Såhär söt var lilla hjärtat igår när vi va...

dsc01686 (MMS)

Såhär söt var lilla hjärtat igår när vi var hos jimmy och anna och han hade på sig pappas tröja:)

Vänner??




Jag har gått och funderat på detta länge nu så nu bara måste jag skriva av mig lite..

Sen jag fått Alwin så har en del "vänner" näst intill slutat höra av sig vilket jag kan tycka känns lite konstigt för vissa trodde jag verkligen skulle finnas där oavsett vad men oj så fel jag hade!!
Det finns vissa som inte ens varit och hälsat på oss sen vi flyttade hit och knappt innan det heller..
Vi tyckas ha ganska olika värderingar här i livet och jag är ändå glad för dom valet jag har gjort för jag har världens finaste gossen som jag älskar mer än något annat!!
Såklart världens finaste smabo oxå!!

Många verkar tro att livet där slut när man skaffar barn men gud så fel ni har!!
Mitt liv började när jag fick Alwin och jag njuter av varje sekund med honom!!
Han är så himla glad och nöjd alltid, han säger ill om det är något som är fel eller om det är något han vill göra..
Han kramas och pussas och vill ofta ligga och mysa i våran säng..
Han följer med oss nästan överallt och är så glad när han får vara med och pratar och pekar för fullt!!

Att jag sen inte kan gå ut när som helst hur som helst det rör mig inte i ryggen för jag har inte det behovet längre!!! Visst nog tycker jag det är kul att gå ut och festa och ha kul med mina kompisar men det är ingenting jag måste göra i tid och otid!! Det kan dröja månader mellan gångerna och inte klagar jag för det!!
Oftast så är någon av oss hemma med Alwin när den andra går ut men ska vi båda iväg på något så har vi alltid farmor och farfar eller mormor och andra nära som ställer upp, det är aldrig några problem!!


Att jag sen har väldigt fina vänner som ställer upp om det är något och alltid finns där ska vi inte heller glömma!!
Jag är så glad att vi har så fina vänner som verkligen bryr sig om Alwin och ibland kommer hit bara för att leka och busa med honom, sen om vi är hemma eller inte det bryr dom sig inte om ;)

Det jag ville få sagt med det här inlägget är att sen jag fått barn så har jag verkligen märkt vilka mina riktiga vänner är!! Vare sig jag har ett eller tio barn så vet jag att ni alltid finns där hur tråkig ni än tycker att jag är som inte hänger med och festar var och varannan helg!!


Måndag





Idag har jag och mamma varit en snabb sväng till Granån för att köpa plantor och jag kan lova att det blev en riktigt snabb sväng då vi kom dit 13 minuter i elva och gossen skulle hämtas halv tolv men vi hann och vi hade inte ens behövt stressa så då dom hade kalas där så vi kom inte från dagis förrän 12 :)
När vi kom hem åkte gossen i säng och jag började sätta mina plntor i krukorna och fint blev det!!
Nu behöver jag bara köpa mig några fler plantor att sätta i en kruka som jag ska ha på bordet här ute och så skulle jag vilja ha likadana krukor som jag har på framsidan ute på altan men vi får se hur jag gör..
Ska iaf gräva upp några plantor från rabatten vid vägen som vi inte ska ha kvar och sätta i nån kruka kanske..

Sen har vi spenderat eftermiddagen hos grannarna där vi även fick oss middag så det tackar vi för :)
När vi sen gick hem så blev vi kvar ute där jag började slipa bron så vi kan olja in den men jag tror nog man måste ta med slipmaskinen för bron ser förjävlig ut!! Det får Jocke ta hand om!!

Ska försöka ta nån bild på det jag har planterat men just nu är det ju inga blommor och knoppar är nog inte så fina at se på :)

Helgen kom & så var den över lika fort





Helgen har bestått av

Fredag
*Middag på vikringen och sen Sex and the city 2 med tjejerna

Lördag
*Haparanda shopping med grabbarna och sen på kvällen blev det utgång med Therese & Ida, även Tania joinade oss ett tag innan vi gick ut



Söndag
*Frukost hos Jimmy och Anna
*Vila på 2timmar
*Hälsat på i byn där det bjöds på fika, middag och tårta
*Filmmys som slutade med att jag somnade efter en timme

