Härliga tider!






Så härligt väder det varit idag!!
Prommade med gossen ill dagis på morron och sen fortsatte jag och gumman till sjukan för babymassage - idag masserade vi benen som vi lörde oss förra veckan så fick vi lära oss att massera magen som vi nu ska träna på hemma till nästa vecka.. Alma verkar gilla det massor!!

Nu är vi hos mamma och ska snart ge gumman mat och sen åker vi mot byn för att se bandy - kvalmatch!!
Det blir en sen kväll för gossen så vi får se om han orkar på dagis imorron annars får han vara ledig med oss :)
Vi hoppas iaf på lika fint väder imorron!!

Later!!


Hey!






Igår var jag ut och åt och bowlade med jobbet - hur trevligt som helst och jag behövde verkligen komma ut och träffa lite folk när man inte träffat så mkt folk på läääänge!!
Efter de liftade jag med Ida i deras nya familjekärra till Jimpan och Anna där vi hängde ett tag innan vi for på Lilla :)
Lilla var väl ingen höjdare direkt men kul att träffa folk!!
Fick tom med mig sällskap hem ;)

Vaknade vid halv 8 på morron då Alwin kom in till oss och sa att Terror låg och sov i Almas rum vilket han verkade tycka var jättekonstigt men han hade minsann varit där óch myst med henne :)
Somnade om efter typ en timme och har sen halvsovit till nästan 12 då käkade vi lunch innan Jocke for iväg till samlingen på byn..
Nu ska jag och barnen göra oss redo för bandy och sen styr vi Saaben till byn :)
Idag är det derby mellan Nyborg och Karlsborg så de blir riktigt spännande :D




Utkast: Feb. 24, 2012




Oj vad vi hunnit göra saker i vekcna känns det som!!

I tisdags vaknade vi upp till snö och blåst IGEN  - Alwin valde att stanna hemma från dagis vilket jag blev nöjd med så slapp jag putta vagnen i snön..
Mitt i allt slutade det och solen tittade fram så vi klädde på oss och gick ut för att skotta och leka i snön, när Jocke slutade kom han och hämtade oss så for vi till byn där dom skulle träna på att åka skridskor och väl där började det såklart snöa och blåsa som tusan, så himla typiskt!!

I onsdag var mamma snäll och hämtade upp oss på morronen, vi körde Alwin till dagis och sen for vi vidare till bvc för att kolla om gumman vuxit nå - hon levererade 5310g och var 57cm lång, stora tjejen ;)
Efter bvc tog vi hissen upp för att vara med på babymassagen, vi började med att se film och sen fick vi lära oss att massera benen och gumman verkade gilla de då hon låg helt stilla och tittade mot fönstret där det var ljust :)
Efter massagen däckade hon och sov 4 timmar utan att vakna en gång fast jag klädde av och på henne och lyfte henne i och ur babyskyddet flera ggr - hon blev nog helt slut av massagen ;)
Resten av dagen spenderade vi hos mamma inann vi åkte till J´s momor och morfar där vi blev bjudna på middag.

Igår var jag med gossen till tandläkaren där han fick MVG för fina och rena tänder så fick han välja en liten sak som blev en liten buss :) Han var så duktig och satt i mitt knä och gapade stort så dom kunde lysa och se i munnen hans :)





__________________________________________________________________________________________

Detta skulle kommit upp i fredags men såg nu att det låg i utkast


Nu är vi less




Fan så less jag är på snön nu alltså!!
Ska det aldrig sluta??
Jaa, jag får faktiskt gnälla för jag hade gärna nöjd mig med lite snö bara så man kan åka pulka m.m men nu har det kommit alldelens för mkt!!
Som vanligt har det kräksnöat i helgen då Jocke varit på bandyresa - det slår ALDRIG fel!!

