Weekend






Helgen kom och for i rasande takt - som vanligt!!

I fredags efter dagis åkte jag och barnen och hälsade på Ida och barnen en sväng innan vi åkte till byn för middag och så tvättade Jocke sin bil, tanken var att han skulle ta min på lördag men vi var så trötta efter en orolig natt så det får bli en annan dag.. Jag ska iaf städa båda bilarna, gör hellre de än att tvätta - så tråkigt!!

Lördagen var väldigt passiv, tvättade lite, städade lite, vilade flera timmar osv..
När kvällen kom var det äntligen dax att fixa sig för en utekväll med härliga brudar, ja det var några karlar med oxå, tyvärr inte min ,han är omöjlig att få med men då är ju "problemet" med barnen enkelt löst iaf :-)

Hämtade upp Jennie och sen Mamma som körde oss till Tesse och Matte :-)
Drack vin, surrade, fixade håret osv och sen gick vi mot Lilla vid 23 och dansade och hade riktigt skoj till dom stängde 2., Inget jävla matställe hade öppet så vi käkade varma mackor hos Tesse och Matte innan jag tog en taxi hem..
Igår mådde jag precis som jag förtjänade - toppen!! :-D














Busydoineverything





Igår, onsdag hann var jag till Jennie och hämtade hårfärg och fick mig kaffe och surr innan jag åkte hem och kladdade i färgen - blev en lite ljusare blandning den här gången och det blev riktigt bra!! :-)
Middag hos mamma och sen jobb..


Idag har jag sovit till halv tre - sååå skönt!!
Varit en sväng på stan med gossen så nu är förköp och dricka fixat till lördag och sen kom även Lovisa och John förbi, dom hade varit i Luleå och då köpt ett par jeans och en topp som jag beställt med dom så då var även kläder löst så nu är morsan redo för en utekväll ;-)



Nu jobbar jag sista natten innan ledigvecka, rätt soft "bara" jobba 5 pass efter ledigt och sjukskrivning och så bli ledig igen :-)
Har inte vågat träna mer än så nästa vecka ska jag göra ett nytt försök och känns det inte bra då måste jag ringa till Umeå och kolla om det verkligen ska kännas ännu..?



Nytt





Blir ett snabbt inlägg - har ont eller inte direkt ont utan mer en domnad känsla i benen, känns typ som när man har foglossning.. Vet inte riktigt om det kommer från ljumskarna, dagens simning eller både och?
Får se hur det känns imorgon men jag får gå sakta fram med träningen, vanliga promenader går fin fint men tyngre benövningar får vänta.. Överkroppen borde jag iaf kunna köra som vanligt så imorgon blir det axlar, bröst och triceps - tror det blir här hemna :)


Annars idag har vi tagit en kort promenad i blåsten till Jockes mormor och morfar där det blev våffel lunch.. Köpt mig en ny surfplatta så nu har vi två ;) ,varit ute, bakat, varit med Alwin på lek och plask och simmat under tiden sen hem och äta och efter de halvt dött på soffan..
Nyss tagit en dundertablett så ska hoppa i säng och hoppas på att somna utan problem och slippa ha ont!!


Latadrev





Sovit till halv tre idag och hann typ bara slå upp ögonen så fick vi levererat hem barnen :-)
Plockade och diskade undan lite och gjorde kaffe efter jag ätit lite och sen åkte jag och plockade upp Vickan och for och kollade in lite gamla saker med henne - lite läskigt att klättra på "loftet" i en gammal lada :-)

Har fått lite idéer till lite jag vill fixa hemma så är det ngn som vet av en brudkista med platt lock och typ gammal trälåda så säg till!!



När jag kom hem åt vi middag, byggde pussel, gjorde barnen redo för sängen och sen var det dax för jobb..




Nu i veckan tänkte jag ta mig till gymmet och köra igång lite smått, känner ännu av "obehag" i ljumskarna så jag går sakta fram.. Det får gärna tina upp och bli bart kring vägarna oxå så man kan promenera!!

Telefondjungel





Är inne på att byta telefon men kan inte riktigt bestämma mig.. Ska jag ha Samsung S5
Sony Xperia z2
Sony Xperia z1
?


Tror jag är mest sugen på z2 men måste kolla lite mer :-)

Back to work




Tillbaka på jobbet efter två veckor och jag måste erkänna att jag oroat mig endel över hur jag ska orka vara vaken hela natten då jag varit extremt trött sista veckan (mer än vanligt alltså ;-) ) men än så länge går det bra!!