Man kan alltså summera det hela med att jag har haft en bra helg!!
Idag hade jag planer på att klippa gräset men Jocke verkar inte tycka att det behövs klippas då han inte servat klipparen ännu så det får väl bli i eftermiddag ist..
Ska knåpa ihop ett sommarschema åt gossen och sen hade jag även tänk hinna köpa mig nå blommor att sätta i mina krukor här ute :)


Äntligen fredag





Sitter i soffan med gossen tätt intill och har det gött!!
Han ser på Teletubbies så han är hur lugn som helst..
Skulle ha varit hos tandläkaren 8.20 men dom ringde 7 och sa att hon var hemma med sjukt barn så då får vi se när jag får mig en ny tid.. Tur det inte är akut!!  (Än så länge iaf)



Idag ser det ut att bli sol igen så vi kommer nog att spendera dagen ute.. Ska ta packa upp stolarna jag köpte igår och rensa i rabatten om min mage slutar bråka med mig.. Har sån jäkla mensvärk som kommer och går hela tiden!!
Kl13 ska jag iväg på ett möte så då kommer Ida och är med gossen och sen ikväll blir det middag på Vikingen och sen SATC 2 med tjejerna :)

Luleå





Jag och mamma har varit en snabbsväng till Luleå idag där jag har inhandlat 2baden baden solstolar så man kan sola sig lite här ute om solen nu håller sig framme i sommar!!
Köpte även en blomlåda som ska hänga nedanför toalettfönstret :)
Sen massa andra bra att ha saker till trädgården och lite annat..





Köpte den lille lådan :)

God dagens!





Har precis tryckt i mig lite sallad och kyckling till det så nu är jag redo för dagen!!
Blir nog att åka en sväng till Luleå på en strax med mamma om bara Ida behagar svara i telefonen!! ;)



Innerumsparty





Ikväll har jag haft inredningsparty och det var från företaget Innerum som jag varit på en gång tidigare men nu har dom ju fått in nya saker så det var kul och jag hittade en del fina saker :)
Bjöd på kladdkaka med grädde, saft och kaffe men det var inte det enklaste att baka kladdkakorna då ugnen inte ville bli varm så efter ett tag ringde jag grannfrun och frågade om jag fick komma över och låna deras ugn.. Det hade jag inte behövt göra om jag hade vridit på rätt ratt och inte på den för värmeskåpet så nu slipper vi iaf köpa en ny spis som jag först trodde att vi skulle måsta!! Bra jobbat Emma!! Haha!!



Detta har jag beställt :)


Örngott till gossen


Dalahäst i silver


En postlåda att ha viktiga brev i

Beställde även ett väggord i svart plåt "Welcome" men hittade ingen bild på det


Fönsterproblem





Vi har nu länge tänkt sätta upp en list vid köksfönstret då där inte går att ha en fönsterbräda när det är alldelens ovanför bänken och alldelens nyss har den äntligen kommit upp och jag har tillfälligt satt dit 2st blommor ist för mina krukgubbar som ska få flytta in i fönstert i lilltoan :)
Tanken är att det ska vara en blomma och en lampa sen i köksfönstret men först måste jag bestämma mig för vad för lampa jag vill ha och sen köpa den ;)
Så jag tror nog och jag och putsar fönstret i toan och sätter dit mina gubbar innan DH börjar så är iaf det på plats!!



Åhhhhhhh!!





Nu börjar jag tappat hoppet på att vi någonsin kommer få färdigt i lilltoan!!
T var här nyss och det fattades nån tätning som måste vara när man sätter toastolen så nu får vi se när han har tid att komma nästa gång och då med en tätning!!
Jag vill verkligen få det där ur världen nu så man kan börja med annat!!

Regnet öser ner






Här om dagen så kändes det som att det skulle vara skönt med lite regn just för att jag skulle slippa vattna i rabatten och så vi skulle få lite svalare i huset men nu tycker jag det kan sluta regna så vi kan vara ute!!
Det får gärna vara sol och varmt på dagarna så kan det regna på nätterna men det är väl bara fortsätta önska!!
Jocke körde mig till jobbet tidigare då regnet öste ner och jag inte alls hade lust att cykla så sen har jag gått hem då det hade slutat och hann precis in på våran gata innan det började regna igen, nu öser det återigen ner och Alwin står vid altandörren och tittar :)
Han står och säger "pippi" då han ser fäglar här utanför, det kommer nya ord hela tiden!! :)



.





