Klirrklirr

 
 
 
 
 
Åhh vad jag har längtat efter den här dagen länge nu - dagen då jag får en ordentlig lön efter föräldraledigheten!! Skönt som tusan när jag såg vad som trillat in på kontot!!
Firade det hela med att blåsa till Ikea och köpa en Hemnesbyrå som jag velat ha länge och nu var den på halva priset så det var bara att slå till :)
Blev även två ljuslyktor, ett lakan och tuschpennor till gossen :)
Under tiden var Alwin med Ida och Leon då jag var tvungen vicka baksätet i bilen och att ha honom i framsätet kring E4n kommer inte på frågan!!
 
 
Var inte fullt lika roligt att betela räkningarna som var en ordentlig hög men då kan jag ju trösta mig lite med att de var tur att jag hade fått lön för annars hade vi fått leva på knäckebröd och vatten ;) Ne så illa var de inte riktigt men..
 
 
Denna månad får jag ju ingen ob heller när jag inte jobbade i januari så fick ju inte riktigt ut fullt så mkt som jag har med den.. Tur vi har obn, det är den som gör lönen ;)
 
 
 
Så jag kan än en gång konstatera att detta med att vara föräldraledig är inte riktigt min grej som gillar att kunna röra mig fritt med mina pengar och inte behöva snåla!! Självklart är ju det viktigaste att få spendera tiden med barnen men pengarna spelar ju en himla stor roll dom oxå!! Högre SGI hade varit nå!!
Inge fler ungar för våran del alltså, om vi nu inte trillar och slår huvet någonstans och Jocke får ett välbetalt jobb ;)
 
 

Sunderbyn

 
 
 
 
 
Hann bara vakna i måndags så ringde telefonen, de var från medicinmottagnningen i Sunderbyn som hade fått en avbokning på tisdag så igår var jag dit och gjorde undersköningen som jag oroat mig för..
Det var inte riktigt så hemskt som jag hade föreställt mig, jag överlevde ;)
 
Dom gick alltså ner med en slang via näsan och ner i halsen - inte så mysigt men det gick ändå hur bra som helst.. På ändan av slanden fanns nån slags elektrod som dom sen gav elstötar från som gjorde att hjärtat började rusa . detta kändes som en hemsk halsbränna och ibland brände de som fan nere i magen..
Dom fick hålla på rätt länge med att ändra läge på slangen, ge pulshöjande osv för det var tydligen inte stabilt.? Gissar att hjärtslagen gick ner för mycket när dom höll på att joxa..?
Nå nu är det iag gjort..
Dom kunde inte se något som tydde på Arytmi*? Fast dom fångat upp de tidigare när jag hade tummapparaten hemma.. Nu är det bara vänta på att få el kallelse till Umeå där dom då går in via ljumsken och bränner av någor vid hjärtat som gör att det blir rundgång (rusningarna) och sen ska jag väl slippa detta!!
Dock är väntetiden låååång så innan sommaren blir de nog icket..
 
 
 
 
Vi hann även med lite lek på Leos och en snabbis på H&M där gossen fick välja kläder då han fick presentkort i present - han köpte två t-shirtar och sockar :)
 
 
När vi sen kom hem for vi till Jockes farmor som fyllde 80år där grabbarna bokstavligttalat smällde i sig fika ;)
Lillsnuttan åkte på feber IGEN så hon sat mest och chillade på Leos och när vi kom hem hade 38,8 i temp.. Imorse hade hon 39!! Gissar att det är tänder som spökar då hon får feber titt som tätt..
Imorron blir hon alltså hemma, Jocke får vabba :)

 
 
 

Godmorgon!!




Sovit ända till kl15 idag, snacka om att jag blev förvånad när jag vaknade för jag brukar inte sova så länge - men skönt nå jävulskt!!! :-)
Gossen och Milly har kommit hem och gumman hämtar Jocke nu när han slutar :-)


Var upp på toa vid 11tiden och då var de skinande sol ute, men de fick de gott vara och jag kröp ner i sängen igen.. Är ju inte direkt ovanligt att de alltid är toppenväder när man inte kan eller har tid att njuta av de!!

Gossen är ute och leker med Noah och Saga och jag ligger på soffan och slappar, som att de inte blir nog mkt sånt när man jobbar natt.. Men jag är så seg, typ bakiskänsla..


Tänk hade man funnit orken till att fara och träna, de hade jag behövt!!

