Krigsskada



Jag hade ju så stort planerat in ett gympass imorse men när jag vaknade kände jag mig inte alls så laddad och så kändes det taskigt att väcka Jocke som stigit upp med barnen när jag legat i feber så jag mös på med gossen tills Alma vaknade och eftersom regnet öste ner kändes det som att en sväng till Happis skulle vara på sin plats för lek på leklandet och handling på Maxi då det var ganska tomt i skåpen men då skulle min syrra och Agneta till Leos med sina barn så vi styrde Goffen till Luleå ist - toppen då fick vi testa de nya grejerna där och Alwin hade ngn att leka med :-)

Jag klättrade och åkte endel med Alma men tillslut i en rutschkana lyckades jag bränna mig genom leggingsen - antar att klänningen inte var helt under rumpan och vi flög fram i en jäkla fart (de var bra glid med leggings!) så sen åkte vi inte mer uran gick i kanan där man åker i ringar och där åkte jag med Alwin sen oxå - superkul!! Men fy fan så det svider baki skinkan efter åkturen där alltså :-)





Efter massor av timmar med lek shoppade vi mat på Maxi innan vi styrde mot Bäckeskäret där vi fick oss middag hos Jockes mormor och morfar i deras stuga innan vi fortsatte hem.. Mamma har varit hit under dagen så inte Milly behövt vara ensam så hon och Mia var här när vi kom hem :-)

Sålt iväg våran malmbyrå så nu kan vi bocka av de från listan, bara gamla sängramen och massa annat jox kvar då!!



Sockerberoende





Helt sjukt hur mkt socker man egentligen sätter i sig!! Man trycker i sig så mkt som man inte alls är medveten om så from idag tänkte jag sockerdetoxa mig - juli ut känns som en bra tid..
Framförallt är det de "synliga" sockret som typ godis, fika, glass och andra självklara saker jag vill hålla mig ifrån för jag är hopplös på att gå och småäta om det finns sånt hemma tex. och det hjälper ju knappast till att tappa mina sista kilon.. Så nu är det bara sätta igång!!

Precis ätit en omelett till frulle av 1ägg, 2äggvitor, 2skinkskivor och 1ostskiva :-)
Resten av dagen blir det 3mellanmål som består av kvarg, hallon, linfrön och lite honung.
Lunch tror jag blir köttfärssås med potatis och grönsaker.
Middag blir fläskfiléwok - tillbehör är ännu inte bestämt men jag tror det blir råris för min del iaf :-)
Bra att ha en plan på dagens mat!!
Måste göra ett gäng matlådor oxå så man har!!


Haka gärna på att skippa sockret för det är ju inte bra för nån av oss!! ;-)



Halleluja!!




Vaknade i morse efter en helnattssömn!! Däckade på soffan igår vid typ 22 och efter 1.5timme väckte Jocke mig och tyckte jag skulle gå lägga mig så jag tog en Panodil och hoppade i säng och har inte behövt ta ngn mer tablett..
När jag vaknade imorse kände jag mig som vanligt igen så vi har varit ner på Strandängarna där de var nå barnaktiviteter :-)




När vi kom hem så blev de halstrad firre som vi köpte på stan och sen drog jag och Alwin iväg till familjen Rönnberg för att spana in deras lilla Malte som föddes för 1.5vecka sen - hur liten och go han är :-) Självklart fick han present oxå!!

Efter bebissnoss och lek för de större barnen åkte vi och plocka upp resten av klanen för att åka till byn och få oss middag - grillad storkolla, klyftpotäter, tomater och sås, yummie!!







Ikväll har även kökssoffan kommit på plats - äntligen!!

Liggsår




Har legat till och från hela dagen och det känns i kroppen vill jag lova.. Varit upp för att äta och gå på toa och så bar Vi in kökssoffan och flyttade nya byrån sen var den lilla energin slut annars är det sofflocket som har hägrat..


Just nu ser jag och barnen barntv medan Jocke målar sista varvet på soffan..
Är sjukt sugen på choklad!!!



Gammeltant





Alltså jag säger då det - jag är fan för gammal för sånt här svammel som att åka på feber!! Fy vilken jobbig natt jag haft!! Vaknat 1000ggr av febervärk och så har jag svettas och frusit om vartannat!! Kl4 inatt hade jag 38.7 och trodde typ jag skulle avlida.. Förstå att ungarna orkar hålla igång då dom har över 39..?
Även börjat få ajaj i halsen..


Tur man inte är sjuk ofta iaf.. Tror detta kommit då man kommit in i semestermood och slappnar av - har ju jobbat endel på sistone och tagit på mig flera extranätter som inte finns med på mitt schema..


Idag är det regn och det gör mig absolut ingenting då jag säkerligen kommer ligga inne hela dagen och då är de bara skönt med svalare väder!!
Huset behöver städas - saker överallt, tvätten behöver vikas och dammsuga och skura!! Gissar att det inte kommer bli gjort..

Feberhelvete!




Imorse när jag vaknade var febern borta och jag kände mig som vanligt tills ett tag efter jag stigit upp, då kom den smygande men tog en Panodil så var det fort bra..
Var iväg och köpte blöjor och lite annat och sen på kalas hos Leon och när vi kom hem och gumman gått och vila gjorde jag detsamma - sov i tre timmar och vaknar sen upp med feber och ont i kroppen.. Less jamen nånting!!