Hade tänkt uppdatera lite här nu medans jag tar en lunchpaus i mitt städande men jag tror nog det får bli senare då jag har en del jag ska hinna på en timme!! :)

Bjussar på en bild så länge ;)

Mammas lilla hjärta;-)

dsc01680 (MMS)

Mammas lilla hjärta;-)

Ligger och myser med mitt lilla hjärta i s...

dsc01679 (MMS)

Ligger och myser med mitt lilla hjärta i soffan:)

Älskade gossen :)





Alwin har blivit så himla duktig på att visa vad han vill osv..
Vill ha ha någon dricka eller mat ställer han sig vid kylskåpet och försöker öppna det eller så klättrar han upp i sin matstol..
Om han kissar eller bajsar pekar han på blöjan och låter lite..
Vill ha gå ut tar han på sig skorna och kepsen och går till dörren..
När han vill se Teletubbies tar han tv kontrollen och säger Lala
Osv osv :)

Lillkillen börjar bli så stor :)

Kolla in rattmuffen som jocke har satt i b...

dsc01675 (MMS)

Kolla in rattmuffen som jocke har satt i bilen;-) ful och oskön som fan!

Dagens





Idag är mitt lilla hjärta ganska hostig.. Han har varit det ett patr dagar nu men när vi vaknade hostade han så han höll på att kräkas och usch så han fick vara ledsen!! :( Gav honom Molipect eller vad det heter så nu verkar det vara bättre.. Idag ska vi till Luleå en sväng för att leta efter en sommar keps, hatt eller liknade åt gossen samt mer sommarkläder och lite annat :) Så ska vi även träffa Emma och luncha med henna, det ser vi fram emot :)
Även Ida ska ge oss sällskap där i på haden och sen åka hem med oss :)

Solen får gärna hålla sig på avstånd idag så man slipper deppa över att vi ränner i affärer och inte är ute :)


Måndagen





Igår på min lediga dag hade jag planerat att steka!!
Jag och Ida for och gymmade vid 9 och sen när vi kom ut därifrån började det regna och åska så jag trodde min plan skitit sig.. Som tur var kom solen tillbaka efter en stund så det blev att vara ute hela dagen/eftermiddagen :)
Jockes mormor kom hit och rensade i blombänken och då bestämde vi oss för att ta bort typ halva för det sträcker sig nästan efter hela baksidan och jag kan ju inte så mkt om sånt så det är lika att inte ha så stort..
Vi har även en blombänk mot vägen som ser förjävlig ut men den det får vara så för den kommer nog ryka när vi sätter staket som är prio nu så gossen inte håller på och spring ut på vägen!!
Bara vi hittar oss ett för bygga ihop ett tror jag inte J vill göra :)




Värme





Igår var vi ute hela dagen, var endast in för att fixa mat och dryck och efter middagen var man helt färdigt så jag la mig redan vid 21 så jag skulle palla jobba hela dagen idag..
Känns så surt att måsta jobba när det är så fint väder men förhoppningsvis så kommer det vara sol nu när jag är ledig oxå :)

Vi har endast 29 grader här inne och jag håller på att flyta bort!!
När man har så stora fönster som vi har så steker det som faan!!
Jag skulle inte tacka nej till en ac!!

Dagen idag har jag och Erika spenderat  på plan 2 och svettats och hon har varit rädd för åskan ;)

Nu ska jag klippa min långhårig kille, igår klippte jag lillkillen :)

Sommardag





Efter att ha kommit hem 2 inatt och Alwin vaknade halv 7 så trodde jag att jag skulle vara riktigt trött då jag annars brukar sova iaf 8 timmar per natt men det har gått bra än så länge iaf :)
Vi har joxat på här och jag har börjat med en beställning från H&M då jag på morron insåg att Alwin är i behov av mera sommarkläder!!
Idag har han fått på sig en t-shirt och kortbyxor så han inte svettas ihjäl i värmen :)
Ska ta och smörja in honom med solkräm oxå så han inte bränner lilla kroppen :)

Nu väntar vi bara på att Jocke ska vakna så vi kan äta frukost och gå ut :)



Gårdagen





Gårdagen bjöd på
*Riktig sommarvärme
*Grillat i byn
*Vin & groggens
*En sväng på B4 och Lilla
*Trevligt sällskap

Orka?