Kostplan

 
 
 
 
Fick min kostplan i tisdags och ska enligt den äta 1640kcal/dag och jag har väl kanske legat kring 1000kcal tidigare, inte konstigt det bara står still!!
Fattar bara inte hur tusan jag ska få i mig all denna mat med alla mellanmål osv - totalt 5-6mål/dag
Jag jobbar på det!!
 
Äter mkt kvarg med bär till mellis och det funkar ganska bra men vissa dagar hinner jag inte med alla mellanmål så det måste jag bli bättre på!!
 
Till veckan får jag min träningsplan så nu får det vara slut med inflammationer och annat svammel så jag orkar vara igång och träna!! Ska bli spännande att se efter några veckor/månader hur man ser ut i kroppen :)
 
 
 

Mitt i natta

 
 
 
 
 

Efter förra nattens jobb sov jag till 13 och då vare bara stiga upp och käka lite gröt och klä sig för att åka till byn och se på årets sista bandymatch - gud så skönt att det är över!!
Solen sken, graderna låg kring nollan och dom bjöd på en riktigt spännande match!!
Trodde verkligen Nyborg skulle vinna idag men icket, dom tappade där på slutet och matchen slutade 9-8 till Köping..
Fick träffa gossen och Milly och gosa med dom innan jag sen styrde Audin till mamma där gumman var - vi har barnvakt i helgen då vi båda jobbar+bandyn..
Hos mamma fick jag mig middag och jyrade på innan jag åkte hem och packade allt klart för nattens jobb innan jag la mig på spikmattan en stund innan jag skulle fara..
Kände en jobbig tryckande känsla i bröstryggen och spikmattan gjorde susen för sen var det borta :)
Sista dagen  imorron (lördag) med Pronaxen sen är jag fit for fight igen :)

 
 
 
 

På bättringsvägen

 
 
 
 
 
Hade en sjukt jobbig dag på onsdag då jag var trött som tusan efter natten och sen jobba på de kändes tugnt!! Vid 6 tiden på morronen bröt jag ihop och grät en skvätt då jag var helt utmattad och ville bara bädda ner mig och sova!! Piggnade 'ändå till hyffsat på jobbet men mot eftermiddagen började det bli jobbigt igen , trött ggr1000 och ont i kroppen - det hela eskalerade framåt kvällen, febervärk i varenda del av kroppen men ingen feber och vid 19tiden sa kroppen helt ifrån så jag la gumman för att sova och gossen fick kvällsmat innan jag bäddade ner mig i sängen.. Sen borstade han tänderna och kom och nattade mig i sängen innan han själv gick och la sig - min stora duktiga kille!! <3
 
 
Låg och läste ett tag då jag inte vågade somna för att jag var rädd att vakna mitt i natten och vara piss så vid 21.30 somnade jag och sov till8.30 dagen efter- välbehövligt!!
Mådde dock ännu rätt skit igår morse och hade svårt få i mig mat men det blev bättre då jag tvingat i mig mat och fått i mig Pronaxen så sen var jagf fit for fight och vi for och åkte skridskor :) Första gången på 12år som jag åkte och jag hade räknat med att rammla och bryta några ben men jag höll mig på fötterna :)
 
Tar nu Pronaxen morron och kväll och har lagt till en Panodil mitt på dagen för att det inte ska gå så länge mellan så jag hinner få så ont igen..
Men idag känns det faktiskt riktigt bra och jag tror det börjat vända till det bättre så i helgen ska jag ringa Bengtsson och höra vad han säger, om jag ska komma dit eller vad..
Nu vill jag bara bli av med skiten så man kan leva som en vanlig människa och slippe ha ont och klaga hela tiden!!
 
 
 
 
Går på nattjobb ikväll så nu har jag absolut inte tid att vara dålig!! :)

Nu iväg och hämta mina guldklimpar innan vi ska på invigningen av barnmässan som är under helgen :)
 
 
 
 

Irriterande!!!





Gud vad de är kul att inte kunna sova om kvällarna och när man väl gör det vaknar man titt som tätt för att sen bli väckt kl5 då Jockes väckare ringer - inte för att han tänkt stiga upp då utan för att de är så skönt att snooza flera ggr!!!!!!!! GAAAH så irriterad jag är just nu, för att inte tala om trött!!!
Min egen väckare ringer 6.30 men om jag ens skulle lyckas somna om nu skulle jag vara ännu mer död då...


