Shrek





Igår kväll (lördag) visade dom Shrek 2 på 5an som vi såg och gossen verkade tycka om den.. Han tyckte om den så mkt så han har sagt flera ggr idag att han ska åka på affären och köpa Shrek ;) Sötungen!!
Däremot tror jag den är från 7år så det får kanske vänta.. Inte för att jag tyckte det var något hemskt över den men jaa vi får se..


(Bilden är googlad)


Lyckades bara sova till ett idag så jag har tagit en pn ikväll när Alwin hade lagt sig så jag borde vara pigg nu hela natten :) Sen är jag ledig till onsdag kväll då jag går på och jobbar två nätter igen innan jag får ta ledigt över helgen.. Jag vet att jag har sagt det förut men gud så skönt det är att få vara ledig mitt i veckan och lite sådär ibland!! På onsdag ska jag dessutom och tatuera mig så jag har verkligen något att se fram emot ;)
Är nu 4½år sen jag gjorde min sista så nu är det verkligen dax!! ;) Vad det blir får ni se sen när den är klar ;)
Har massor med idéer på olika tatueringar som jag vill göra men man kan ju inte göra allr på en gång!!





Nu ska jag kolla om jag hittar någon extern hårddisk så vi kanske får igång våran egen dator nån gång så man kan lägga upp lite bilder.. Så länge får det bli gamla bilder :)



Dag 17




Sitter precis och äter lite turkyogurt med grädde och hallon och funderar på om jag ska idas göra mig en te kopp eller inte..? Man blir ju så förbannat pissnödigt av te och jag tycker jag får springa och pissa nog mkt ändå när jag dricker så mkt vatten så jag hoppar nog över det nu..

Övervägde ju att hoppa över vägningen i fredags då jag var ganska säker på att det inte skulle hänt så mkt men jag var ändå tvungen att väga mig för att kolla så jag inte gått upp, vilket jag inte hade men hade inte gått ner något heller.. Tror jag måste öka på fettet lite och dricka mer vatten som jag gjorde under första veckan men jag tycker det känns som att man äter så mkt fett redan då man inte är van äta så mkt och jag orkar inte alls äta speciellt mkt mat heller då man blir mätt så fort.. Äter typ hälften så mkt som jag ätit tidigare..
Men hur skönt som helst är det att man slipper bli hungrig mellan måltiderna!! Jag som alltid annars brukar bli döhungrig innan lunch, speciellt då jag jobbar kan klara mig flera timmar till innan jag behöver äta :)

Bara jag får göra bort denna mens så blir det nog bra!!
Var sjukt sugen på något gott hemma tidigare så jag snörde ihop en chokladmuosse som jag åt lite från och göttans var det!! Måste ta och baka nå annat gott, typ chokladbollar som jag kan ta ifrån om sugen blir allt för stort så man inte häver i sig något som man inte ska!!

Måste kolla runt efter lite recept :)

Jävla idioter!!





Något less jag blev när jag kom till bilen på morron och ser att jag fått böter!!
Här har man gått och väntat på att få en parkering och när det väl löst sig så fick man vänta länge innan p-tillståndet kom och utan det får man inte stå.. Men nu när man väl har ett som är satt mitt i jävla vindrutan då får man böter för att det inte är synligt!!?
Alltså vad fan ser dom med!??
Dessutom stod det att foto finns så jag undrar från vilken vinkel dom fotat så det inte skulle snyas för det är ju så dom gör!!
Nå det blir till att skriva en överklagan för jag ska då fan inte betala nå böter för något som är helt jävla FEL!!

Lyckades iaf lugna ner mig till slut så jag kunde somna och har sovit till halv tre då jag steg upp och duschade och väntade på att mamma och Lovisa skulle komma hem så jag kunde ta hennes bil och åka hem till grabbarna :)
Sover ju hos mamma oftast då jag jobbar natt och grabbarna är lediga så jag får sova ordentligt annars blir nätterna sååå jobbiga.. Och nu när vi har våran säng i vardagsrummet så är det nog omöjligt att sova hemma utan att bli väckt av en liten gossen ;)

Kirrade middag och sen har vi mest bara myst i soffan tills det var dax att åka hit igen..