Sitter på vardagsrums golvet och lyssnar på spotify och funderar på om jag ska orka göra nå innan Jocke ska hämtas på jobbet om en timme och vi ska styra Audin mot byn..
Det känns som att jag har massor att göra men vet inte riktigt vad och orken håller sig på avstånd så vad gör man.?


Nu är jag äntligen hemma i sängen efter at...

dsc01657 (MMS)

Nu är jag äntligen hemma i sängen efter att ha kört jocke till jobbet och Alwin till dagiset som hans farmor jobbar på:) Lämnade passaten där och tog audin så jag skulle slippa flytta över bilstolen.. Gud så skön den är att köra, jag vill att vi ska köpa tillbaka den men vet inte riktigt om jocke tycker detsamma;-)

Gaaaah




Jag är så himla rastlös så jag vet inte vart jag ska ta vägen!!
Det kryper i kroppen på mig och jag är himla sugen på sängen hemma!!
Jag har nog läst varenda blogg, kollat varenda inredningssida osv så vad ska man då hitta på??
Kan lova att det inte finns mkt att sysselsätta sig med nattetid på ett sjukhus, inte dagtid heller för den delen fast då har man iaf lite mer att göra.. Åhh jag blir galen!!

Sol



Vilket väder det har varit idag!!
Trist bara att jag har sovit hela dagen så jag jag missat det fina vädert, men det kommer ju fler dagar :)
Hoppas det bir lika fint imorron för då behöver jag inte sova lika länge då jag inte ska jobba natt igen..

Såååå segt



Efter nästan 4,5timmes jobb så kan jag konstatera att:

Jag är måttligt rastlös
Ryggen värker då jag sitter är världens oskönaste fårölj
Timmarna går sååå sakta
Jag vill hem till sängen
Det var bättre i Sunderbyn

En del trött!!






Idag fick Jocke skjutsa gossen till dagis när han for till jobbet för jag verkligen i behov av sömn om jag ska orka hela natten!! Jag var så trött och seg igår så jag avbokade pumpen som jag hade bokat in mig på, hade nog aldrig orkat lyfta stången ens så trött som jag var!!
Så jag sov ändå till 11 idag och sen var jag tvungen att stiga upp för att hämta hem gossen som somnade gott i sin säng när vi kom hem men vaknade efter en timme och var ledsen så tog honom till soffan där han somnade om :) Myys!!

Har sen varit hos mamma och kittat fläskfilé pasta som blev dagen middag.. Göttans!!
Sen hem och sova igen och nu sitter jag på sjukan där jag nu ska spendera två nätter innan jag kan vända tillbaka mitt dygn till ett normalt sådant..
Ska bli sååå skönt!!



16 månader!!





Idag blir våran kille hela 16månader!!
Vart har tiden sprungit iväg??



Seg dag





Lyckades sova till 12 då jag vaknade och tänkte att jag måste stiga upp så jag kan sova ikväll..
Gick ut på gården där killarna var så slipade och målade jag en list som ska vara under köksfönstret då vi inte har någon fönsterbräda där..
När vi sen kom in igen så kände jag mig så himla trött och seg och när Alwin vaknade ute i vagnen så hade Jocke somnat i soffan, vi la oss bredvid och somnade även vi :) Myyys!!

Efter middagen kom Jockes mormor och kollade in blombänkarna och vad som behöver göras så nästa vecka tänkte hon börja fixa :) Det är tur nån som kan erbjuder sig så jag får lära mig!! Sen cyklade jag och gossen till Millan och Max där vi har varit tills det var dax att åka hem och sova för lilleman :)
Jag tänkte ta och sätta om blommorna från Alwins rum och sen blir det bara lugnt..
Ska lägga mig tidigt så man orkar upp imorron och jobba!!
Mina jobbnätter har tagit ut sin rätt idag kan man säga!!

Äntligen




Nu ska jag packa ihop dator m.m och börja bege mig mot Kalix med Forden :)




Sista natten




Nu har jag bara några timmar kvar av fjärde och sista natten för denna helg sen ska jag sova så länge jag kan imorron för att orka jobba tisdag igen och sen natt onsdag, torsdag..
Det är tur man är ung så man orkar :)
Jag kan lova att det känns i min stackars rygg att jag suttit i tre nätter nu!!
Annars brukar jag lägga mig på soffan mellan varven för att sträcka på ryggen men det är svårt här så jag hoppas vi slipper vara här så länge!!