I lördags när vi var till Luleå så blåste det en hel del men snöade gjorde de inte som tur var - vi gick på stan innan vi for till moster och hälsade på och efter de till Bengtsson där vi blev bjudna på middag :) Göttans!!
När vi sen åkte hem blåste det ganska rejält och snön yrde ordentligt på sina ställen men de gick ändå bra att köra.. När vi kom på Jämtöfjärden där de är helt öppet blåste de så man inte såg ett skit och vägen hade drivit igen så det var bara att smyga fram för att överhuvudtaget kunna styra eller se vart man körde..
När vi kom till Töre så öste snön ner så då såg man inte heller ett jävla skit men vi tog oss hem iaf..
Tur man är rutinerad ;)


Köpte superfina kläder till barnen i Luleå ;)

Jumpsuit 199:- Kappahl (köpte mormor till lillan)
Rutig body 79.50:- Kappahl
Rosarandig dregglis 39.50:- Kappahl
Klänning 129:- Åhlens
Barbapappamössa 49:- Åhlens
Barbapappadregglis 39:- Åhlens


Dom hade även Barbapappa byxor, bodys, klänning i samma randiga färger som jag så gärna ville köpa men jag blev snål :/ Så om någon känner för att vara generös med lillan så vill hon gärna ha av dom ;) Dom finns alltså på Åhlens och har samma randiga färger som mössan och dregglisen ;)

Jumpsuit 299:- Kappahl

Jacka 249:- Kappahl

Jag skulle kunna köpa hur mkt kläder som helst till dom då det finns så mkt fint men det ska ju hinnas avnändas oxå..


På söndag skottade vi snö här ute, de måste ha kommit typ 3dm och jobbigt var de!!
Man är ju inte van att skotta när man knappt gjort de under hela vintern men ibland så måste man ju annars hade vi varit totalt insnöade!! Ringde Jockes pappa och beställde skottning nån dag när han skulle nå mot Kalix med traktorn då backarna blivit så höga så man knappt orkade upp med snöräven..
Igår var det bara till att skotta igen för att ta oss ut från garaget när vi skulle och hämta Jocke på jobbet och då hade de då kommit 2dm till och de var riktigt soligt och varmt så snön vägde en del!!
När vi hade hämtat hem honom for jag till Hudverket på massage vilket behövdes då jag inte varit på massage sen jag blev gravid och när jag kom hem hade farfar varit här och kotta bort all snö så nu kan man ju helst röra sig lite mer ute på gården :) Skönt!!


Gräsänka




Efter att vi käkat lunch idag så klädde jag vi på oss jag och barnen och så bäddade jag ner lillan i vagnen och gossen satte sig i pulkan så traskade vi iväg, först till Ica för att lämna ett paket och sen in till stan..
Min plan var att mina fogar skulle palla ända till stan men jag vågade inte hoppas för mkt men det gick - vi tog oss ända till folkan innan jag började känna av ena ljumsken så jag var nöjd :)

Hade bett Jocke höra av sig då han kommit till Kalix från jobbet så vi kunde åka hem med honom då jag inte hade några planer på att gå hem oxå - det tar vi kanske nästa gång om fogarna är med på noterna..
Vi mötte upp honom utanför Ica där vi handlade till middagen som idag blev kycklingsallad och sen åkte vi hem..
Grabbarna stannade ute och skottade, satte upp nya postlådan och hävde ner snön som hängde ner från taket på baksidan medan jag gick in och fixade salladen..
Gumman blåste på och sov i 3½timme - de var nog skönt att få komma ut i friska luften!!
Var ju så himla fint och härligt väder idag så!!





Jocke har åkte till byn för en stund sen och vid 23 tiden åker dom iväg på sista bandyresan för iår - förhoppningsvis!
Så nu är jag och barnen själva hela helgen men vi är ju van, däremot har vi ju en liten bebis nu oxå men hon är så snäll så det blir nog inga problem ;)
Imorron hade jag, barnen, mamma och Lovisa tänkt åka till Luleå en sväng om det nu inte blir snöoväder som dom lovat - jag brukar inte vara den som inte far iväg om det är dåligt väder men är ju onödigt fara iväg med barnen ifall det nu skulle hända något.. Även om man själv tar det lugnt så vet man ju aldrig hur andra kör och så är de ju den förbannade snöröken!!

Syskonkärlek





Blev en liten sovmorron för mig och gumman idag - vi steg inte upp förrän 9 då hade jag halvsovit från 8 då Alwin stigit upp.. Han har suttit på min sängkant och pratat med lillasyster som skiner upp som en sol direkt hon ser sin storebror ;) han är så snäll och fin med henne och hjälper gärna och ser till att hon har det bra..
Tror bestämt det kallas riktig syskonkärlek

 

 

Älskade älskade barn!!

