Aug. 27, 2013




Idag är jag helt ledig men dagen är fullspäckad hursom, precis som jag gillar de! :)
Barnen ska få vara på dagis då jag och mamma ska åka till Luleå och hälsa på R i Sunderbyn och dit kan dom inte följa med...
Känns bra att äntligen kunna åka och hälsa på honom!
Såklart ska vi träffa moster oxå!

Även en date med Elin över en lunch är inplanerad ;)
Så ska vi shoppa bebiskläder till Nellie och Wilmer ♡


Blir en bra dag, skönt att komma iväg - känner mig rätt fänglad här hemma! Kan aldrig fara iväg och umgås, träna osv..
Enda gångerna är när man jobbar men de är ju en helt annan sak, dit måste man ju liksom!

Snartsnart!!




Snart har jag avverkat helgens nattjobb, känns att man inte jobbat natt på ett tag då jag varit ovanligt trött men de blir nog bättre snart när kroppen vant sig..
Lagt nytt schema i fredags och jag hoppas det läggs in fort så vi kan börja på det - min rad är riktigt bra!! Ville helst bara ha nätter men vi är flera som vill jobba natt så då får vi dela på de, man 10nätter blev de iaf, har 8nu..


Började plocka vinbär igår men han inte plocka allt då maten skulle lagas och ungar skulle duschas innan jag åkte till jobbet och farmor och farfar skulle vara med barnen då J hade träning så det blir att plocka det sista idag och sen ska jag inviga min nya egna saftmaja - soft att slippa krångla med kokplatta då denna funkar på våran spis!!

Nu ska allt höstfix göras på gården så J har klippt häcken på baksidan och började igår med den på framsidan, jag var sugen att klippa ner den helt men så blev det inte.. Bara några buskar kvar sen då så är det gjort.. P-O var med traktorn i torsdags och tog bort den fula rabatten så den ska krattas till och få gräs så kanske det inte ser ut som fan där nästa sommar.. Vi börjar komma en bra bit på vägen med gården /utsidan men ännu mkt kvar man vill fixa!!




Nya möblerna på bron/altan :-)

Back to reality




Inatt gör jag min första natt efter semestern och än så länge går de finfint.. Håller just nu på och göra nå kaffe så man inte blir så trött ;-)


Sitter med världens leende då J och P fått en liten gosse kväll <3 Tycker det sprutar bebisar kors och tvärs och nog blir man ju lite avis allt men inte så jag känner att jag behöver en egen :-)
Nu måste jag ta mig till Terror till veckan och snossa på deras lilltjej och såklart J och P's gosse oxå men dom bor jag typ granne med ;-) Myyys!!


VAB!




Ligger i sängen och lyssnar på regnet som öser ner ute.. Har varit vaken sen 5 när Alwin kom in och var lite missnöjd, hans feber har stigit - den var nere på 37.5 igår så jag tänkte att dom kanske skulle kunna fara på dagis idag om den försvunnit men ist låg den på 38 nu så det blir att börja dagisstarten med VAB!!
Det blir jag som är hemma då jag har en kort tur idag 7-12..

Sliten morsa!!




Det är så ruskigt skönt att sova ute i stugan, man sover alltid så himla gott - nackdelen är dock att vi alla sover i ett och samma rum vilket gör att sömnen kan bli rätt störd och vaknar en av barnen så vaknar oftast den andra oxå, vilket kan hända mitt i natten ibland eller tidig morron!!

Natten till igår vaknade Alwin och behövde kissa (hemma går han alltid själv på toa under natten och sen direkt i säng utan att väcka oss) och inatt vaknade Alma vid halv 2 och surrade, krafsade och var allmänt tjorvig - vid halv 4 var jag så less och trött så jag gjorde välling ihopp om att han skulle komma till ro - gick sådär, hon fortsatte krafsa och låta illa men tillslut somnade hon!!
Sen blåste vi alla på till nån gång efter 8tror jag men hade då behövt en lång sovmorgon!!

Nu känner jag mig väldigt trött och sliten och det skulle vara himla skönt med en pn men då kan jag väl inte sova ikväll så jag häller i mig pk och hoppas jag piggnar på mig lite!!

Kräftor





Vi åt ju kräftor för ngn vecka sen men igår körde vi kräftfest här ute på Granholmen :-)
Hur kan något som ser så svinigt ut vara så gott?!
Det blev en heldel över så det blir att äta idag oxå..

