Segstartad





Gud vad jag alltid är segstartad på morgonen om jag inte ska iväg till jobbet - eller då oxå men då måste man ju liksom iväg så de är bara ta sig i kragen..

Varit vaken sen 7 då barnen väckte oss och änsålänge har jag klätt mig, ätit frukost, druckit kaffe och nu slöar jag i soffan medan barnen leker i Alwins rum.. Jocke for iväg på rant med sin pappa, hoppas dom letar reda på en bil!!
Jag tänkte städa lite och lite annat fix men vi får se hur mkt jag hinner..
Jobbar kort kväll ikväll 16.30-21.30 känns rätt surt med såna kortpass men ändå lite skönt på samma gång.. Har dock tre korta turer som skulle kunna vara en enda lång.. Sugigt!!

Ne nu är de bara sätta fart!!

Maaat





Har ätit alldeles för lite mat idag vilket resulterar i att jag varit/är jäkligt hungrig ikväll!! Såna här ggr märker man verkligen hur otroligt viktigt de är att äta alla målen under dagen för att slippa hunger och suget efter "skit" på kvällen så imorron blir det perfekt kost ;-)


Varit på rant till Luleå idag för att köpa present till mosters Mira som fyller 4år den 2a Maj - bild kommer då hon fått den ;-) Var även och lämnade ett par brallor på Stadium då har hade beställt två olika storlekar när jag inte visste vad jag hade.. Reklamerade Alwins vinteroverall och köpte typ duschcreme, skrubbhandskar, badgrejor, smorsel, skithuspapper och såna där förbrukningsgrejor på Rusta.. På vägen hem svängde vi in i Råneå och lämnade av presenten i Thereses bil så vi slipper släpa fram och tillbaka och sen tiggde vi till oss kaffe hos Terror när vi lika var i byn ;-)

Resten av eftermiddagen/kvällen har det mest blivit chillpastill - lite plock och sånt.. Missbrukat blocket ihopp om att de ska komma ut en bra bil men de ser mörkt ut :-/
Lika sova då och hoppas på bättre tur imorgon :-) Natti


Tvättat och städat goffen

 
 
 
 
Har städat och tvättat mammas bil idag men jag skäms nästan att säga de då jag tydligen slarvade endel när jag tvättade den så det ser typ ut som att nån lillunge tvättat den.. Har missat på flera ställen!!
Skyller helt ärligt på att det blev så kallt mot slutet då solen inte alls värmde speciellt mkt och Jocke inte ides ta upp högtrycken från källaren så jag använde bara slangen vikt och då blir det kallt om handen..
Nå de är inte annat än att tvätta om den imorron då :)

På tal om bil så sålde Jocke sin just innan jag for till jobbet så nu är vi helt utan - Vilken skräll!!
Men om allting går som jag tänkt mig så har vi nya bilar innan helgen ;)
 
 
 

Kläder

 
 
 
En nackdel med att gå ned i vikt är att man inte har så mkt kläder som sitter bra - just nu känns det som att jag är typ mitt mellan någonstans så det finns inte alls mkt att välja på i garderoben.. Då undrar jag lite vad jag hade för kläder tidigare för naken har jag ju inte gått..?
Nå jag har ju en bra anledning till at shoppa nytt iaf ;)
Skulle behöva endel basplagg men det får bli när köpstoppet är över ;)
 
 
 
 
 
 
 

Blööö

 
 
 
 
Detta med att jobba natt är inte direkt bra för mitt ha-begär!!
Man hinner surfa runt överallt och ingenstans och hittar så mkt man vill ha men jaa jag skulle väl spara nu? ;)
 
 
Eftersom att min familj inte kom hem något tidigare så drog jag mamma och Lovisa en sväng till byn så jag hann pussa och goa lite på mina troll.. Fattar dom inte att när mamma vaknat så är det raka spåret hem som gäller??.
Imorron hoppas jag dom är hemma när jag vaknar för då har jag planerat att vi ska besöka familjen Nilsson :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördagshäng




Ligger på mammas soffa och drönar, gick hit efter "frukosten" då resten av klanen är i byn - undra om jag alls kommer hinna träffa dom mer än i dörren idag?