Inflammation



Hade rätt i mina aningar angående låsningen i ryggen och detta skumma mående som kommer i samband med detta så nu är det anti inflammatoriskt som gäller i en vecka och sen hoppas jag att jag slipper skiten så man kan leva som en 25åring ist för en 85åring!!

På tal om 85åring så har jag fått en tid i Sunderbyn på pacemakermottagningen den 28e men var tvungen avboka då de är mitt mellan två jobbnätter så nu får jag vänta på en ny tid och krockar de med jobbet då oxå får jag lösa de på nå sätt.. Jaa alltså inte konstigt man känner sig gammal då va!!,?
Var för att göra utredningen ang mina hjärtklappningar som faktiskt inte är lika besvärliga nu men vill ändå kolla upp detta och göra något åt de så man slipper de helt!!!

Nå nu ska jag läsa innan jag ska sova - imorron är de jobb och dagis som gäller :-)

Tisdag

 
 
 
 
 
Hej hopp!!
 
Tror jag kommit på vad det är som gör att jag känner mig halvsjuk/risig till och från!!?
Har varit helt bra sen jag var och fixade till låsningen jag hade i bröstryggen för två veckor sen - i förrgår började jag känna att låsningen är tillbaka och idag är jag sådär..konstig igen??
Jag är lur på att det kan ha något samband..?
Ringde Bengtsson tidigare men han var upptagen så han skulle ringa sen - hoppas han har svar på mina funderingar.. Sen skulle jag behöva fara dit så han får hjälpa mig att få bort detta och visa nå övningar jag kan göra för att motverka att det kommer tillbaka hela tiden..

Jaa alltså en 25åring i en 85årings kropp!! KULJUL!!
 
 
 
Annars fortsätter vabbandet men idag blir nog sista dagen, bara Alwin får i sig ordentligt med mat..
Han är som vanligt nu men har ännu svårt att äta så vi får se hur det går under dagen..
 
Galet härligt väder har vi och jag är så sugen på en prommis i solen men får ta det när J kommer hem om kroppen är med vill säga.. Less less!!

 

Utkast: - Lördag

 
 
 
Ingen förbättring på sjukfronten än förutom att han fått i sig lite mer än tidigare..
 
När jag skulle sätta in den vikta tvätten i garderoben tidigare blev jag less att jag har sån oordning så jag fixade till lite där så nu är det ordning och reda igen :)
Hittade även mina hörlurar som varit borta typ 2veckor i garderoben - jag är proffs på att sätta saker på så "bra" ställen att jag inte hittar dom sen..
Måste även ta tag i alla tråkiga papper som man måste spara på och sätta i pärmar - är det något jag är dålig på så är det att hålla ordning på sånt!!
 
Har varit och prommat med Millsan och jag blir så glad när hon går så fint och man inte behöver gå och spänna armen hela tiden för att hon sliter så, nu kan vi tom gå med slakt koppel - framsteg!! :D
40minuter rask promenad fick vi ihop och jag är så himla nöjd över mina baggar som gör att jag vågar hålla bra tempo utan att gå och spänna mig och vara rädd att jag ska halka =slipper ont i fogarna Hallelulja!!
Att det sen är så himla härligt ute nu gjorde ju inte direkt saken sämre :)
Min egna härliga stund!!
Vågade mig inte till gymmet då jag kännt mig lite konstig i magen idag och det känns bara onödigt att fara dit med massa bacieller - hoppas annat folk oxå tänker så!!

 
Imorron om jag känner mig helt ok i magen osv så blir det gymmet och så måste jag planera veckans träning så det går ihop med jobb och sjuka barn..
Blir iaf vab för mig halv mitt jobbpass på måndag samt mitt förmiddagspass på tisdag sen hoppas jag att sjukstugan är över för ett bra tag framöver!!
 
Nu ska jag äta lite kvarg och naturell yogurt med hallon och blåbär innan jag bäddar ner mig i sängen och läser tantsnusk som jag började läsa igår men hann bara ett kapitel då jag blev sjukt trött när jag la mig efter att ha varit igång hela dagen :)
 
 

Sjukstugan fortsätter

Så var de lördag och jag fortsätter väl med de jag sysselsatt mig med sista dagarna - städa och tvätta.. Just nu sitter jag och viker tvätt - 4st blåa Ikeakassar och mer hänger på tork, är i tvättmaskinen och torktumlaren så jag behöver inte fundera på vad jag ska göra iaf :-)





Alwin fortsätter vara helt ur gängorna, han säger att han är hungrig men orkar inte äta så jag försöker ge honom ngn sked här och där av lite allt möjligt.. Orkar bara ligga i sängen och se film :-/ Nu vilar han och när han vaknar sen ska han få vätskeersättning igen så jag slipper oroa mig att han ska bli uttorkad fast han nu iaf får i sig vatten och saft..

