Så var det måndag igen





Vi har varit utan internet sen i torsdags men nu har i fått tillbaka det då folket kommit hem från Sthlm..
Sagt upp internet här hemma då vi ändå inte får det till att funka så få se om det blir mobilt eller vad det blir..

Alltså natten till igår skulle man ju ställa om klockan och hela dagen kändes så fruktansvärt låååång och seeg!!
Vi städade och fixade lite här hemma, fixade räkningarna i sista tid, vilade, var över till grannarna och fick håret färgat m.m men tiden gick så sakta!! Vid halv nio sa jag åt Jocke att jag ville klockan skulle gå fortare så man kunde gå sova.. Inatt kom en liten gossen till våran säng och när jag frågade varför han inte sov i sin egen säng sa han att den är så trång, undra om våran var nå mindre trång?? ;) Sötunge!

Har fått vara upp på toa inatt 2ggr mellan typ 1-2 tiden då jag var sjukt pissnödig, gissar att det släppte lite vätska då jag nu sväller som fan kring, fötter, vader och händer, säkert annars oxå men det är det som syns och märks mest iaf.. Man kan ju alltid hoppas att många kilon är vätska så man lätt blir av med det sen!!
Det är rätt surt att man går upp 100kg i vikt bara av att få ett plus på stickan typ!!

Är inne på näst sista veckan på jobbet nu innan jag går på ledighet och det ska bli så skönt att få vara hemma och ta det lugnt och framförallt slippa svälla som jag gör kring fötter och vader då jag jobbar!!
Kul ska det oxå bli då jag kommer börja plugga nu oxå när jag lika ska vara hemma :)
Ska läsa uska på distans så man sen kommit en bit på vägen så får vi sen se hur man lägger upp det hela :)
Jag är taggad iaf!!

Nu ska jag göra mig redo för att åka iväg på sista FUB:en :)



Bjussar på en tjockisbild i v31(30+5). Igå...

mms_img50715 (MMS)

Bjussar på en tjockisbild i v31(30+5). Igår var jag Ida iväg till luleå för att kolla in Arcusloppisen men de var då bara skrot.. Var då första och sista gången jag var på loppis, känns ju som äckligt att ha kläder/saker som någon annan haft så jag lägger då hellre ut mer pengar och handlar i affären än att köpa på mig någon annans skrot.. Efter vi varit där kollade vi in några affärer och köpte mat på maxi innan vi åkte hem, ont nå jävulskt hade jag i ryggen/fogarna och helt slut i kroppen när jag kom hem! Det känns att man bär på en hel massa extrakilon!

Jobbig natt





Har haft himla ont i ena höften inatt vilket har gjort att jag inte alls sovit bra..
Alwin kom in före 5, då hade han kissat lite i kallingarna då han inte hunnit till pottan men hade varit duktig och själv tagit på sig nya.. Sen skulle han sova med oss men somnade aldrig igen och inte jag heller då jag hade så jäkla ont och så började det böka som tusan i magen.. Suck!!
Där fick jag för att jag sagt att jag aldrig brukar ha så ont så jag inte kan sova eller att bebis aldrig bökar så jag inte kan sova.. Dessutom har jag börjat få jäkligt svårt att somna om ibland då jag vaknat och det är störande som tusan!! Så var det mot slutet av grav med gossen oxå, då kunde jag stiga upp före fan och äta lite och dricka te för att sen somna om igen men det funkar inte riktigt så nu när man har en gosse och ännu jobbar..

Tog en Alvedon för ett tag sen så nu börjat det kännas lite bättre men vi blir hemma idag iaf och vilar upp oss och tar nya tag imorron.. Lite störande är det allt då jag ändå tyckt att jag mått så pass bra senaste tiden så jag hade tänkt att jag skulle kunna jobba på som vanlgt dom få passen jag har kvar nu men det är bara gilla läget.. 9 pass har jag kvar nu, 8 om jag får beviljad semester tidag nästa vecka då jag har delad tur och känner att jag inte pallar med ett sånt pass då jag hade så fruktansvärt ont sist jag gick ett sånt..