Tog mig en riktigt pw med högt tempo men får alltid så jäkla ont i ljumsken?? Får typ alltid stanna och stretcha ut mellan varven för att alls kunna fortsätta.. Gissar att jag är lite för kort där.. Eller för kort o baksida lår - sätet osv vilket gör att typ allt där blir galet.. Jaja inget farligt iaf :-)

Btw så går jag och drömmer om våran nya altan som jag hoppas vi ska bygga i sommar - tvättstugan kan man ju göra under hösten/vintern ;-)

Fredag 20april

 
 
 
 
 
Sitter på jobbet och har nyss slevat i mig lite middag såhär mitt i natta :)
Torsk medtomatsås och råris - fy tusan så gott det är!!
Blivit rätt duktig på att göra storkok och göra färdiga portioner så jag har när jag jobbar eller inte har tid att laga något så man inte äter så skit bara för att man är hungrig eller stressad, funkar super..
Plus att jag vet alltid vad jag ska äta till mellis - Ica´s lätt kvarg med hallon, lite honung och nötter - yummie!! Har som fastnat för det och det är enkelt..
 
Igår var jag ledig och då kom Ida och Leon och hälsade på - vi surrade, åt rostbiffssallad (galet gott), drack kaffe och barnen lekte :) Kul att hinna umgås lite då det är väldigt sällan man hinner med sånt när man jobbar och massa annat ska göra på lediga dagar!!
När Jocke slutade for vi på badhuset igen, Alma tyckte ju det var så roligt och Alwin älskar ju oxå att vara där så nu är det bara till att åka dit då och då - dessutom har vi ju gratis bad oxå :)
Efter badet åkte vi hem och käkade middag och efter de gick vi över på tretton och firade Noah som fyllde 4år!! :)

Idag har jag och barnen myst på under morgonen innan vi gick ut, först gick vi förbi mommos jobb och sen var tanken att "röra" lite i snön på baksidan så det smälter fortare men snön är ju som socker så det var svårt att gå vilket gjorde att Alma fick sitta i pulkan och det var hon inte alls nöjd med så efter att ha skottat lite kring sandlådan och så så gick jag och gumman in så hon fick sig lunch och sen vila, då kom även gossen in..
Sen har jag gjort några matlådor samt korvgryta till resten av familjen som dom kan äta i helgen - giftas!!
 
 
 
 
 

Beslutsångest deluxe!!

 
 
 
 
Beslutsångest DELUXE!!

Jag beställde en skaljacka i samma veva som jag köpte skalbrallorna och den har kommit nu men tänkte jag skulle skita i de eftersom jag nu har köpstopp.. MEN jag behöver ju egentligen en ny skaljacka då den jag har är en vanlig kort och nästan lite väl kort och är ju som mer bekvämt med en som går över rumpan.. Dessutom kosta denna jacka endast 700kr (1300kr i vanliga fall) så jag måste nog ha den iaf!!
För att inte tala om att jag suktat efter denna jacka sen förra året då min syster köpte en och har försökt få henne att sälja sin till mig..
 
 
 
Kolla så fin!!
 
Ähh de blir att köpa!!
 
 
 
 

Ledighetskommittén ;-)




Idag är jag och barnen lediga och kring lunchtid ska Ida och Leon komma och hänga med oss :-)
Sen när Jocke slutar ska vi på badhuset, vi måste ju dit igen då barnen tycker det är så kul... Jag hade tänkt simma några längder idag oxå så man gör nån nytta när man lika är där :-)

Ligger och drar mig i sängen en stund medan ongarna jyrar i Almas rum :-)
Man måste ju tavara på den lediga tiden ;-)


Abc Tavla

 
 
 
 
 
Är ute efter en fin Abc Tavla till Almas rum..
Har tänkt ett tag att hon ska få en men senare - Även Alwin ska få en men vill nästan fixa till hans rum lite innan..

Gjorde ju några tavlor av tapeten som blev över från Almas rum som jag hängde upp där inne här om dagen och jag vettte fan vad jag gjorde för det blev inte alls bra!! För högt upp, för nära varann och så är dom så lätta så det var typ omöjligt att få dom och hänga rakt så dom åker ner och får stå på en tavellist ist men då måste jag sätta en stor tavla där ist så det inte är fula hål i väggen - jobbigt läge liksom!!
 
Förslag mottages gärna på sidor med fina tavlor!!

 

Regn

 
 
 
 
I morse undrade Alwin hur dom skulle ta sig till dagis idag..
Alwin: Ska du köra oss till dagis idag?
Jag: Ne, jag har ingen bil.
Alwin: Ahaa, men då kan vi vänta tills mormor slutar.
Jag: Mormor jobbar inte.
Alwin: Ahaa okey, men då kan vi vänta tills hon kommer hit och skjutsar oss :)
 
Sötunge!!
Hade tänkt vi skulle gå men när jag skrivit till mommo vad han sagt skrev hon att hon kommer :)
Tur jag har världenas snällaste mamma!!
När vi skulle fara så hade det börja regna och nu öser det ner så det var ju himla tur att hon kom..
Tänkte jag skulle promma till Apt:n sen men jag tror nog det blir bussen - har ingen lust gå i nå regn!!
 