Imorron hoppas vi på någorlunda väder så det går att skotta taket och så får det gärna komma ut en bra bil som vi kan köpa så jag slipper hålla på och låna mammas hela tiden ;)



När jag slutat på morron och kom till bile...

mms_img38732 (MMS)

När jag slutat på morron och kom till bilen så hade jag fått böter! Som orsak stod det att jag saknade eller inte hade parkeringsbeviset synligt men fan det står ju mitt i framrutan och går inte att missa! Vilka jävla idioter vilket tragiskt jobb som har alltså! Jag vet då var jag ska ringa och gapa på måndag!

Snacka om otur!!





Just nu känns det som att allt i elektronikväg och bilväg och massa annat bara går emot mig!!
Våran dator har ju som sagt nästan gett up och vi söker efter en extern hårddisk som vi kan tömma allt från datorn i men vi behöver en med sån där utgång som har ljud och bild sladd då vi varken ha usb eller hdmi på tvn men det verkar ju inte alls vara lätt att hitta så det hela kommer vä sluta med att vi får köpa en ny tv eller nåt..
Som tur är har mamma varit snäll och lånat ut sin bärbara åt oss som jag nu oxå ha med mig på jobbet då jag jobbar natt och nyss hörde jag hur det spraka och lät konsigt på golvet och när jag titta ner så blixtrade det och gick an kring sladden, det har alltså blivit ett jack i den på något vänster??
Har letat efter eltejp men inte hittat något så får fråga sen om dom har nåt annars får jag öra utan sladden en stund och fixa imorron..
Usch så trist när man lånat av någon annan och så går det oxå sönder!!!







Sömmerska..




Har pysslat med att sy en gardin till gossens rum nu under förmiddagen och resultatet blev helt ok, tror jag iaf ;)
Där emot hade den gärna fått vara snäppet bredare så jag får nog ta och släppa ner lite på övre fållen sen eller nå..
Jag var hur noga som helst med att måtta överallt så det inte skulle bli snett och jag tror nog jag lyckades få det rätt så rakt oxå.. Mätte även hur bred jag ville ha den men mitt ögonmått var nog på villovägar då ;)
Nå man kan ju inte förvänta sig att göra det prickfritt då man inte sytt på nästan 8år!!
Shit vad gammal jag är!!

Bild kommer sen då gossen vilat klart ;)

Löningsdags






Löning idag och jag tycker det känns som att det går så fort mellan gångerna, jag hinner ju inte slösa upp alla pengar som man gjort förut innan lön.. Kanske jag blivit mer sparsam eller något?? Vilket iofs är bra..
Idag är jag och gossen ledig hela dagen lång och i efter middag/kväll får jag besök av två fina brudar som ska laga äta äta mat med mig och så blire säkerligen en hel massa surr ;) Det gillas!!

Imorron har jag kört lchf i två veckor och jag är lite fundersam på om jag ska väga mig eller om jag ska hoppa det imorron då jag är rätt säker på att det inte hänt så mkt då jag ska ha mens när som helst så man är nog en del uppsvälld.. Nå vi får se imorron hur jag gör..


Mörkrädd?




Har varit så jukt trött hela dagen idag så jag har bara velat sova men det är ju lite svårt då man jobbar..
Kanske är för att jag glömde ta alla mina piller på morron??
Skönt som tusan var det att komma hem till lagad middag och gud så gott det var!! Köttfärsbiffar, blomkålsmos och gräddsås, yummie!!

Har precis lagt gossen som gråter och inte vill sova.. Han har blivit så fruktansvärt mörkrädd och ska ha tänt nattlampan hela natten och dörren öppen, han som alltid tidigare har sovit o kolsvart mörker.. Så vill han att man ska sitta brevid hans säng när han ska sova men där säger vi stopp för annars får man sitta där varje kväll.. Däremot på natten om han vaknar brukar vi sitta en stund om det behövs för att han ska somna..

Få se om man orkar riva nå tapeter ikväll eller om jag sparar det till imorron då jag slutar tidigt.. ?

Nu får vi sova i vardagsrummet några nätte...

mms_img31731 (MMS)

Nu får vi sova i vardagsrummet några nätter framöver, observera några för jag har tänkt att detta projekt ska gå någorlunda fort ;-) Nu ska jag läsa lite tills jag kommer till ro innan jag kan sova :-) Natti natt

Äntligen händer det grejer! Den blommiga t...

mms_img31730 (MMS)

Äntligen händer det grejer! Den blommiga tapeten var ett helvete att få lös men när jag väl kom igenom tapeten som var under gick det hur bra som helst! Imorron efter jobbet fortsätter jag ;-)

Pink!!





Koll in den här länken på Aftonbladet!!
Lyssna och njut!!
Hon gör det så bra!!