Har "bara" 37.7 nu men ändå så trött och febervärk - fattar inte hur ungarna orkar vara igång när dom har 39!!? Det är krut i dom små!!

Nåväl är väl bara ta det lilla lugna och käka Panodil så är det nog snart bra igen!!



Feber!!




Inte konstigt man känt sig helt slutkörd då febern börja komma smygandes nu ikväll!! Hävt i mig Panodil och lagt mig så jag hoppas kroppen bara är trött och slut och behöver vila så jag börjar väl med att sova då :-)

Slutkörd!!




Hoff nu är denna morsa helt slut!! Känner att en vilodag från gymmet är på sin plats imorron och så blir de oxå! Körde veckans 3e pass idag och innan de vägde jag mig - tycker de är som kul se hur mkt fett i % samt muskelmassa, vätska osv man har.. Hade dessutom droppat 10kg sen sist!!

Sen jag kom hem har vi målat, fyllt poolen och tokungarna har badat i det 16gradiga vattnet, solat lite, gjort laxpaket till middag, prommat till Ica och hämtat ett paket och hyrt film så fick gossen cykla, Milly fick lite motion när det inte är så hett och gumman fick mysa i vagnen :-)

Nu ska barnen snöras i säng och vi vuxna ska se film - om jag håller mig vaken :-)






Leon 1år!!



Ett år har redan gått sen jag höll på gå i taket av nervositet och oro då lilla Leon föddes <3


Grattis älskade lilla vän på 1årsdagen!!



Ettåringen imorse då jag var och levererade presenten som har fått av oss och några andra - en cykelstol så han får åka cykel :-)
Imorron ska vi på kalas!!

Tisdag





Startade dagen med ett träningspass på Nova - ben stod på tur idag.. Börjar kännas nu att man är igång på riktigt då träningsvärken inte blir lika olidlig :) Lillasyster var med idag och ska med imorron oxå, då blir de - axlar, bröst och triceps!


Vi har sen målat i typ 5timmar innan solen kom där bak så snart är hela balsidan vit, bara andra varvet kvar sen då.. Vore kul om vi blir klar snart så man kan ta vara på solen och kanske få lite färg på min bleka kropp..
Efter målningen åkte jag och barnen iväg på rant med mamma och Lovisa till Boden för att kolla in sängar så efter vägen lämnade vi av gossen med moster och kusinerna så han fick leka lite med dom :)

Sitter nu i soffan och pillar på surfplattan och håller på flyta bort - endast 28grader här inne!! Lika jävla jobbigt varje gång men likförbannat köper vi ingen Ac?!

Ska ta och hoppa i säng nu så man orkar upp till gymmet imorron, blev sent igår då vi byggde byrå sent så somnade inte förrän halv två typ.
Night!,!

Jag ska måla hela världen....





Idag har vi roat oss med att måla i massa timmar!! Alwin drog iväg till gammelmormor när hon var förbi så vi har bara haft Alma att se efter och hon är ju lite lugnare när hon är ensam så har hon sovit några timmar så vi fått någe gjort ;-) Imorron hoppas jag att mommo kan vara med dom så kanske vi hinner måla resten av baksidan som är kvar.. Har målat halva två varv och så har Jocke grundat andra halvan idag och börjat på underspikningen..
Det tar din tid med alla fönster, dörrar osv!!


Nu ska jag lyfta arslet från soffan och börja bygga byrå så vi får ut den gamla och in kökssoffan :-)

Måndag - Första semesterdagen!!





Idag är första riktiga semesterdagen då jag egentligen skulle varit ledig helgen - känns rätt gött att inte behöva fara och jobba sen gjorde de inte saken sämre att barnen gjorde morron efter 8, det går framåt ;-)


Precis druckit kaffe och ska dra på mig träningskläderna och dra till gymmet - Rygg, biccar och mage blir det idag..
Det märks på vågen att jag börjat hitta tillbaka till träningen och sköta maten bättre - framförallt att jag äter mina mellanmål!!
Vägde mig i torsdags och det blev ett riktigt rus då jag äntligen kommit under det "magiska" strecket - stått och stampat på samma siffra väldigt länge nu!! Vet att man inte ska stirra sig blind på vågen men är ändå väldigt lätt att man gör det så nu ska jag bli bättre på att använda måttbandet som snart dammat över för även fast siffrorna på vågen börjar kännas rätt ok så är jag långt ifrån nöjd, det måste skalas av betydligt mer fett/gravidmage/ben/rumpa och byggas på muskler innan jag är nöjd ..




Regn regn regn





Regnet fortsätter ösa ner så vi ligger inne och gör absolut ingenting, dom som redan sovit halva dagen sover på varsin soffa, vilken himla tur att jag inte chaufförade åt dom i båten igår då hade jag nog oxå varit ännu tröttare idag - de är något som är väldigt skönt med att vara här ute, man kan bara vara och behöver inte tänka på alla måsten - kvalitetid deluxe!!
Hemma är det utefix som gäller vid väder samt innefix vid dåligt väder så där finns det alltid saker att göra..
Städade och bäddade rent igår när vi kom ut då det behöver vi inte tänka på heller..

