Hey ho!





Hemma från jobbet sen en halvtimme tillbaka och gröten ligger i magen..
Ska tillbaka sen och jobba 17-21.15, jag som i vanliga fall hatar delade turer tycker nu att det är rätt skönt för då vet jag att jag hinner vila och ta det lugnt innan jag ska tillbaka..
Jocke jobbar till 16 idag så jag ska och hämta gossen på dagis på ca1 timme när han vaknat från vilan och innan de borde jag väl hinna med en powernap på soffan..?




Igår var vi en sväng till Haparanda för att köpa lite grejor till köket och mat..
Vi kom hem med en täcksida till kylen/frysen, duschdrapperi, pinkskydd till gossens säng, kryddburks ställ och säkert nå mer från Ikea..
Vi var även in på K-Rauta och kollade på kakel där dom hade 25% och vi till och med hittade ett som vi gillade så nu är även det inhandlat samt fog, fix och allt sånt.. Skönt!!
Självklart var vi även på Maxi och storhandlade, har inte gjort det på flera månader nu så det känns riktigt skönt att ha ordentligt med mat hemma och att vi även kan laga den hemma!!



Ska köpa nytt skoskåp eller en byrå till hallen och en ny hatthylla och skoställ men det får bli en annan sväng, känns så trist att hanlda grejor som man inte kan häva upp på en gång..



Idag går vi dessutom in i v23 (22+0), tiden går sjukt fort den här gången och jag hoppas det går lika fort till slutet ;)




Nu ska jag snöra mig på soffan en stund så jag är pigg när gossen ska hämtas :)


Ledig torsdag






Idag är vi uppe med tuppen, jag, gossen och den lill* i magen ;) Jocke äår på jobbet så han är ju iofs oxå vaken..
Alwin gjorde morron redan 5.40 så då slog vi igång en film och jag försökte somna om en stund men det gick inte då magen kurrade som tusan så nu har jag ätit en skål med fil och dricker en te kopp..

Den är endast 11grader ute och jag hoppas det blir varmare för dagens plan är att vi ska plocka in vinbär och sen koka saft och om vi hinner/orkar så behövs även gräset klippas, egentligen för flera veckor sen men det har ju regnat så mkt..
Ska även bläddra i Ikea katalogen och på deras hemsida och skriva upp vad vi ska shoppa när vi åker dit på måndag.. Är ett par saker som behövs till köket och annat så det ska vi fixa :)

Det mesta av golvet kom på plats igår och jag tror dom ska göra färdigt det idag och jag måste säga att det blir riktigt snyggt!!




v22 (21+0)





Så var vi inne på v22 och inte ett foto är taget på magen än så det måste vi nog ändra på!!
För det mesta mår jag bra om man bortser från igår och idag men när jag åt frukost idag så tog jag en tablett mot illamåendet och ska hämta ut en till burk sen så jag har och kommer nog ta en om dagen så kanske jag slipper må såhär halvtaskigt till och från!!
Känns så surt att inte orka jobba för det här så nu är det bara till att käka dom där!!

Annars växer magen på och stor är den!!
Gud så fort den växer andra gången alltså!!
Förhoppningsvis stannar det upp sen så man inte har en bautamage innan det är färdigt ;)

Vikten ökar på även den men har stått still nu ett tag och jag hoppas den fortsätter med det för nå mer vikt behöver jag absolut inte lägga på mig, har ju redan så det räcker och blir över!! :)




Vad är detta?






Blev hemma från jobbet idag och även imorron och sen hoppas jag att jag är i form för att jobba på onsdag..
Håller tummarna för att det är gravidsyndrom och inte någon förkylning som är påväg för sjuk vill jag absolut inte bli!

Den här graviditeten är väldigt annars motför när jag väntade Alwin!!
Allt ifrån illamående till trötthet till orkeslöshet och annat konstigt men som tur är så är allt bra med krabaten i magen och jag kan lova att den här lilla tjejen/killen är mkt lugnare än vad Alwin var för dom få sparkarna jag känner känns ytterst lite och vid den här tiden med Alwin kände jag massor..

Nu ska jag bara ligga på soffan och kolla tv tills det blir sängen..
Imorron ska golvet i köket läggas och sen kanske jag kan visa någon bild hur det ser ut såhär långt ;)

Såhär står det i mitt horoskop idag! Ligge...

mms_img55753 (MMS)

Såhär står det i mitt horoskop idag! Ligger på soffan efter att ha lämnat gossen på dagis och försöker samla energi för att orka jobba ikväll.. Jag mår helskumt, illamående, helt slut i kroppen, svettas som en gris till och från och vill bara dra täcket över huvudet! Kanske man skulle lyssna på kroppen för en gångskull och stanna hemma och vila men det känns ju sådär lagomt kul när man just börjat jobba igen efter semestern :-S

Trött som faun!