Sööndag







Söndag idag och sista lediga dagen för den här gången, nästa lediga dag blir på torsdag och nästan hela fredagen för på fredagkväll går jag på mitt första nattpass och sen blir det fem nätter för min del..
Dagen kommer att spenderad med att kolla på Jockes bandymatch i kallvädret så gossen får stanna hos mormor så han inte blir mer sjuk.. Sen kommer Jockes bror Danne hit då han jobbade när Alwin fyllde år så det ser gossen fram emot :)

Jag ska plocka ner gardinerna och allt annat i sovrummet så man kan börja riva tapeter för nu orkar jag inte skjuta på det mer.. Kanske Jocke och Danne kan hjälpas åt och lyfta ut sängen därifrån sen för den är svinigt tungt då det är en enda stor madrass..? Så nu blir det till att sova i vardagsrummet eller gästrummet ett tag till vi är klar där inne..

Var på Ikea igår och köpte lite nytt som
*Ny taklampa till sovrummet
*Gryta med glaslock som man oxå kan änvända som serveringsfat eller ungsform
*Tyg till att sy gardin åt gossen, skulle köpa till sovrummet oxå men det tyget var såklart slut..
*Muggar åt gossen som han önskat sig
*Små backar till gossens garderob som han kan ha sockar i så man hittar dom lättare
Och säkert nå annat oxå :)

Nu, hoppa i nå kläder och göra nån nytta :)



Dag 8




Det känns sådär lagomt kul att blogga när man inga bilder har men som sagt så är ju våran dator rätt sjuk just nu och på mammas dator har jag inga bilder..




Idag är jag inne på 8e dagen men lchf och det innebär att jag kört en vecka så ja har vägt och mätt mig på morron..
Vågen visde -2,3 och måtten visade något minus på vissa ställen men det ids jag inte skriva uti, känns ju sådär lagomt trist att läsa om..
Jag kan äntligen andas ut och slipper gå och oroa mig över att det inte ska bli några minus eller värst av allt, att det visar plus!!
Såjag fortsätter som jag gjort den här veckan och fortsätter testa nya recept osv :)

Nu ska jag dra en ride på cykeln och sen ska jag fortsätta städa och fixa som jag började med igår :)

Ha en bra dag!!

Stackars liten gosse!!





Eftermiddagen/kvällen har varit bättre för Alwin, han har inte hostat lika illa som under förmiddagen och inte kräkts något mer heller så nu får det gärna bli bättre!!
När han åt middag som han själv hade valt (tomtegröt) så åt han bara halva portionen och sen sköt han undan tallriken när han började hosta och sa att han inte ville kräkas och sen vågade han inte äta mer.. Stackars liten!!
Till kvällsmat åt han bättre, två limpmackor, en halv liten yogurt och o´boy så han var nog hungrig..
Nu sussar han sött i sin säng förhoppningsvis utan hostattacker!!
Men vi blir hemma även imorron så han slipper vara på dagis då han inte är kry..

Ska även försöka få städat klart här under morrondagen och få up nå gardiner..
Så ska jag se till så vi flyttar ut sängen från sovrummet så jag kan börja riva tapeter ;) Och om jag har tur kanske jag får köpt dom resterande tapeterna dit oxå, antingen om mamma skjutsar mig eller om vi åker när Jocke slutat för nu är bilen äntligen fixad!! :)

Nu ska jag kolla lite bloggar och sen måste jag städa undan det sista i sovrummet så vi kan sova där :)


Dag 7




Idag har jag Vab med gossen som inte alls är i form.. Han har hemsk hosta och klagar ibland på ont i halsen, snoret rinner och även ögonen så jag hoppas verkligen att det inte är någon ögoninflammation på g!! Jag har aldrig haft det så jag vet inte riktigt vad det innebär men vet iaf att det blir kladdigt och uppsvällt och det måste ju vara jättejobbigt!!
Han har iaf ätit bra men vid lunchen då han satt och åt plättar så kom hostan och det slutade med att han kräktes upp allt igen.. :( Efter att vi tagit av kläderna och tvättat av honom så åt han iaf upp det som var kvar i tallriken så det var ju bra så han iaf fick lite mat i magen!!
Nu vilar han och man hör ibland hur han hostar och nyser men än så länge har jag inte behövt gå in till honom så han får sova så länge han kan så han orkar något sen..