Imorron åker vi hem igen och jag tror nog det blir en sväng på gymmet då - kan ju lätt slinka ner lite av varje en sånhär helg :-)


Midsommar






Midsommarhelgen spenderar vi ute på Granholmen med Jockes föräldrar och bröder :-)






Igår åt vi grillat och så hade jag gjort en supergod västerbottenpaj som vi hade till :-) Grabbarna slog på stort och tömde nästan hela ölförrådet så idag lär dom nog må därefter.. Jag drack två cider bara föratt sen blev de tidig kväll för mig, typ halv elva la jag mig men känner mig ändå bakis idag och har ont i huvudet då jag bara hunnit somna så har jag blivit väckt flera ggr om.. Sen vaknade barnen halv sju!! Hoff!! Hoppas dom ställer om sig på semester snart så vi får sovmorgon!!

Just nu öser regnet ner så vi sitter under tak uppe på altan och chillar bara :-)



Luleåstad




Bra dag idag trots regnet - tur vi inte är riktigt så söta så vi smälter bort ;-)

Träffade Elin direkt vi kom till stan, kollade in några affärer och hann krama om moster<3 innan vi gick till Salladsbaren där vi åt sjukt god Cesarsallad!!
Sen blev de lite mer stros innan vi drog på gymmet - Rygg, biceps och mage.. Kul att träna tillsammans och kunna hjälpa varandra med endel tips och så :-) Längtar till nästa gång!!

Sen har jag hunnit handla lite på Maxi till helgen och när vi kom hem snörde jag ihop en botten till västerbottenpaj som imorron ska garneras.. Sen har jag ätit, nattat barnen och kletat i en färgbomb i håret - var på tiden!!
Nu ligger jag nyduschad i sängen och ska sova, imorron väntar jobb 7-12 sen SEMESTER!!!!! Wiiih!!




Kändes lite ovant att få gå hem från jobbet ist för att komma dit på kvällen men de funka ju de med..
Precis krupit ner i världens skönaste säng - alla borde ha en continental!!! Just sayin!!

Träningsvärken håller i sig och idag är även benen stumma så jag avvek från min planering och tog en vilodag idag med motionsträning iform av gräsklippning ;-)
Imorron däremot händer det grejor - åker till Luleå från morron med mamma och Lovisa för att träffa moster <3, shoppa lite och så ska jag och bästa Elin träna tillsammans - hur kul det ska bli!! Vi har satt som mål att försöka träna tillsammans 1gång i månaden iaf :-) Bra plan!!

Nu sova sig lite!!
Natti



Sommaräng




Nu har jag klippt våran äng till gräsmatta, de tog sitt lilla tag då Alma är allt och ingenstans och gräset var väldigt långt!! Vi har inte direkt prioriterat att klippa när de varit väder för de utan då har vi passat på att måla ist..







På tal om Alma - vilken liten huligan hon är - hon hinner överallt och är överallt där hon inte ska, en riktig rackarunge!! Så ser hon såklart ut dätefter, lortunge!! Var bara dra av henne kläderna när vi skulle gå in för lunch och vila ;-)

Har kaninen ute i hagen så nu ska jag passa på att rengöra buren så de är gjort..
:-)

Träning - Saftkok - Latmask




När småtrollen var lämnade på dagis imorse drog jag till mamma på kaffe innan jag for på gymmet.. Ben och mage blev de idag - lökigt som fan!!
Träningsvärk som tusan från igår och jag som hade tänkt måla idag men helt ärligt så pallar jag inte hålla upp armarna!! Alltid är de något som kommer mellan!!






Märkte då jag var på gymmet att mina free run börjar gå sönder så då måste jag hitta mig några nya - To bad liksom!! ;-) Synd bara att dom jag spanat på ett tag inte finns i min storlek när man fått big foot!! Blir ett par free igen då dom är väldigt tunna och behagliga att ha inomhus..


Då de inte blev ngn målning har jag nu startat saftkok och en tvättmaskin.. Tänkte ev måla sistvarvet på kökssoffan sen iaf så är de gjort, bara klä den sen då.. Borde gå bra att måla den då den inte är så hög.. Sen skulle de vara ett plus om vi fick byggt ihop byrån oxå som varit i kartongen i garaget några månader nu - som sagt tar allt i detta hus en evighet!!

Full fart




Eftersom att jag prioriterade att spendera mina få vakna timmar igår med familjen så blev det aldrig att träna - veckans sista pass stod på tur men då tog jag de idag ist så nu blir det ett (extra) denna veckan och dessutom måsta jag hinna med alla innan midsommar då det ät stugan som gäller... Om jag nu inte är riktigt på hugget och släpar med mig hantlar och pilatesboll dit ut - känns dock lite väl överkurs för tre dagar..

Så när jag vaknade blev de lite mat och kaffe och chill innan jag styrde mot gymmet - axlar, triceps och bröst..
Hem och fixa käk och sen har jag gått an och städa, dammsugit, skurat, bäddat rent i alla sängar, duschat barnen och mig själv..

Nu är det sofflocket som gäller - skulle väl egentligen behöva lägga mig men är inte direkt trött så det får vänta.. Blir lite annat när jag jobbat natt och sovit till 13tiden - blir skönt med semester så man får ngn ordning på allt ;-)

Fotade gummans rum idag - har tänkt göra de flera månader, ja sen de blev klart men aldrig kommit till skott :-)




Slutspurten...