Har suttit och valt ut bilder som ska framkallas och fixat ihop nå låtar till en skiva så jag får mig nå ny musik i bilen men nu vette tusan vad jag ska sysselsätta mig med nu.. Kanske läser lite i min bok eller nån tidning..



Har inte orkat skriva nå inatt då huvudet ...

dsc01641 (MMS)

Har inte orkat skriva nå inatt då huvudet varit helt slut men nu styr jag forden mot kalix för att inta sängen några timmar:)

Nu är vi snart hemma från mässan och jag k...

dsc01643 (MMS)

Nu är vi snart hemma från mässan och jag kan lova att jag är en del trött så när jag kommer hem blir det sängen på en gång!

Klantigt






Fy så trött jag varit nu ett tag men jag tror det börjar ge med sig lite??

Ska öppna en PK på en strax och hälla i mig innan jag ska börja köra mot Kalix..
Tyvärr får jag inte sova då jag kommer hem då vi ska på vårmässan men kanske slummrar en liten stund iaf så jag inte är helt död :)

Förresten så kom jag på att det var en som ringde på babyskyddet igår då jag inte var hemma och
skulle ringa idag och komma och se på det men fan jag glömde att jag inte kommer vara hemma!!
Hur löser vi nu detta?? Kanske Jocke kan smita hem en sväng eller nå??

Ny favorit!!




Detta är min nya favorit!!






In the dark!!






Det blev att jobba natt i Sunderbyn inatt och resten av helgen oxå så jag hoppas vi kan åka tillbaka till Kalix till veckan igen för det finns inte allt för mkt att göra här..
Det finns ingen liten läslampa så man kan läsa eller så så jag håller mig till datorn tills det blivit lite ljusare ute..
Raggade upp ett mbilt bredband tidigare så jag helst skulle kunna ha med mig datorn och tur jag fick mig ett annars hade jag nog inte klarar att hålla mig vaken!!

Jag hade tänkt framkalla bilder från Fuji som har 100gratis bilder men när jag går in där så står det att det erbjudandet är slut men jag har då för mig att det skulle vara längre?? Måste kolla upp det där..
Ska iaf sysselsätta mig med att rensa bland bilderna på datorn!!

Later!!

Avatar





Började se Avatar här tidigare men kände att jag blev alldelens för trött så jag stängde av och vandrade runt lite här innan jag satte mig och löste lite korsord för att sedan sätta mig vid datorn igen :)
Får forsätta se den inatt!!

På 20minuter styr jag TAD:en hem till det gula huset där jag ska pussa och goa på mina killar innan dom far iväg till jobba och dagis och sen ska jag krypa ner i sängen och sova nån timme :)

Pappa upp i dagen!!






Det är inte ofta jag får höra att Alwin är lik mig utan dom flesta säger att han är så himla lik Jocke igår (läs fredag) när vi var i byn så passade jag på att se i album från när Jocke var liten bara för att se om han verkligen är så lik Jocke från det han var liten som Jockes släkt säger..
Och jag måste säga att på en del kort hade man kunnat tro att det var Alwin!!
Det var så himla likt honom så det är inte sant!!
Visserligen så är han ju lik Jocke som han ser ut idag oxå så han kanske blir pappa upp i dagen när han blir större :)

Måste nog bläddra igenom albumen hos mamma nån dag oxå för att se om han inte är lik mig oxå :)
Fast dom som känner mig och har sett mig som liten säger ju att han är så lik mig oxå så det borde ju stämma!!
Jag blev så glad förra helgen när vi var på kalas i Smedsbyn då Agneta sa att han är så lik mamma för det är typ en gång på tio jag får höra sånt :)

Så med andra ord så borde han bli en riktigt snygging när han bli stor för han har ju att brås på ;)
Nog för att han varit snygg från det han föddes så jag är nog rätt säker på att det fortsätter i samma bana ;)
Han kommer nog få många tjejer på fall ;) Hihi!!

