Vovve

På måndag flyttar det in en liten tjej hos oss, hon är en blandning Shih-tzu/Tibetansk Spaniel.. Vi hade kunnat ta henne redan igår men vi kommer inte vara hemma i helgen då jag lovat Alwin att vi ska fara och sova i Smedsbyn som han så länge velat göra.. Vi har inte sovit där sen jag vet inte när? Han har börjat prata mkt om Nova och Mira så de märks att han saknar dom! Först på lördag ska vi på dop då finaste Leon ska döpas och efter de åker vi.. På söndag är planen Leos lekland och sen stannar vi i byn till måndag för att spendera måndagen med Elin och Isabelle - dr är evigheter sen vi träffats! From måndag kommer vi även att få inneboende i gille då Ida och Leon ska bo hos oss ett tag - är osäker på om Henke kommer eller om han tycker de blir för långt till jobbet.,? De ska få renoverat sitt badrum hemma

Mera träning!!

Spinningpasset var riktigt jobbigt men skitkul!! Var helt död när jag for därifrån alltså!! Då vet man att man tagit ut sig ordentligt ;) Imorron ska de spinnas igen och efter passet ska jag testa cardio core som jag bara hört bra om men det ska tydligen vara sjukt jobbigt - winwin!! ;) Måste börja planera mina dagar mera för jag skulle absolut hinna träna mer än jag gör bara jag blir bättre på att planera!! ska föröska ta mig till gymmet eller på promenad om dagarna när Jocke kommer hem från jobbet - så bara ta sig i kragen annars når man aldrig sina mål!! Med de säger jag Godnatt ;)

Spinning


Sitter och väntar på att klockan ska närma sig 19 då jag ska på spinning och som vanligt så är man trött och seg innan så har nyss slagit igång en panna kaffe så man piggnar till lite :) Sjukt sugen på att köpa en del träningskläder och skor både för inomhusbruk och utomhusbruk, synd bara att man inte blir rik av att vara föräldraledig!! Man blir ju mkt mer pepp när man har nya kläder ;)

Nattvak

 
 
 
 
Vaknat ett par ggr inatt, först vaknade gumman och var ledsen men efter lite mys och välling somnade hon om igen.. Hann nästan bara somna så vaknade jag av att gossen grät och ropade på mig - stackarn hade ont i magen och hostade så han nästan kräktes, hämtade en hink och så gick vi på toa där jag kände att han var kokhet, 38,5 visade tempen så han fick panodil och bisolvon samt en mugg med vatten och en med saft - när man är sjuk får man dricka saft på natten så man får i sig ordentligt med vätska! 
Sen somnade han gott och har sovit till morgon.. Han känns inte så varm så vi får se vad de visar..
 
 

Från bädden

 
 
Har nyss lagt mig i sängen, Jocke är och tränar så han kommer senare nån gång.. Jag är så himla kvälls trött men även morgontrött- bra kombo! Tur jag får vakna upp till mina fina barn varje morron..
 
 
Jag stardade dagen med att ringa IKEA Kundservice då våran diskmaskin bestämde sig för att börja läka vatten igår - endast 1år gammal!! Gaah!! 
Detta innebär alltså att vi nu får handdiska allt - finns de nå tråkigare? Hoppas det blir fixat fort!
 
Efter de följde vi gossen till dagis och sen gick vi på prommis till vassholmen och tillbaka med Ida och Leon..
Perfekt att gå dit och hem då får man ihip en mil men idag blev de nog bara nio kilometer då Jocke plockade upp oss när han slutade och så for vi och hämtade gossen..
Var förbi hos Jockes mormor och hämtade lingonsylt som hon hade kokat åt oss..
 
Större delen av eftermiddagen har vi spenderat på tretton innan de var dax för dom små att hoppa i säng..
 
Nå nu sova! Skönt med helg imorron -
själv ska jag jobba ett 11timmars pass på söndag..
 