Sista dagarna hemma har vi hunnit med endel.. På onsdag startade dagen före kråkorna och efter vi ätit frukost, gjort oss klara och myst i soffan åkte vi till mamma/mommo för morronkaffe innan vi for ner på stan för att köpa stövlar till barnen, fanns dock inte till Alma.. Ville ha fodrade åt dom men det fanns inte så små så jag får leta vidare..
Sen hem, snöra lilldockan i säng, middag, utelek osv..
På kvällen kom farmor och var med barnen medan jag for och skjuta Jocke till tåget då han skulle och hämta en bil så nu kanske jag får ta min ifred ett tag ;-)











På torsdag sov jag till halv åtta innan bArnen började härja sen frukost, fixa oss och åkte till mamma med barnen och så hann jag dricka kaffe innan jag hade tid på sjukhuset för att få en holster (ekg apparat) i 24timmar!! Sen hämta de små och till Monika och Elias där pojkarna lekte och Alma lallade på för sig själv :-)







Hon blev verkligen förtjust i deras ena hund :-) Vi hann även hälsa på Jennie och barnen en sväng och sen kockade jag svinigt god kyckling till middag hos mamma :-)




Idag har jag lämnat tillbaka holstern, skönt som tusan då det kliar endel från knapparna!!
Gjort nya naglar, sovit så jag orkar jobba, lämnat barnen hos farmor och farfar då vi båda jobbar i helgen..




En tisdag med mina hjärtan





Blev en promenad vid 10.30 tiden då det blivit varmare ute och jag hade piggnat till lite :-) Alwin cyklade men det var lite bökigt för honom då vi höjt sadeln och han inte riktigt nådde ner till backen vid start och stopp så vi sänker den nog lite igen.. Sen var det nog inte det lättaste med overall och vinterskor heller..

Vi tog iaf strandpromenaden till campingen där Alwin lekte en stund och Alma sov i vagnen sen upp till mommo där vi åt lunch och hängde till Jocke sluta.. Milly var endel skitig så jag har duschat och klippt henne i eftermiddag, har typ bakdelen, magen och lite på tassarna kvar men usch så ont i nacke och rygg jag får då man inte alls sitter bra.. Till veckan borde trimmern komma så då går det ju lite smidigare sen..


Ligger på spikmattan nu och hoppas ontet ska bli bättre så man orkar nå imorron..











wonderful





Underbart med barn som vaknar före kråkorna!! Under helgen har dom vaknat tidigt och även idag men igår när dom skulle på dagis fick Jocke väcka dom - så typiskt!!

Idag är dom hemma med mig, Vi ska snart fixa frulle och göra oss redo för dagen och sen ska vi på prommis efter strandpromenaden - är typ enda stället som är torrt och utan is och det är ju perfekt så inte Milly blir så gryllig!! Igår gick vi upp genom stan och hämtade bilen på Jockes jobb så då var hon rätt smutsig sen :-/


-13 grader visar termometern så jag hoppas det fort blir varmare så vi inte fryser ihjäl!! Alwin ska även få ta årets första cykeltur då han inte är kul att dra med på långpromenad, då blir det bara gnäll :-)



Söndag




Igår höll jag mig vaken till 23tiden så vi hann se Gladiatorerna som Alwin tyckte var väldigt kul och sen såg vi ngn film jag inte orkade se klart.. Jag får ofta kryp i benen på kvällen och då är sova enda botemedlet!!


Imorse var det väldigt fint väder så jag gick en promenad efter strandpromenaden med små tjejerna, en timme fick vi ihop - så skönt!!
Jag gick i normaltempo då jag inte riktigt vågar ta pws ännu då jag blir öm i ljumskarna om jag varit igång.. Idag har jag fina blåmärken där "sticken" är så snart synd det nog inte alls..





















Blev sugen på våfflor när vi såg skylten och våffelcafé så till lunch har vi ätit de sen gick gumman och vila, grabbarna började bygga lego och jag la mig och vila på soffan och drog ihop typ 1.5-2 timmar!! Alltså jag blir dödstrött när jag varit ute!!
Nu ska jag sätta igång och skala potatis och skära grejs till middagen som blir grekiskpytt :-)

Nu vill jag träna, känner mig rätt rastlös!!