Vi ska snart åka iland, åka förbi hos Jimmy och Anna för J fyller år och sen ska Jocke, P-O och Fredde iväg och se på nå bilar.. Jag tror jag ska åka förbi familjen Fjellborg/Nordström och kolla hur de går i nya boendet :-)

Btw så var vi hela hopen uppe i skogen här bakom stugan igår och plockade blåbär, fanns hur mkt som helst - stora och fina bär.. Jag och Jocke plockade ca5 liter innan regnet kom.. Hade gärna plockat lite till men hinner inte med de nu..

Förkyld




Har än så länge bara tränat i måndags då jag dragit på mig en förkylning så snoret rinner, halsen gör ont lite till och från och så har jag ont i nacken?
Lär alltså inte bli mer träning förrän jag känner mig ok..
Så typiskt att man ska bli sjuk lagom till jobb och dagis drar igång..
Tänkte boka in massage till veckan om det finns ngn tid och hoppas det gör susen!! :-)

På tal om massage så var jag sist på Musculus och kommer boka där igen - det var riktigt riktigt bra!!

Hösten är här!!





Semestern är slut och jag har jobbat sen onsdag.. Känns alltid lite skumt att komma tillbaka då man varit ledig så länge men det helt i onödan då det funkar precis lika bra som annars :-)
Jobbar till 12 idag och sen ät jag ledig lördag,söndag - tanken i helgen är skärgården och kräftor men får se när vi åker ut då Alwin har hög feber hade nästan 40 (39,9) i temp igår och imorse när jag for 39..

Här kommer lite bilder från sommaren i små format :-)

















S to the ucker!!

 
 
 
 
Jag skrev för ett tag sen om att jag skulle försöka hålla mig från allt onödigt socker under juli månad - kan ju erkänna att det inte alls gick så bra, hade jag liksom förväntat mig det när det är semester? = inte lika lätt hålla bra kost osv då man ofta är och flänger runt osv..
Känns jävligt skönt att jag börjar jobba på onsdag då har jag mycket lättare att sköta kosten med bra mat, mellanmål osv så nu är det all in alltså för som många andra semestrar så har jag ist för att gå ner några kg ist lagt på mig några - jag kan ju trösta mig med att mkt är vätska då jag är väldigt uppsvälld..
Kan ju iaf säga att jag varit duktig med träningen trots semester med minst 3pass/vecka ska försöka lägga till ett pass till/vecka plus lite mer motion = bra kombo!!

 
När vi var i Stockholm köpte jag endast träningskläder i klädväg - finns ju hur mkt fint som helst och det blir mkt roligare att träna med snygga kläder!! Blev 2tights, 1linne och 1tröja :)
 
 
 

Möhippa!!

 
 
 
 
 
Min fina vän Lisa ska gifta sig så igår passade vi på att hippa henne ;)

Temat för dagen var Rockabilly!!
 
 
Dagen började med att en man plingade på Lisas dörr, räckte fram en lapp där det stod vad hon skulle packa med sig, gav henne en påse med kläder att ta på sig samt ställde äggklockan på 15min då hon skulle vara klar ;)
Sedan fick hon skjuts till oss andra nere på strandängarna där vi dukat fram champagnefrukost som vi avnjöt i strålande sol!!
 
 
 
Vi körde några lekar och sen blev det uppdrag på stan ;)
 
 
 
När hon avklarat alla uppdrag var det dax att åka upp till nils hotel där vi hyrt relaxen - lekte lekar, hade chokladprovning, klämm och känn visning, bubblade, bastade, åt gott och bara hade en riktigt kul kväll tillsammans!!
 
 
Mer bilder kommer senare :)
 

Turista




Ligger i sängen och ska snart sova - man är rätt trött och slut när vi kommer hem på kvällarna då man går hela dagarna..v

Vi har verkligen turistat sen vi kom hit (vi är inte så mkt för sånt egentligen ;-) )
På måndag när vi kom åt vi, åkte och lämnade grejerna i lägenheten och sen strosade vi runt i stan..
Igår var vi på Skansen och Grönan hela dagen och idag har vi varit på Junibacken, Aquaria, Vasamuseet och stan..
Imorron blir det Naturhistoriska och gamla stan..