Jag lånade hem mammas bil igår kväll då hon var snäll och hämtade mig från jobbet, vilket hon gör nästan alltid ;) Tur jag har en snäll mamma!! Så eftersom det inte blev något jobb för mig idag så skulle vi åka och lämna bilen åt henne och då passade jag på att handla lite då mjölken var helt slut och blöjorna oxå börja ta slut så var bra att jag fick fylla på förrådet :)

Har kotletter som puttrar på spisen som ska bli dagens middag..
Till frulle blev det äggröra och bacon men jag tycker ännu det känns lite väl att äta så mkt och flott till frukost men man kanske vänjer sig ;) ?
Lunchen bestod av lite grillad kyckling, creme fraiche och några gurkskivor :)
Namnam!!


Imorron är det dax för vägning och ta mått så då får vi se om det hänt något i veckan eller om jag måste ändra på något, går ännu och är nojjig över att det inte ska visa några minus..


Nu ska jag pallra mig till tvättstugan och vika och hänga tvätt :)

Dag 6




Idag är jag inne på 6e dagen med LCHF och det går fortfarande bättre än förväntat!!
Jag har inte haft något sånt där galet sug efter något men däremot mådde jag pyton igår, orkade knappt stå upp och ville bara sova men jag var ju på jobbet så det gick ju inte.. Hade delad tur så jag hann vila en stund på mammas soffa innan jag skulle hämta Alwin från dagis och sen tog jag det bara lugnt tills det var dax för jobb igen..
Vet inte om det var från massagen jag var på i måndags eller om det är kolhydraterna osv som höll på att gå ur kroppen..
Jag känner mig lite slankare kring midjan men det tror jag är mest pga av att man inte är lika uppsvälld nu och så.. Är en del orolig över att vågen eller måttbandet inte ska visa något minus på fredag och hur jag då ska veta om jag ätit för mkt eller för lite..
Alltså jag tycker inte att jag orkar äta speciellt mkt när jag äter men däremot äter jag en hel del fett så vi får väl se..
Frågen är ju om man ska öka/minska på fettet eller öka/minska portionerna isf..? Svårt de där..
Nå vi får väl se vad det blir på fredag..



Idag går jag lång kväll så mamma kommer hit och är med gossen tills Jocke kommer hem från jobbet så slipper han vara på dagis dom få timmarna och jag får mer tid med honom :) Perfa!!
Vi har käkat frulle, vikt och satt in tvätt i garderoberna, satt igång en till maskin och nu ska jag cykla en stund medans han ser film och leker :)


Nya stjärntecken??

 




Har ni läst det HÄR??

Är det på riktigt eller är det ett dåligt skämt??
Jag blev nästan lite orolig då jag har tatuerat in mitt stjärntecken på fotleden..
Men jag hade tur och har ännu kvar samma.. Inte för att det hade varit hela världen för när jag föddes så föddes jag i kräftans tecken men iaf..
Jocke har oxå kvar sitt men Alwin verkar vara Skytt ist för Stenbock..
Min mamma har varit skytt men det har kommit något nytt nu som heter Ormbäraren som hon verkar fått..

Har ni fått ändrat erat??

Hoho vart är du??




Jag undrar vart all min energi och ork har tagit vägen??
Jag varken orkar eller har någon lust till att städa och fixa.. Jag som ibland går an som en duracellkanin har inte gjort ett skit på jag vet inte hur länge..
Det finns massor att göra här hemma men jag finner ingen motivation till det..

* Julgranen står ännu framme
* Julgardinerna hänger ännu uppe
* Vårat sovrum ser ännu ut som fan och jag undrar om det någonsin kommer börjas riva tapeter osv
* Gästrummet ser ut som fan
* Vi måste fixa bättre förvaringsmöjligheter i garderoberna
* Köket bara måste fixas nu nu nu för spisen blir kokhet så fort man har igång ugnen (livsfarligt med en liten gosse i huset), det stinker matos i flera dagar efter man lagat mat  

Jag tror jag skulle kunna göra listan hur lång som helst men jag stannar nog där annars blir jag ännu mer stressad över allt än jag redan är!!

Recept på Airams kålgott i gryta





4-6portiooner

1 kålhuvud på ca 1 kilo
1 stor gul lök
500 gram blandfärs
salt, vit, svart och kryddpeppar
soja
smör
1-2dl grädde
1-2dl creme fraiche

Ta den större mängden grädde och creme fraiche om du vill ha mer sås

Tärna kålen i lite större bitar. Hacka löken.
Stek i omgångar i smör.
Bryn färsen för sig, men smula den inte alltför väl.
Blanda samman och krydda.
Färga med en skvätt soja.
Tillsätt grädde och rör ner creme fraiche.
Låt puttra 15-20 min tills kålen är mjuk och såsen får en simmig karaktär.
Serveras med lite osockrade lingon eller lättsockrade lingon och en god sallad..
Hur gott som helst!!