 

 

Så obehagligt





Tidigare ikväll när jag och gossen satt och mös under filten i soffan och gumman låg bredvid så satt vi och "pratade" med henne och hon log för fulla muggar - mitt i allt började hon vifta med armarna och kippa efter andan i panik och sen kräktes hon från både munnen och näsan, det brukar bli så ibland..
Så jag vände henne på mage så hon skulle få upp allt och hon blev lugn - efter en stund så kom det upp massor med tjockt slemm!!
Det var ganska obehagligt men en jäkla tur att det kom upp för hon har inte verkat slemmig överhuvudtaget!!



Fick veta att på facen att någon annan bebis haft så oxå och den bebisen var allergisk mot ersättningen så jag ringde Jocke och bad honom sväng förbi på Coop efter träningen och kolla efter någon annan som vi lan testa..
Nu behöver det ju inte vara pga av de men man vet ju inte så då testar vi en annan..
Hon har ju inte märkbart ont i magen utan vissa dagar kan hon ha lite småont till och från..
Eftersom att Alwin hade problem med ersättningen och fick ont i magen så behöver vi inte göra någon utredning den här gången utan bara ringa bvc så får vi utskrivet något annat men än så länge tror jag nog vi klarar oss??

Såhär såg min frukost ut i morse - mild va...

mms_img41107 (MMS)

Såhär såg min frukost ut i morse - mild vanilj yogurt med äpple som jag stekt med kanel och en mugg med blåbärste :-)

Håll dig borta - Slutbesiktning





Iförrgår kväll började jag känna mig lite konstig - lite småont här och var och som trött och slut..
Började känna mig lite smått förkyld - hallå, var jag inte nyss de?? Less!!
Igår under dagen kändes de bra men mot kvällen kom det igen och då kändes de även som att jag hade feber - frusen och öm i kroppen men ingen feber..
Gick och la mig vid 22 och vaknade typ 1½timme efter och nös X-antal ggr..
I morse när jag vaknade nös jag åter igen massor med ggr och nu sitter jag här och snorar..
Känner mig lite tung i huvet men annars som vanlig..
Skumt!!


På tal om något helt annat så har min mens kommit tillbaka igen och jag säger då de - Fan så skönt det är att vara gravid och slippa detta!!
Verkligen en av nackdelarna med att inte amma - mensen kommer tillbaka!!
Nå den kommer ju förr eller senare i vilket fall..
Ringde BM på morron och bokade tid för "slutbesiktning" och då ska hon även ta ett cellprov då jag inte blivit kallad till de än och känns lika göra de när man ändå är där så har man gjort bort de..
Känns faktiskt lite läskigt - tänk skulle de visa någon förändring eller så.. Ihhh!!



Nu ska jag lyfta arslet från soffan och plocka undan allt som ligger överallt och slå igång en tvättmaskin och om jag törs kanske jag dammsuger annars väntar jag tills Jocke kommit hem så får han fixa ;)



Jumpsuits





Som vanligt så är saker och ting slut när man ska till och köpa de!!
Idag skulle jag köpa dom här till barnen men såklart fanns det inte - inte heller på nätet att beställa, eller joo det finns i Alwins storlek men inte till Alma - jag som ville ha likadana till dom!!
Åhhh!!






 

Jag, mamma och Alma har varit på Rajalla e...

mms_img37839 (MMS)

Jag, mamma och Alma har varit på Rajalla en sväng idag och där köpte jag den här fina dressen åt gossen då han vuxit ur den han haft tidigare :-) Köpte även mössan men märkte då jag kom hem att jag råkade ta den mindre storleken fast jag skulle ha den större så om någon ska dit och skulle kunna byta åt mig vore de snällt ;-)

puss






Blev hos grannarna hela förmiddagen så barnen fick leka av sig lite och vi surra av oss ;)
När Jocke kom hem från jobbet for jag ner på stan en sväng och handla lite samt köpte en hjärtenalle till gossen och så köpte jag hem kinamat och chokladhjärtan, när jag sen kom hem så fick jag ett jättefint blomaragemang :)
Så vi har ätit god mat och några hjärtan innan Jocke drog iväg på träning så nu är det bara jag och barnen hemma..
Blir en lugn kväll på soffan tror jag nog..
Tänkte försöka hinna se något avsnitt av Gossip Girl oxå..