Går snart av mitt sista nattpass innan semestern, bara kortturer onsdag 16.30-21.30 och fredag 7-12. - känns rätt soft ;-)

Har precis slevat i mig morgongröten så är de bara borsta gaddarna och hoppa i lopplådan när jag kommer hem..









Känns som att veckan är fullspäckad - börjar med träning senare när jag sovit sen måste de städas och tvättas, imorron måla bara vädret är på min sida - vi måste få klart såfort som möjligt så man slipper hålla på med de under semestern dock har vi inte så mkt färg kvar men tror de skulle komma in i veckan annars får de bli en sväng om till Luleå!!
Så hade jag tänkt att vi ska hinna ut till stugan idag eller imorron och städa igenom den så man slipper börja med de på midsommar!!! Jag vill helst inte bo bland alla spindlar och spindelnät mm som blir då ingen varit där och städat sen påsk..

Resten av familjen åker ut dit torsdagkväll eller fredagmorron så kommer jag när jag jobbat men jag litar inte på att Jocke fixar städningen - han är inte lika noga som mig när de gäller att damnsuga i alla vrår ;-)


Önskelista

 
 
 
På lite mer än 1månad fyller jag år och egentligen så är jag väl för gammal för presenter men önska sig kan man ju alltid göra ;)

 
Cafégrupp till bron
 
 
Golvkandelaber
 
Presentkort går alltid hem, gärna på Musculus, Solrosen eller liknande
 
 
Samt presentkort på Ikea
 

Stuga

 
 
 
 
Gud vad jag skulle vilja ha en egen stuga att pyssla och fixa med!!
Så roligt det skulle vara att få inreda och fixa sådär mysigt som det ska vara i en stuga..
Får nog fortsätta drömma ett tag för nu har vi då nog med huset och allt som ska göras med det..
Synd att allt ska kosta så mkt pengar - jag menar jag är ju inte direkt sugen stå med lån på både hus och stuga för ska man ha stuga i skärgårn så kostar det..
Nå nå tur jag kan fixa och trixa hemma då om man bara hade haft den tiden..
Nu är det ju snart semester och det måste målas klart samt byggas ny bro och det tar sin tid..
 
Måste iaf få röjt undan i garage och gille så det inte ser ut som ett bombnedslag där samt häva iväg endel möbler och annat jox så vi får in det nya!!
Allting som ska göras på blomgatan tar alltid en himla tid av någon konstig anledning..? Nämen man kan inte hinna allt liksom.. Jobba 100% båda två och sköta hem och barn tar sin tid bara det - allt annat som hinns är ju ett plus liksom :)
 
 
 
 
 
 
 

Storkillen!!

 
 
 
 
Idag när vi var och kollade på gäddfiskefestivalen så satt vi i bilen då regnet öste ner så Alwin fick ta av sig skrona och klättra fram i framsätet så han skulle se bättre, tog även fram bilstolen hans så han skulle komma högre upp och sen när vi skulle flytta på oss så stängde jag av airbagen så han kunde sitta kvar och då sa han "mamma ser du hur stor jag är" :) Gullunge!!
 
Imorron ska han på Elias 5års-kalas och jag hade ställt in mig på att stiga upp tidigare så jag kan följa men då sa han tidigare "men jag kan fara själv på Elias kalas, ni kan köra mig dit och sen hämta mig där"
Jag "men ska inte jag eller pappa följa med då?"
Alwin "ne jag kan vara där själv"
Jag "men dom andra barnen kanske har med sina föräldrar"
Alwin "ja men jag kan vara själv hos Elias"
 
Ja vad säger man? Klart han får vara där själv om han vill, storkillen våran!! :)
Får höra med honom imorron bitti när jag kommer hem så han inte ändrat sig annars får Jocke köra dit honom så behöver jag inte stiga upp förde så åker jag dit en stund innan kalaset slutar :)
 

Nu behöver/vill han inte ha med sig mamma och pappa på allt :)
 
 
 
 
 

Bilder från studentkortegen

 
 
 
 
 
Ambulansen hade utryckning mitt i allt :)
 
Alma var väldigt trött och gnällig innan så därför sitter hon med tutten i mun--
 
 

Sista jobbhelgen

 
 
 
 
Avslutade dagen igår med att frisera Milly i 4timmar!!
Lite småfix kvar ännu men jag var helt slut i kroppen då jag suttit krökt så länge och till en början klippte jag henne själv då Jocke och Alwin ännu var i stugan men när dom kom hem fick han då hjälpa att hålla henne still så jag kunde klippa klart under tassar, mage osv..
Nu ser hon ut som en liten råtta men det måste vara riktigt skönt för henne att slippa all den varma pälsen!! :)
Första gången jag trimmade hela henne själv men övning ger ju färdighet och till nästa gång ska det inte hinna få växa så mkt..
 
Igår hade vi sol och klädde oss i sommarkläder då vi var på avslutningsfika hos moster Lovisa och idag fick vi dra på oss jacka och ta paraply för att inte bli kalla och blöta!!
 