Sugen på fest





Sitter på jobbet och har snart avverkat två timmar på min första natt av fyra så det där med att få fara hem och sova känns för tillfället ganska lågnt bort!!
Det blir en lite knasig vecka för mig till veckan då jag går va min natthelg på måndag morron för att sen jobba delad tur på tisdag och sen natt igen onsdag, torsdag..
Jag hade gärna jobbat natt fram till onsdag ist så hade jag kunnat gå ut på onsdag då det sägs att det ska vara krogfesten här och det brukar ju vara rätt skoj fast jag hade som tänkt att nästa gång jag går ut ska det inte vara nån sån där större tillställning för då är det sååå jävla mkt folk!!
Nåja vi får se om det blir någe utgång snart.. Om inte annat hoppas jag att jag är ledig helgen då kalixdagarna är så man kan gå ut då iaf :)

På tal om utgång så skulle jag behöva nya kläder som man kan ha när man vill vara lite finare..
Dock ska jag inte köpa mig nå sånt förrän jag slängt av mig ett par kilon till!!
Mitt träningskort går dessutom ut på en månad men jag har inte sagt upp det än och det är två månaders uppsäg så ska nog göra det till veckan då det inte känns som att jag nyttjar det nog mkt för att det ska löna sig att stå och betala på det.. Blir nog ett 25 gånger kort som tidigare så man inte betalar för mer än vad man tränar.. Det dåliga är bara att isf är det bara för TC men dom få gångerna jag är på gymet kan jag betala för och skulle jag nu träna mer än jag gör nu så får jag väl skaffa mig ett nytt guldkort igen..
Ska först och främst bränna bort dom sista kilona jag vill bli av med och sen komplettera med träning så man får format till det bättre..
Så sätter ju bandysäsongen igång sen efter sommaren och då hinner jag verkligen inte träna så mkt så det får nog bli såhär :)

Svart till Anonym

Anonym om Lediga:
hur mkt vill du ha för babyskyddet


Tror jag satte ut det på Blocket för 600 men får jag 500 så är jag nöjd :)

Lediga





Idag är vi lediga hela familjen så jag och Alwin har varit ute och krattat på framsidan och sen gick vi till Snurran för att köpa Marabou Polka och en mjölk så blev vi bjudna på smörgås hos grannen när vi kom tillbaka :)
Jocke och P-O håller på och listar i toan och gossen vilar så jag satte mig här för att ta det lugnt en stund men ska snart gå och hänga och vika lite tvätt så ska jag fota babyskyddet och bärselen och sätta ut på blocket..
Är det någon som vill köpa så säg till!! ;)


Alwin ville gärna hjälpa till och kratta l...

dsc01630 (MMS)

Alwin ville gärna hjälpa till och kratta löv men han satt mest i högen och kastade löv eller så gick han igenom högen och drog ut löv åt alla håll:) Det är så rart med barn;-)

Det blev en sen middag bestående av grilla...

dsc01629 (MMS)

Det blev en sen middag bestående av grillad korv med bröd ute på altan:) Alwin tycker det är namnam!

Onsdag 100505







Var och jobbade ett dagpass igår och jag måste säga att det kändes värre konstigt då jag mest jobbat natt senaste tiden men nog gick det oxå :) Ledig idag så jag har målat klart i toan samt skrubbat golvet på knä då det kommit lite stänk när elemenetet sprayats men jag tror jag fick bort det!! Förhoppningsvis far vi och inhandlar lister när Jocke slutar så vi får dit dom och sen behöver vi bara vänta på att T ska ha tid att komma och sätta toa och tvättställ på plats så är det bara finjusteringar kvar sen :)

Ska byta kläder nu och börja fara mot dagis och hämta gossen sen kommer Sandra hit med sina hundar så ska vi på prommis i finvädret :) Alwin fick lov att vara på dagis idag så jag skulle få målat klart i toan och det är inte lätt om man har en ettåring hemma som ska känna och pilla på allt ;) Men imorron får han vara hemma då är dessutom pappa Jocke ledig, vi ska båda jobba helg, jag natt och han dag så gossen ska sova i byn hos fammo och faffa så ska vi nog på vårmässan i Luleå på lördag :)



Off to dagge!!!

Såhär ser det för tillfället ut i våran to...

dsc01625 (MMS)

Såhär ser det för tillfället ut i våran toa:) Vita väggar, fondvägg och mörkgrått golv:) nu ska bara lister upp och toa och tvättställ på plats :)

Riktig jävla slarver!!