Receptet kommer från Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok

Till middag blev det Airams kålgott i gryt...

mms_img46674 (MMS)

Till middag blev det Airams kålgott i gryta, riktigt gött! Recept kommer sen ;-)

Dag 4




Har fått låna mammas dator så vi slipper fara utan tills våran är fixad eller om vi måste köpa ny.. Tur hon inte är snål om sina grejer!!  Sa jag att jag har världens snällaste mamma?? ;)

Är inne på 4e dagen idag med LCHF och jag tycker den har gått hur bra som helst dom här dagarna.. Visst blir man frestad av olika saker ibland men det gäller att tänka på vad man vill med allt detta och då är det så värt att skippa allt slisk osv!!
Jag ska ta in min motionscykel oxå från gillestugan så jag kan se tv eller film medans jag cyklar så blir det nog roligare än att sitta där ute helt själv så bara måste jag ta mig till gymet nu oxå när jag äntligen blivit frisk för nu känns det som evigheter sen man var där!!
Idag till lunch gjorde jag en paj som jag gjort massor med ggr förut som är sååå himla god!!




Här kommer receptet på den tyvärr blir det ingen fin bild då jag inte fotat den ;)

1 bukett färsk broccoli
1 pkt bacon
4 dl vispgrädde
5 ägg
200 g riven västerbottenost eller annan smakrik ost (Jag brukar ha vanlig riven ost på och så har jag Apetinas fetaost med smak av vitlök och persilja i pajen)
salt & peppar

Klipp bacon i bitar och stek i stekpanna. Dela broccolin i bitar. Lägg bacon och broccoli i en pajform och strö över osten.
Blanda samman ägg & grädde. Smaksätt med salt & peppar.
Häll äggsmeten i pajformen.
In i ugnen 225 C ca 25 min.
Ät med en god sallad till och gärna en skvätt balsamvinäger.

Idag tog jag även lite rökt skinka..
Man kan blanda i vad man själv vill, bara prova sig fram :)

Sjuk dator




Våran dator håller på att ge upp helt så vi törs inte använda förrän vi köpt oss en extern och tömt den på bilder m.m så det blir inte så bra med uppdatering här nu!!

Dag 1




Brödet som jag bakade igår är absolut inte det godaste jag ätit men det funkar..
Idag satte jag dubbla kalkon och ostskivor på så då gick det bättre :)
Det är solrosfrön i dom och jag gillar inte sånt där med frön så jag skulle ha krossat dom lite innan jag satte de i smeten.. Nåja jag lär mig nog att gilla det :)

Nu ska jag och gossen göra oss klar för dagis och sen tar vi vagnen och går dit.. Idag ska han ha med sig glass och bjuda sina kompisar på då han varit ledig nu när han fyllt år :)
På vägen hem ska jag in på Ica och handla lite, bla ägg som tog slut igår när jag bakade och det är ju ett måste om detta ska gå!!
Sen när jag kommer hem ska jag göra en kycklinglåda så har jag sen mat till alla mål under helgen..
Sen blir det jobb 13.30-21 och jag kommer inte se gossen förrän på söndag :(



Nu börjar allvaret!!



Vi har haft kalas här nu i två dagar och måndag och tisdag har bestått av jobb och förberedelser till kalsaset så det har inte funnits någon tid till att sitta här!!
Alwin hare fått massor med fina och bra presenter och även pengar som han (vi) önskat till en stor säng som ska inhandlas åt honom men det väntar vi med ett tag till tills vi ser att det funkar bra utan att han kliver upp i tid och otid :)
Jag har varit rätt duktig och inte alls fikat speciellt mkt som man brukar ha en tendens att göra!!


Nu ikväll har jag bakat lchf bröd för imorron är det dax för förändringar vad gäller maten så då är det bra att ha bröd då det ofta är där jag brukar falla.. Ska även göra en kycklingrätt imorron så jag har mat hela helgen då jag jobbar så det inte blir nå svammel så man äter nå skitmat!!
Nu måste jag även boka in mig på massa träningspass och släpa arslet till gymet så det inte går så segt!!