Vi måste iaf pallra oss till affären en sväng sen och handla lite då vi verkligen inte har något i kylen och så måste vi fylla på "apoteket" med Panodil och sånt..



Fub & Städ






Igår eftermiddag var jag på föräldrautbildning och ämnet för dagen handlade mest om amning..
Vi fick en del info samt några brochyrer om det hela..
Jag hoppas så innerligt att detta kommer funka den här gången men jag gruvar mig som faaaan för eftervärkarna som man får när man man ammar och livmodern ska dra ihop sig igen då jag förra gången upplevde att det gjorde riktigt ont och kunde inte vara still då Alwin sög..
Att det sen ska vara ännu värre när man är omföderska känns ju lite sådär..
Fan vad det kommer göra ont!!!


Nå nog funderat över det nu, det är ju inte än och det kanske inte är så farligt som jag minns det om jag har tur!!


Efter middagen fick jag något il och började röja i lillrummet som nästan har blivit ett förråd under köksrenoveringen så jag tog ut alla verktyg, kartonger, kassar och annat jox för att sen tömma byån på grejer så vi kan tvätta och vika in småkläderna :)
Skulle dra igång en tvättmaskin så jag tog fram kartongen med småkläder och satte i tvättkorgarna och körde igång den första maskinen.. Tyckte däremot att det var rätt lite kläder motför vad jag minns att det ska vara så måste kolla igenom dom andra oxå för tex vinteroverallen fanns inte med och den kan ju vara bra att ha mitt i kalla vintern.. :)
Om vi sen hinner måla om och lägga nytt golv där inne innan bebis kommer får vi se men h*n lär ju inte behöva något rum första tiden så någon panik är det ju inte men jag tycker det skulle vara skönt att ha det bortgjort så man sen kan börja fixa och göra fint ;)

Nu ska jag gå och köra igång en tvättmaskin och sen rita med gossen :)

v31



Shit vad det går undan!!





Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 2 jan 2012
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.


Du är på dag 211 av 280. (75,4%).



Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


We found love

Pumpkin - Kids Concept



Tycker om den här serien massor!!
Kanske man måste inhandla lite till det blivande barnrummet ;)







Mat och sovklocka






Jag tror jag har en inbyggd sovklocka när jag jobbat natt för jag går i stort sett alltid upp vid 10-10.30 på toa och lägger mig sen för att vakna 13.30-14.30 och de slår aldrig fel..

När jag vaknat idag så tog jag mig lite mat för att sen åka mot byn och hämta hem min saknade gosse..
När vi kom hem fixade jag korvsoppa till middag och efter det har jag klippt gossen som inte alls tyckte det var nå roligt som vanligt.. Han gråter, skriker, stretar osv.. Det spelar ingen roll om jag klipper med sax eller klippmaskin så jag brukar välja maskinen för att det går fortare.. Efteråt är han iaf alltid jättenöjd och tycker han är så fin och det är ju bra iaf ;)
Dom ska fotografera sig imorron på dagis så efter klippningen duschade jag av honom och sen fick han bada en stund.. Har inte haft en aning om vad han ska ha på sig så tog fram ett par mörka jeans och tröja fick han välja själv :) Fast egentligen spelar det ju inte så jättestor roll vad han har på sig, han blir lika fin förde ;)

Jocke har spelat cup i Happis torsdag, lördag och söndag och igår och idag har dom spelat två matcher/dag så han var gode slut när han kom hem i eftermiddag, jag förstår honom!!

Ont i njurarna





Igår vaknade jag efter 10 nån gång av att jag höll på att pinka ner mig som vanligt nu med stormagen, klev upp från sängen för att gå på toa och hade då nå jävulskt ont i njurarna..?
Mest ont gjorde det på höger sida.. Det gjorde så förbannat ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen!!
Drack lite vatten efter toan och gick sen och la mig då det började släppa, obehagligt som tusan!!

