äntligen få låna honom lite ;-)
Lagom till middagen kom Systeryster så när Ida och Henke hämtade Leon blåste vi till Ikea så nu har gossen fått sig ett skrivbord med tillhörande stol och lite annat, blir nog bra när det kommer på plats i hans rum :-)

Nu ska denna morsa sova - ligger på spikmattan och de börjar bli sådär skönt nu :-D Natti
RSS 2.0