Klockan visade 05.04 imorse när gossen vaknade och var ledsen och ingenting var bra..
Fick honom till slut att lägga sig i sängen igen men då var även jag tvungen att lägga mig med honom..
Efter många om och men lyckades jag somna men lika fort vaknade han igen och det var dax att stiga upp så här sitter jag som en zombie och är svinigt jävla trött!! Började även må helt konstigt nyss och må illa osv så jag hoppas en vila hjälper sen när gossen är lämnad på dagis så man orkar jobba ikväll..



Vad vill jag bli*??





Har funderat ganska länge nu på att börja utbilda mig till något annat än inom hotell som jag ju är utbildad inom för jag jobbar ju inte inom det yrket och kommer nog aldrig mer göra det heller..
Det är ett skitkul yrke men sämst arbetstider, stressigt som tusan och dåligt betalt så jag tror jag håller mig ifrån det..

Funderar på Undersköterska då jag jobbar och trivs inom vården och dessutom är ju det ganska brett men där tar det emot då jag vet att man måste ta blodprov och sånt under utbildningen och jag bokstavligen HATAR blod!!
Folk om har läst till det säger att det inte alls är så farligt så kanske man skulle överleva det iaf??
Dessutom så behöver man inte läsa upp betyg för de och man kan läsa på Komvux i den takt man själv tycker känns bra så då skulle jag isf kunna jobba under tiden.. Inte heltid då men lite iaf.. Och så är den bara i 1½år..

Förskolelärare är jag oxå sugen på men just där vet jag inte så mkt om man måste läsa upp betyg osv så det måste jag kolla upp.. Jag tycker ju allt som har med barn är göra är superkul men då är ju frågan om det är lika kul att jobba på en förskola där det är HÖG ljudnivå och mkt mindre fröknar på fler barn är det varit tidigare..?
Alwin farmor jobbar ju som det och när jag frågat henne så har hon sagt att det är jättestor skillnad att jobba som det nu motför när hon började då man var fler fröknar på varje avdelning men att det är kul osv..

Det är dom två utbildningarna jag funderar på mest men även några andra har snurrat i min skalle..
Den största frågan är ju då om det kommer finnas jobb inom dessa yrken??

Nå jag har ett tag på mig att fundera, måste ju även gå till Komvux och kolla vad dom säger..
Hade tänkt att jag ska börja lite småt isf när jag är mammaledig om jag känner att jag orkar då..
Sen är det ju det här med pengar, det blir ju massa tusen mindre varje månad om man ska plugga men det är väl värt det i slutändan, fast jag gillar ju inte det där att man kanske måste snåla och fundera om man verkligen har råd med vissa saker utan man ska kunna unna sig om man vill..

Nåja som sagt så hinner jag ju funder lite till :)



Nytt nytt nytt





Jag vill byta ut massa möbler och sånt hemma!!
*Skoskåpet i hallen som är i ek vill jag byta ut till vitt och hatthyllan och skohyllan vill jag byta ut till svarta (dom är typ gråsilver nu)
*Vill byta ut tv-bänken och vardagsrumsbordet som är i ek till vitt
*Köksbodet vill jag ha i högblankt vitt och svarta skinnstolar, även de är i ek
*Sängen som är en Hopen i mellanbrun vill jag byta ut till en vit oxå..
Nå vi får se vad det blir av det hela.. I hallen blir det nog nytt iaf nu när vi sätter upp nya tapeter sen får man väl ta eftersom för allt kostar ju och renoveringen av köket/hallen är inte särskilt billig vill jag lova ;)

Om någon är sugen på nåt så hör av er så kanske vi kan komma överens om nå ;)


Nu ska jag börja packa ihop här och åka hemåt och göra mig gröt medan jag inväntar snickaren och sen fara till mamma och sova.. Tror jag ska testa koka gröten på nyspisen för det lär gå 100ggr fortare än kokplattan när de är induktion :)