Hade stora problem att somna igår oxå har har sovit som en kratta större delen av natten tills morgonsidan, tur som fan att Jocke körde barnen till dagis då han började så jag kunde ta en redig sovmorron då jag gått på min natthelg nu ikväll.. Har börjat ta ordentlig sovmorgon dom dagarna jag går på ist för att sova på eftermiddagen, känns mkt bättre så jag inte behöver ligga och sova när jag kan vara med familjen ist!!
Nu jobbar jag iaf sista jobbhelgen inann semestern, bara kort tur onsdag och fredag sen SEMESTER i 7veckor!!
 
 
Efter jag vaknat och hämtat mina trollungar for vi och kollade på studentkortegen i regnet - stackare som fick så dåligt väder!!
Sen har vi hunnit ha filmmys efter middagen innan barnen skulle sova och mamman skulle jobba :)
Imorron ska Jocke på gäddfiskefestivalen så vi håller tummarna att han vinner första pris ;)
Måste nog åka ner med barnen och kolla om det nu inte spöregnar..
 
 

Skolavslutning




Startade dagen idag med benträning här hemma - bra jobbat Emma!!
Jag tränar helst direkt på morronen så har jag gjort bort de sen!!

Sen har jag och barnen varit till mamma och Lillasyster på avslutningsfika :-) Tänk att hon gått ut nian nu och börjar gymnasiet till hösten!! De var ju nyss jag började gymnasiet men va fan de är ju tio år sen - gud så gammal man blivit :-)













När vi kom hem därifrån for grabbarna till stugan och lämna nå grejer och jag Alma och Lovisa for på stan en sväng då jag skulle fixa nå sommarpresenter till dagisfröknarna - blev en liten gullig blomma i en liten gullig kruka :-)





Nu myser jag och gumman i soffan, hon är så lugn och gossig jämfört med när Alwin är hemma då går hon an som en virvelvind och bråkar med honom - de ska börjas i tid ;-)




Google

 
 
 
 
Alltså jag har hunnit googla runt på alla möjliga sidor och läst om symtom, behandling osv vid de olika saker R nu "diagnostiserats" för och jag kan säga att många gånger är det väldigt dumt att göra det då det kan stå saker som man inte alls vill ska stämma och det hoppas jag verkligen att dom inte gör!!
Men å andra sidan finns det mkt fakta att snappa upp då man inte alls har en aning om vad vissa saker innebär..
 
 
 
 

Tisdag

 
 
 
 
Idag har vi fått veta lite mer ang. R och det kändes ändå lite positivt i allt elände!!
Läget är ännu kritiskt men stabilt så vi fortsätter hålla alla våra tummar!!
 
 
Jag har sovit riktigt gott idag mellan gångerna Alwin varit in och undrat när jag ska vakna ;)
När jag steg upp åt vi alla en sen lunch sen kom mamma och Lovisa förbi på kaffe och sen for vi och handlade innan vi åkte hem och gjorde middag.. Snörde ihop en kycklingsallad med grilladkyckling, familjesallad (färdighackad i påse), gurka, tomat, feta, vattenmelon och galiamelon - perfekt sommarmat och sjukt gott!!
Sen körde jag ett litet träningspass hemma - så gott jag kunde med barn som oxå ville vara med, klättra på mamma osv, även Milly ville oxå vara ivägen :)
Snabbdusch efter de innan jag styrde till jobbet..
 
 
 
Tror min söta gosse smittat mig med sin förkylning för jag har ont i huvudet, tryck i öronen och ont i halsen - hoppas inte man blir sjuk nu lagom till semestern!! Fast jag ska absolut inte klaga för just nu finns det dom runt omkring mig som har det mycket värre!! Massor med kramar till er!! <3
 
 
 
 
 
 

Sjukvården är ett skämt!!

 
 
 
 
Jag måste bara skriva av mig lite för jag känner mig så arg och ledsen på hur sjukvården funkar/inte funkar!!
 
I fredags åkte R in till Sunderbyn för att göra en gallop där dom går ner med en slang i halsen - dom kom aldrig ner helt då det var ngt som tog emot, dom misstänkte då att det var en sten.
Han fick åka hem men började må allt sämre och blev såpass dålig att han fick åka in till akuten.
Väl där trodde dom att bukspotkötreln blivit skadad vid det tidigare ingreppet men visste inte säkert..
A bad att dom skulle göra en skiktröntgen men fick till svar att de inte kan göras förrän måndag då det inte finns personal/resurser för det.
R får mer och mer ont och får då smärtstillande.
 
Lördag kommer och A fortsätter be om en röntgen men får höra att det fortfarande inte går att ordna - R är ännu sämre och har väldigt ont.
 
Söndag görs en röntgen där de ser att det läker ut gallvätska i buken samt att bukspotkörteln är inflammerad och antibiotika sätts in.
Han får syrgas och blir bara sämre och sämre..
Under kvällen flyttas han från akutmott. till iva där man kopplar på respirator och söver ner honom..
 
Idag måndag är läget ungefär detsamma, han är nedsövd, man har satt drän där det kommer ut gallvätska och blodtrycket har gått ner.. Alla organ har slagits ut, det enda som funkar nu är hjärtat som är i såpass bra form/starkt så nu lever vi på hoppet då läkarna inte kan göra mer.. 
 