J har farit iväg på samling, dom har match kl15 och när han kommer hem tar jag Milly med mig på prommis - eventuellt gymmet, har inte tränat på hela veckan men är lite fundersam om det är dumt att fara om jag kanske drar med mig massa baciller dit?

Nu vakna gumman så ska ta upp henne, byta blöja och ge henne nåt att äta innan jag fortsätter med min tvätt :-)


Vad gör ni då? ;-)

Fredag

Idag har jag fortsatt städa, tvätta och rengöra hela huset ett varv till!! Alwin har inte kräkts sen igår men är ännu risig i kistan och har inte fått i sig så mkt annat än typ saft, soppa, Cola, yoghurt och så,. Han fick bada tidigare idag och efter en stund i badet var han helt slut och febern började komma så i eftermiddag hade han 38,7 och har mest legat i sängen och sett film..

Han ville ha lite makaroner och korv just innan jag skulle gå på prommis med Milly och när jag kom tillbaka 50minuter senare hade han inte orkat äta utan ville att jag skulle hjälpa - pappas hjälp dög inte ;-)
Nu ska jag gå och ge honom medicin så han kan sova och sen hoppa u duschen innan jag kryper in i OnePiecen :-)





Magsjuka

 
 
 
 
Jag har fasat för den dagen nått av barnen ska måsta få magsjuka och inatt satte det igång för Alwin!! Han har alltså klarat sig 4år från att få det..
Jag hade typ just somnat när jag vaknade av att han ropade från toan och hann knappt somna om innan det var dax igen och så har det fortsatt hela natten..
Imorse vid 7tiden kräktes han första gången och har sen fortsatt.. Nu sover han utslagen på soffan..
Han har klagat på att han är hungrig och självklart vill jag ju ge honom mat då men han har bara fått lite åt gången.. Gav honom några skedar yogurt och lite blåbärsoppa samt vätskeersättning innan han somnade så jag hoppas han vaknar piggare och får behhålla det lilla han har i magen..
Usch och fy!!
 
 
Jag har käkat vitpepparkorn, torkat av alla möbler, dörrar och annan inredning och tvättmaskinen går varm!!Tvättar alla handdukar mm..
Toaletterna är rengjorda flera ggr om oxå..
Jag hoppas innerligt att vi andra klarar oss, åtminstone Alma!!
 
 
Nå bara forstätta med städandet dårå
 

Kalas

 
 
 
 
Sov endast 2,5timme imorse efter jobbet för sen var det dax för Alwin kompiskalas som han har längtat så efter!! :) Han hade själv valt Jake och piraterna tema så det vi hade beställt inbjudningkort, tallrikar, muggar, servetter osv med dessa på :)
Hade förväntat mig ett högljutt och stojjigt kalas men det vart det inte alls, dom lekte fint och hade kul :)
Extra kul när dagiskompisarna kommer hem till honom och även några andra kompisar som han själv valt vilka han ville bjuda :) Våran stora kille :)
 
Lillasyster fick vara hos mormor under tiden då hon har fått feber och hade aldrig orkat med ett kalas..
Gissar att det kanske är tänder även denna gång då hon bara har feber men vi får se om det tittar fram några fler små bissingar snart :)
Så imorron tar Jocke VAB och lika bra är ju de så som slipper börja kl6!!
 

Jag sitter på jobbet nu, fick mig några fler timmar sömn efter kalaset annars hade jag nog somnat sittandes vid de här laget :) Tur jag har mina serier att kolla hela nätterna då rusar timmarna förbi så är man snabbt hemma i sängen..
 
 
 
 
 

Hus!!

 
 
 
 
 
Nog är man ju lite knäpp - vi pratar mer och mer om att sälja huset och köpa något annat, bara för att :)
Många som köper hus tänker ju liksom att man ska bo i det hela livet men alltså jag tror nog jag skulle ha väldigt svårt förde även om man bygger ett helt nytt - jag blir aldrig helt nöjd!!
Mycket vill ha mer!!
 