Imorron blir det dagis för lilleman och sen bär det iväg till finnlandet där jag förhoppningsvis ska få mig en ny topp från Gina - köpte en sist jag var där men rev sönder den hos mamma då jag fastnade i någe vasst där förra veckan och jag gillade verkligen den så det kändes jävligt trist, så har man ju inte så mkt att välja på i garderoben heller..
Sen ska jag kolla efter lite annat oxå både till mig och barnen :)



Idag skulle Alwin fara på dagis men slutad...

mms_img12759 (MMS)

Idag skulle Alwin fara på dagis men slutade ut de ganska fort när jag såg vilket underbart väder vi fått idag! Hade ingen lust att gå ut alls och så tror jag inte de hade varit så kul att putta vagnen i snön eller för gossen att sitta i pulkan i blåsten! Tur vi har möjlighet att välja om han ska på dagis eller vara hemma ;-) Idag är de <3e-dagen men tror inte de blir något speciellt firande hos oss, lite överskattat är de faktiskt.. På en stund ska vi iaf gå över till grannarna för lek och surr men först ska gumman få sova klart och få sig mat i magen :-) Puss och Kram

Tips mottages!! ;)




Jag tänkte försöka mig på att skriva matsedel och tänkte prova med 2veckor åt gången - just för att man ALDRIG vet vad man ska göra till middag och så är allt stenfruset eller så har man inte grejer till det man vill laga osv..
Så nu vill jag gärna ha tips och recept på goda måltider!!

Idag ska vi iaf äta Chili Arne (Chili corn carne) Göttans!!

Kcal





Registrerade mig nyss på iformkostdagbok.se (man får testa gratis i 5dagar) och skrev in vad jag ätit hittills idag - 288kcal och jag ska äta 1983kcal per dag, man kan säga att jag har en hel del till jag ska äta innan dagen är slut!!
Det gick tyvärr inte att välja så många kilon som jag vill gå ner så jag drar nog själv bort en del, typ till 1500kcal så får vi se sen ;)
Så alltså hade jag nog ganska så rätt om att jag äter för lite kcal per dag..

Time will tell!!






Förlossningsberättelse (Bättre sent än aldrig ;) )



Känsliga läsare varnas



Tisdag den 3/1 hade jag ett konstigt tryck/ont nästan lite som mensvärk fast ändå inte nere i magen - mest när jag ställde mig upp från sittande/liggande till och från under dagen..
På kvällen när jag var hos mamma så hade jag ont till och från då bebis borrade sig neråt, precis som jag hade sista veckorna men när jag sen åkte hem så började jag känna av lite små förvärkar och tänkte då att jag kör en stund då det hade snöat och det guppade endel och det sägs ju att det ska hjälpa att sätta igång..
Förvärkarna kom lite då och då och en del gjorde lite småont..
När jag sen kom hem så skottade jag gården - tung jävla snö var det och jag som inte skottat så mkt snö alls i vinter var typ helt slut efteråt..

Gick sen och la mig och somnade gott för att sen vakna till någon gång under natten av lite småvärkar, dom gjorde inte ont men dom kändes..
Halv 5 vaknade jag av första värken (onsdag 4/1)  som jag upplevde kändes lite mer men somnade snabbt om tills nästa värk kom och sen kunde jag inte sova mer så jag gick upp och tog ut flätorna som jag hade ihåret och lockade mot hårbotten (bara för att ha något att göra) sen packade jag ner lite godis i bb-väskan..
Messade till storasyster som jobbade natt att kanske bebis kommer idag då jag hade börjat få värkar..
Värkarna kom med 10 minuters mellanrum men gjorde inte speciellt ont förrän vid 6 tiden då började dom kännas mer och mer och vissa gjorde ondare än andra..

Nu kom dom med 5-10 minuters mellan och jag började fundera om Jocke skulle kunna åka och jobba eller inte men jag sa åt honom att han nog skulle stanna hemma..
Jag hade mammas bil så just före 7 åkte Jocke och lämnade den och då ringde jag förlossningen för att höra om dom tyckte att vi skulle komma in eller stanna hemma ett tag till..
Hon sa att om jag känner att jag vill komma in så är det bara göra de och att hon skrev ner att vi var påväg men att som andra föderska kan man ha onda och täta värkar som mitt i allt kan avta så om dom gjorde de skulle vi höra av oss så dom vet att vi inte var påväg..