Morronmys




Eftersom att jag är så himla trött om kvällarna (nu är jag nog lite tröttare än vanligt oxå) och det alltid bara är skit på tv, framförallt då min sambo alltid ser hockey eller annan skit så går jag och lägger mig före fan vilket då oftast leder till att jag är pigg när barnen stiger upp - vilket iofs inte gör mig något alls, då kan jag stiga upp med dom och ha morgonmys medan Jocke sover vidare..


Har varit vaken sen 7 då Alma kom och väckte mig och vi har hunnit äta frukost alla tre och nu blire snart kaffe och så ska vi läsa en bok :-) Sen blir det duschen och så ska vi på kalas..








Igår kom Jockes föräldrar förbi och med sig hade dom en krya på dig blomma åt mig och så fick barnen nå smålego :-)



Gumman myser på pappa medan han vilar :-)





Och skoskåpet jag köpte förra helgen med home tavlan som fick följa med hem från Umeå.. Även en ny stor och fin klocka fick följa med hem :-)


Borta bra men hemma bäst!!





Hur skönt det än är att åka iväg ibland så slår det aldrig känslan att komma hem igen!!
Visserligen var väl inte just den här "resan" så himla kul men skönt att ha gjort bort det och vi fick ju även med oss lite nytt till hemmet :-)



Sov faktiskt bättre än väntat på sjukhuset och larmsignalen man alltid brukar störa sig på var inte sådär jobbigt pipig utan mer som en dov melodi - skönt!!
Somnade med öronproppar just för att somna in trots lite ljud sen tog jag bort dom när sköterskan var in och kopplade bort mitt dropp.. Vaknade ngn ggn under natten av att helikoptern kom - plattan var typ just nedanför mitt fönster men den for lika fort..


Vid halv 11 igår blev jag utskriven - all hjärtregistrering såg bra ut och jag mådde fint, konstigt att må så bra och inte alls ha ont efter en operation!!
Jag kan få lite obehagskänsla i ljumskarna, typ nedre delen av magen till och från som inte direkt gör ont men känns lite konstigt..
"Hålen" där dom gått in med kateterslangarna/elektroderna är bara som små nålstick så det blir nog inte ens några ärr..


Vi for på några affärer och småshoppade och åt lunch innan vi åkte hemåt.. Så skönt och kul att komma hem till barnen och sitt eget hem!! Jag var så himla trött när vi kom hem så jag somnade vid 20tiden!!


Är sjukskriven 1vecka och idag är barnen på dagis medans Jocke jobbar.. Jag har plockat undan lite i köket, bäddat sängarna och haft Therese på kaffe och surr :-) Blir nog inte så långa knop idag, slår väl igång ngn tvättmaskin och sånt iaf och sen när Jocke kommer hem ska våran nya klocka och tavla upp på väggen :-)









Hatar att vänta!!





Operationen är över och ja den gick helt ok - inte riktigt som dom hoppats men det kan bli bra resultat iaf så jag håller tummarna för det!!
Fick massor med plattor, sladdar, elektroder osv som skulle hålla koll på allt och det bästa Morfin!! Hade jag inte fått de hade det nog blivit jobbigt att ligga där men nu kunde jag typ ligga och "vila" till och från..

Lokalbedövningen jag fick i ljumskarna var samma som man får hos tandläkaren och ont gjorde det och spände som fan men sen gick det ändå bra med alla slangar dom satte in..


Nu ligger jag i sängen uppe på avdelningen, får inte gå upp förrän om ca 1timme för jag får inte anstränga mig eller spänna magen för risk för blödning i ljumskarna där dom gått in., Nu vill jag bara att klockan ska gå så jag kan äta, pissa och sova!! :-)

Jocke har det bra och sover på hotellet här bredvid och får äta hotellfrulle imorron!! ;-)



VäntaVäntaVänta





Ligger i sängen på avdelningen - har duschat i kokhett vatten då jag var så frusen och nu väntar jag på att dom ska hämta mig till op:n..
Inte ätit något sen 9.30 och jag är döjävlahungrig!!

Hoppas detta går någorlunda fort så jag får äta sen!!





Jao




Upp och hoppa från den varma sköna sängen och göra oss klara för resan ner till Umeå..
Innan vi åker ska barnen lämnas på dagis och Milly hos Jockes mormor och morfar.

