1a natten utan blöja






Gossen har varit torr 5 dagar i rad sen vi körde igång ordentligt utan blöja så inatt körde vi utan blöja vilket oxå har gått bra fram till på morron då det hände en liten olycka i sängen.. Gissar att han glömt bort att han inte hade någon blöja och kissade lite i sängen innan han kom på sig och skyndade sig på pottan och kissade färdigt så rätt så bra tycker jag det har gått :)
Tvättmaskinen snurrar och lär nog få gå ett par ggr idag då det ska tvättas så vi har rena kläder när vi ska till Sthlm till veckan.. Där ska gossen få sig massa nya kallingar så han sen kan ha ombyte både hemma och på dagis ifall det händer någon olycka..
Vi ska gå på Skansen, shoppa, äta gott och bara ha det bra :)
Alwin ser fram emot att få åka flygplan, tåg (tunnelbana) och se på djuren :)
Så härligt det ska bli!!




Kvällstjorv






Ikväll har jag och hjärtat byggt ihop några skåpar till köket och imorron tar vi dom tre sista..
Rörmockarna verkar ännu ha semester eller nå men snickaren kommer till veckan nån dag och börjar väl då sätta up det som går iaf.. Våran nya fina köksblandare kom i torsdags och fin är den, jag är än så länge mkt nöjd med köpet och att jag övertalade Jocke att vi skulle beställa den trots priset ;)
Förhoppningsvis är vi lika nöjda sen när den sitter på plats oxå!!





Det är en Tapwell Domino 184 i borstad krom



Nu har jag precis käkat upp mitt fil som jag var tvungen att ta mig för att inte hungra ihjäl inatt (en stor nackdel när man är på tjocken är att man är hungrig konstant vissa dagar)  så nu ska jag ta mig ett glas med Resorb så jag slipper vakna med huvudvärk imorron.. Har gjort det i stortsett varje morron i ett par veckor nu så igår testade jag ta resorb innan jag la mig ist för att ta på dagen och jag slapp huvudvärken imorse så jag forstätter så..


Ensammen hemma





Hade tänkt att jag skulle skriiva om våran helg men eftersom jag inte satt in bilderna från kameran än så får det bli sen.. Fattar inte hur folk orkar hålla på och lägga upp dagsfärska bilder varje dag?? Fett jobbigt!!



Igår körde jag ut grabbarna till Marahamn då dom skulle ut till stugan.. Alwin var lika uppspelt som vanligt över att få åka ut dit med båten och som sagt så älskar han att vara där ute!! :)
Jag for sen hem och la mig på soffan..
Tesse och Matte var förbi en sväng och sen sov jag nån timme innan jag for iväg och hälsa på Terror i ny lägenheten som var mkt fin :)
Vi surrade på och käkade melon och när jag sen for därifrån så for jag till Vickan där även Ida och Lisa var..
Just innan 23 åkte jag ner på Draggen för att få mig fil och mjölk så jag skulle ha nå frukost idag och sen blåste jag hem till soffan igen.. Man måste passa på att ränna runt när man är själv ;)

På morron hade jag ställt väckaren på 7 så jag skulle kunna ringa Sunderbyn och boka tid för ul..
Man måste ringa dit och boka nu under semestern och telefontiden är 7-7.45 därför har det inte blivit gjort förrän nu och nu börjar det ju snart vara dax så de var bara till att ringa..
Den 11e augusti fick vi tid, lite sent kanske man så blev de..
Gud så spännande det ska bli!!

Nu har jag precis ätit upp min frukost och ska dra på mig nå kläder och fara en snabbis på affären och sen till mamma och baka bulla.. Följde inte med till stugan för att jag ska baka bulla idag och imorron ska Ida hjälpa mig att göra smörgåstårta då jag aldrig gjort det förut :)






Later!!

Gossen åker traktor med farfar :-)

mms_img40904 (MMS)

Gossen åker traktor med farfar :-)

Storebror






I december blir Alwin storebror, tänk att om några månader har vi en liten bebis hos oss igen :)
Såå mysigt!!
Går in i v17 imorron så snart har vi avverkat halva tiden.