 
 

Saftkok - Missfärgning - Tupperware

 
 
 
 
Så var tisdagen slut.
Har hunnit koka saft av vinbären vi plockade igår och som fått stå och rinna va ordentligt under natten - gött blev de och nu har vi äntligen saft att bjuda på igen när det kommer folk :)
Haft besök av Jennie så vi hann surra av oss en del och dricka kaffe..
Tvättat ett pat maskiner med tvätt och färgat en tvätt med Almas rosa/lila kläder!! Gaaah!! De som hade vita ränder eller annat vitt är alltså typ ljusrosa/orange nu.. Störande som faan!!
Men var faktiskt första gången jag lyckats med nåt sånt och förhoppningsvis sista..
Dammsugit och bäddat rent i alla sängar så inatt kommer vi förhoppningsvis sova gott ;)
Nu ikväll har jag haft Tupperwareparty = Tantvarning ;)
Men gud så mkt fint och bra grejor dom har, synd bara att man inte har mer pengar för tillfället!!
Köpte iaf en grej att ha tvättservetterna i så dom inte torkar då klistret på förpackningarna inte håller så bra efter man öppnat några ggr samt en grej man kan hacka, vispa, göra smoothies mm i så man slipper ta fram mixern var och varannan dag då jag oftast gör smoothies till frukost :)
Är någon sugen att lägga en beställning på nå så har jag katalogen här hemma och beställninge skickas in på söndag!!
 
Nu ska jag snöra mig på soffan en stund innan sängen - blev som trött nu när jag satte mig :)
 
 

Lösen!!

 
 
 
 
Eftersom det finns en hel massa idioter där ute som bara måste försöka hacka på andra med fula kommentarer osv så har jag nu valt att sätta lösen på bloggen!!
Man har ju inte den bleskaste om vem som sitter på andra sidan och läser vad jag skriver, ser mina bilder osv!!
Och eftersom blogger innehåller mycket om mina barn känns de inte mer än rätt at göra såhär, då har iaf ganska bra koll på vem som läser :)
Jag bryr mig inte själv speciellt mkt om kommentererna men jag tycker inte någon har rätt att slänga en massa skit på folk dom inte känner!!
 
 

Lösen!!

 
 
 
 
Eftersom det finns en hel massa idioter där ute som bara måste försöka hacka på andra med fula kommentarer osv så har jag nu valt att sätta lösen på bloggen!!
Man har ju inte den bleskaste om vem som sitter på andra sidan och läser vad jag skriver, ser mina bilder osv!!
Och eftersom blogger innehåller mycket om mina barn känns de inte mer än rätt at göra såhär, då har iaf ganska bra koll på vem som läser :)
Jag bryr mig inte själv speciellt mkt om kommentererna men jag tycker inte någon har rätt att slänga en massa skit på folk dom inte känner!!
 
 

Måndag

 
 
 
 
Har visst varit minusgrader här inatt så efter frukosten var de bara klä på oss och gå ut för att plocka in vinbären så nu är det gjort.. Måste fara och hämta saftmajjan hos J´s mormor bara så vi kan göra saft av dom..
När solen är framme är det riktigt härligt ute men såfort den går i moln blir det isande kallt då det blåser en del..
Alwin fråga om det kommer snö imorron och det får vi ju verkligen hoppas att det inte gör för riktigt så lång vinter vill vi icket ha :)
Snart kommer J hem och då blir de till att fixa middagen som kommer bestå av grillad kyckling :)
Hade tänkt bädda rent i gossens säng oxå och fixa lite annat här..
Kl19 är de dax för ett pass på TC..
Nu vakna gumman så bara att ta upp henne :)
 
 

Hej hopp!!

 
 
 
 
Nyss hemkommen från Tesse där jag fått utväxten fixad, måste köpa mera färg imorron och sätta i längderna som ser för taskiga ut.. :)
Blev så himla sugen på en promenad när jag körde hem men har haft småont i halsen sen igår igen så jag håller mig - bara inte Jocke har smittat mig!!
Imöra ska vi på 75års kalas och sen åker jag vidare till Smedsbyn för att sen åka på fest hos Terror - blir skoj :)
 
Btw - detta är MIN blogg och ni behöver inte läsa den om de inte passar!!
Tack och hej!!
 
 
 

Fredag

 
 
 
Äntligen fredag dårå!! :)
Våra kids har börjat vakna när Jockes klocka ringer kl6!! Hoff!!
Nå nog går de bra ändå, man blir så glad av att se dom glada små liven på morronen <3
Hade tänkt slipa i gummans rum men väntar nog till hon vilar så jag inte behöver oroa mig för att hon river ut något under tiden jag är instängd där.. Som allt annat som ska renoveras i detta hus så går det väldigt segt!
Vi har iaf bestämt att vi ska göra de själv och hjälpas åt så vi får väl se hur de slutar ;)
Jocke och Alwin var och köpte nytt tak dit igår så de som är nu ska rivas men de överlåter jag åt Jocke :)
 