Jag bestämde mig för att vi skulle åka så ringde dagis och sa att Alwin behövde komma tidigare så jag klädde honom och 7.30 lämnade vi honom på dagis för att sen åka mot Sunderbyn - värkarna fortsatte komma med 5-10 minuters mellanrum och jag tyckte de gick fint att andas igenom dom..
Väl framme i Sunderbyn vid ca 8.30 så fick jag stanna massor med ggr påväg upp till förlossningen för att det kom värkar hela tiden..


Jocke tycktedet gick väldigt smärtfritt ;)

Uppe på förlossningen fick vi komma in i ett undersökningsrum där dom kopplade på ctg och vid 9 tiden var jag öppen 5cm - vi fick komma in på en förlossningssal där vi jyrade på ett tag och lyssnade på Mix megapol :)
Vid 10 tiden ringde min BM och undrade vart jag höll hus - jag hade tid hos henne 9.30 men hade ju tur som fick fara till förlossningen ist ;)
Just efter 10 la jag mig på sängen och kl10.09 tog bm hål på hinnorna och då var jag öppen 7cm och började med lustgasen - skönt!
Efter en stund tyckte jag att det gjorde så pass ont så jag ville ha Eda men bm sa att hon trodde det var försent och mkt riktigt - jag var helt öppen så det var bara till att börja krysta..
Kl10.37 var det klart - jag frågade Jocke om han kunde se vad det blev medan dom höll på och torka av bebisen nedanför mig i sängen men han kunde inte se - när dom sen höll upp bebisen och jag fick se att det var en liten tjej blev jag sååå glad och sa åt Jocke "en liten tjej"
Jag ville ju så gärna ha en tjej oxå, hade ju såklart blivit lika glad om det blivit en pojke - det viktigaste är ju att dom är friska och mår bra!!
Sen lyftes hon upp på mitt bröst - Lyckan var total!!
3830g vägde hon och var 50cm lång (fast det fick jag inte veta förrän senare på dagen)
En snabb och bra förlossning, precis som man vill att det ska vara ;)
Inget behövde jag sy heller så det kändes ju toppen!!



En alldelens färsk liten tjej :)


Nu fick jag pusta ut en stund innan moderkakan skulle ut men den ville inte komma så dom satte en akupunkturnål i ena lilltån som tydligen ska kunna hjälpa till - ont som fan gjorde de och hjälpte inte ett skit!
Fick nå tabletter under tungan som även dom ska hjälpa till att driva ut den och som gör att man får mer värkar för att få ut den, en jävla frossa fick jag oxå så jag trodde jag skulle hacka sönder tänderna!!
Dom tröck på magen och försökte "slita" ut den men ingenting funkade..
Jag fick suga i mig lustgas tills jag var helt borta då dom försökte slita ut den men det gjorde ändå förbannat ont!!
För varje värk som kom gjorde det ondare och ondare och då den inte alls ville komma rullades jag på OP för att plocka ut den..
Väl där bad jag om att dom skulle söva mig fort flera ggr för nu gjorde det riktigt jävla ont och jag visste inte vart jag skulle ta vägen!! Det här gjorde 100ggr ondare än själa förlossningen!!
Till slut blev jag äntligen sövd och vaknade upp 1timme senare på uppvaken helt utan minsta lilla ont någonstans!! Eller joo jag hade typ träningvärk i käkarna och vaderna från frossan då jag spänt mig så mkt men annars ingenting..
Fick ligga där 1timme innan jag rullades till BB där Jocke och lillgumman var, hungrig som faan var jag då jag inte ätit nå alls!!




På kvällen fick vi in brickan då vi inte hann med något sånt när jag fick fara på Op efter förlossningen


Jag förlorade 1600ml blod så jag fick inte stiga upp från sängen själv men blodvärdet låg på 110 så det såg ändå bra ut..
Jag fick mat och sen fick lillgumman äta innan jag fick hjälp upp och hoppa i duschen, gud så skönt det är att få ställa sig i duschen efter en förlossning!! Jag duschade varmt och länge och hade nog kunnat stå där hur länge som helst!!