Mmmmåndag





Ligger på soffan och filosoferar och kollar runt på olika sidor..
Vaknade 8 som igår men stör mig lite på att man inte kan sova längre när man har chansen, fast man är väl så van att stiga upp så.. Utvilad är jag ju iaf och det är huvudsaken..
Jocke sover än och gossen är kvar ute i stugan..
Om inte Jocke hunnit ändra sig sen igår så ser dagens plan ut som så att vi ska iväg till Piteå en sväng och kolla på en bil och i lite affärer..

Igår slappade vi mest hela dagen och var sen iväg och körde en sväng och var förbi hos Erik och Hanna..
Man blir som rastlös när inte gossen är hemma.. Vad gjorde man egentligen innan vi fick honom??
Filmmys med gotta blev de iaf på kvällen, såg Svinalängorna och jag tyckte den var rätt så bra men lite konstig.. Har läst boken för något år sen så då visste man ju vad den handade om iaf..

Ne nu ska jag fortsätta kolla runt och se om man hittar något man kan önska sig i present ;)

Lördag kväll






Dagen har bjudit på riktig värme och sol men från morron såg det ut som att det skulle bli regn och inte alls så himla varmt så jag satte igång och städa vilket jag sen fortsatte med fastän solen kom fram och det var sjukt varmt..
Lika bra göra bort de så slipper man tänka på de i veckan :)
32 grader ute och 28 inne, jag höll på att flyta bort där ett tag..
Nu är det dammtorkat, dammsuget och skurat här så nu slipper vi förhoppningsvis känna slipdammet under fötterna och på möblerna.. Har även tvättat och nu ikväll har jag och Jocke målat sista varvet på taket så nu är det gjort..
Vi väntar nu på elektrikern och rörmockaren som ska komma och fixa det sista som ska fixas innan köket kan monteras upp och då hoppas jag att snickaren har tid att komma oxå..
Det är lite jobbigt när man måste hålla på vänta på andra när man själv nu har tid och hålla på men det är bara gilla läget, klart blir det ju nån gång iaf..


Gossen har åkt ut till stugan idag där farmor och farfar är och det gilla han nog :)
Han bara pratar om Granholmen och stora båten när vi inte är där och så är det ju roligare för honom att vara där ute och leka och bada än att vara här hemma och se när vi fixar och svettas!!
Få se hur länge han blir där, om vi får hämta hem honom eller om vi oxå åker ut dit..
Har ju endel att stå i så det känns bäst att få allt bortgjort innan man åker iväg och slappar..




Igår åkte han karusell för första gången vilket han gillade massor!! :)
Frågade när jag kom hem från jobbet om han ville fara ner på stan och åka karusell och då fick han bråttom.. ;)
Han vågade ju inte åka nå förra året så jag var lite skeptisk men han ville absolut åka även fast jag sa att han får åka själv för en kompis som vi träffade innan sa att dom sagt att man inte fick åka med barnen utan att det var på eget ansvar men när Alwin skulle åka och vi frågade om det fanns något bälte eller liknande så man kunde spänna fast honom i bilen han ville åka i så han inte skulle börja kliva ur mitt i allt så sa dom att jag kunde åka med på insidan om jag ville så då gjorde vi så :)
Nästa helg blir det nog mer karuseller skulle jag gissa då vi ska upp till Överkalix och där kommer även flickorna vara så då kan dom ju åka tillsammans :) Sen ska vi alla sova i Kypas, så mysigt!!


Nu ska jag pallra mig i säng, vi måste bara bädda med rena sängkläder först då jag snört dom vi hade i tvätten idag, skönt sova nyduschad i en renbäddad säng :)

Natti natt

SEMESTER






Igår jobbade jag sista arbetspasset på 5 veckor!!
Gud så skönt det känns med sommarsemester med mina grabbar!!
Det känns inte som semester än men de kanske beror på att de är helg och jag hade ändå varit ledig på schemat men förhoppningsvis infinner sig den känslan snart oxå :)

Har varit sjukt trött i veckan så igår somnade jag vid 22 och hade riktigt ont i skallen och ryggen när jag vaknade för en halvtimme sen när gossen ropade.. Har haft ont i huvudet nu varje dag i lite mer än en vecka och jag tror det beror på värmen och att man dricker för lite fast man tycker man inte gör annat än dricker så jag kör med Resorb vissa dagar för att slippa ha ont från morron iaf men det är ju så sjukt äckligt!!

Ne nu ska jag kolla barntv med gossen :)




RSS 2.0