Har tittat på ett som jag är sugen att fara på visning på när det är så jag hoppas jag får med Jocke på de :)
 
När vi köpte huset vårat så var jag mest inne på ett enplanshus men jag blir mer och mer sugen på ett med en och etthalv planshus ist.. Gärna ett riktigt stort!! Minst 130kvm och 4sovrum ska det vara för vi kan ju inte flytta till något mindre iaf :) Hade ju inte skadat med en stor tomt, dubbelgarage och någon slags boda på de.. Jaa ni hör ju ;)

 
 

Girls Night

 
 
 
 
 
Igår varvar det girls night hos Josefina som fyllde år :)
Vi blev bjudna på supergod mat och kvällen fylldes med massa god dricka, lekar och skratt! :)
En superkul kväll och det var himla skönt att vi inte drog vidare någonstans för de hade garanterat inte varit lika skoj!! Vi 1tiden när Sara skulle hem liftade jag och Heidi med henne så det blev iaf inte så himla sent - skönt idag iaf!! :)

 
 
 
 

--

 
 
 
 
Jobbat kväll måndag och tisdag och är nu ledig till helgen då de är nattjobb som väntar så dagens plan var att åka och hälsa på Anette, Niklas och Clara men natten bjöd inte på många timmars sömn så jag kände att jag inte orkar sätta mig i bilen och köra dit :/
Vridit och vänt mig hela natten och vid 4 var jag less, la mig då på spikmattan och somnade typ vid 5 sen hann klockan kanske bli kring 6 och då kom Alwin in - sa att det var natt och följde honom tillbaka till sängen där han somnade om till 8 - skönt!!
Jag kände mig mer död än levande så det fick bli dagis för barnen och sova för mamman..
 
For och tränade igårkväll efter jobbet - jag hade inte trott att jag skulle ta mig dit då man ofta är ganska trött och slut när man går av 21.30 men jag intalade mig själv att det går fort osv så det gick ju finfint :)
Förhoppningsvis blir det mer sömn inatt så då blir det träning imorron igen.. På måndag börjar allvaret ;)
 
 
 

Vinkväll

 
 
 
 
Efter jobbnätterna var jag trött och seg men hällde i mig en energidryck och drog sen iväg till Ida för att dricka vin med henne och Therese följt av utgång - hade riktigt skoj!! :)
Jocke skulle jobba helgen så det blev rätt lugnt för min del så man inte skulle vara död på lördag - jag gjorde de bra!! :)

 
 
På fredag är det dax för tjejkväll hos Josefina som fyller år - blir kul!! :)
 
 
 
 

Andra natten

 
 
 
 
Andra natten nu och jag är förvånad över hur lätt förra natten gick, trodde jag skulle bli rätt trött då jag inte jobbat på ett tag, än mindre natt.. Var hur pigg som helst hela natten och även denna än så länge :)

När jag gick av i morse möttes jag av en fet plogkarm hemma på gården!!
Åhh så less man kan bli att dom inte kan skotta ordentligt alltså!! Tidigare år har det knappt varit någon karm överhuvudtaget medan den nu är hur hög, hård och hur klimpig som helst!! Tummen ner!!

Glada barn var det iaf ute i snön som skulle få fara till dagis med pappa :)
Alma bara tokskrattade när jag frågade om hon skulle till dagis - sötungen!! <3
Jocke höll på att skotta för att ta sig ut så jag hälpte honom och sen skottade jag upp lite framför bron och garaget innan jag tog med mig Milly in för att göra gröt innan jag la mig..
Sov till 11.30 då jag släppte ut Milly en sväng och sen somnade jag om till 13.30 - skönt!!

 
När jag steg upp snörde jag ihop en sallad som jag åt innan jag åkte och hämtade barnen på dagis sen vidare till mamma där jag och Alwin skottade framför garaget och ingången, körde mamma till frisören, hem och skotta, hämta och köra hem mamma, hem och fixa mat och packa grejor åt barnen för att sen leverera dom till mamma där dom sover inatt :) Ingen träning har jag alltså hunnit med men endel snöskottning - alltid något..
Btw så är det första gången gumman sover hos mommo men hon hade då somnat direkt efter vällingen - våran duktiga tjej!! :)
Alwin tyckte de skulle bli så kul att sova hos mommo och har pratat om de ett tag nu :) Tur dom kunde sova där så dom slipper stiga upp före fan!!
 
 
Är lite småsugen på utgång imorron men får se hur jag gör.. Man brukar ju vara lite mossig efter man jobbat natt och så jobbar Jocke helgen så jag måste alltså orka upp med barnen på lördag - vi får helt enkelt se vad de blir :)

 
 
RSS 2.0