Jag måste bekänna en sak!!
Jag har så länge jag kan minnas varit en riktigt slarver som sakerna bara ramlat ur händerna på och sen har dom fått ligga där.. Speciellt duktig på att bygga klädhögar brevid sängen och när jag bodde hemma bredde dom ut sig över HELA rummet!!
Jag kan inte själv riktigt förstå hur fort jag lyckas bygga en sån stor hög med kläder på bara någon ensataka dag!!?
MEN jag måste nog ändå säga att jag blivit betydligt bättre på att hålla efter mig fast klädhögar det bygger jag ännu men jag tar bort dom innan dom blivit alldelens för stora ;)

Det har som blivit bättre och bättre ju större boende jag har haft..
När jag bodde i Luleå i trean på typ 90kvm så var jag knappt hemma så jag hann inte stöka ner och dom få gångerna jag var hemma så gick dammsugaren så där höll jag nog efter ganska bra..
I ettan jag hade när jag flyttade tillbaka till Kalix så kunde det vissa dagar se ut som ett bombnedslag bara det låg något enstaka plagg framme då den bara var på 37kvm..
Trean som jag och Jocke hade tillsammans var på 70kvm så den var inte så stor den heller och där vart det lätt stökigt :)
Här i huset försöker jag hålla efter så gott jag kan men jag varken kan eller orkar plocka och städa varenda dag fast just nu så känns det som att det är de enda jag gör..
Jag städar, tvättar osv på mina lediga dagar så jag hinner knappt göra annat men det måste ju göras och det är inte ofta det händer att någon annan gör det och händer det så är det efter en massa gnäll!!

Det jag ville få sagt med detta var att man lär sig mer och mer med åren och jag har alltid tyckt att det är mkt snyggare med ett rent och städat hem men har inte alla gånger haft det så..
Nu bor jag inte själv längre så då borde jag ju inte behöva känna den pressen att jag måste städa varenda dag, att jag inte behöver dammsuga, ställa mig vid spisen, tvätta eller vika tvätt så fort jag kommer hem!!
Det skulle kännas så himla skönt att få komma hem till ett rent och fint hem med rena kläder och maten klar så jag slipper tänka på det och bara få ta det lugnt!!
Undra om det någonsin kommer hända??

Hett!!





Eftersom att vi har ganska stora fönster i vardagsrummet och allrummet/matrummet så blir det ganska varmt när solen ligger på så nu har vi 24 grader här inne men jag klagar inte för jag gillar ju när det är varmt!! ;)
Men jag gruvar mig nästan inför sommaren för då kommer det nog vara riktigt HETT här inne!!
Visserligen har vi persienner men vi skulle nog behöva markiser oxå!!



Inte så snygg bild då det är från renoveringen när vi just hade flyttat in men har inte tagit nån bild sen dess så måste ta mig i kragen nu :)

Björn Borg





Tack för alla kommentarer på skorna!! :)
Jag var och köpte dom i fredags men var då lite osäker på om jag verkligen skulle behålla dom då jag inte riktigt brukar gilla såna skor men nu har jag bestämt mig för att behålla dom och är helnöjd!! :)
Dessutom var jag verkligen i behov av nya skor då alla mina andra skor är så slitna!!

Fix och Trix



I helgen har vi suttit och pratat om vad man kan göra va våran gård som är i behov av att fixas till en del så jag hoppas att vi får något gjort i sommar iaf så vi kan beta av lite från listan :)
Men först ska ju allt krattas och jag började lite förra veckan men gav upp då Alwin hela tiden var i lövhögen och rev ut allt igen så vi får fortsätta med det i veckan.. Lär nog ta ett par timmar att kratta allting men det blir ju fint när det är gjort sen..

Ska försöka ta några foton på hur det ser ut här hos oss om jag skulle komma ihåg det nån gång :)




Helgen





Helgen i stugan var lugn och skön men som vanligt när man är ledig så är det skitväder!!
På lördag var vi till Mira gumman som fyllde 1år igår så Alwin lekte lite med sina kusiner och fikade sen var vi bara inne i stugan resten av kvällen då regnet öste ner..
Igår tyckte Alwin det var godmorron redan klockan 6 så Jocke gick upp och gjorde välling efter en stund då vi insett att han inte skulle sova mer och när han ätit klart kom Jockes mormor och hämtade honom så vi fick sova vidare :)
Innan vi styrde Passaten hem till Blomgatan igår så blev det ommöblering och fint blev det..

Väl hemma så drog jag igång tvättmaskinen som gick 3ggr, vek tvätt och satte in i skåpen, städade undan i gästrummet så nu är det fint där inne oxå, omorganiserade i min garderob, skrubbade ur hon i tvättstugan och lite annat..
Skönt att man hade energi till sånt när man kom hem annars brukar man alltid bli så slö :)

RSS 2.0