Men då kommer vi till det som stör oss alla allra mest -
VARFÖR gjorde man inte skiktröntgen redan på fredagen då han hade så ont och dom misstänkte att det kunde vara bukspotkörteln som är inflammerad, då hade dom vetat säkert redan då och kunnat sätta in antibiotika på en gång och det hade kanske aldrig behövat gå såhär långt!!?
Han har alltså legat och lidit och haft ont fredag-söndag helt i onödan då han inte alls fått den hjälpen han skulle fått direkt dom kom in!!
 
Han är helt frisk sedan tidigare och jag hoppas innerligt att detta och hans starka hjärta hjälper honom att kämpa tillbaka för han är alldeles för ung att kasta in nu!! A ska inte behöva mista sin man redan nu och deras barn/barnbarn ska inte behöva mista sin pappa/morfar!!
 
Jag har gått med en oro i kroppen sedan fredag men värst har det varit sen igår då han blivit ännu sämre!!
Jag blir så arg och ledsen när man ser hur sjukvården funkar!!
Folk blir sjuka alla dagar i veckan, alla tider på dygnet och då ska dom fan få den hjälp dom behöver vera sig det är helg eller inte!! Tänk hade dom väntat ända till idag med att göra röntgen - hade det varit helt kört då??
 
Alla mina tankar går till A och deras barn!! Vi tänker på er och håller tummarna att detta går vägen!!
 
 
 
Detta är släkt till oss men skriver inte ut vilka för jag vill inte hänga ut dom här även fast jag vet vilka de flesta som läser är..
 
 
 

Hard work work

 
 
 
 
Huvudvärken släppte taget om mig så man blev människa igen och orkade till jobbet men jag har med mig Treo och Panodil om det skulle behövas senare..
Hann tom göra ettpar matlådor innan jag fot hit - blev stekt torsk, potatis och grönsaker :) Gött
 
Annars idag har jag och gossen varit på rant med mamma och Mia först till Töre och se efter plantor - fanns inga som föll mig i smaken.. Sen åkte vi genom Morjärv på vägen hem där jag köpte tyg till kökssoffan och till att sy mössor till barnen så nu är det bara damma av symaskinen ;)
När vi kom hem åt vi lunch innan jag drog iväg på brandskyddsutb. med jobbet - kändes inte direkt så viktit just för våran del men kan väl alltid vara bra iaf..
Hem och halvdö på soffan med huvudvärken för att sen käka - laga matlådor - packa väskan och åka hit..
 
Blev rätt hattigt dehär..
 
 
 

Utebliven sömn




Blev inte så mkt sömn inatt - tog sitt tag innan jag somnade och har sen sovit oroligt och vaknat 1000ggr och kollat telefonen.. Min plan var att sova så länge som möjligt för att slippa sova nu innan jag ska och jobba men vaknade vid halv elva med huvudvärk, tog en Panodil men sen har det kommit tillbaka med dubbel kraft!! Nyss druckit Treo och ligger på soffan och hoppas att det släpper!!!

Gissar att det är pga dålig sömn och oro i kroppen.. Jag hoppas innerligt att detta slutar bra, att du orkar kämpa dig igenom eländet!!! <3

Nödvändigheter




Happisresan igår gick snabbt och smidigt - både barnen sov både dit och hem :-)
Köpte mest bara nödvändigheter så som massa tvål, rengöringsmedel, dynlåda att ha alla uteleksaker i så dom inte ligger kring hela gården, parasollfot, engångstallrikar och bestik till stugan, Cola zero, plastblommor till Alwins rum då dom han haft inte såg så fina ut längre... Ja tror de var allt..

Kollade på skrivbord åt Alle på Ikea men de måste vi köpa då vi har Jockes bil för de blir nog så trångt i Goffen då man har barnen med och inte kan vicka baksätet, de var precis så vi fick med oss dynlådan hem ;-)









När vi kom hem gjorde jag ett ryck och städade i städskåpet och tvättstugan, de blir så fort stökigt och dammigt där inne!!
När J kom hem åt vi middag, gick på prommis och sen byggde grabbarna ihop dynlådan som fick flytta på baksidan och så flyttade vi ut Skrållans bur var verkligen på tiden!! och så fick hon vara i utehagen några timmar :-)
Sen gick de inte att vara ute för alla jäkla mygg!!





Nu ska jag köra ett träningspass här hemma och sen ut och måla :-)


Kulturnatta




I helgen är det Kulturnatta här i "byn" med tattoomässa och massa annat!! :-)
Det som tilltalade mig mest var tattoomässan och jag hade en plan på att tatuera mig men jag hade varken ork eller tid att stå och hänga på låset så jag bokar en tid här framöver ist..

Var även planerat utgång men även de hoppade jag då gossen igår hade så ont i halsen och huvudet och när barnen är sjuka brukar sömnen bli orolig och sådär så att dricka alkohol kändes inte så lockande då jag skulle orka upp med dom idag för Jocke jobbar i helgen...

Han orkade iaf ner på stan en sväng igårkväll efter att han vilat en stund så vi han kolla in bilutställningen och tattoomässan en sväng iaf :-) Var mkt fina bilar och jag tror det var betydligt mer än det brukar vara annars..

När vi kom hem blev det sängen för de små och lite gotta till de stora men på tvn visades fotboll och ögonlocken blev väldigt tunga så 22.30 la jag mig och somnade som en klubbad - sjukt trött efter två nätter med dålig sömn!