Vi åker i god tid så vi i lugn och ro hinner kolla vart vi ska oxå har jag en plan om att svänga om en affär innan allt börjar..
Jag har tid kl13 och kl16 är det op dax..

Two days





På ca1 timme går jag hem och är sen "ledig" till jag jobbar helg igen om två veckor.. Bara två dagar kvar nu till op så idag ska jag se till att kläder jag vill ha på/med mig är rena och börja packa det som ska med..
Vet ju inte om/hur ont jag kommer ha efter så mjuka sköna byxor som inte sitter åt i ljumskarna är ett måste!!


Lillan är ännu febrig så dom blir hemma idag.. Jag tänkte först att jag får försöka sova det som går med dom själv men mamma var snäll och ställer upp och är med dom så jag får sova nån timme.. Jocke har börjat 6 så hon är redan hos oss.. Guldvärt!!




Feber





Igår vaknade jag just innan 13 men drog mig ett tag innan jag orkade upp och äta någe.. Var strålande sol så jag tänkte ta en prommis med Milly och Lovisa innan barnen skulle hem men farmor messade att Alma hade 38.1i feber och knappt ätit eller druckit så mamma och Lovisa kom med mig och hämtade hem dom då J hade min bil..


När vi kom hem blev det lite glass och sen filmmys, självklart ville Alma se Lotta så Alwin såg Ninjago på sitt rum :-)
Jocke köpte med kinamat åt oss och pizza till barnen när han kom hem och efter maten vilade jag en stund innan det var dax för jobb.. Febern hade gått ner till 37.7 innan läggdags så jag hoppas den hållt sig borta under natten!!


Började känna av halsen lite inatt men nu får jag ju absolut inte bli sjuk innan onsdag!!

Fredag





Idag (fredag) har gossen fått stanna hemma från dagis då han har ont i halsen..Hade plockat fram så han själv kunde ta frukost och sen har har skött sig själv med att se tv, bygga lego, spela på plattan osv innan han 9.20 kom in till mig och sa "Mamma det är dag nu så nu kan du vakna" Min stora duktiga kille som vet att Mamma behöver sova så jag orkar jobba hela natten <3


Steg upp och så åt vi frukost tillsammans - Alwin sin 2a och sen har han spelar Skylanders medan jag slagit igång tvättmaskinen, diskmaskinen och fixat med nya lamporna, torkat i fönstren och duschat blommor..

Sen åkte vi till gymmet där han såg film och spelade på plattan medan jag och Lovisa köttade ben..
Bra vecka träningsmässigt - simmade tisdag, rygg & biceps onsdag, ben fredag så nu har jag kvar ett pass med axlar, triceps och bröst så är det bara börja om på måndag men tror jag kör Milon då och simmar tisdag sen är det op på onsdag och efter de blir jag sjukskriven 1v och får inte träna..




Efter gymmet åt vi lunch, Alwin spelade, jag duschade och sen kom Jocke och Alma hem.. Middagsfix och sen packade vi barnens väskor och körde dom till farmor och farfar där dom sover över inatt - Jocke ska spela företagscupen i hockey imorgon och ja jag behöver sova efter jobb..


Innan jag for till jobbet sålde vi iväg en förvaringslåda Vi haft till salu så nu har vi sålt iväg den, spjälsängen och barnkläder så bara lägga ut mer som inte används :-)


Torsdag




Dagen igår (torsdag) var fullspäckad från morron till kväll, eller rättare sagt natt :-)
Jag och barnen åkte till Sangis vid tio tiden för lek och häng med Sara och barnen så kom även Martina och Emil - var väldigt länge sen vi sågs så det var himla kul :-)

När vi kom hem blev det lunch och vila för Alma som mest bara svammlade och sen blev det blöjbyte och då fick hon vara uppe då jag och mamma bestämde oss för att åka till Boden så tänkte hon skulle sova i bilen då ist..
Vid typ Smedsbyn blev hon gnällig och tillslut fick jag stanna och ta ut henne då hon verkade åksjuk - vill inte att hon spyr ner halva bilen igen!! Stod ute i friskluften en stund tills hon kände sig bättre så fortsatte vi sen men kylan på i bilen,.

Vi styrde till Dollarstore där jag skulle kolla efter lampor som var slut när vi var i Luleå och oj så mkt fint dom hade!! Köpte tre fönsterlampor till fönstren i matrummet, tre extrema lampskärmar i vitt, en tavla, en låda som Anna-Lena beställt (ångrar lite att jag inte köpte en själv) och endel annat tjaffs :-)
Mkr nöjd över min shopping!!