2-åringen





Igår hade vi kalas för våran 2-åring men jag kom knapppt ihåg att fota så det var ju tur att Ida hade med sig kameran när dom kom så det blir en del fina bilder ;)
Jag snodde några av henne så jag får hoppas att jag inte åker på däng sen ;)






Alwin och Max

Helgen





Våran helg har varit hur bra som helst!!
På fredag när vi hade skjutsat Jocke till plan där dom skulle basta och så innan bussen hämta dom så åkte vi till "mammo och jahja" som Alwin säger för dit skulle han minsann när vi skulle till byn :)
Han lekte med alla sina leksaker och ville inte följa med hem när vi sen skulle åka, han skulle stanna där men jag sa att han får stanna en annan dag så då gick det bra :)
Vi plockade upp Ida som kom hit och höll mig sällskap och vi såg tv, surrade och sånt där som vi är bra på :)
Just innan hon skulle till att fara hem vaknade Alwin och var hur ledsen som helst, han hade säkert drömt något men det gick inte att trösta honom så till slut fick han komma till min säng där han somnade medan jag sa hejdå till Ida och gjorde mig redo för natten..

Igår var det tänkt att jag skulle städa och baka men jag sopade alla måsten under mattan och packade varsin väska till mig och gossen och så åkte vi till Smedsbyn där vi har sovit till idag :)
Var jätte kul att vara där för oss båda för jag tror inte vi har sovit där på ett år!!
Förra året var vi nästan varje helg Jocke hade bandyresa men nu jobbar ju jag och det har inte passat att åka tidigare i vinter..
Julsakerna ids jag inte stressa med att ta bort innan kalaset utan vi tar det när vi har tid så nu ska jag bara baka imorron så vi har något fika att bjuda på :)

Så kära vänner, på onsdag är det kalas för dom som vill ;)
Jag har tagit semester då så vi är lediga hela dagen och även torsdag :)


Nu ska jag ta och tvätta bort fejjan och lägga mig i sängen med datorn tills jag somnar för jag är sjukt trött!!

"Inte hoa"





Alwin var supertrött och gnuggade sig i ögonen så han åkte såklart i säng men nu har han fått för sig att vi ska ligga/sitta i hans sackosäck som står där inne tills han somnat.. What??
Han har alltid somnat själv, eller i stort sett iaf..Det är väldigt få gånger vi har behövt söva honom eller liknande..
Det här har han fått för sig senaste veckan och även när han vaknar på natten vill han att man ska ligga där..

Jag tvärvägrar att göra det för då kommer vi få göra det varje gång han ska sova och det går jag absolut inte med på!! Så nu ligger han där i sitt rum och gråter och säger "inte hoa", inte sova..
Men han brukar inte gråta så många minuter innan han somnar..
Vilken jävlig morsa va???  ;)


Åhh nu blir jag stressad!!






Tanken slog mig just att jag har massor att göra under helgen om man ska hinna städa bort julen och allt sånt och baka till Alwins kalas på onsdag.. Så det känns lite jobbigt att Jocke är borta i helgen och jag måste göra allt själv!!
Usch nu börja jag känna mig stressad igen!!
Nåja det löser sig säkert.. Hoppas jag..

Funderade på om vi skulle ha tagit vagnen och promenerat till mamma sen när Alwin ska vila och sen handla på vägen hem men jag tror nog vi stannar hemma så jag kan börja städa så far vi och handlar sen när Jocke kommer hem.. Måste bara fundera på vad jag ska baka så jag vet vad jag behöver handla och så.. Det blir nog inte så mkt fika som jag annars brukar baka men nånting måste man ju göra ändå :)
Sen var det de där med tårta, vad tusan ska man göra för nån??

Åhh gud, tänk att våran lilla gossen blir 2år på 5 dagar!!
2ÅR!!!