Eftersom jag förlorade så pass med blod så tyckte dom att vi inte skulle ha för bråttom hem så vi bestämde oss för att stanna till fredagen men redan på onsdagskvällen var vi less då det inte finns så mkt att göra där och inte ens tv fanns på rummet (det hade vi när Alwin föddes) så på torsdagmorron när sköterskan kom in så bestämde vi oss för att åka hem efter läkarkontrollen.
Vi kom hem på eftermiddagen och efter ett tag kom Alwin hem med farmor och farfar och träffade lillasyster en stund för att sen åka tillbaka till byn då dom tänkte fara och leka i gympasalen dagen efter.
Han tyckte lillasyster var såå liten och söt och jag kan lova att det var en stolt storebror och är det än - Alma är nog det bästa han har!! ;) Så underbart att se!!


Ordentligt nerbäddad i babyskyddet - vi åkte hem på året kallaste dag -7 ;)


Hej lillasyster ;)




Såhär i efterhand så känns det väldigt skönt att jag inte hann ta någon Eda för jag tog det när jag födde Alwin och hade så himla ont där nålen suttit länge efter!!
Så nu har jag provat på både och ;)
Att föda barn är verkligen det häftigaste man kan göra och jag är så glad att jag haft så pass snabba och enkla förlossningar som jag haft!!



Söndagmorgon




Nyss klivit upp med barnen och Jocke sover än, hand tur att få sovmorron idag :)
Alma hade inga planer på att somna om efter hon fått mat utan låg och surrade för fullt så det var lika att stiga upp så inte pappa vakna.. Just när jag hade stigit upp så kom Alwin från sitt rum och var lite ledsen då han inte fick upp ena ögat - var inte klet i själva ögat utan bara på ögonfransarna som vi tvättade bort och satte lite savla..
Var nog blåsten igår som gjorde de, för det blåste inte lite igår på bandymatchen vill jag lova!!
Det var 0 gradigt ute men blåste som -15 typ - hoppas på bättre idag!!



Har satt igång och rensa i alla barnkläder här hemma för någon dag sen och igår drog jag fram två kartonger till så nu är det en del kläder i soffan.. Trodde inte riktigt vi hade så mkt som vi faktiskt har..
Har än så länge rensat bort en banankartong och en halv flyttlåda och mer lär det bli..
Sen får vi rensa bort och häva iväg eftersom Alma använt de - här blir det inge fler barn så lika göra sig av med kläderna.. Skulle vi nu ändra oss senare och ändå vilja ha ett till så finns det ju nya på affären ;)
Men jag tror nog det får räcka nu, har ju fått precis som jag ville - en pojke och en ;D







Jag vill träna!!





Åhh vad jag längtar efter att börja träna!!
Jag är sjukt sugen på att bränna av att Bp pass eller Spinna - jag som hatat spinning förut började verkligen gilla det när man hade kört ett par ggr och fick upp kondisen lite!!
Man ska ju ta det lite lugnt i början efter att man fött barn så jag tänkte att jag kör med promenader till en början vilket iofs varit nästan omöjligt i kylan vi haft men snart så - bara mina fogar inte bråkar med mig!!
Tänkte även att jag borde kunna cykla lite här hemma så måste ta och byta batterier i den så man kan se hur långt man cyklat osv..
Är lite sugen på att fixa nå olika tränings dvd så man kan träna till här hemma om man har dålig fantasi som jag och aldrig vet vad jag ska köra..

Sen vore det ju bra om jag kommer ihåg att boka en efter kontroll så man vet om man går igenom besiktningen fast det ska nog inte vara några problems..



Springa, hoppa och studsa får man nog vänta med ett tag oxå ;) Höhö


Börja jobba





Här går det undan - igår pratade jag min chef så han vet att jag förlänger min ledighet med 1månad, har nu sökt ledigt till sista mars men kommer då vara ledig till sista april ist så from 1a maj kommer jag vara tillbaka på jobbet igen :) Lite tidigt kanske vissa tycker men nu är det Jockes tur att få vara hemma då jag var hemma nästan hela Alwins första år och dessutom så jobbar jag 100% och Jocke 75% och så jobbar ju jag skift oxå..
Såklart ska han oxå få vara hemma när lillan ännu är liten!!