Hade varit fint med en bil liksom ;)
 
 
 
 

Planerar och fantiserar





Alltså jag är ju sådär sjukt rastlös av mig alltid och vill alltid börja med något nytt såfort något annat blivit klart..
Är just nu sjukt sugen på att renovera tvättstugan då den är så gräsligt ful så man bara vill kräkas när man går in där!!
Det lär ju kosta endel men det är det lätt värt!! Ska vi bo kvar här så måste de göras!!

Work

 
 
 
 
 
Ska strax åka iväg till jobbet, jobbar 12-21.30 ikväll 8-17imorron och på onsdag har vi APT 13.30-16.30 sen jobbar jag 17-21.30 och natt i helgen.. Detta är min jobbigaste vecka på schemat och när jag går av på måndagmorron har jag avverkat en 57timmarsvecka..
Annars är mitt scehema rätt ok med tanke på att jag har lediga dagar då och då och att vara ledig mitt i veckan är lyx!! Hade det inte varit för alla dessa lediga dagar som ändå blir så hade jag gått ner i tid men som det är nu så funkar det absolut att jobba heltid..
 
Hade lite funderingar tidigare på att gå ner lite i tid men jag tänkte att jag testar och känns det som att jag blir borta för mkt så gör jag det senare.. Blir ju bättre med cash då båda går heltid och barnen är ändå inte så mkt på dagis, dom är typ 2-3dagar i vekcna och det är inte många av dom det blir långa dagar så det känns toppen!!
 
 
Däremot skulle det inte skada med några fler nätter = mer lediga dagar!!
 
 
Off to work!!
 
 

Spenderar brallorna åker av

 
 
 
 
Funderar starkt på att ta en vit månad från allt som heter shopping..?
Hur då det ska gå, jag som älskar att ranta runt och bränna pengar..?
 
Den här månaden har jag köpt mig en ny Jacka - tunnare täckjacka typ som är perfekt nu då det är för varmt med en vanlig täck och för kallt med en skal.. Nya skor, nya överdragsbyxor som är lite kraftigare än bara skal, sen väntar jag på ett par trekkingbrallor som borde komma idag så nu tycker jag att jag borde klara mig ett tag..?
Dessutom kommer det ju flyga iväg en hel massa tusenlappar då jag köper ny bil så det vore nog på sin plats att spara lite!!
 
 
Trekkingbyxan!
 
 
 
 
Nå jag tycker jag var värd allt detta och det var saker som jag verkligen behövde!!
Mina gamla skor var verkligen utnötta men de tog att jävla tag att hitta några jag ville ha, skalbrallorna mina är lite väl tight (iaf sist jag provade för ngn månad sen) och Jockes är för stora, och jaa..
 
 
Nå detta gäller alltså mig själv men jag tror nog att barnen har allt vad gäller vårkläder osv om vi inte missat något, kan hända att Alwin behöver få nya skalbrallor då dom han har mitt i allt blivit rätt korta - grabben växer ju som ogräs!! :)

 
 
 

Sömn




Är som många andra väldigt beroende av ordentligt med sömn annars funkar jag inte.. Natten till igår sov jag 22-9.30, skönt att sova ordentligt en hel natt och sova ut på morgonen!!! Inatt har jag sovit typ 22.30-6.15 då var jag hur pigg som helst :-)
Jag går oftast och lägger mig rätt tidigt för jag är väldigt kvällstrött och sen är jag oftast väldigt trött på morgonen när barnen vaknar vid 6-7 tiden så då går jag gärna och lägger mig i tid om kvällarna :-)

Nu sitter jag i soffan med gossen och ser barntv medan gumman äter lelle i sängen :-) Ska dricka nå te så man får upp någe värme i kroppen..

Idag ska barnen på kalas hos en från dagis och jag ska eventuellt med mamma till Boden och se när Nova har uppvisning/tävling med gympan :-)

Yeeei




Tänk länge att jag måste testa ett par byxor som jag inte kunnat ha sen jag blev gravid med Alma, sist jag testade dom tror jag inte jag fick dom över höfterna ens men idag gick dom på utan problem och var helt perfekta!!! Hur skönt de känns att kunna ha sina kläder igen alltså!!