Mer om de och bilder kommer senare nu sova sig lite :-D



Spikmattan




Idag har vi joxat på här hemma - tvättat packat, klippt gräset och plockat undan från gården, rengjort kaninburen, testat ståbrädan som vi köpt ifall Alwin blir trött i bena när det kommer bli en del promenader kring Stockholm..
Då vi testade den gick vi förbi videtian och anmälde oss till bröllopet och så stannade Alwin en stund och lekte med Lily :-)

Mia har varit förbi och hämtat sin plåt och saftmaja och passade då på att köpa kläder till Freja som Alma växt ur (sånt som jag tänkt sälja iväg som knappt är använt eller oanvänt) - jag gav även bort en Ikea påse med kläder åt dom så nu var vi av med de :-)

Farmor och farfar har varit förbi så vi satte in bilstolarna klart i Volvon och dom tog med Milly redan idag..

Nu ligger jag på spikmattan och ska sova - upp och hoppa 5.30 imorron då våran taxi kommer 7! Så godnatt.







Latjävlaarslen!!!




Jag klagar fan alltid på att allt är så tråkigt, att vi aldrig gör något, att vi bara ligger på soffan osv...
Helt sant är det väl inte men nu sista tiden har vi bara gått och drällt eller legat på sofflocket iaf om kvällarna!!
Ist för att gnälla kan jag ju göra något åt saken så jag ska bli effektiv om kvällarna ist för att bara lata eller gnälla!!


Hur som helst, Vi började se Torka aldrig tårar utan handskar igår, Jocke tyckte den var så bra att han däckade och sen slog jag av efter andra delen då klockan var så mkt och Jocke var tråkigt filmsällskap - typ som jag brukar vara annars ;-)
Såg klart den nu ikväll sen vart allt bara så tråkigt - bara skit på tv som vanligt och Jocke gillar program som inte jag gillar så jag la mig ist och nu ligger jag på spikmattan och tänkte lyssna på p3 dokumentär om jag inte somnar ;-)

Imorron är det packa det sista som gäller och så ska jag träna för nå sånt lär de inte bli i Stockholm..

Godnatt

Planering!




Grabbarna drog iväg med farmor och farfar till Bäckeskäret för att hjälpa till..
Dom blev upphämtade med Camaron och det gillade Alwin som ännu inte åkt i den :-)

Gumman vilar och jag äter lite kvarg medan jag skriver packningslista och kollar vad som ingår i Stockholmskortet - Vi köpte inte de sist vi var men jag funderar på om vi ska göra de nu, måste bara kolla vad vi vill se och hinner se av allt som ingår om det är värt de..
Vi får se vad Jocke och Alwin är sugen på :-)
Hade ju varit kul se lite annat än bara Skansen, Grönan och Stan :-)

Nå jag sätter väl igång med packningen dårå!!

Grillkväll med fina vänner!




Blev grillmiddag här igår med Ida, Henke och Leon :-)
Grabbarna stod för grillningen och öldrickande - vad annars ;-)
Vi fixade här inne med sallad, dukning, surr osv. Gjorde även egen klyftpotatis med morötter och rödbetor - första gången jag gjorde med rödbetor men absolut inte sista, det blev riktigt gott!! :-D
Alltid trevligt göra sånt med sina vänner men det händer alldeles för sällan!!

Idag snurrar tvättmaskinen så inga kläder ligger smutsiga i tvättkorgen när man ska packa för på måndag kliver vi på flyget till Stockholm!! Ska bli härligt med en liten semester i storstan, gå på skansen, grönan osv :-)
Lovisa ska vara hus/kaninvakt och Milly ska vara med farmor och farfar :-)
Tur vi har folk som ställer upp!!



Våran nya brolampa som vi inte riktigt vad vi tycker om den än men den kanske duger till jag får spottar i underspikningen ;-)


F to the riday!!




Fredag idag och stygnen är tagna tidigare - hade läkt fint..
Var på gymmet efter fast jag inte alls var sugen då jag var så trött, varit jättetrött nu typ 1-2veckor!! Jag är trött från de jag stiger upp tills jag går och sover, för slö semester!!

Nu sitter jag och ser Teletubbies med Alma och äter kvarg, kl17 kommer Ida, Henke och Leon och då ska vi grilla - gött!!
Tror jag tar en pn på soffan så man orkar ;-)

RSS 2.0