Nu ska vi göra oss redo och sen åka och plocka upp mormor för en sväng till Happis :-)








Sovmorgon!




Vaknade för en stund sen då gossen kom in i sovrummet, lillgumman sover än - vilken sjusovare!! :-)
Hon behöver nog sova för igår var hon riktigt trött sista timmarna innan hon gjorde kväll..





Nationaldagen igår spenderade jag och barnen först hos Jossan och Linnea och när vi kom hem la jag gumman i vagnen, gossen hoppade på cykeln och så tog jag Milly i kopplet och gick till mamma/mommo.. Vi stannade till utanför Ica där Alwin köpte jordgubbar som han så stort ville ha :-)
Jag och Alwin fick oss lunch där innan han började arbeta med Totto, dom slängde skräp och fixade med annat jox - sånt gillar han!!
Jag mamma och Alma drog och handlade och på affären väntade Lovisa sen åt vi tacos hos mammi och då blev de jordgubbar och grädde till efterrätt - såklart kom Jocke oxå dit när han slutade :-)





Jobbjobbjobb

 
 
 
Jepp det blev jobb inatt oxå så det fick bli vilodag så kör jag ben imorron - var typ död när jag slutade imorse så blev inge träning då..
Känns att jag inte tränat på ett tag då jag nu har en jävla träningsvärk sen igår, kan knappt räta på armarna ;)
var Ryggen och magen känns oxå vill jag lova men armarna är värst!!
 

Var som sagt halvt död när jag gick av imorse så jag åkte hem och la mig och sova typ 1timme, vaknade hela tiden för jag var så orolig att jag skulle missa alarmet och försova mig och missa showen - sånt får ju liksom inte hända!!
Tog sen med mig Millsan i bilen när det idag var svalt ute så slapp jag lämna henne hemma - får alltid så dåligt samvete då jag sover flera timmar efter jobb och sen fara och lämna henne..
Hade öppet två rutor plus bagageluckan och så var det ju bara 14grader och blåste isvindar så hon hade det nog ganska bra :)

Som vanligt barnen superduktiga på showen!!
Alwin och Almas avdelning var skator :)
Är ju alltid så kul att se sånt dom övat på så länge osv :)
Jag missar inget sånt om det då inte är så att det inte går att komma lös från jobbet eller dyl - jag vill alltid vara med och se hur duktiga mina barn är - ja alla andra oxå såklart men främst mina egna små hjärtan <3
 
Efter showen ringde jag och kollade om jag behövdes på jobbet inatt så jag visste om jag skulle lägga mig och sova eller bara ta en pn - det blev jobb så jag svängde förbi Lyktan och köpte en sallad så jag fick i mig någe mat innan sängen.. Drog sen på och sov till 17 - skönt och välbehövligt!!
 
Iom alla extra nätter jag tar på mig kan jag kompa mina dag/kvällspass så mår kroppen mkt bättre då man inte håller på hoppar mellan natt och dag - jag sover så himla mkt bättre oxå när jag bara går ren natt = mkt piggare efteråt..
Dessutom värderar jag min lediga tid med min familj högre än att jobba mina egna 100% plus extra och ta ut kval på det - visst det blir fina pengar men då får man bo på jobbet oxå..
 
 
 

Åska tack!!




Alltså vi skulle behöva ett ordentligt åskoväder då det är så jobbig, fuktig , tryckande luft!!

Höll på dö här tidigare då jag druckit kaffe, hur smart då de var? Varmt som fan och jag höll på flyta bort så öppna nå fönster och slog igång fläkten men sen blev de typ storm ute så blommorna höll på blåsa ner så de var bara att stänga.. Nu har jag nyss ätit lite soppa - ungefär lika smart så nu är de äckligt varmt igen :-)

Vilka ilandsproblem va? ;-)

Extrajobb

 
 
 
 
Blev en extra natt för mig = Ledig på onsdag!!
Så nu sitter jag på jobbet igen..
Vi förbrukar ju redan våra vikarier på heltid så nu får vi ordinarie slita ut oss en efter en ;)
Hihi, skämt och sido!!
Får se om det blir en till natt imorron oxå eller om jag får vara ledig - vad gör man inte för laget och lönen liksom ;)

 
Har iaf varit på gymmet idag och det går verkligen så himla mkt bättre att ta mig dit när jag  vet vad jag ska göra när jag väl är där - planering is the shit!! Har varit alldeles för dålig på det tidigare.. Har typ tänkt lite halvt i skallen vad jag ska göra men så har det många ggr blivit något helt annat men nu har jag mitt schema att gå efter så..
 
Körde
10 min uppvärmning på crosstrainern
Skivstångscurl - Preachercurl - hantelcurl (blev 3övningar där då jag gillar att köra biccar)
Latsdrag - Sittande kabelrodd
Plankan - Sidoplankan
 
Snabbt och smidigt ska det gå och jag var klar på 40min - älskar när det är lite folk på gymmet!!
 
Imorron står ben på schemat men får se hur jag orkar då jag ska på sommarshow på dagis 9.45 så om jag inte är alltför trött när jag går av far jag då annars blir det vila imorron och ben på onsdag - bra plan!!
 