Finn ett fel ;-)

mms_img51182 (MMS)

Finn ett fel ;-)

Efter några timmars sömn





Fyra timmars sömn och det känns som att det räcker, jag har ju ändå inte kunnat sova nå länge om dagarna den här veckan.. Till helgen hoppas jag att mitt lilla hjärta vill sova lääänge så jag får ta igen lite sömn!! ;)

Jag har startat min dag med en lchf frulle, omelett på grädde och skinka och ost i oxå :) Yummie!!
Det kändes inte så flottigt som jag hade förväntat mig och jag är proppmätt!!
Skar upp en halv tomat och några gurkskivor oxå så nu står jag mig nog till vi ska på middag i eftermiddag..
Tänkte testa lchf nu för alla som testat det verkar bara ha bra saker att säga om dieten så jag hoppas jag nu klarar mig från allt slisk!!
Tanken är att jag inte ska köra igång på riktigt förrän i helgen eller efter helgen då jag har hunnit handla och baka lchf bröd så man är lite garderad annars är ju risken att man slaravar rätt så stor..
För vanligt bröd är nog min största bov tror jag nog så jag hoppas detta brödet är gott!!
Vi har ju fått limpor och franskor som Jockes mormor bakat som är gudomligt goda men jag har nog tryckt i mig alldelens för mycket av dom så nu får det vara bra.. Dessutom börjar dom vara slut nu så jag hoppas vi inte får nå nya ;)

Ne nu ska jag plocka lite här tills gossen vaknar då jag ska gå i duschen.. Jag vågar inte gå i duschen nu då han sovit så korta stunder dom senaste dagarna då risken finns att han vaknar då jag står i duschen och inte hör honom.. Då får han sen välja om han vill duscha med mig eller om han vill leka eller se film under tiden :)

Min stora gosse



Tuttande och snuttande




I somras när det var så himla varmt att sova om nätterna så lät vi Alwin ha en liten nappflaska med vatten i sängen så han kunde dricka när han blev törstig i värmen.. Den flaskan har han sen velat ha varje natt och har det varit lite eller slut vatten har han sagt att han vill ha nytt..
Det är ju jätte bra att han dricker vatten och att han även dricker ur den på dagarna för annars kan han ibland vara dålig på att be om vatten..

Men... Nu har den här flaskan fått ta över efter tutten som han gav till tomten.. Han ligger alltså och snuttar på flaskan om nätterna och vissa nätter häver han i sig tre flaskor med vatten så vi bestämde att vi måste ta bort flaskan annars kommer han aldrig sluta med snuttandet!!
Ikväll när han skulle sova så frågade han först efter tutten, det gör han ibland men kommer på lika fort att tomten har dom sen ville han såklart ha sin vattenflaska men vi körde på att den är smutsig och kommer göra det tills han glömt bort den och det tror jag kommer gå fint.. Blir det sen så att han blir sjuk och behöver dricka eller att det behövs vatten i rummet till sommaren så får han helt enkelt ha en pipmugg på hyllan ovanför sin säng som vi får ge honom om det behövs..
Han är ju faktiskt en stor pojke och då tuttar man inte ;)



Symaskin sökes!!




Jag är sjukt sugen på nya gardiner nu när julgardinerna ska väck men det känns som trist att behöva fråga Jockes mormor varje gång om hon kan sy åt mig då jag inte har någon symaskin själv och hennes skulle jag nog aldrig förstå mig på då den är väldigt gammal.. Nog för att hon så gärna ställer upp men..
Tror Jockes mamma har en maskin så ska fråga henne om jag får låna den så ska jag dra en ride till Ikea och köpa tyg för jag vet vilket jag vill ha ;) Så syr jag ett par till sovrummet samtidigt isf..
Om jag nu kommer ihåg hur man gör för jag har inte sytt sen jag gick på högstadiet men då var jag iaf duktig :)
Annars om någon annan har en symaksin jag kan få låna så hör av er ;)


Sista natten nu





Nu jobbar jag sista natten för den här gången och gud så skönt det känns att få vara ledig till på måndag sen!! Ska bli så jäkla skönt att sova om nätterna och kunna spendera mer tid med Alwin och få något gjort hemma, förhoppningsvis!!
Imorron är vi bjudna på middag hos Jockes mormor och morfar och sen blir det bara mys och kanske någon film för våran del för på fredag blir vi själva då han ska iväg på bandyresa..
Vad jag och gossen ska göra i helgen är ännu inte planerat men någonting hittar vi nog på :)
Friska hoppas jga iaf att vi är, är ju nästan det nu men hostan vill som inte ge med sig och kylan ute gör inte direkt saken bättre!! Man får världens hostattacker bara av att gå till bilen när det är så förbannat kallt!!
En bil skulle även sitta på sin plats för jag har ingen lust att gå till jobbet när det är såhär kallt för då blir jag väl aldrig av med hostan!!