Peppad blir man till att fortsätta!!
Mitt mål är som sagt 10kg till men vi får se vart de slutar, vill bli mer fast i kroppen och så får man se sen vilken vikt man trivs bäst i..
-5 till så ska jag ge mig själv en fet välförtjänt present ;-)

Aldrig nöjd!!





Igår sålde jag min Audi, snabb och smidig affär :-) Skönt att få iväg den så jag kan leta min golf på riktigt!!
Jag har däremot ett litet problem - satt just och räknade ihop mina slantar och insåg att jag skulle gärna behöva några K till, ni vet mycket vill ha mer och så gillar jag inte riktigt tanken på att mitt stackars sparkonto kommer bli länsat :-S
Man blir tamigfan Aldrig nöjd!!


Well, hittade faktiskt ytterligare en till kandidat idag så vi får väl ta och ringa på ngn imorron eller så och hoppas att dom prutar ner fanskapen lite för vissa verkar ju tro att deras bilar är gjord i guld eller nå men se jag tänker icket bitala för mer än jag får ;-)


Nu ska jag stänga mina blå och drömma om en snygg liten rapp Wv ;-)

Ytterligare ett 7-20pass imorron dårå..

Natti

Skorna



Här är skorna :-)

New shoes



Varit i stort behov av nya skor ett tag nu men har som inte hittat några som fallit mig i smaken men nuså :-)
Hade en jäkla tur oxå då dom var på rea för 599:- (ord.1099:-) och dessutom var det 20% på köpet så jag betala 479:- för dom, vilket klipp ;-)
Sen är dom riktigt snygga oxå!!

Wtf!!

 
 
 
 
 
Alltså detta med att hitta mig en bil jag vill ha verkar ju lättare sagt än gjort som vanligt!!
Jag ska ha en Golf, det ska vara 2,0motorn, gärna sportline, lackade lister, klimat och multiratt men det verkar typ omöjligt att hitta en som har allt detta.. :/
Vet inte hur många annonser jag sett där det stått att det är klimat och så är det bara vanlig Ac - Viktigt de där!!
Jag vet vad jag vill ha och tänker inte nöja mig med ngt halvdant!!
 
 

-22kg

 
 
 
 
 
Kan nu glatt meddela att nu är alla gravkilon som jag gick upp med Alma puts väck och jag kommer inte låta dom tränga sig på igen!! Jag har alltså gått ner 27kg sen jag var höggravid men 22kg har jag själv arbetat bort då jag bara gick ner 5kg efter förlossningen sen har det varit envisa kilon vill jag lova!!
Har varit på den här vikten kring jul men där hände något och jag tappade helt fokus och gick upp några igen men nuså!! :)
De sista 10kilona har varit envisa som fan så jag är väl förberedd på att det kommer vara minst lika envist de10 som sitter kvar men jag har väl icket bråttom ;)
 
Kul när man kan ha lite kläder igen utan att det sitter som ett korvskinn men trist att man först tappar upptill då det är nedtill man helst vill droppa.. Nåja de blir nog bra tillslut :)

Friday




Så var de fredag och dax för nattjobb efter nästan två veckor "ledigt" - har varit sjuk i två omgångar, VAB och så lediga dagar men nu känner jag att det ska bli skönt att komma tillbaka till jobbet!! :-)

Har kockat ihop en soppa med lax och räkor så man har nå att äta i helgen för laga mat har jag då icket tänkt göra dom timmarna jag är hemma och inte sover!!
Receptet är från mammafitness och är riktigt gott, iaf förra gången jag gjorde de :-)

Tänkte försöka ta mig ut och promma med Millsan på isen men först måste jag nog häva i mig någe kaffe :-)
Tjopp!!

Hypokondriker





Jag tror fan jag är hypokondriker!!
Har gett mig själv den ena och den tredje diagnosen ibland då de varit nå..
Nu däremot undrar jag om det verkligen inte är något galet alltså - får nog ringa 1177 imorron... Drar alltid ut på att gå till läkaren men detta känns inte bra..

Well, jag mår iaf bättre efter magsjukan...
Kräktes bara en gång igår och sen mådde jag ganska bra fram till på kvällen nån gång men somnade ifrån det och idag har jag bara haft ont i magen men varit pigg iövrigt.. För min egen skull så vore det inte problem att jobba imorron men det vore dumt att inte hålla sig till 48timmars regeln för andras skull..

Jocke hann typ bara till jobbet idag så var de bara till att åka hem då även han fått denna roliga sjuka.. Bara nu barnen klarar sig!!

RSS 2.0