Ringde även bemanningen och talade om att dom kan ringa mig om det behövs folk på ex. kvällar och helger - kommer inte alltid kunna då J har träningar och matcher hit och dit men nån gång kan ju hända att man kan rycka ut :) Dessutom så sparar man ju fler föräldradagar och får lite mer klirr i kassan då ;D


Sessan sussade så sött i babyskyddet på lördagkväll när vi kom hem från ranten ;)


Nu ska jag och gossen hoppa i duschen medan gumman sover - hon somnade så gott efter ett bad ;)


En onsdag på blommis




Igår hade vi turen att mamma gick av natt och sen kom hit för så vi kunde åka med henne och lämna gossen på dagis för att sen åka hem till henne där jag och lillgumman var tills vi hade tid på bvc kl11, även dit fick vi skjuts i kylan.. Hade egentligen tänkt stanna där efteråt då vi skulle vara med på babykalaset som började kl13 men jag blev så rastlös att bara sitta där så mamma kom och hämtade oss igen så åkte vi runt lite här och där innan vi åkte tillbaka dit..
Var 45 familjer anmälda men jag tror inte ens vi var hälften så många - gissar att det berodde mkt på den kalla temperaturen.. Trevligt var det iaf att träffa andra mammor och bebisar och fina presenter fick vi :)
När det var färdigt så kom grabbarna och hämtade oss hem till värmen igen :)


Gumman var fin i klänning <3


På morron kom mamma hit igen då hon gick av och fick sig frukost och sen körde hon gossen till dagis medans jag och Alma stannat hemma och myser på..
Tänkte föröska få något gjort här hemma, jag är alldelens för dålig på att ta tag i saker!!
Det behöver rensas på sina ställen, bla i Almas rum så det inte ligger massa saker på storsängen där inne och så behöver gille få sig en omgång samt kartongerna med barnkläder så man ser vad man ska ha kvar och inte..
Alma lär ju inte använda allt som Alwin haft typ som riktigt "pojkiga" kläder osv..
Sen är ju frågan om man ska lägga ut på Tradera eller hur man ska göra??
Bara hojta till om någon är intresserad ;)


Hej lillagumman ;)

På tal om gille som funderar jag till och från ifall vi skulle gjort det till vårat sovrum och så får Alma ta vårat då hennes är så litet men samtidigt så känns det som att det blir så långt ifrån så det får nog ligga på is ett tag..
Om inte annat får Alwin flytta ut dit sen när han blivit större :)



Räkna kalorier




Jag googlade för att hitta någon bra sida att räkna ut hur mkt kalorier man ska sätta i sig per dag, hur mkt man gör av med osv men shit alltså - vilken av alla sidor är bäst??
Har försökt ta ner en app på telefonen men den verkar aldrig komma..? Hmm..

Jag har funderat en del dom senaste dagarna och jag tror bannemig jag äter för lite vilket faktiskt kan göra att man inte går ner bara för en sån enkel sak..

Så hjälp mig nu!!
Vilken sida ska jag användsa mig av??


Helgen




Helgen har som vanligt rusat förbi i rasande fart!!
Den började på sämsta tänkbara sätt för en familj här i närheten av oss då deras hus brann upp..
Usch så hemskt se ett hus brinna upp sådär!!
Tänk alla saker och minnen man har i sitt hem och att se allt brinna upp till ingenting.. Fy!!
Annars slöade vi bara på, hade främmande och gjorde god mat under fredagskvällen..


Då vi varit krassliga förra veckan och det varit så förbannat kallt så har vi hållt oss inne och är man 3år så får man väldigt mkt spring i bena om man inte får vara ute och leka av sig lite så på lördag åkte Alwin till byn där han skulle fara och leka och springa i gympasalen med farmor och farfar och han bestämde sig även för att sova över där då blev det bara jag, Jocke och Amlisen hemma..
Vi skulle egentligen till Smedsbyn för att fira min syster som fyllt år på tisdagen men då det var så kallt slutade vi ut de.. Men det hela slutade med att jag och Alma följde med mamma och Lovisa dit iaf då Jocke satt och såg bandy och sen skulle iväg på lagfest.. Tog med filtar så hon var ordentligt nerbäddad i babyskyddet för att slippa kylan!!
När vi sen kom till Kalix igen for vi till mamma och åt middag och var inte hemma förrän vid tio då jag gjorde gumman nattklar och så fick hon mat innan vi somnade gott och sov till halv 7 då det var dax för mat igen och sen sova till halv 10 - vilken lyx ;)