Är så himla sugen att slita ner tapeterna i sovrummet nu så vi kan tapetsera där inne nån gång!!
Tror jag gör det snart så får vi fixa med garderoberna sen när vi bestämt om vi ska riva hela skiten och köpa allt nytt eller om vi bara ska köpa nya dörrar..
Måste bara kolla av med Jocke så han inte får nå bryt på mig om jag börjar och så har han tänkt någe annat :)





Tired




Gick och la mig vid elva igår och somnade som en stock och har sovit till sju på morron så gossen ville upp..
Vi slog igång en film och la oss i soffan där jag somnade en stund till men jag är ännu trött!!
Har duschat medan gossen vilat och nu sitter jag här och håller på att somna..
Jocke ska hämtas halv två och efter det lägger jag mig nog och sover en stund så jag orkar inatt för jag känner mig inte ok i huvudet och halsen..

Gossen verkar iaf vara i bra form men har ännu lite feber så han blir hemma även imorron..

3 Januari





Lyckades sova till halv ett idag innan jag vaknade och kollade på klockan och insåg att jag måste stiga upp om jag ska kunna sova ikväll men jag hade lätt kunnat sova längre!! Så typiskt att man lyckas sova längre sista dagen då man inte kan..
Känner mig iaf riktigt trött och slut så nu ska jag vänta tills gossen somnar, han verkar inte riktigt komma till ro, sen ska jag invänta Jocke från sin träning så vi kan se film men risken att jag somnar är nog rätt stor..

Får se om man finner orken till att städa och plocka undan lite här imorron för det ser ut som ett bombnedslag!!




Förresten, hur många är det som börjat sitt nya liv idag??
Verkar vara en del som kör på det nu.. :)



Så jääävla trött





Är så sjukt trött just nu så ögonlocken känns tunga som bly!!
Det ska bli riktigt skönt att komma hem till mamma och få gosa med gossen lite innan jag tar lite hostmedicin innan jag lägger mig för några timmars sömn!!

Ajajajaj!!





Kul att jag har en sån jävla mensvärk så jag knappt vet hur jag ska sitta!!!
Har tagit panodil men det verkar inte hjälpa så mkt..
Hade varit en del enklare om man varit hemma och kunnat sova för då hade man sluppit känns smärtan men nu får jag stå ut hela natten ist..
Nåja det som inte dödar det härdar!!

Tvärstopp






Har inte fått skrivet så mkt fast jag suttit vid datorn en hel massa timmar då jag jobbat men det har stått helt still i planeten..

Jag har inte alls kunnat sova länge om dagarna men har ändå inte känt mig trött så vi får hoppas det går bra att sova imorron kväll och att det blir fler timmar sömn så man orkar med två nätter till tisdag-torsdag..
Fick en sån jäkla hosta på fredag så jag trodde jag skulle hosta upp lungorna men efter en dos Cocilliana på morron så har det gett med sig ganska bra, bara lite kvar nu men det kan jag leva med..
Lilla gossen har dock fått feber idag, 40.1 hade han när vi kom hem från Nyborg där vi varit på middag..
Han rörde inte i maten utan gnällde mest bara och ville från bordet sen ville han se film och när han sen kom till soffan så var han helt kokhet och hängig och orkade inte göra nåt..
Tror aldrig han har varit sådär hängig då han haft feber tidigare.. :(
När vi kommit hem och han fått Panodil så blev det bättre och han orkade helst vara uppe lite men då var det ju dax att sova så vi slog på en film i vårat sovrum och mös en stund innan pappa Jocke tog över tills han somnade då jag skulle iväg och jobba..



Det tog verkligen emot att fara och jobba när gossen var sådär dålig men pappa Jocke är ju hemma med honom och så sover han i våran säng så det går nog bra :) Imorron är första dagen på hans nya jobb så han kan inte vabba och jag måste ju sova så han får åka till mormor när Jocke far till jobbet så sover jag där några timmar..





Lilla hjärtat ligger i våran säng och ser ...

mms_img56920 (MMS)

Lilla hjärtat ligger i våran säng och ser film och förhoppningsvis somnar han oxå.. Han får sova med pappa inatt då han har hög feber..

Så sant!!





"Alla kommer såra dig någon gång, det gäller bara att räkna ut vilka smärtan är värd för".

Efter veckans promenadern i den iskalla lu...

mms_img39587 (MMS)

Efter veckans promenadern i den iskalla luften som gått rätt ner i lungorna sitter jag nu med en sån äcklig hosta så det känns som att jag ska hosta upp dom! För att inte tala om rakgbladen som sakta men säkert börjar riva sönder min hals.. Kul!

RSS 2.0