Den grå/beige skärmen följde med lampfoten men jag ville ha vit så köpte de till men i slutändan blev det dom grå/beige, gillade formen på dom bättre och dom passade super till gardinerna!!


Sååå nöjd!!

Efter Boden åkte vi till Smedsbyn och hälsade på en stund innan vi styrde hemåt och snörde barnen i säng - båda var väldigt trötta men höll sig ändå vaken hela vägen!!
När dom lagt sig åkte jag till Ida för tjejkväll med henne, Vicky och Lisa och självklart mys och snoss med Elvin <3
Var hemma vid midnatt så då var det godnatt för min del!!







No sleep




Ligger i sängen och har varit vaken sen tjugo över sex då Alma kom in - Vi gick och böt blöja och sen bäddade jag ner henne i sin säng igen.. Vet inte om hon somnade om men Alwin kom typ tjugo i sju och Alma igen sju så ingen mer sömn blev det..

Påtal om sömn vart det inte så generöst med de inatt... La mig på spikmattan typ 22.30 och kort där efter kom Jocke, han somnade rätt fort vilket jag inte gjorde och snarkade gjorde han så jag trodde aldrig jag skulle somna men med kudden på huvudet/örat somnade jag tillslut men har inte sovit så bra..


Idag ska vi iaf till Sangis på date med några mammor och barn :-)

Fullt upp




Sen sist har vi hunnit vara och hälsa på hos Jeanette, Patrik, Emelie och Wilmer.. Alwin har varit och lekt med Lily och såklart med Hugo..
Rensat och fixat med barnkläder som dom vuxit ur och som inte ska va kvar..
Varit till Luleå och justerat glajjorna, hälsat på Thomas på jobbet där barnen åkte skylift, småhandlat och lekt på Leos..

Så idag eller ja igår blir det ju var Alwin på Lek och Plask vilket han tyckte var jättekul!! Tror nog det blir mer peppande då det är just mer lek än att bara lära sig.. Idag har dom hoppat från kanten, flytit på rygg och mage och massa annat.. Under tiden passade jag på att simma - så himla skönt!! Tänkte göra de varje tisdag just när han är på lek och plask - förhoppningsvis går det även efter op:n

På tal om op så är det nu en vecka kvar tills det är dax, känner mig än så länge lugn och jag har faktiskt inte googlat runt om det som jag annars brukar vara duktig på,.







Pix



Råkade publicera innan jag laddat in bilderna klart!!










Jag har världens finaste barn!!


Älsklingar




Dagen har bestått av barnmässan och stros på stan, plättlunch till de små som även fick bli middag för dom så lyxade jag till det lite och gjorde nå fläskfiléjox med råris och sallad till mig och Jocke - sjukt gott!!

Fika och filmmys till Lotta på Bråkmakargatan och Nils Karlsson pyssling innan jag bäddade åt Alwin i Almas rum där han nu sover ööver ;-)
Vi sålde spjälsängen här om dan så nu har vi flyttat storsängen så kan man dra ut "sänglådan" så Alwin kunde "sova över" - han har verkligen sett fram emot de länge!! <3

Inga planer för morrondagen men något skulle vi behöva hitta på!!
Nu ska jag iaf sova för mina barn ger mig ingen sovmorgon!! Natti!!



Värmefilten




Värmefilten var ett väldigt bra köp då jag är väldigt frusen av mig, speciellt om jag varit ute så fryser jag alltid då är den toppen!!

Nu under förmiddagen har vi varit på barnmässan och sen gick vi en runda på stan så jag var rätt frusen när Vi kom hem så nu ligger jag och värmer mig medan Alma vilar och Alwin och Hugo leker inne på A's rum :-)

Morgonpigga barn




Natten har varit lugn och lillan har sovit som vanligt.. Halv sju spatserade dom båda in i sovrummet så det var ju tur att jag la mig tidigt igår så man orka :-)


Vi har ätit frukost, kissat på pottan och nu myser vi i soffan med kaffe och barnen varsin fruxoask.. Sen ska jag springa genom duschen så vi kan åka ner och kolla barnmässan medan gumman inte har feber om sen nu kommer tillbaka sen?
Handen ser fin ut så det är nog ingen fara med den iaf :-)

RSS 2.0