Googlade på det och det stod mest att det kan vara uvi som satt sig på njurarna men jag har aldrig haft det så det borde inte vara de.. Var nog kanske bara för att jag var så pinknödig, vi får hoppas de iaf så jag slipper få sådär ont igen!! Organen i kroppen funkar ju inte riktigt som dom ska när man är gravid så kan ju vara nå sånt..

Roligt vetande för er..

Snart får jag iaf åka hem och krypa ner i sängen och fy tusan så skönt det ska bli!!
Sen när jag vaknar så kommer mina grabbar hem oxå :) Yeey!!

Världens bästa storebror!!




Alwin kommer utan tvekan bli världens bästa storebor!!
Igår hämtade jag ut ett startpaket på Apoteket och idag har jag hämtat ut ett på Barnens Hus, har fått några andra tidigare oxå.. I dom här paketen finns lite allt möjligt smått och gott och han är ju bara för söt när han tar tex. skedarna och säger "den här ska jag mata bebisen med" eller tuttarna och säger "jag ska sätta dom i bebisens mun" osv..
Han stryker på magen och säger att han ska känna på bebisen, än så länge har han tyvärr inte fått känna någon spark, skulle ju vara kul och se hur han reagerar om han fick känna de :)
Han är så försiktig och go och vet nu när jag har ont i fogarna att jag inte kan hålla på och lyfta och bära honom..

Han gillar att se på dom små kläderna jag köpt som ännu ligger otvättade i en låda men måste väl börja fixa med sånt snart, man är inte riktigt lika ivrig den här gången som man var med Alwin, då hade jag nog redan bäddat sängen vid den här tiden, tvättat alla kläder och vikt in i byrån m.m :) Nu har man inte riktigt den tiden och orken och tiden har gått så himla fort så man knappt hunnit med..
Måste ta och röja upp i gästrummet/blivande barnrummet och rensa ur byrån där inne på all skrot så vi har någonstans att sätta dom små kläderna sen ska även det målas, tapetseras och läggas nytt golv där inne för det ser förjävligt ut!!
Så om någon är sugen får ni gärna komma och hjälpa och röja och fixa ;)

En sak jag där emot gruvar mig lite över är att Alwin ska känna sig bortglömd när det helt plötsligt kommer en bebis som oxå behöver våran uppmärksamhet och han är van att få all den själv..
Att han ska bli svartsjuk och dum med den lill*
Är ju väldigt viktigt att man verkligen försöker ge honom så mkt tid som möjligt ändå och visa att vi älskar och bryr oss om honom precis lika mkt ändå.. Att han får egentid med oss osv..
Jag hoppas att det kan vara en fördel att han är så pass "stor" och förstående som han är för att undvika sånt..
Och såklart att han får vara hemma med oss andra den första tiden!!






Natt





Åter igen natthelg och timmarna bara rusar iväg, än så länge iaf :)
Sov så himla bra ikväll innan jag skulle iväg, tror aldrig jag sovit så bra tidigare när man då inte sover på natten vill säga.. Vaknade inte en gång och när jag sen vaknade så undrade jag vart Jocke höll hus då inte han låg där men klockan var ju bara 20 så var ju inte så konstigt ;)

Jag och mammi har varit en sväng till Happis idag för att köpa ett par skor till syster som inte fanns i Luleå eller på webben.. Hade inte direkt tänkt handla nå men som vanligt kom man ändå hem med några kassar..

*Hämtade ut ett startpaket med blöjhink på Barnens Hus
*Köpte kräkhandukar, badrumsset (tvålpump & 2 tandborstmuggar), paraply, reflexväst åt gossen, en liten låda att ha tjocksockar i i byrån i hallen och en skärbräda som kan ligga över hon i köket på Ikea
*Nallepuh mystofflor åt gossen på Jysk
Så blev de lite mat på Maxi

Gossen har åkt till byn i eftermiddag där han ska sova till söndag då jag jobbar och Jocke ska spela cup om dagarna så jag kommer inte se någon av dom förrän på söndag om jag nu inte åker ut till byn en säng imorron efter jag sovit ;)

V30






Igår var det tisdag och som alla andra tisdagara gick vi in i ny vecka så nu är vi inne på v30 (29+1)
Att gå in i vecka 30 känns som en riktig milstolpe, tänk nu är det endast 10veckor kvar till BF det känns ju hur lite som helst!!


Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 1 full dag (v29+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 2 jan 2012
Du har 75 dagar kvar till beräknad förlossning.


Du är på dag 205 av 280. (73,2%).



Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.



v29 (28+3)





Lite efter är jag ju men veckorna går så fort så man hinner knappt med!!


Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 3 fulla dagar (v28+3).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 2 jan 2012
Du har 80 dagar kvar till beräknad förlossning.

Du är på dag 200 av 280. (71,4%).

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.




Hjärtrusningar





Har knappt haft några hjärtrusningar nu på ett tag men under det senaste dygnet har jag haft det massor med ggr.. Helskumt!!
Undra om det kan ha något med min ändrade dygnsrytm och göra??
Vakar ju av imorron bitti så får se då om det blir bättre under helgen..

Några rader då





Nu när jag jobbat så mkt natt så sitter jag inte alls lika mkt vid datorn som jag kan göra annars..
Brukar ofta bli att jag sätter mig när Jocke ser alla sina skit program, mest sport men när man jobbar natt så hinner man kolla genom alla sidor som finns och sen är man inte ås sugen sitta vid datorn hemma vilket iofs är bra :)

Igår följde jag och gossen med "mommo" till Happis och passade då på att hämta hem vagnen!!
Åhh vad jag gillar den'!!
Hann även testa den lite då vi var på Rajjalla en sväng och skulle köpa pyjamas åt gossen så fick han teståka den och den blev absolut godkänd ;)
Vi hann även med några andra affärer men handla inget annat iaf..
Känns som att det blivit väldigt mkt shopping på senaste, mest till gossen då som växer som ogräs men han kan ju inte gå omkring i försmå kläder och jag gillar ju att shoppa så mig gör det inget ;)
Han var gnällig som faaan och ville inte lyssna alls, grinade för minsta lilla och ville inte äta.. Som tur var åt han iaf korv och potatis hos farmor och farfar när vi var dit en sväng innan läggdags..
Idag har han varit rätt så tjurig igen, täpp i näsan, snorig, sagt att han har ont i halsen och allmänt hängig så imorron stannar Jocke hemma med honom..

Vi har även varit med mommo idag då vi hade slut smör och gossen ville ha macka på morron så åkte vi till mommo och där blev vi hela dagen..
Gossen har badat där, vi har sett film och myst på, vilat utan att sova, fått oss plättar till lunch osv :)
Men vid halv två var det bara åka hem då jag skulle iväg på Föräldrautb kvart över två, idag var det besök på Spec.mödra där vi tankades med info och fick svar på frågor..
Gick aldrig på Fub när jag väntade Alwin fast vi hade tänkt men det blev som inte så tänkte att jag går nu för det kan ju vara kul och nog kan man ju alltid lära sig något även om man redan gjort det en gång för det lär ju inte alls vara samma sak den här gången :)



Less





Åhh just nu känner jag mig på himla dåligt humör!!
Känns som att det är hur mkt saker som helst man ska hinna med och även om jag kanske har tiden och orken så var det ju de där med hur ont man får ha sen.. Åhh vad less jag blir!!
Men de är bara gilla läget!!

Imorron bitti vakar jag av för att på onsdag kväll jobba två nätter till innan jag gör helg..
Måste försöka ta mig till Komvux i veckan så man kan börja plugga lite smått..
Sen skulle det inte sitta fel om man hittade en bil som känns vettig men ändå inte alltför dyr för Audin funkar liksom inte för i den går det inte in nån vagn och den kommer hur som helst inte gå igenom besiktningen..
Vagnen måste hämtas och så finns det massor att fixa med hemma!!