Sömn






Lyckades sova ända till 14 när grabbarna kom hem från jobb och dagis, gissa om jag blev förvånad när jag sovit så länge för jag brukar ju alltid vakna vid 12-13 tiden senast när jag gått natt.. Men skönt var det!!
När jag går av på 7 timmar så åker jag hem och inväntar snickaren så jag får säga vart jag vill ha handtagen på skåparna och sen åker jag till mamma och sover så jag hoppas han kommer rätt tidigt annars blir det tugnt!!
Innan jag for till jobbet så har Erik varit hos oss och fixat med elen så nu kan vi använda spisen iaf.. Imorron tror jag nog att ugnen och micron kommer på plats så då går ju iaf köket att använda, fy fan så skönt!!
Men man ska ju inte hoppas för mkt fast jag är rätt less nu på att vara utan kök så nu måste det bli klart!!
Tur det går undan när snickaren  är :)





Är ju ledig helgen så imorron får vi se vad man hittar på men på lördag ska jag få fixat naglar, har velat testa det ett tag men har inte idas då jag tänkt att dom blir ivägen på jobbet men man behöver ju inte göra så långa så ska det nog gå bra ;)
På söndag ska vi på dop då lilla Mio ska döpas :)
Sen på måndag är det tillbaka till jobbet och sen är det bara jobba på ett tag till :)


Tillbaka till verkligheten





Då var man tillbaka på jobbet efter 5veckors härlig semester!!
Vi har verkligen haft toppen väder hela sommaren så jag är mer än nöjd!!
Har mest slappat och laddat om under dom här veckorna vilket nog behövdes då jag var rätt trött innan jag gick på semster iom den lill* i magen!! Vi har myst på en del i stugan, jag har vilat lunch i stort sett varje dag om jag inte gjort något eller varit iväg och det har varit välbehövligt vill jag lova!!
Det är tufft att ha en 2åring som man ska orka leka med osv samtidigt som man mår pyton och är dödstrött!!
Så illa som jag mått här tidigare och så trött som jag varit var jag aldrig när jag väntade Alwin men det kan ju ha att göra med att man inte hade en livlig gosse att ta hand om då och då jobbade jag inte heller lika mkt som jag gör nu..





Nu mår jag iaf bra fast illamåendet kan komma smygades ibland men inte alls lika farligt som tidigare!!
Bebis mår bra och växer i magen och idag har jag varit på kontroll hos BM..
Vi lyssnade på hjärtljuden som låg på 153slag i minuten..
Bra värden hade jag oxå 121 i Hb, 4,7 i socker och blodtrycket kommer jag inte ihåg men det var oxå bra..
Jag har blivit så förvånad dom senaste gångerna dom kollat mitt järn för jag brukar alltid ha alldelens för lågt men nu har det legat bra länge fast jag inte ätit några tabletter på månader..
Men BM ville ändå att jag ska börja äta dom varannan dag för att det inte ska sjunka allt för mkt nu när bebisen behöver mer sånt av mig..
Fick även moderskapsintyget så nu är det bara sätta sig ner med chefen och skriva ihop något till FK så jag får HP sen men det brukar inte vara några problem att få..
Tänk, om jag nu väljer att gå på HP så fort jag får så kommer jag bara jobba till 8november typ och det är ju inte alls länge tills dess sen får jag vara hemma och fixa och trixa inför det som komma skall.. MYS!!
Vi får ju såklart se om jag går redan då eller om jag jobbar längre som förra gången..
Nu har jag ju visserligen Alwin oxå så vi får se vad man orkar :)

Åhh så jag längtar!!


Jox





Gårdagen var fullspäckad så jag hade då att göra heela dagen men kul är det då går dagarna fortare :)
Lämnade gossen på dagis och åkte sen till mamma en sväng innan jag for hem och byggde lådor och rev tapeter innan gossen skulle hämtas igen.. När vi kom hem blev det vila för oss båda och när Jocke kom från jobbet blåste jag och gossen till happis och köpte nya stövlar åt honom och handlade på Ikea :)
Väl hemma igen blev det käk innan min snälla gudmor kom hit och gav mig fotvård, så himla skönt!!
Dessutom så lovade hon att hon ska komma och hjälpa mig att putsa fönstren :) Det uppskattas som tusan då jag tycker det är grymt tråkigt och det måste ju göras så jag hade tänk ta hit nån städfirma men då behövs ju inte de :)




Och sist men inte minst så var det myskväll hos Ida där vi även sa hejdå åt Vickan som flytta ända till Gotland på fredag..
Kommer sakna henne och jag ska verkligen försöka åka och hälsa på så fort som möjligt!!
Om det blir före eller efter lillebror/lillasyster kommit får vi se..