 
Annars då??
Har varit fint väder i veckan, iaf på mornarna så jag och Alma har gått på prommis efter vi lämnat Alwin på dagis så har vi fått sällskap av Martina och Emil, alltid kul att ha någon att surra med :)
Så 1mil har det blivit per dag då vi gått bort till Vassholmen och tillbaka.. Härligt!!
Hoppas nu att vädret fortsätter vara bra länge så det inte bara är regn varje dag :)
Vi har haft lunchdate med Ida och lilla Leon.
Hälsat på hos Vickan och firat henne på hennes födelsedag samt igår.
Fått hem paket med present till Jocke iform av en rakapparat - han fick välja själv så de skulle bli rätt :)
Även grannfrun har fått sig en present då hon fyller år idag iform av likadana uggleljuslyktor som vi har :)
 
 
Nu ska jag gå och se på mina fina barn som leker och skrattar så gott i Alwins rum :)
 

Alma 8månader!

 
 
 
Igår blev våran lilla donna 8månader!!
Vi var en sväng på bvc där hon fick en ok stämpel förutom att bvc tanten tyckte hon gått upp lite lite vilket jag inte direkt kan hålla med om med tanke på att hon inte är still en sekund - de ska klättras, krypas, hoppas osv hela tiden!!
Sen att hon är snabbare än blixten ska vi inte heller sticka under stolen med!!
Dåligt äter hon inte heller utan hon äter ALLT med väldigt god aptit..
Tidigare har hon legat lite ovanför kurvan som nu börjat plana ut vilket i mitt fall känns rätt så normalt..?
Hon vägde iaf 8815g och var 70cm lång ( + 175g och 2cm)
 
 



 
 
 
*Precis som tidigare äter hon välling på morron och kväll samt mat eller gröt under dagarna - även frukt och        annan mellis och nu har hon även börjat äta samma mat som oss.
*Vällingen äter hon själv i sin säng på kvällen och somnar sen för natten då hon får tutte och snutte. Sista veckan har hon däremot börjat ta tutten själv och somnar då hon ätit färdigt :)
*Hoppgungan är en riktig favorit än
*Ålar/drar sig dit hon vill och fort går det
*Hon har nu börjat krypa mest ist för att åla men när hon har bråttom så ålar hon ist då det går mkt fortare ;)
*Älskar sin gåstol och far runt som en virvelvind med den
*Har 68-74 på kläder.
*Sover hela nätterna.
*Somnar vid 20tiden på kvällen.
*Sängen är nedflyttad så hon inte ramlar ur då hon klättrar för fullt
*Har lärt sig att klappa händerna
*Säger Namnam, Mamma, Pappa och Tack Tack, Lampa, Titta m.m ;)
*Hon har börat "klicka" med tungan - hur gulligt som helst
*Flörta började hon med för någon dag sen och man vill bara äta upp henne
*Hon "surrar" massor
*Är oftast glad och nöjd
*Det som gör henne riktigt sur är när hon måste ha på sig kläder, främst ytterkläder och när man sätter ner henne i babyskyddet som inte alls är kul att sitta i då man har en större stol som man ser allt ifrån!
 
 
 
 

56 Dagar!

 
 
 
 
Idag kickar jag igång en 8-veckorsutmaning!! ;)
Förra gången var det 7-veckor men jag valde nu att lägga upp det på 8 ist bara föratt..
Sist la jag ribban på 10kg men lyckades endast med 7,5kg - kan ha berott på att det inte alls hände något i början eller att jag helt enkelt hade kunnat prestera bättre om jag bara gått in för det lite mer..
Denna gången är siktet 8kg och blir det mer är det bara ett plus i kanten ;)
Jag gör detta för min egen skull då jag uppenbarligen presterar bättre med lite tidspress på mig!!
Hjärtklappningarna jag dras med kommer säkert begränsa mig en del men jag väljer att se det jag kan göra ist för att se det jag inte klarar av.. Är det nu så att jag ger mig iväg på ett träningspass/motionspass och rusningarna kommer är det bara sätta sig och vänta ut det hela och går de inte över är det bara gilla läget..
Sen att jag verkligen måste tänka på vad jag stoppar i mig är ju en stor faktor i det hela - det är ju ännu viktigare att äta bra om man inte klarar av att träna så mkt än att bara lägga sig på soffan och käka godis what so ever!!?
 
Jag tror även att dom här hjärtrusningarna kommer att bli bättre bara jag går ner i vikt för varken kroppen eller hjärtat mår bra av att bära runt på för mkt vikt!! Sådeså!!
 
 
Idag är vikt, mått och foton tagit så nu är de bara köra!! ;)
 
 
RSS 2.0