 

Ny bilen

 
Så äntligen kan jag sluta hänga på blocket dygnet runt ;)
Nu ska bara 18tummarna på och lite annat fixa så blir det perfa ;)
 
 
 

I bakartagen

 
 
 
 
 
Drog igång bak här på jobbet så folket har någe fika - såhär i efterhand så kanske det inte var den bästa idén då det är 26 grader här inne och så drar man igång ugnen på de :)
Blir iaf bärrutor med blåbär och så tror jag att jag ska snöra ihop en silviakaka när jag lika är igång :)
Blev sugen på baka massa andra sorter oxå - blir ju ofta så när man väl är igång då gör man flera sorter och sen får det vara för ett tag!!
 
På tal och bak så tänkte jag skörda lite rabarber till veckan och kanske göra någon paj och så tänkte jag försöka mig på att göra rabarbersaft - har tänkt göra det flera år men aldrig kommit mig för då det verkar så krångligt..?
 
 
 

Yeii!!

 
 
 
 
Jag vet att man inte ska ropa hej innan man hunnit över ån men imorron blir jag med bil, om inget oväntat händer!!
Har varit och kollat på den idag och bestämde att fundera lite då jag ville höra vad Jocke tyckte så kollade vi med hans pappa som är bilbytaren No.1 :)
Blir en Golf 5 som jag velat ha från första början, dock fick jag sänka mina krav lite men det känns ok medtanke på priset.. Yepp yepp!!
 

 
 
Annars har det inte hunnits med så mkt mer idag innan det var dax för jobb igen för min del..
Jobbar endast onsdag till veckan - hur skönt liksom!! ;)
Imorron kör jag igång med mitt träningsschema och det är Rygg, Biccar och Mage som ska piskas - bara köra!!
Blir kanske utgång på fredag om jag får ngn barnvakt då J jobbar eller så får jag ta det lugnt å jag orkar upp med kidsen på lördag.. Tattomässan ska absolut besökas och jag är mer än sugen att sätta lite mer bläck på kroppen!!
 
 
Min moster och hennes karl har varit i Cypern 6mån - dom bor där på vinterhalvåret och nu när dom kommit har barnen fått kläder av dom, Alma en "klänning" och Alwin en Ticsha ;)
 
 

Medan vi var iväg till Luleå var mommo barnvakt och tog denna bild på våra fina tjejor :)
Jag vet att Milly är jäkligt lurvig och ser ovårdad ut, hon har ju en sån päls men ska trimma henne fortast möjligt!! :)
 

Lördag

 
 
 
 
Trodde det skulle bli svårt att sova när jag kom hem imorse då det är så jäkla varmt i vårat hus för att inte tala om hur varmt det är i sovrummet och dessutom steker morgon/förmiddagssolen på framsidan så det kan lätt stiga några grader till men det var inga problem då jag drog igång fläkten och låg lite sådär halvt under täcket..
Sov till 14.30 sen har jag och Jocke gått an och måla det sista på baksidan, mkt piller kring bron med fönster, dörrar osv så det tog sitt lilla tag, vi hann inte klart vid garaget men det skulle Jocke fixa ikväll :) Bara garageportarna kvar då på framsidan men det tar vi när vi målat klart baksidan :)
 
Blev grillade burgare, strips och sallad till middag och sen duschade jag barnen och snörde gumman i säng medan Alwin gick över till Noah och Saga och hade lördagsmys och sen styrde jag mot jobbet..
Nattjobb måste ju vara det bästa alltså - jag åker och jobbar på kvällen när barnen går och sover - sover när dom är på dagis och Jocke jobbar och sen har vi eftermiddagen tillsammans, precis som att jag skulle jobbat på ett 7-16 jobb och så blir det en fin summa på kontot - tur de då det är mkt som ska inhandlas nu till vårat nymålade fina hus ;)

 

Träningsschema :)

 
 
 
 
Detta med träningen har legat på hyllan alldeles för länge nu och jag har tänkt ta tag i det lika länge men har som aldrig fått ur tummen!! Vet ju att både kropp och knopp mår mkt bättre av det - för att inte tala om hjärtat, har nästan inga rusningar när jag är igång och tränar så nu är det bara ta sig i kragen!!
Jag är ju en periodare som kan köra på bra ett tag för att intye alls köra ett tag osv - hur gärna jag än skulle vilja hålla igång det alltid så är jag bara sån..
Även funderat på att säga upp mitt träningskort men då kommer man ju inte alls ta sig dit så nu under natten har jag suttit och knåpat ihop ett träningsschema samt planerat träningen för 3veckor framåt!! :) Ska bli kul att se om man lyckas förbättra lite tills dess :)
 
Har ju hantlar hemma så dom kommer jag köra med de dagar jag inte har möjlighet att åka till gymmet - ex, om jag är hemma själv med barnen, Jocke har träning eller liknande..
No excuses liksom!!

Kosten kommer jag även skärpa till då jag även där tillåtit mig själv äta alldeles för mkt skit som jag vet att kroppen inte behöver!! Måste bli bättre på att äta alla mellanmålen varje dag som jag ofta slarvar med iaf då jag är hemma, på jobbet funkar det kanon.. Så nu är det till att göra storkok och frysa ner i portioner så det är enkelt att ta fram och med till jobbet eller liknande..
 
Woop woop, here we goo!!
RSS 2.0