Igår var en riktig slödag då vi gick i morronrock halva dagen och jag gick då i pyjamasbyxorna ända till i morse då jag hoppade i duschen ;)
Hade lite främmande av Fredde, Lisa och Lily och Terror :)
Så var ju även farmor och farfar förbi en sväng när dom skjutade hem gossen..
Vi passade även på att frosta ur frysboxen men det krävdes inte så mkt anstränging förde..
En skön slapparsöndag med lite besök..
Precis som förra söndagen så avslutade vi med att sova till Wallander ;)

Lillsessan låg och bökade för fullt men mi...

mms_img57255 (MMS)

Lillsessan låg och bökade för fullt men mitt i allt blev de tyst och såg ut såhär - och med de säger vi Godnatt ;-)

Olydig unge





Slutade må illa när jag fick i mig lunchen så jag gissar att det var för att jag var hungrig??
Efter lunchen gick vi iaf och vilade som vanligt nu för tiden - är så sjukt trött konstant alltså!!
När jag sen tog mig upp från soffan ett tag efter Jocke kommit hem från jobbet drog jag fram trasan och hinken och började dammtorka, usch så dammigt det var!!
Sen fixade jag middagen medan Jocke dammsög och efter maten skurade jag så nu har vi rent och fint här..

Sen har jag och gossen myst i soffan medan gumman bara sovit..
Efter ett tag fick han så il och började kasta sig och hoppa i soffan och lyssnade inte alls när jag sa åt honom så när jag tog tag i honom och skulle häva in honom i sitt rum för att sova lugnade han ner sig så nu har vi det lugnt här igen..
Han har väldigt ofta knäck i öronen när man säger åt honom och gör som han själv vill vilket absolut inte är OK!!
Men jag ger inte med mig för här är det inte han som bestämmer- PUNKT!!





Ohh noo!!






Åhh nej - jag vill inte!!
Min tanke idag var - städa, tvätta och sånt roligt..
Har hunnit äta frukost, duscha och lägga in på FK hur många dagar jag ska ta ut den här månaden och sen när jag skulle till att börja med städet så börja jag må illa, alltså fan om jag får nå magsjuka!!
Har tagit mig ett glas blåbärsoppa som jag försöktigt sitter och dricker och hoppas det lättar så jag kommer igång med städningen - det är så dammigt här så fy fan!!




4 veckor





Idag har våran lilla tjej blivit hela 4 veckor - på lördag blir hon 1 månad!!
Shit my good, vart tar veckorna vägen??

Hon är så duktig och snäll våran lilla tjej - sover, bajsar och äter typ :D
Hon sover hela nätterna ibland utan att vakna för mat men oftast vaknar hon en gång..
Hon brukar äta sista målet vid 23-00 tiden och sen sova till 4-6 tiden och sen somna om några timmar till, ibland vaknar hon bara och äter för att somna om igen - en riktigt sömntuta ;)

Hon har börjat "prata" lite och det låter så himla gulligt!!
Tittar väldigt mkt på saker och följer dom med blicken, hon är väldigt duktig på att fokusera blicken för att vara så liten!!


Alwin är fortfarande så stolt över sin lillasyster och hjälper till med allt möjligt som rör henne!!
Ingen svartsjuka här inte!!
Han tycker hon är så söt och kallar henne oftast för lillgumman, lillstumpan, Almisen m.m ;)
På morronen när han kommer in till oss så kollar han först om lillasyster sover och vill gärna vara och pussa och stryka på henne men sover hon så får han snällt vänta..
Är däremot väldigt noga med att han inte ska vara och pussa och goa på henne om han är sjuk på något sätt, som nu när han haft i ögonen och då han kräktes igår så fick han bara stryka på henne och såklart vara noga med att tvätta händerna..
Är ju lite svårt att förbjuda honom från att vara i närheten av henne om han är sjuk och samtidigt så måste man ju vistas bland olika baciller för att bli härdad men kanske inte när man är så liten..

Nu ligger hon här bredvid i soffan och sover så jag tror jag ska göra natt tidigt ikväll så får Jocke ge henne sista målet innan han lägger sig då jag varit så sjukt trött dom senaste dagarna!! Gissar att det beror på att man inte varit ute när det varit så kallt och vi har varit krassliga - nu får det gärna bli varmare så vi kan vara ute!!





RSS 2.0