Idag hade vi planerat att fara och hälsa på Jocke på hans jobb vilket Alwin verkade ha glömt på morron när han kom in och sa att han ville på dagis men när jag sa att vi ska ju och hälsa på pappa på jobbet blev han jätteglad :)
Han gillade verkligen att vara där bland alla andra barn och leksaker!!
En fröken där sa att han kan ju börja där så tar Jocke bara med honom när han åker till jobbet och hem när han slutar.. Det hade ju varit riktigt praktiskt men inte orkar vi börja byta dagis inte..
När vi for därifrån så for vi förbi på "farfars" jobb där Alwin fick springa och leka av sig i gympasalen, gissa om jag hade ne trött kille i bilen på vägen hem sen ;)
Nu har han precis somnat och jag funderar på vad jag ska hitta på för att hålla mig vaken, ska ju sova senare i eftermiddag då jag ska jobba inatt så då kan jag inte sova nu..



Nya fina bilen :-)

mms_img48264 (MMS)

Nya fina bilen :-)

Igår var vi och kollade hur lillebror/lill...

mms_img20396 (MMS)

Igår var vi och kollade hur lillebror/lilllasyster hade det i magen och allting såg bara fint ut :-) Vi fick även nytt bf, 2a januari vilket innebär att jag nu är i v20 (v19+3)

Fredagmorron






Idag ska jag och gossen åka iväg till Luleå och hälsa på Elin med familj och snossa bebis, gud så mysigt det ska bli :)
Vi ska ta nybilen våran och jag måste säga att det känns så skönt att äntligen ha en ordentlig bil!!
Jockes pappa var och hämtade den åt oss och kom hem med den igår på kvällen så jag hann både testköra och teståka.. Ska fota den sen och visa vad det är för någon ;)
Nu ska vi bara hitta oss en andra bil oxå för en mindre peng men det borde väl gå att fixa för där är vi inte lika kräsna..

Vaknade med en jävla huvudvärk, jag till och med drömde att jag hade sjukt ont innan jag vaknade så en panodil slank ner på en gång och nu sitter jag i soffan med gossen och ser film och dricker te..
Tänkte hinna få plockat lite här innan vi åker och så ska jag även testa min nya symaskin som jag fick i present och sy fast krdborre på sätesskyddet till bilen då spännet lossnat på den..





Dagens planer






Dagens planer ser ut såhär

*Göra oss klara för dagen
*Ta en prommis till dagis och hälsa på en sväng då gossen börjar nästa vecka igen efter 6veckor sommarlov
*Promma ner på stan och kolla lite
*Städa

Inte så mkt men man vet ju aldrig vad klockan hinner bli innan vi är hemma igen :)




Hjärtegossen på dagis i våras när dom sprang vårruset :)

City cross






Har varit en sväng till Happis idag och passade då på att gå in på Jala och kolla på barnvagnar..
Jag vet precis vilken jag ska ha och vilken färg, en Emmaljunga City cross i rött med Quadrolift från 2011, vet inte om den finns i rött från 2012.. Självklart så duger andra färger oxå men den röda vill jag helst ha!! Synd bara att det ska vara så förbannat dyrt!!
Sju jävla tusen för en vagn betalar jag inte då jag vet att vi inte kommer ha den speciellt länge!.. Hade jag nu vetat att vi kommer ha den ett bra tag så hade det ju inte varit några problem!!

Jag var så nöjd med den förra City crossen vi hade så det blir en sån igen..
Dessutom så tycker jag att det är den enda Emmaljungan som är riktigt snygg!! Ni som har andra modeller får ursäkta ;)
Vi får hålla tummarna för att vi hittar en begagnad 2011 annars vet jag inte hur vi ska göra för nån annan tänker jag inte ha, kräsen som man är ;)

Kan ju kännas lite väl tidigt att börja kolla efter sånt redan nu men jag tycker det är så kul att handla bebissaker så jag skulle kunna shoppa lös från första dagen ;O







Trött morsa





Usch så trött jag var när gossen vaknade för en stund sen!!
Han vaknade vid halv 4 inatt och ville inte sova i sin säng nå mer så jag la mig mig med honom tills han somnade om och gick sen tillbaka till våran säng men själv somnade jag nog inte om förrän vid 5 tiden..