Skulle behöva ett hembiträde!!


Emmaljunga City Cross PP Red





Har ju glömt berätta att vagn i stort sett är kirrat nu :)
Har bokat en på Jala så vi behöver bara fara dit och betala och ta hem den så är den våran!!
Hade inte nog med pengar på kontot när jag var där och så hade den nog inte fått plats i bilen heller då vi hade systers bil som är en sedan och hade kartonger och kassar från Ikea där bak :)



Och det blir det här snygga vrålåket ;)

Spontantripp till Luleå





Har känt mig så himla rastlös när jag varit ledig i två dagar eller egentligen var jag ju bara ledig torsdag men hade ju bara p-möte i onsdags så det räknas inte riktigt och idag började jag mina nätter så har varit ledig till ikväll så jag var så himla sugen att åka någonstans.. Man blir ju galen av att vara hemma när man ändå inte kan göra något så som städa osv..
Så jag och gossen styrde Saaben till Luleå för att hälsa på Elin och Isabelle :)
Vi var där ett tag och käkade lunch innan vi packade in oss i bilen och for en sväng på storheden där gossen fick sig ett nytt fleeceställ, två par byxor och en tröja samt en dvd till sitt rum då dom andra gått sönder..
Han har vuxit ur dom flesta kläderna så det har blivit en del kläder till honom på senaste och då har jag mest köpt Lindex plyschbyxor för dom känns smidigast och skönast nu när man ska ha överdragskläder osv på så nu har han dom i alla möjliga färger :)





Alwin har varit hur gullig som helst med Isabelle och velat hjälpa till med det mesta :)
Vi får hoppas han är lika hjälpsam och snäll sen med lillebror/syster men det tror jag nog ;)
Åhh vad jag önskar att vi bodde närmare varandra, speciellt nu när jag oxå kommer vara mammaledig!!
Tur det inte är allt för många mil iaf!!

Fick med mig en påse hem från Elin med lite mammakläder som jag förhoppningsvis kan ha så man slipper gå i samma hela tiden och även lite småkläder :) Vi har ju en del småkläder men får vi en kräkunge igen så kommer det absolut gå åt en del byten per dag :)

Robine!!




Jag blir så glad och inspirerad varje gång jag är in HÄR!!
Hon är grym!! :)




Jahap




Här är det ganska tyst men vet som inte vad jag ska skriva..
Till helgen går jag på natt så då lär det väl bli lite uppdatering iaf..


Ryggen känns rätt så ok mellan varven nu när jag vet vad jag ska undvika och så för att slippa få så himla ont..
Dock får jag ganska ont och blir jättetrött i ryggen när jag jobbat för att inte tala om mina fötter som blir som ballonger och skorna är så trånga när man ska hem..

Jag och gossen är lediga idag och jag är riktigt sugen på att städa för här är skräpigt men får nog hålla mig till dammtorkning så får Jocke dra en ride med dammsugaren sen då han kommer hem..
Skulle även behöva styka gardiner till matrummet så får Jocke även hänga upp dom sen för dammsugning och klättra ska väl inte vara så bra för ryggen.. Fast jag tycker det är hur mkt som helst man ska undvika och det känns ju svårt att undvika allt men jag förösker så gott det går iaf..
Det jobbigaste är att jag inte får lyfta Alwin!! Bara en sån sak som när han vill komma upp i famnen och kramas då måste jag sätta mig nånstans så han själv får klättra upp.. I bilen är det ju svårt att undvika att lyfta honom om man är själv..

Nå nog svammlat om det..
Nu ska vi göra nån nytta :)

v28 (v27 +1)




Igår gick vi in i v28 och magen den växer och växer :) Myys!!

Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 1 full dag (v27+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 2 jan 2012
Du har 89 dagar kvar till beräknad förlossning.


Du är på dag 191 av 280. (68,2%).


Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

 

 


RSS 2.0