Jocke jobbar första dagen idag efter sin semester så i veckan är jag och gossen själva så vi får se vad vi hittar på..
Hade varit kul om man haft en bil och kunnat fara nånstans!!
Nåja nånting ska vi väl kunna hitta på iaf :)

Hör av er om ni vill umgås ;)



Halvtid





Jag har nu i flera veckor tänkt att när vi går in i v21 så har vi passerat halvtid då man räknar på 42 veckor men idag när vi var hos grannarna så sa Therese att så är det ju inte alls, det är ju 40veckor..
Alltså jag vet ju de men ändå har jag tänkt att det är 42 veckor..
Snacka om virrpanna!!
Var kanske för att jag gick över så länge med Alwin??

Hur som helst så gick vi in i v20 igår vilket innebär HALVTID!!
Det här går ju undan ;)

På torsdag ska vi dessutom på ultraljud :D

Vi lever :)




Det blir inte så mkt skrivet här nu för tiden men snart kör vi igång med jobb och vanliga rutiner igen så då kanske man får lite tid om kvällarna eller så..



Spännande att åka flygplan :)

I måndags flög vi iaf ner till Stockholm där vi hade planerat in ett besök på Skansen och shopping sen bara vara..
Det började inte alls bra med en borttappad vagn som vi inte fick förrän på onsdagmorron så där hade två dagar sprungit iväg och less var vi!! Stackars gossen fick promenera på Alrlanda fram och tillbaka för att göra anmälan osv, sen gick han mellan alla T-bane stationer då ingen av oss kunde bära honom när vi hade resväskorna.. Man orkar ändå inte bära på honom speciellt länge då han inte är så liten nå mer!! Som tur var så har dom vagnar som man får hyra när man är på Skansen för där skulle gossen aldrig orkat promenera då det är så mkt backar och man går mkt!!

Skönt att vila småbenen :)

Efter Skansen åkte vi in till stan där vi försökte kolla om det gick att hyra vagn någonstans men inte napp där så vi började ist leta en affär med vagnar och när jag stod och testade en så pratade Jocke med Norweigan och fick veta att dom hittat vagnen (vart glömde vi fråga) och att det hade skickats så dom skulle köra ut den till oss när den kommit.. Det här var vid 14 på tisdag och vi fick den inte förrän vid 9.30 på onsdag.. SUCK!!
Tur som fasen att jag köpt sulkyn just för att ha när man åker iväg sådär för hjulen var lite skeva, och det var repor här och där på den när vi fick tillbaka den och sånt får man inte ersättning för!! Hade varit tirst om man hade haft med sig Scootern så hade den blivit förstörd, den kostar ju betydligt mer!!  Men man blir ju ändå irriterad för en vagn förstörs inte i första taget så dom kanske borde börja vara lite mer försiktiga!!

Vi strosade på stan under onsdagen och shoppade och även bror med familj kom in till stan så då fick jag träffa lilla Freja som jag är faster åt :) Sockersöt liten docka!!
Jag fyndade en hel del på rea så speciellet mkt pengar har det inte alls gått åt, det är ju maten man äter som kostar mest..
Även torsdag strosade vi på stan efter att vi låst in våra väskor på T-centralen men efter några timmar var vi mättade på shopping och åkte ut till Arlanda där vi bara satt och tog det lugnt tills vi fick checka in och sen åt vi mat på Max innan flyget skulle gå mot Luleå..


Tyvärr så var det inte bara vagnen som ställde till det för oss utan min även min resväska hade fått sig massa sprickor och hål på ena långsidan vid ett hjul så vi frågade på Arlanda om man får ersättning för de och dom sa att vi skulle prata med dom på Kallax, väl på Kallax var hela sidan trasig och man såg nästan in i väskan..
Frågade om det ska se ut så och fick till svar att egentligen så ersätter dom inte sånt men att jag ändå skulle få en ny då den var så pass trasig så jag fick en ny väska på en gång så de var bara att börja packa om..

*När vi gick på stan innan vi skulle åka hemåt så ramlade gossen i en provhytt och slog bakhuvudet i ett hörn på en pall vilket resulterade en en massa blod och gråt men tur i oturen så var det bara ett lite skrapsår så vi behövde inte åka till något sjukhus.. Dock så började det att blöda igen varje gång han la sig ner så när vi kom hem på kvällen åkte vi in så dom fick sätta lite lim så det skulle sluta..

*När vi skulle till att åka hem blev vi försenade då blixten slagit ner i planet..

Hur som helst så har resan varit toppen trots allt detta!! :)




Har massor med bilder att visa så jag ska visa dom i ett annat inlägg för nu går det sååå segt!!


RSS 2.0